Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.12.2021 15:45
ourinek

XXX.XXX.189.35

Dobrý den a krásné svátky.
Mám doma fenu a zrovna má své první hárání a taky poslední . Ale chtěl sem se zeptat z ničeho nic začla agresivně vyjíždět na naší druhou fenku a od včera je musíme mít odděleně a to sní vyrůstá.
Četl sem že hárání je pro feny peklo a že mají jiné chování ale až takto?
A taky otázka přejde ji ta agrese zase ?
Nebo jak to řešit ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.12.2021 16:31

Nepřejde a dalo se to zjistit dřív, než jste druhou pořídil. Někomu ji dejte a nemusíte ji ani kastrovat ;-)

24.12.2021 19:42
ourinek

XXX.XXX.68.226

A jak sem to měl poznat dřív ?

24.12.2021 20:28

Bohužel hárání u některých fen takhle funguje....mám to samé doma.
Jen vám chci napsat, že pokud si myslíte, že kastrace všechno vyřeší, tak to teda rozhodně nemusí, fena mlůže být na tu druhou agresivní i když nebude hárat-bude vykastrovaná. Kastrace bohužel nezpůsobí, že z vaší fenky bude sluníčková dobromila.

24.12.2021 21:18
juhaj

XXX.XXX.164.121

Moje fena se při prvním hárání, tedy od doby, kdy přicházelo, změnila v milovnici všech pejsků v blbku, co napadá a chce zřejmě sežrat malé psy a prsi se na střední a velké. Pak to zas opadlo a další hárání je jen velice odtažitá. Ale ona nemusí psí vůbec, tedy, kromě pár kámošů je ignoruje, což je pohoda, protože nevadí, když proti nám vyrazí že zatáčky smečka uřvanců, prostě se na mě otočí a já jí zavolám.
Ale osobně si myslím, pokud bych s ní po prvním hárání nepracovala, tak při jejím sebevědomí se bude prát a bude jí to bavit ( má taky 40 kg).
Ve vašem případě, nikdo Vám neřekne, zda to je změna chování při hárání a nebo tímto dospěla a má potřebu starší ceně dokazovat, že ona tady šéfuje a starší musí zmizet. Tady kasteace asi nepomůže, vím o kastrovanych psech i fenach co se rvou. Kastraci prostě občas nevyjde i tam, kde se na ní spoléhá. Znala jsem valacha, co hrebčil víc jak hřebec a neuklidnil se. Náš 11 lety kocour když byl při síle, ač kastrovaný, dlouhá léta držel v šachu okolní nekastrované kocoury.

24.12.2021 22:24
Ebi

XXX.XXX.104.139

Jedna z našich fenek byla také agresivní na druhou fenu když hárala, ale po hárání jí to vždy přešlo. Sice se holky nijak nemilují, ale jsou spolu schopny bez konfliktů vycházet.

24.12.2021 22:41
ourinek

XXX.XXX.68.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bohužel hárání u některých fen takhle funguje....mám to samé doma.
Jen vám chci napsat, že pokud si myslíte, že kastrace všechno vyřeší, tak to teda rozhodně nemusí, fena mlůže být na tu druhou agresivní i když nebude hárat-bude vykastrovaná. Kastrace bohužel nezpůsobí, že z vaší fenky bude sluníčková dobromila.

No já bohužel kastraci mám v adopční smlouvě no 🤦🏻‍♂️ ne že bych ji chtěl kuli chování ale mám ji od štěněte z útulku no 😁

24.12.2021 22:46
ourinek

XXX.XXX.68.226

juhaj napsal(a):
Moje fena se při prvním hárání, tedy od doby, kdy přicházelo, změnila v milovnici všech pejsků v blbku, co napadá a chce zřejmě sežrat malé psy a prsi se na střední a velké. Pak to zas opadlo a další hárání je jen velice odtažitá. Ale ona nemusí psí vůbec, tedy, kromě pár kámošů je ignoruje, což je pohoda, protože nevadí, když proti nám vyrazí že zatáčky smečka uřvanců, prostě se na mě otočí a já jí zavolám.
Ale osobně si myslím, pokud bych s ní po prvním hárání nepracovala, tak při jejím sebevědomí se bude prát a bude jí to bavit ( má taky 40 kg).
Ve vašem případě, nikdo Vám neřekne, zda to je změna chování při hárání a nebo tímto dospěla a má potřebu starší ceně dokazovat, že ona tady šéfuje a starší musí zmizet. Tady kasteace asi nepomůže, vím o kastrovanych psech i fenach co se rvou. Kastraci prostě občas nevyjde i tam, kde se na ní spoléhá. Znala jsem valacha, co hrebčil víc jak hřebec a neuklidnil se. Náš 11 lety kocour když byl při síle, ač kastrovaný, dlouhá léta držel v šachu okolní nekastrované kocoury.

