Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2021 12:25
šavlozubka

XXX.XXX.197.109

Milí ifauňáci,
už je to nějaký čas, kdy tu (mám ten dojem) proběhla diskuze s doporučeními na konkrétní útulky stran přístupu atd., ale za boha ji nemůžu najít. Zatím tedy neshanime. Staroch je na svůj věk a zdravotní stav vcelku vitální (i když jako za mlada to samozřejmě už není) a nevím jaká bude situace, až přijde jeho čas. Ale ráda bych se rozkoukala v oblasti radši dřív, než pak v návalu emocí něco hledat úplně na slepo, protože ke starouškovi jsem přišla jak slepá k houslím, takže sháněním pejska nepolíbená.
Občas čistě ze zvědavosti kouknu na stránky útulku v Troji a dogpoint.
Máte ještě nějaké tipy, kde to třeba po očku sledovat, kde jsou slušní, o pejskovi řeknou pokud možno pravdu (do rodiny s dětmi bych vážně nerada přivedla třeba agresora).
Díky.

30.12.2021 13:02
Fatia

XXX.XXX.134.127

já byla spokojena s přístupem Kralupského útulku. Nedají psa komukoliv, psy dokáží celkem odhadnout a vybírají páníčka, který bude kompatibilní. A nevyžadují pro mě nesplnitelné požadavky jako kastrace, návštěvy v domácnosti apod.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2021 13:03

Voříškov

https://voriskov.cz/psi-k-adopci/

seriózní, poctiví, informace na rovinu, občas mají zajímavá zvířata

Neregistrovaný uživatel

30.12.2021 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

Tak zrovna dogpoint i voriskov u me skoncili. Seriozni a poctivi nejsou. Odebiraj jorksiry. Nejsou schopni si je pochytat zavolaj odchytovku. Lzou o zdravotnim stavu psu, o cipech. A to ze podelali este jednu obri věc sem uz ani psat nebudu. Stejne se jich tu bude kazdy zastavat.

30.12.2021 22:24

Já dlouhodobě - v režimu po očku - sleduji Žim, Psí seniory v nouzi, Dogpoint, Voříškov, Russell Rescue. Osobní zkušenost ale nemám.

31.12.2021 07:10
šavlozubka

XXX.XXX.197.109

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já dlouhodobě - v režimu po očku - sleduji Žim, Psí seniory v nouzi, Dogpoint, Voříškov, Russell Rescue. Osobní zkušenost ale nemám.

Vida na Žim jsem zapomněla. Ten taky občas sleduju přes fb. Ale též bez bližší zkušenosti. V širší rodině máme právě akorát nalezence z Troje.

31.12.2021 09:08
impact

XXX.XXX.195.92

Obecně platí, že čím menší organizace, tím osobitější kontakt se psy a o to lépe je pak znají a jsou schopní podat relevantní informace.

Ale praxe ukazuje, že se psi v útulcích/spolcích/dočaskách velmi často chovají úplně jinak, než pak v nové rodině. Namátkou - onehdá jsem dávala do adopce raslíka blázna na entou. U mě byl doma, hyperaktivní přetočený magor. Dost jsem na tom teda dřela. Pak šel do adopce a doma relativně v klidu, ale začal holce doma všude sr át. Teda dle jejích slov - ty je vždy potřeba brát s rezervou. No a na to konto psa vrátila. Pak šel znovu do adopce, zájemci tu byli taky opakovaně (jednou na procházce se mnou, pak sami) a brali si psa s tím, že je přetočenej, že je potřeba na tom makat a tak. No, pes sebou v nové rodině švihl na gauč a už se odmítl zvednout. Aktuálně největší problém je dostat ho na procházku, protože by to jen leželo a mazlilo se to. Mám opakovanou zkušenost s tím, že vezmu psa z velkýho útulku, kde se projevuje vystresovaně, kouše, nenechá se chytit a jakmile přijde sem, během pár dní je z něj mazel, co na sobě nechá dříví štípat a o němž bych nikdy neřekla, že by mohl kousnout. Stejně tak vezmu psa, u nás je jak putička, nechá si cokoliv, takže si řeknu jo, dobrý a plesk, v nové rodině pokouše.

