Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.12.2021 10:06
LibaM

XXX.XXX.90.43

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda byste mi mohli poradit?
Máme pejska starého 6 let, je to jezevčík křížený s bišonkem. Je to velmi hodný a milý kamarád. Má rád našeho kocoura a i ostatní zvířátka v okolí. V létě po tornádu na jižní Moravě se stalo něco neobvyklého v jeho chování.

Pejsek bydlí s námi v domě, ale má svůj prostor na spaní a hraní v suterénu domu. Když jsme doma tak je s námi v kuchyni a obyváku, kde má svůj další pelíšek.
Jednou v noci, když jsme šli spát a on byl u sebe v pelíšku, tak začal kňučet a štěkat a škrábat na práh u dveří. Tak to vydržel celou noc asi tři dny. Protože jsme pracující a brzy vstáváme do práce, tak jsme byli neodpočinutí a další noc jsme to již nevydrželi a po delším čase kdy kňučel, jsme si ho vzali do ložnice, kam jsme mu dali další pelíšek.

Pejsek se uklidnil a potom byl klid půl roku. Nyní se to celé opakovalo s tím, že jsme ho nevzali do ložnice, ale zavřeli jsme druhé dveře od chodby, abychom ho neslyšeli. Ráno bylo u dveří, za kterými kňučel, rozkousané linoleum.
Bertíček je v tom období jako by byl něčím nadopovaný, oči vykulené, našponovaný, neúnavný, dovede být celou noc vzhůru.

29.12.2021 10:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Nemáte v okolí nějaká háravé fenky?

29.12.2021 10:35
eli22

XXX.XXX.58.55

To tornádo zmiňujete proč? Nějak vás to postihlo? Nebo jak to myslíte?

29.12.2021 14:53
LibaM

XXX.XXX.154.103

Já si myslela, že to na něj mělo nějaký vliv, postižení jsme nebyli, bydlíme dost daleko od místa postižení.

29.12.2021 15:28
eli22

XXX.XXX.58.55

LibaM napsal(a):
Já si myslela, že to na něj mělo nějaký vliv, postižení jsme nebyli, bydlíme dost daleko od místa postižení.

A jak daleko od toho místa?

29.12.2021 16:13
LibaM

XXX.XXX.154.103

Asi 70 km. Víte, měla jsem dříve pejska a ten vycítil týden předem povodeň i s kocourem. Zvířata mají tyto schopnosti, tak teď nevím, jestli se nemá něco stát.

29.12.2021 16:17
eli22

XXX.XXX.58.55

LibaM napsal(a):
Asi 70 km. Víte, měla jsem dříve pejska a ten vycítil týden předem povodeň i s kocourem. Zvířata mají tyto schopnosti, tak teď nevím, jestli se nemá něco stát.

No to jsem si právě myslela taky. My měli slepice, popelily se u cihlové zdi, koukám z okna a najednou slepice jako jeden muž zdrhají ode zdi na druhou stranu. Si říkám, pomátly se. Za cca 20 minut hrozný hluk a zeď se zřítila. Zvířata to fakt mají.

29.12.2021 17:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

eli22 napsal(a):
No to jsem si právě myslela taky. My měli slepice, popelily se u cihlové zdi, koukám z okna a najednou slepice jako jeden muž zdrhají ode zdi na druhou stranu. Si říkám, pomátly se. Za cca 20 minut hrozný hluk a zeď se zřítila. Zvířata to fakt mají.

Zas jestli ten pes šílel až po tornádu, které se nepřehnalo ani zdaleka nějak blíž kolem, nebude to s tím s největší pravděpodobností mít nic společného a paní hledá souvislosti tam, kde nejsou.
Zvíře, které šílí až po katastrofě, je asi jako v jedné komedii holka, co předpovídala déšť, když už stála na ulici, kde pršelo...
Tím netvrdím, že zvířata nerozpoznají blížící se extrémy počasí mnohem dřív než lidi, ale není v tom nic magickýho, spíš lidi oproti těm zvířatům v takových instinktech vývojem zblbli. Spíš bych věřila, že pes reaguje na ohňostroje nebo tak něco. Na co reagoval v létě? Ví bůh...
Nebo v tom fakt můžou být háravky.
No, do protiatomovýho krytu bych kvůli psovi, který už jednou předpověděl katastrofu zpětně, neutíkala.

29.12.2021 17:53
LibaM

XXX.XXX.154.103

Já jsem se jen ptala na příčinu jeho chování. Netvrdím a nikdy jsem netvrdila, že můj pes je super pes a předpovídá katastrofy.

29.12.2021 18:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

LibaM napsal(a):
Já jsem se jen ptala na příčinu jeho chování. Netvrdím a nikdy jsem netvrdila, že můj pes je super pes a předpovídá katastrofy.

To možná netvrdíte, ale zcela jasně se vyjadařujete: "tak nevím, jestli se nemá něco stát". Proto jsem reagovala, že bych se nebála. Spíš bych omrkla, jestli vám kolem nedrandí háravky, myši, kuny nebo jestli to není reakce na ohňostroj. To mi přijde jako mnohem pravděpodobnější série příčin.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2021 18:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chtěl čůrat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík