Přechod na jiné granule

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Denimmka100

28.12.2021 00:22
Denimmka100

XXX.XXX.47.95

Dobrý den,
štěně fr. buldočka staré 6 měsíců zrovna přešlo na nové granule, vzala jsem jen 2 kg jestli mu budou sedět a když sem teď chtěla objednat větší, tak nejsou nikde dostupné a ty co máme doma už mi dochází. Tim pádem nemůžu na nějaké jiné granule přejít postupně, protože nebudou do čeho přimíchávát. Muže se pejskovi něco stát, když dostane teď zase jiné. Snažím se najít něco s podobným složením, ať je ta změna co nejmenší.

28.12.2021 13:29
kakiva123

XXX.XXX.14.87

Pejskovi se nic nestane. Nanejvíš bude mít jen průjem. Znám chovatelku, které se stala podobná věc a pejsek je naprosto v pořádku.

28.12.2021 13:50
lupus4

XXX.XXX.205.61

kakiva123 napsal(a):
Pejskovi se nic nestane. Nanejvíš bude mít jen průjem. Znám chovatelku, které se stala podobná věc a pejsek je naprosto v pořádku.

Vám přijde "v pořádku". že se pes po sebemenší "změně" pos.re ?
Ještě vás nikdy nenapadlo, že přirozené je krmit přirozeně ? A nemuset řešit "změny receptur" ?

28.12.2021 19:23
kakiva123

XXX.XXX.14.87

lupus4 napsal(a):
Vám přijde "v pořádku". že se pes po sebemenší "změně" pos.re ?
Ještě vás nikdy nenapadlo, že přirozené je krmit přirozeně ? A nemuset řešit "změny receptur" ?

Jako myslíte barf? Tento způsob krmení se mi také zamlouvá nejvíce ale vím, že ne každý na to má podmínky a jen jsem chtěla říct, co se může stát v nejhorším případě aby se majitelka nebála, když má takovou krizi. Moc dobře vím že to není dobře když se takhle najednou přejde na jiné krmení ale když to jinak nejde tak se hold nedá nic dělat. Také vím, že by každý majitel psa měl mít vždy nějakou rezervu granulí kdyby přišla taková situace což majitelka neměla.

28.12.2021 21:31
eli22

XXX.XXX.58.55

Já jsem teď měla štěňata a dělala jsem takový jakoby experiment. Dávala a dávám jim všechno. Syrové, vařené, konzervy, granule různé druhy, ale kvalitní (ty spíš jako pamlsek), všechny druhy masa, z příloh pouze zeleninu, brambory, batáty, ovesný vločky. A průjem měli pouze jednou, a to po slepici, asi byla moc mastná. Ale jinak v pohodě, a vlastně přecházejí na různé krmení každý den.

28.12.2021 22:02
lupus4

XXX.XXX.205.61

Moc dobře vím že to není dobře když se takhle najednou přejde na jiné krmení ale když to jinak nejde tak se hold nedá nic dělat.

kdyby nekrmila chem. srágory ale přirozeně - viz např. eli22, tak ...

že ne každý na to má podmínky
Byl u vás ten slavný den, kdy vám byl zaveden elektrický proud ?
V normální domácnosti snad máte i ledničku, takže jsou to jen výmluvy a neochota dělat věci jinak a lépe

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2021 22:38

To je holt problém granulářů, taky jsme si tím u štěněte prošli. Pořád řešit, které bude žrát, které mu sednou, nedej bože změnu, hlavně aby nezměnili recepturu, př. nevypadly dodávky, z čeho všeho se po (u nás to bylo skoro po všem)... Ze dne na den změna na maso a fakt se mi ulevilo, protože od té doby se neposrajdil po ničem. Většinou, tuhle mi vdechnul 10 cm dlouhou sušenou jehněčí dršťku a trávení s takovým klackem v žaludku nasadilo turbo.

28.12.2021 23:05

Není to divné, že změna granulí dělá tohle, ale když měním "maso", tak se nic neděje?
Tadytomu psovi teda je všecko fuk, můžu sypat granule, jaké chci, měnit denně není problém.
Podle mě to není v granule vs. maso. Akorát některé granule jsou hrozné, to se i prase po... nebo technologická chyba - časté.
Vůbec nechápu míchání starých a nových. Copak mám mezi snídaní (rohlík) a obědem (bůček) nějakou probiotickou pastu k svačině nebo co?
Ale chápu, že ve fabrice na granule někomu ujela ruka, chápu, že to po cestě žluklo, že někdo neumí rozřezat paletu,... ale pozvolný přechod na jiné granule fakt nechápu.
Je to stejné jako popcorn, müsli, smíchaný knedlík s omáčkou a zelím.
Buď jsou to špatně zvolené granule, zkažené granule, nebo nemá jíst granule, nebo rozbitý pes.
A že se někdo bojí krmit masem, tak to úplně chápu, protože internety jsou plné takových srxxxx, hotová jaderná fyzika.

28.12.2021 23:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není to divné, že změna granulí dělá tohle, ale když měním "maso", tak se nic neděje?
Tadytomu psovi teda je všecko fuk, můžu sypat granule, jaké chci, měnit denně není problém.
Podle mě to není v granule vs. maso. Akorát některé granule jsou hrozné, to se i prase po... nebo technologická chyba - časté.
Vůbec nechápu míchání starých a nových. Copak mám mezi snídaní (rohlík) a obědem (bůček) nějakou probiotickou pastu k svačině nebo co?
Ale chápu, že ve fabrice na granule někomu ujela ruka, chápu, že to po cestě žluklo, že někdo neumí rozřezat paletu,... ale pozvolný přechod na jiné granule fakt nechápu.
Je to stejné jako popcorn, müsli, smíchaný knedlík s omáčkou a zelím.
Buď jsou to špatně zvolené granule, zkažené granule, nebo nemá jíst granule, nebo rozbitý pes.
A že se někdo bojí krmit masem, tak to úplně chápu, protože internety jsou plné takových srxxxx, hotová jaderná fyzika.

Podle mě to není v granule vs. maso.

Souhlasím. Když jsem měla psy na granulích, tak jsem nějaké postupné přechody neřešila.... Často jsme měli ze závodů třeba kilovky nebo dvoukilovky, případně malé vzorky, prostě se zkrmily, bez nějakého postupného míchání... A psi se po tom nepos.... Pes je v tomhle asi vůbec "extrém", ještě když byl výhradně na granulích, tak zvládnul sežrat celou kostku másla, olej z pánve, cukr z cukřenky a tak dále, a nikdy neměl ani průjem..

A tak paradoxně se mi stalo, že po nějakém balíku masa měli oba psi průjem... Po lososu z Vetamixu (opravdu už nikdy víc) se dokonce oba zeblili... Ale jinak jsem měla třeba 20 balíků masa od stejného dodavatele, a zrovna po jednom balíků měli průjem oba psi, nebylo to že by byla špatná celá ta várka, jen ten jeden balík. Ale zase to byly případy, které bych spočítala na prstech jedné ruky a nebyl to žádný extrém, že by to ze psů lítalo horem dolem (to bylo jen po tom vetamixovém lososovi)...

Přidejte reakci

Přidat smajlík