Na ty psy opravdu obrovsky působí prostředí, ve kterém jsou a v novém prostředí to může být všechno o 360 stupňů naopak.

Jinak za mě určitě Dogpoint, protože ti s těma psama tráví 24 hodin denně a podle mě svoje svěřence znají velmi dobře. Skvělí, ale zároveň notně specifičtí jsou Jezevčíci v nouzi. Dále třeba útulek Olomouc. Jinak se mi doporučuje dost těžko, protože nejen v kuloárech, ale i na veřejnost samozřejmě občas kdeco prosákne. Ale pokud jde o pomoc jednomu psovi, tak si myslím, že na tom až tak úplně nesejde. Pokud bych měla někam nasypat svoje finance, tak bych přemýšlela víc.

31.12.2021 09:43
janaa

XXX.XXX.37.13

Stejně jako Jezevčíci v nouzi jsou specifický holky z Buldočí naděje,ale dělají to podle mě velmi dobře. Pak mám ještě zkušenost s městským útulkem v Děčíně, taky super, ti se zdráhali přijmout i peníze, faktem je,že na mě koukali jak na zjevení,když jsem si přijela pro 14,5letou labinu

31.12.2021 10:27
impact

XXX.XXX.42.182

janaa napsal(a):
Stejně jako Jezevčíci v nouzi jsou specifický holky z Buldočí naděje,ale dělají to podle mě velmi dobře. Pak mám ještě zkušenost s městským útulkem v Děčíně, taky super, ti se zdráhali přijmout i peníze, faktem je,že na mě koukali jak na zjevení,když jsem si přijela pro 14,5letou labinu

Joo, OSBN jsou taky super parta.

31.12.2021 13:19
Ouško4

XXX.XXX.225.15

31.12.2021 16:23
šavlozubka

XXX.XXX.197.109

Dámy, děkuji za tipy i postřehy z praxe. Jak říkám, zatím to snad není aktuální. Doufam, že to ještě nějakej rok aktuální nebude, ale chci mít rozhled.

1.1.2022 10:09
fikovnice

XXX.XXX.20.198

šavlozubka napsal(a):
Dámy, děkuji za tipy i postřehy z praxe. Jak říkám, zatím to snad není aktuální. Doufam, že to ještě nějakej rok aktuální nebude, ale chci mít rozhled.

...já to tu onehdá také řešila. Bohužel si nepamatuji název vlákna.

Jo, teď čtu, že jste tu diskuzi také hledala a nenašla...

1.1.2022 13:42

šavlozubka napsal(a):

Já znám ještě Zelené Vendolí, je to u Svitav. Provozují záchrannou stanici pro volně žijící živočichy + útulek. Rozhodně můžu doporučit 👍

1.1.2022 19:04
arosek

XXX.XXX.60.11

Krom tech co uz byly zmineny vejs, tak ze me jeste:

Srdecni zalezitosti - www.srdcovky.eu
Moravskoslezsky spolek na orchranu zvirat - https://www.mssoz.cz/
Utulek Tabor - https://www.utulektabor.cz/

Neregistrovaný uživatel

1.1.2022 19:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

arosek napsal(a):

Myslite ten tábor co radsi vypíná komentáře aby nikdo nemohl vyvrátit jejich pomluvy? Stejně důvěryhodné jak dogpoint, olomouc a Voříškov.

1.1.2022 19:17
impact

XXX.XXX.42.182

Mno, tak abych to neustálé napadání solidních organizací uvedla na pravou míru.

Teď ti možná konečně sepne, kdo se ti vysmál.

Leitian kamarádce množitelce krajská veterinární správa odebrala 50 týraných jorkšírů (nedávno to proběhlo médii) a Janička to asi nějak psychicky nezvládla, tak teď běhá všude po internetu a všechny zaangažované organizace pomlouvá.

Nechtěla jsem to psát, ale na druhou stranu nenechám tady ty výkřiky bez reakce. Bohužel už teď je jasné, že tím spustím liethian litanii, rozepisování datumů a uvádění naprostých nesmyslů, jako už jsme se dočetli na stránkách DP. No tak holaj žumpo do toho. Akorát prosím trochu čitelně. Z některých komentářů jsem měla dojem, že je píše spíš trochu vyšší dávka alkoholu.

1.1.2022 19:32

@Impact My to víme, už to proběhlo vláknem Koronavirus.

1.1.2022 19:41
impact

XXX.XXX.42.182

@Impact My to víme, už to proběhlo vláknem Koronavirus.

Myslím si, že tam většina obyčejných návštěvníků iFauny hledat reference na útulky nebude.

Neregistrovaný uživatel

1.1.2022 19:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

Ano takhle vypadají tyrana štěňata že impact. Paní byla 22.11. Odvezena do nemocnice s mrtvici. 27.11 volal jeji syn kvs že to nezvládá. Neb tam jezdil jen každý večer dosypat granule a dolit vodu z prahy. Kvs se teprve 3.12 uracila tam dojet a až 9.12 psy odvezla. Všichni psi mají papiry a vyjma štěňat jsou všichni řádně odčervení a očkování. Kdo se zajímá o jorky a biewery vi ze špatne zuby mivaji velice brzy a bezzubi jsou klodne i na 6,8 letech. Psi byli zadredovani, spinavi. Nicméně rozhodne nebyli vychrtli a podvyziveni. Ve dvou velkych mistnostech nebyli spolky schopny je pochytat, tak si museli zavolat odchytovku ktera vypustila psy mezi haravky a stenata sborem. Kontrola z 3.12 take velice inteligentne nechala zapnutou prodluzovacku primo na ohradce s fenou a stenaty ze ktere pak cirou nahodou vyndali ony uvadene mrtvolky a kabel samozrejme prekousany. Muzu dodat asi milion fotek jak to u chovatelky vypadalo před odvozem do nemocnice. Jeji feny nebyli připouštěny na kazdy harani. Mela jich par a stenata kazdy rok ale ne furt od stejnych a x let na jednech a tech samych.
Taky by se hodilo dodat ze z 50 psu bylo 20 stenat, 10 chovnych psu a zbytek vyslouzilci ktere kdyby dala pryc tak byste ji kamenovali ze se nepotrebnych zbavuje. Feny nemely stenata kvuli prachum aby si uzivala kdo by se obtezoval vedel by ze zije skromne a pro psy ale jen proto ze z jejoch prodeje mela rezervy na krmeni a veterinu duchodcum. Níže máte fotky. Ty se štěňaty jsou foceny těsně před jejím odvozem (ne tedy přímo den 22)
Že vás impact se ru chápu. Ale vozit se po cizím člověku co se staral stejně dobře jako vy je sprostarna nejvyššího kalibru a jste stejna mrcha jako jiní. Sama nevíte nic. Plivat jed je ale tak snadny. Barevny drahy jorksirky... Na ty spolky vyzebraj penizky velove dobre a velice dobre pak pujdou v aukcich udat že...
Že se takhle neangazovali u retrieveru.
Jo a. Mimochodem kvs tam nejela na udání ale na žádost syna majitelky.

1.1.2022 20:02

arosek napsal(a):

MS spolek moje srdcovka. Bohužel letos to neklaplo, letos jen útulek Zelené Vendolí, na víc nemám.

1.1.2022 20:25

Zrzavci ještě mluvila o Psím životě (Praha 5).

1.1.2022 20:35
impact

XXX.XXX.42.182

Jako bych to neříkala.