No kastraci já bohužel musím pac je součástí adopční smlouvy no 🤦🏻‍♂️ jinak sem chtěl hlavně vědět zda ji ta agrese přejde protože to bylo v včera úplně poprvé co se takto zachovala a nemám s toho vůbec pěkný pocit no

24.12.2021 23:08
juhaj

XXX.XXX.164.121

ourinek napsal(a):
No kastraci já bohužel musím pac je součástí adopční smlouvy no 🤦🏻‍♂️ jinak sem chtěl hlavně vědět zda ji ta agrese přejde protože to bylo v včera úplně poprvé co se takto zachovala a nemám s toho vůbec pěkný pocit no

Popravd,ě nikdo vám nerekne, jak bude vývoj pokračovat. Mam zkusenost s fenami, co si sedli a cely zivot byly nejlepsi přítlkyně. A taky mi fena zabila druhou, ta sice nebyla moje, ale vyrůstaly spolu.
Co se týče adopci smlouvy, to tu bylo probíráno mnohokrát. Být Vámi, nekastrovala bych. Pokud fena netrpí přehnanou falešnou brezosti, nic Vám to nevyřeší, naopak, můžete ztratit. Jak je velká?

25.12.2021 18:07
ourinek

XXX.XXX.189.35

juhaj napsal(a):
Popravd,ě nikdo vám nerekne, jak bude vývoj pokračovat. Mam zkusenost s fenami, co si sedli a cely zivot byly nejlepsi přítlkyně. A taky mi fena zabila druhou, ta sice nebyla moje, ale vyrůstaly spolu.
Co se týče adopci smlouvy, to tu bylo probíráno mnohokrát. Být Vámi, nekastrovala bych. Pokud fena netrpí přehnanou falešnou brezosti, nic Vám to nevyřeší, naopak, můžete ztratit. Jak je velká?

No ta moje je no vypadá jak krásný ovčák ale mamka byla něco jako retriever ale v černém ale myslím že se spíš potatila no 😂 a ta druhá je starší jezevčík 😁 ta poslední hádka byla velká to jí chytla a úplně sní házela no a začlo to jen kuli blbé kosti nemělo to jinej závazný problém 🤔 já nikdy tu smlouvu neřešil takže by bylo v pořádku ji nekastrovat ?

25.12.2021 18:09
ourinek

XXX.XXX.189.35

juhaj napsal(a):

Jo jinak je to zatím štěně 24.1 bude mít rok 😂

25.12.2021 19:03

"začlo to jen kuli blbé kosti nemělo to jinej závazný problém"

ourinek, tak po tomto výroku si začínám myslet, že se tady jen dobře bavíš......
jako JEN kost?
u psů JEN kost?
to má extra prioritu, jeto věc vrcholného významu, o kost se dokáží porvat i ti největší salámisti a kamarádi, i ta nejmírumilovnější stvoření!

jako prosím........

25.12.2021 20:48
juhaj

XXX.XXX.164.121

Kastraci vám hodně lidí vychváli a hodně odsoudí. Ja sama nemám ráda řezání do zdravých zvířat, ale je to samozřejmě na vás. Platí čím větší fena, tím větší možnost inkontinence, ale třeba kolegyně měla tento problém u feny kokršpaněla a čím byla starší, tím to bylo horší. Pár velkých fen s tímto problémem jsem potkala a nebylo to nic moc. Kromě toho mohou nastat i jiné problémy.
O adopčni smlouvě se zde již párkrát psalo, zkuste prohledat.
Co se týče chování fen, byla bych hodně opatrná. U nás menší fena šéfoval, pak moje štěně odrostlé a zjistilo, že si to nemusí nechat líbit. Skončilo to fatálně, bohužel. A už to vypadalo, že situace je zvládnutá.

25.12.2021 21:52
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Ta kost byla blbá?

Tušíte, co to je inkontinence?

25.12.2021 22:09

Měla jsem kastrovanou fenu a zároveň ona byla nej radikál na ostatní psy...i před kastrací i po kastraci a věkem se ta její radikálnost jen zvyšovala.

Jsem toho názoru, že kastrace feny má svoje velká pozitiva, bohužel také rizika, ale že to není kouzlo, které udělá ze dvou fen v jedné domácnosti milující se kámošky na věky věků ámen.

Jako umím si představit nějaký vliv u psa v souvislosti s testosteronem, že po kastraci nebude mít možná tendence poměřovat si s ostatními psími kluky pindíky, ale u feny??
U feny, tak tam nejde o poměřování pindíků, řekla bych, že je to o dost složitější.

otázka

26.12.2021 08:10
otázka

XXX.XXX.230.195

Já si nejsem jistá, jak moc ovlivní kastrace povahu feny. Psa určitě, ale jak je to s fenami nevím. Nedávno jsme dali doma vykastrovat naši fenu, ale tam k tomu byly zdravotní důvody a navíc máme doma psa, přiznávám bude to jednoduší. Já bych si štěně, ani psa od někoho, kdo mi bude mluvit do kastrace nevzala. Navíc si myslím, že to není vymahatelné. Nejsem proti odůvodněným kastracím, ale je to velký zásah do organismu zvířete a je to drahé. Dala jsem za kastraci a pooperační péči 12000. To není zas tak málo a dávat to za zákrok, který není zdravotně odůvodnitelný je prostě vyhazování peněz. Teď jsem se dostala k tomuhle čtení, třeba vám to v rozhodování pomůže.
https://vse-o-krmivech.cz/clanky-blogy/kastrace-psa-nebo-feny-nove-studie-meni-od-zakladu-pohled-na-tento-problem

27.12.2021 17:59
juhaj

XXX.XXX.164.121

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Měla jsem kastrovanou fenu a zároveň ona byla nej radikál na ostatní psy...i před kastrací i po kastraci a věkem se ta její radikálnost jen zvyšovala.

Jsem toho názoru, že kastrace feny má svoje velká pozitiva, bohužel také rizika, ale že to není kouzlo, které udělá ze dvou fen v jedné domácnosti milující se kámošky na věky věků ámen.

Jako umím si představit nějaký vliv u psa v souvislosti s testosteronem, že po kastraci nebude mít možná tendence poměřovat si s ostatními psími kluky pindíky, ale u feny??
U feny, tak tam nejde o poměřování pindíků, řekla bych, že je to o dost složitější.

Jen jsem chtěla doplnit, že pán kastrovat nechce, ale má to v adopční smlouvě jako podmínku.

27.12.2021 18:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

juhaj napsal(a):
Jen jsem chtěla doplnit, že pán kastrovat nechce, ale má to v adopční smlouvě jako podmínku.

což je nevymahatelný nesmysl
a kastrace nedospělého jedince je navíc neomluvitelná prasárna

27.12.2021 18:16
juhaj

XXX.XXX.164.121

lupus4 napsal(a):
což je nevymahatelný nesmysl
a kastrace nedospělého jedince je navíc neomluvitelná prasárna

Souhlasím.

27.12.2021 21:50

juhaj napsal(a):

Jo tak to jasně, neřeším tady jaký důvod ke kastraci je a nebo není, jestli dotyřný kastrovat nakonec bude a nebo ne, neřeším, jestli on by kastrovat nechtěl, ale "musí", protože to má v nějaké smlouvě a jestli je to tak dobře a nebo ne...chtěla jsem jen na toto upozornit, protože dost lidí si myslí, že kastrace podobné věci stopro vyřeší, takže pokud se rozhodne adopční podmínku splnit s tím, že tzv. "zabije dvě mouchy jednou ranou", tak že to tak rozhodně být nemusí.

Ve své podstatě nejsem žádný odpůrce kastrací, dokonce i dokážu pochopit, že se takovou podmínkou snaží dotyčná organizace zabránit množení na daném zvířeti, dokonce ani neodsuzuju lidi, kteří si zvíře s takovou podmínkou vezmou a to přesto, že obecně se jim do kastrace moc nechce a že zvíře i přesto vykastrují....co teda ale nechápu, jak může být podmínkou adopce kastrace nedospělé feny, jak výše zmiňuje Lupus. A to říkám jako člověk, který z vlastního rozhodnutí mojí předchozí fenu kastroval hodně brzo.
Ale na druhou stranu si neumím představit, že bych teď kastrovala svojí pyrenejku věk 21 měsíců a to ani když vezmu v úvahu kastraci jako prevenci a to přesto, že teď mi už hárá potřetí...prostě proto, že je to ještě takový játro....defakto štěně v těle velké medvědice. A to neberu v úvahu zdravotní rizika s brzkou kastrací spojená, ale jen a pouze psychický vývoj.

Přidejte reakci

Přidat smajlík