Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mia118

28.12.2021 16:43
Mia118

XXX.XXX.55.17

Prosím Vás o radu, naše 10měsíčňí fenka cca týden občas zvrací (z ničeho nic), ale jinak je vitální, hravá, dokonce má chuť k jídlu atd.
Napadl mě podrážděný žaludek, ale to se mi nezdá, papá zhruba pořád stejně.
Nemůže to mít ze stresu?
Ona je velká citlivka a já měla teď týden panické ataky - viděla, že mi není dobře, plus jsme ji párkrát nechali doma čekat pár hodin, na což není moc zvyklá být sama.
Dnes jsem jí raději dala odčervovací tabletu v mase, to snědla s velikou chutí... Ale nakonec to taky pak vyzvracela.

28.12.2021 17:07
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

- papá zhruba pořád stejně.

Tak bych to změnila.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2021 18:19

Nemohla sežrat něco, co do žaludku nepatří? Třísky z klacku, ponožku, kus plastu, apod.?

28.12.2021 18:20

Mia118 napsal(a):
Prosím Vás o radu, naše 10měsíčňí fenka cca týden občas zvrací (z ničeho nic), ale jinak je vitální, hravá, dokonce má chuť k jídlu atd.
Nemůže to mít ze stresu?
Ona je velká citlivka a já měla teď týden panické ataky - viděla, že mi není dobře, plus jsme ji párkrát nechali doma čekat pár hodin, na což není moc zvyklá být sama.
Dnes jsem jí raději dala odčervovací tabletu v mase, to snědla s velikou chutí... Ale nakonec to taky pak vyzvracela.

Může. Ale stejně bych řešila u veterináře a hledala další příčiny. Týden občas zvracení se mi nelíbí.

29.12.2021 08:44
marushka

XXX.XXX.80.3

Mia118 napsal(a):
Nemůže to mít ze stresu?

Zvrací krmivo nebo "jen" šťávy? Pokud šťávy, tak takhle psi často reagují na cizí těleso v žaludku. Je to pro ně přirozená reakce, jak se toho zbavit. Pokud zvrací krmivo, tak se bude jednat o nějaký dietní problém nebo gastritidu. V tom případě bych minimálně zkusila nasadit nějakou dietu.

Mia118

29.12.2021 14:56
Mia118

XXX.XXX.55.17

zvrací hlavně krmivo, ale je to tak namátkově. Je teď hrozně rozmlsaná. Granule ani kapsičky jíst nechce, ale jakmile máme uvařené maso k obědu, tak strasně žebrá a užrala by se toho... když jsme zkouseli dietu rýži s masem, vyjedla maso a rýži rozhrabala a ani se jí nedotkla. Potom několik hodin ještě furt chodila kontrolovat, jestli v rýži nenajde masíčko....
jinak je stale hravá, veselá. Šla bych s ní na veterinu, ale bohužel v okolí mi nikdy s ní nikdo nepomohl, jen peníze, ale vyšetření stálo za prd, odfláknuté. Už měla jednou psí kašel a doktorka řekla, že má podrážděný žaludek, píchla jí injekce proti zvracení a dala lidské léky na pálení žáhy... Kašel jí pak přesel sám za 2 týdny. Teď po čase už to ale kašel nebude.
Jinak minule říkala, že kdyby měla zaseklé něco v žaludku, tak by nic nechtěla jíst, což teď je mlsná jak čert.

29.12.2021 15:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To maso zvrací taky?

29.12.2021 15:58

Mia118 napsal(a):
zvrací hlavně krmivo, ale je to tak namátkově. Je teď hrozně rozmlsaná. Granule ani kapsičky jíst nechce, ale jakmile máme uvařené maso k obědu, tak strasně žebrá a užrala by se toho... když jsme zkouseli dietu rýži s masem, vyjedla maso a rýži rozhrabala a ani se jí nedotkla. Potom několik hodin ještě furt chodila kontrolovat, jestli v rýži nenajde masíčko....
jinak je stale hravá, veselá. Šla bych s ní na veterinu, ale bohužel v okolí mi nikdy s ní nikdo nepomohl, jen peníze, ale vyšetření stálo za prd, odfláknuté. Už měla jednou psí kašel a doktorka řekla, že má podrážděný žaludek, píchla jí injekce proti zvracení a dala lidské léky na pálení žáhy... Kašel jí pak přesel sám za 2 týdny. Teď po čase už to ale kašel nebude.
Jinak minule říkala, že kdyby měla zaseklé něco v žaludku, tak by nic nechtěla jíst, což teď je mlsná jak čert.

Tak proč ji nekrmíte masem, když granule ani konzervy nechce?

29.12.2021 16:04
fikovnice

XXX.XXX.134.216

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Může. Ale stejně bych řešila u veterináře a hledala další příčiny. Týden občas zvracení se mi nelíbí.

Ano, já bych nepodceňovala ani tu psychiku...
Vidím, co dělaly moje kočky teď, když jsem byla ve značné nepohodě...

Ale vyšetření psíka to asi chce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík