Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2021 18:14

Dobrý den, chci se zeptat,
mám jezevčíka 12 let, veterinář zjistil selhávání srdce. Na jeho věk u staršího pejska je to prý normální.
Pejsek je jinak naprosto cirperny a čilý skáče atd.
Vet říkal, že se to nejlíp pozná v létě, kdy je horko a pejsek se zadýchava a kašle.
Máte někdo s tím zkušenost, popř. jak dlouho to váš pejsek má nebo měl?

29.12.2021 18:20
eli22

XXX.XXX.58.55

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
mám jezevčíka 12 let, veterinář zjistil selhávání srdce. Na jeho věk u staršího pejska je to prý normální.
Vet říkal, že se to nejlíp pozná v létě, kdy je horko a pejsek se zadýchava a kašle.

A jaké má tedy konkrétně problémy?

29.12.2021 18:23

eli22 napsal(a):
A jaké má tedy konkrétně problémy?

Původně jsme s ním šli na rentgen a Sono kvůli zvětšené prostaťe tohle vet našel náhodou

29.12.2021 18:26
fikovnice

XXX.XXX.134.216

Původně jsme s ním šli na rentgen a Sono kvůli zvětšené prostaťe tohle vet našel náhodou

A nasadil mu léky??
Mohu Vám napsat, že u mého nej psa (bude to rok, co umřel), byla asi špatně stanovena dg. a léky nebyly nasazeny vůbec. Oproti tomu moje kamarádka má jakojezevčíka (hodně přerostlého) , dostali léky na srdce a co vím, užívá je už řádově roky. Teď mu je cca 16 let (+-).

29.12.2021 18:32
eli22

XXX.XXX.58.55

Jak je psáno výše, mamky čivava brala léky na srdce spoustu let a dožila se požehnaného věku. U ní se to projevovala hlavně v noci takovým jakoby tuberákovským kašlem. Občas i přes den, ale hlavně v noci.

29.12.2021 18:33

ano, mám zkušenosti
jeden vet zjistil šelest a taky říkal, že je to normální, léčba žádná...a tím psa málem zabil
druhý vet stanovil řádnou diagnózu, nasadil a dle stavu upravoval léčbu a pes žil ještě 2 roky, dovolím si napsat relativně normální a spokojený život

29.12.2021 18:34
fikovnice

XXX.XXX.134.216

ano, mám zkušenosti
jeden vet zjistil šelest a taky říkal, že je to normální, léčba žádná...a tím psa málem zabil
druhý vet stanovil řádnou diagnózu, nasadil a dle stavu upravoval léčbu a pes žil ještě 2 roky, dovolím si napsat relativně normální a spokojený život

Hmm, no to je to...
A někdy i dvě různé veteriny pochybí, bohužel...

29.12.2021 18:43

fikovnice napsal(a):
A nasadil mu léky??
Mohu Vám napsat, že u mého nej psa (bude to rok, co umřel), byla asi špatně stanovena dg. a léky nebyly nasazeny vůbec. Oproti tomu moje kamarádka má jakojezevčíka (hodně přerostlého) , dostali léky na srdce a co vím, užívá je už řádově roky. Teď mu je cca 16 let (+-).

Nene zatím ne říkal že to máme spíš v létě vysledovat protože pejsek nemá žádné příznaky ani nic jen říkal že je to slabší selhavani

29.12.2021 18:46
fikovnice

XXX.XXX.134.216

Nene zatím ne říkal že to máme spíš v létě vysledovat protože pejsek nemá žádné příznaky ani nic jen říkal že je to slabší selhavani

No a ty jeho příznaky? Už se tu někdo na to ptal. Nebo to byl náhodný nález na UTZ?

Promiňte, jsem snad slepá, o absenci příznaků píšete.

29.12.2021 18:48
fikovnice

XXX.XXX.134.216

Přesto se zeptám: Nezměnila se v poslední době jeho hmotnost?

29.12.2021 18:48

eli22 napsal(a):
Jak je psáno výše, mamky čivava brala léky na srdce spoustu let a dožila se požehnaného věku. U ní se to projevovala hlavně v noci takovým jakoby tuberákovským kašlem. Občas i přes den, ale hlavně v noci.

Tak to u nás zatím pejsek nic takového nemá..bylo to zjištěno náhodně při vyšetření na něco jiného! Máme sledovat hlavně přes Léto pokud se bude zadýchavat a jakoby kaslat máme přijít

29.12.2021 18:49

fikovnice napsal(a):
No a ty jeho příznaky? Už se tu někdo na to ptal. Nebo to byl náhodný nález na UTZ?

Promiňte, jsem snad slepá, o absenci příznaků píšete.

Příznaky nemá zatím žádné bylo to zjištěno náhodně při jiném vyšetření

29.12.2021 18:50
fikovnice

XXX.XXX.134.216

Příznaky nemá zatím žádné bylo to zjištěno náhodně při jiném vyšetření

Jj, já to pak editovala a doplnila... Jak jsem psala, prostě jsem měla zatměno před očima!

29.12.2021 18:53

fikovnice napsal(a):
Jj, já to pak editovala a doplnila... Jak jsem psala, prostě jsem měla zatměno před očima!

V klidu 😊

29.12.2021 18:58

bych s tím šla ke kardiologovi
radši

9.2.2022 14:22

fikovnice napsal(a):
Přesto se zeptám: Nezměnila se v poslední době jeho hmotnost?

Jojo zda se mi ze zhubnul ale on měl i ledvinové kameny.. Proč se ptáte na váhu? Konečně jsme objednáni příští týden ke kardiologovi protože pejsek začal jakoby Frkat prostě jakoby měl něco v nose a nejde mu to ven..a dělá to dokonce i na vodítku tak uvidíme jak dopadneme

Sandy.

27.4.2023 09:59
Sandy.

XXX.XXX.20.239

U nás je to DCM u velké feny, prý se taky nedá nic dělat, jen léky tlumit dopady. Bojím se každé chřipky a rozrušení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík