Hančaanča

XXX.XXX.34.114
Dobrý den, mužů dát štěněti trpasličího plemene, 6 měsíců, konzervu pro dospělé psy?
Vím, že chovatelka štěňata krmila normálně granulemi pro dospělé, protože prý stejně štěňata žrala granule dospělákům. Je to velký problém?
Šlo by o konzervu Animonda gran carno. Špatně jsem koukla a objednala dospělácké. Nemá to denně, dostává to jen cca dvakrát týdně.
Velký problém to není, ale jen na krátkou dobu. Problém je v tom, že v konzervách pro štěňata je více živin, což štěně k růstu potřebuje, v konzervách pro dospělé není tolik živin a kdyby tyto konzervy dostávalo štěně denně, nerostlo by tak jak by mělo, bylo by trochu menší a slabší, případně by měl i zdravotní problémy. Pokud říkáte, že to bude dostávat 2x týdně, problém by být neměl pokud mu ale budete v tom týdnu dávat i granule nebo konzervy pro štěňata kde bude dostatek živin. Značku Animonda gran carno neznám ale obzvláště štěně bych doporučovala krmit spíše granulemi nebo barfem, když už konzervami tak opravdu kvalitními. Ze zkušenosti vím že konzervy pro psi nejsou žádná sláva a kolikrát je lepší dát psovi konzervu pro kočky protože jsou mnohem kvalitnější. Samozřejmě lepší je konzervami nekrmit vůbec než krmit nekvalitními psími a nebo kočičími.
Tak jsem se na danou značku podívala. V konzervě hlavně nesmí být žádné obilniny což vaše splňuje. Konzerva má za mě také velice dobré složení. Když v týdnu budete krmit něčím určeným pro štěňata tak to že mu 2x za týden dáte konzervu pro dospělé mu opravdu nic neudělá, jde jen o to, že krmiva pro dospělé v sobě nemají tolik živin. Příště ale už kupte pro štěňata. To že chovatelka permanentně krmila granulemi pro dospělé, ve věku kdy štěně nejvíce roste a ty živiny potřebuje, byla podle mě obrovská chyba. A můžu se zeptat jaké máte plemeno psa?
kakiva123
napsal(a):
Tak jsem se na danou značku podívala. V konzervě hlavně nesmí být žádné obilniny což vaše splňuje. Konzerva má za mě také velice dobré složení. Když v týdnu budete krmit něčím určeným pro štěňata tak to že mu 2x za týden dáte konzervu pro dospělé mu opravdu nic neudělá, jde jen o to, že krmiva pro dospělé v sobě nemají tolik živin. Příště ale už kupte pro štěňata. To že chovatelka permanentně krmila granulemi pro dospělé, ve věku kdy štěně nejvíce roste a ty živiny potřebuje, byla podle mě obrovská chyba. A můžu se zeptat jaké máte plemeno psa?
Uživatel s deaktivovaným účtem

myslíte, že třeba vlčata mají výrazně jinou stravu než dospělí vlci?? Podléháme reklamám ve všem... Štěněti se nic nestane.

Naši psi žerou od štěněte až do smrti stejnou stravu,maso,přílohy a nic se nikdy žádnému nestalo a dokonce všichni normálně vyrostli.A to máme velké psy.

a já dokonce skoro osmiletému mamutovi jako přílohu k masu dávám celoživotně granule pro juniory... Nikdy jsem neměla důvod je vyměnit za "dospěláckou" verzi...
Hančaanča

XXX.XXX.34.114
Dobře, díky. :) Já tak nějak tušila, že mezi konzervou pro dospělého a štěně takový rozdíl nebude, jen pak si člověk přečte x článků na netu jak se to nesmí a váhá, no. :)
Jinak mám papilona.

bery25
napsal(a):
a vapnik,fosfor,nie je u dospelackych granul ine zlozenie,alebo je to tiez len reklama,dakujem
Tak to samozřejmě rozdíl je, Ca a P. Ale nějaká konzerva sem tam to nerozbije, nebojte.
Isegrim můžete v pohodě zkrmit. No, v pohodě, ani zadarmo bych to nechtěla.

Já bych to chtěla vidět, jak obědvají vlci, esi děcka jí první a co jí a co jí dospělí.
Štěněti dám víc "kostí" - skelety, chrupavky, křídla např. Ale dělí si to takhle ti vlci? Anebo jim máma asi nosí malinké věci jako myši a zajíčky. Málo svaloviny, víc ostatního.
Jo a konzervy mají furt problémy s vit. D, psi umírají, už se to táhne roky. Granule také nejsou zrovna bezva...
Ale ten úvodní příspěvek a ten další je fakt výsledek vymývání mozků reklamou a "odbornými články" (reklamou),
když nebudou existovat konzervy a granule, nebudeme mít psy? Dnes je to tak - jdu koupit psa a bude jíst granule. Protože z masa by se otrávil, maso je pro lidi. Pes a granule se vyrábí v jedné fabrice.

bery25
napsal(a):
važne,ale podla vas sa asi žiadnymi granulami neda krmit
Dyť říkám, že je můžete Vy v pohodě zkrmit ;-)
napsal(a):
Dyť říkám, že je můžete Vy v pohodě zkrmit ;-)
to ano,ale ste ma vystrasili,že ani zadarmo tak čo som tu u nas nasiel u veta,sa mi tie podla zlozenia zdali najlepsie,niekde som čital že najlepsie krmivo pre psa je BARFa najhorsie BARF,nemam čas ani vybavenie na BARF,nie je to ospravedlnenie,je to fakt,mne sa zda ,že psy budu s granulami,aj bez nich,ale samozrejme si to ulahčujem,preto by som chcel aspon trochu kvalitu,ked nejake take su

Co je za problém koupit maso, nakrájet - případně, k tomu nějaký příkrm, ( my pro zjednodušení používáme extrudovaný těstoviny-stačí zalít, nebo granule - stejně kolem masa jen proběhly,. A k tomu co doma je, ovoce, zelenina, saláty. Cca čtvrt hodiny navíc. A to jsme bez problémů zvládli dva barzoje. Jen na granulích by z nich byli chcípoši.

Ono hlavně se z toho ne......, Opravdu selský rozum a pestrá strava není nic složitého, už to tu zaznělo X krát.
Hančaanča

XXX.XXX.34.114
napsal(a):
Já bych to chtěla vidět, jak obědvají vlci, esi děcka jí první a co jí a co jí dospělí.
Štěněti dám víc "kostí" - skelety, chrupavky, křídla např. Ale dělí si to takhle ti vlci? Anebo jim máma asi nosí malinké věci jako myši a zajíčky. Málo svaloviny, víc ostatního.
Jo a konzervy mají furt problémy s vit. D, psi umírají, už se to táhne roky. Granule také nejsou zrovna bezva...
Ale ten úvodní příspěvek a ten další je fakt výsledek vymývání mozků reklamou a "odbornými články" (reklamou),
když nebudou existovat konzervy a granule, nebudeme mít psy? Dnes je to tak - jdu koupit psa a bude jíst granule. Protože z masa by se otrávil, maso je pro lidi. Pes a granule se vyrábí v jedné fabrice.
Nevím, jestli je to narážka na mě :D ale já si fakt nemyslím, že granule a konzervy jsou pro psy nutné k přežití. :)
Mám další dva hafany, středně velké útulkové křižovatky, a oba krmím BARFem už skoro pět let. Jen ten malý to nesnese- jednak to žere s odporem a utrpením, jednak mi z něj všechny pokusy krmit barfem vyšly záhy zpět ven, oběma konci trávicího traktu a v polotekutém stavu. :)
Já jsem prostě ráda, že po granulích nemám permanentně pos... a pob... psa. :) A když mi i veterinář řekne, že štěně se rozhodně nesmí krmit krmivem pro dospělé, tak je to holt matoucí.

Hančaanča
napsal(a):
Nevím, jestli je to narážka na mě :D ale já si fakt nemyslím, že granule a konzervy jsou pro psy nutné k přežití. :)
Mám další dva hafany, středně velké útulkové křižovatky, a oba krmím BARFem už skoro pět let. Jen ten malý to nesnese- jednak to žere s odporem a utrpením, jednak mi z něj všechny pokusy krmit barfem vyšly záhy zpět ven, oběma konci trávicího traktu a v polotekutém stavu. :)
Já jsem prostě ráda, že po granulích nemám permanentně pos... a pob... psa. :) A když mi i veterinář řekne, že štěně se rozhodně nesmí krmit krmivem pro dospělé, tak je to holt matoucí.
fuj štěně potřebuje víc živin... takže do něj musíte nacpat té konzervy víc
pro štěkanátka jsou konzervy prostě koncentrovanější, víc tam nevidím
a pro trpasličí, malé psy jsou krmiva také výživnější - rychlejší spalování
a to dáváte tamtěm psům syrové, vařené, pečené, jenom maso nebo s přílohami?
tenhle když dostane rozmačkané brambory a k tomu gram libového vařeného masa, tak se poto?
Hančaanča

XXX.XXX.34.114
napsal(a):
fuj štěně potřebuje víc živin... takže do něj musíte nacpat té konzervy víc
pro štěkanátka jsou konzervy prostě koncentrovanější, víc tam nevidím
a pro trpasličí, malé psy jsou krmiva také výživnější - rychlejší spalování
a to dáváte tamtěm psům syrové, vařené, pečené, jenom maso nebo s přílohami?
tenhle když dostane rozmačkané brambory a k tomu gram libového vařeného masa, tak se poto?
Dávám syrové. Cca 50% svalovina a vnitřnosti, pak nějaké ovoce, zelenina/přílohy, kosti, semtam vajíčko, kelpa, kvasnice, olej. Sestavovala jsem to podle kalkulačky na krmimmasem a pak podle toho, co psům chutnalo a sedělo. Jeden mi průjmuje po kuřeti, takže tomu se u něj vyhýbám, druhému nechutnají ryby. Ale ty jsou stejně jen velmi výjimečně. Zrovna brambory moc nedáváme, dostával to podle té kalkulačky a pak jsme zkoušeli- více příloh, méně příloh... Na granulích vypadá konečně spokojeně a hlavně to jí s chutí, tak to nehodlám už lámat přes koleno. :)