Jenže tobě Jano chybí spousta informací, ale spousta. A na jejich základě plácáš naprostý nesmysly. Ty to nevidíš a nevidíš, jakýho tydýta ze sebe děláš ...

1.1.2022 20:43
Lucík32

XXX.XXX.140.2

Já jsem slyšela velice dobré recenze na chrty v nouzi

Neregistrovaný uživatel

1.1.2022 20:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

impact napsal(a):
Jako bych to neříkala.

Jenže tobě Jano chybí spousta informací, ale spousta. A na jejich základě plácáš naprostý nesmysly. Ty to nevidíš a nevidíš, jakýho tydýta ze sebe děláš ...

Jo a jaký info nemám? Ohrom mě. A co ty datumy ty sedí že. Na to nemůžeš říct nic. Stejně jako na ty fotky. A na to že jsem v kontaltu s lidma kteří si 4 mesice zpět brali štěně a o stavu psů i domu můžou říct to samé co já.

Neregistrovaný uživatel

1.1.2022 20:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

impact napsal(a):
Jako bych to neříkala.

A v čem tydyta. Ze říkám pravdu a dodavam i důkazy o stavu psů? Aha. Že mi osobně jeden z útulku nevim který a můžu to nekde vyhrabat tvrdil že spousta psů není nacipovana (nebyla jen mala stenata) a přitom to neni pravda? Coz lze snadno dokazat prukazy s cisly cipu. Například.

1.1.2022 20:50
impact

XXX.XXX.42.182

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jo a jaký info nemám? Ohrom mě. A co ty datumy ty sedí že. Na to nemůžeš říct nic. Stejně jako na ty fotky. A na to že jsem v kontaltu s lidma kteří si 4 mesice zpět brali štěně a o stavu psů i domu můžou říct to samé co já.

Chápu, že jsi šťastná, že ti konečně někdo odpovídá, ale tím bohužel moje diskuze s tebou skončila a nehodlám na tebe dále plýtvat energií.

Lidi okolo to ví, další to vidí a lidi z oboru maj v těch tvých nesmyslech vcelku jasno. Jenom ty si jediná spravedlivá proti všem. Řekla bych ti popřemýšlej nad tím, ale https://youtu.be/XDJEPjvbbs4 .

Neregistrovaný uživatel

1.1.2022 20:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

impact napsal(a):
Chápu, že jsi šťastná, že ti konečně někdo odpovídá, ale tím bohužel moje diskuze s tebou skončila a nehodlám na tebe dále plýtvat energií.

Lidi okolo to ví, další to vidí a lidi z oboru maj v těch tvých nesmyslech vcelku jasno. Jenom ty si jediná spravedlivá proti všem. Řekla bych ti popřemýšlej nad tím, ale https://youtu.be/XDJEPjvbbs4 .

Aha. Takže nic. Co jiného čekat. Tímto jsi mi dokázala můj dojem kterému jsem dlouho věřit nechtěla. Důkazy odmítám a melu si svou.

1.1.2022 21:45

impact napsal(a):

Ale mě by to taky zajímalo, jaké informace o kauze máte a leithian ne.
Protože to, co o tom psala, plus fotky, dává smysl...
V médiích byla ještě zmínka o přerostlých drápech, to asi není záležitost 17 dnů, ale záleží, jak moc přerostlé to bylo.

1.1.2022 22:03
Lucík32

XXX.XXX.140.2

Má tady někdo psa z chrti v nouzi? Jaký mate názor ? Za mě si myslím ze dělají dobrou věc

Neregistrovaný uživatel

1.1.2022 22:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

V médiích byla ještě zmínka o přerostlých drápech, to asi není záležitost 17 dnů, ale záleží, jak moc přerostlé to bylo.

Ještě dodám nové info. Spolky tvrdili že mrtví psi jdou na pitvu a zveřejní pitevni zprávu. Hmmm. Toho pejska co utráceli na místě uspaval veterinář který měl daný chov na triku a potvrdil že byl v pořádku. Následně mrtvolky byly dané do pytle a starosta je vezl do kafilerie. Kde spolky přišly na tu pitvu je mi tedy záhadou.

Otázka

1.1.2022 22:20
Otázka

XXX.XXX.230.195

Já jsem stará škola, ale 50 psů je u mě množírna. A je úplně jedno, že část z toho počtu byla štěňata na prodej. Pokud by v tom bylo angažovaných víc lidí, tak se to dá zvládnout, ale stejně ti psi nebudou specializovaní. Rodiče kolegyně se živí chovem psů, ale mají pracovní psi, jsou na to tři a nemají jich 50. Stejně je to zápřah.

1.1.2022 22:24
šavlozubka

XXX.XXX.197.109

Tchyně měla adoptované vysloužilé podenca, ale myslím že od jiné organizace (pokud tedy nezměnila název). Mívala i chrty v dočasce, co vyprávěl muž. Blíž jsem se nevyptavala, protože zrovna chrti a podencové tuplem nejsou psi po kterých bych toužila. Podencové mi projevy připadali téměř jako divoká zvířata. Krásní přírodní psi. Ale já bych si s nimi nejspíš nerozuměla.

1.1.2022 22:36

Otázka napsal(a):
Já jsem stará škola, ale 50 psů je u mě množírna. A je úplně jedno, že část z toho počtu byla štěňata na prodej. Pokud by v tom bylo angažovaných víc lidí, tak se to dá zvládnout, ale stejně ti psi nebudou specializovaní. Rodiče kolegyně se živí chovem psů, ale mají pracovní psi, jsou na to tři a nemají jich 50. Stejně je to zápřah.

Ano, 50 je strašně moc, zvlášť, když na to byla paní sama. Ale vysloveně množírnou bych to nenazývala. Tady asi nešlo primárně o prachy...

1.1.2022 22:38

Ano, 50 je strašně moc, zvlášť, když na to byla paní sama. Ale vysloveně množírnou bych to nenazývala. Tady asi nešlo primárně o prachy...

"cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly" - strasne to tady sedi.
pocet psu prerostl pres hlavu.

1.1.2022 22:47
Lucík32

XXX.XXX.140.2

Dočasky de de

1.1.2022 22:48
impact

XXX.XXX.42.182

Po přečtení té hrůzy v koronaviru mě teda na jakoukoliv diskuzi přešla chuť a to poslední, po čem toužím je, ale mě tu Jana začala posílat do pr.. tak, jako lidi tam.

Například - odebírání takových psů má svoje ZÁKONNÉ NÁLEŽITOSTI, svoje pravidla. Který pokračují i poté, co se zvířata někam dostanou. Nikdo, žádný spolek a nebo útulek absolutně nemá pravomoc někomu něco odebírat! A je dost rozdíl, když někam přijede parta holek z TT, posbírá po dohodě s majitelem psy a jede do pr dele a když tam nastoupí KVS a ORP a psy svěří někomu do dočasného opatrovnictví. Prošla jsem si tím několikrát a teď aktuálně si tím procházím znova a troufám si tvrdit, že na rozdíl od ní, která viděla babu naposled před pěti lety a teď jen věří tomu, co jí nabulíkuje, mám v tomhle trochu větší rozhled.

KVS odebrala psy po šesti dnech - jednak fakt nefungují na lusknutí prstu, to je fantas z Amerických filmů. A druhak museli napřed taky sehnat a zařídit umístění pro tolik psů.

Líbí se mi (ironie), jak se tu lynčují spolky a útulky, jaký jsou to ludry nenažraný na prachy, ale ono to nefunguje tak, že jim teď hned někdo zaplatí veterinu a potřebnou péči. Musej to vytáhnout ze svojí kapsy a řešit to teď hned. A pokud nejsi organizace, která na to má prachy a prostor, prostě do toho logicky nejdeš. Imho já teda sledovala jen část spolků/útulků, ale nikde jsem si nevšimla žebrání o peníze, jak je Leithian napadá. Všichni to bez ceknutí vytáhli ze svýho a budou čekat na zpětné proplacení. To dostanou od úřadů, baba jim rozhodně nic platit nebude. Jenže - úřad vám zaplatí třeba povinnou vzteklinu, opakované nepovinné očkování kompletky nikdo nezaplatí a pokud to útulek dělá, je to v jeho režii. Třeba.

A jestli mě fakt něco brutálně vytáčí, to je ten lynč, jací jsou spolkaři haj zli. Za to, že byli v co nejkratší době v pozoru nastoupení, aby mohli pomoci, aby tam ty zvířata nezdechly všechny. To je paráda!

Imho všimli jste si, kolik takových kauz Dogpoint mívá? Hm. Zkuste přemýšlet, proč to tak je a proč se na ně KVS opakovaně obrací s prosbou o pomoc. Třeba.

Koko tiny o shnilých zubech se ani nedají číst. Ne, NENÍ NORMÁLNÍ, aby měli psi tak shnilý zuby a je to jen a další signál dlouhodobě zanedbané péče. Normální majitel se o zuby svýho psa stará. Pravda, když máš doma permanentně štěnce a k tomu dalších 30 psů, tak se ta individuální péče velice rychle vytrácí.

A nastupuje to, co se dá kvalifikovat jako týrání, protože neposkytnutí nutné veterinární péče jednoznačně je týrání. A každýmu, kdo shnilé zuby psů bagatelizuje, přeji aspoň tři záněty v zubech současně a alespoň víkendovou nedostupnost lékařské péče. Fuck!

Mohla bych tady ty její slátaniny rozbít na mraky, včetně toho hnoje, co píše na FB Dogpointu. Ale moje pravidlo je - vyhýbat se bláznům, protože mi to bere energii. Úspěšně se jí vyhýbám na FB, kdekoliv ji potkám, protože za ní jede jenom kanál. A ráda bych v tom pokračovala i tady.

1.1.2022 22:51
impact

XXX.XXX.42.182

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ještě dodám nové info. Spolky tvrdili že mrtví psi jdou na pitvu a zveřejní pitevni zprávu. Hmmm. Toho pejska co utráceli na místě uspaval veterinář který měl daný chov na triku a potvrdil že byl v pořádku. Následně mrtvolky byly dané do pytle a starosta je vezl do kafilerie. Kde spolky přišly na tu pitvu je mi tedy záhadou.

Ne ser si do huby. Spolky žádné pitvy nezařizují, neplatí a ani nemají k pitevním zprávám přístup. To je v kompetenci orgánů činných v trestním řízení - kteří potřebují PODKLADY pro to, aby trestní řízení mohli započít. Jak by takové důkazy pro policii mohli zveřejňovat kriste? Používej aspoň mozek u těch bludů, co šíříš.

A ten pes, kterého utráceli, byl v totální agónii tvl. Ty seš dakt děsná krafka, co si nechá namluvit hov na od množitelky a pak je šíří dál. Děvče tebe ta karma doběhne jako první. Vlastně jako druhou. Tu množku, co valila jeden vrh za druhým z lásky k pejskům, už doběhla.

Fuj, jsem se fakt už neudržela. 🙊

EDIT: Huso! Máš to v tom článku od STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVY! Jistě, SVS si to jen tak z plezíru vymyslela a dala do oficiální tiskové zprávy, zatímco je starosta odvezl do kafky, aby zničil důkazy, který můžou použít proti množce. Ha ha.

V chovu byli nalezeni dva uhynulí dospělí psi a dvě uhynulá štěňata. Jeden pes musel být ze zdravotních důvodů utracen přivolaným soukromým veterinárním lékařem. Těla uhynulých psů budou odeslána do Státního veterinárního ústavu, kde bude provedena pitva za účelem stanovení příčiny jejich úhynu.

1.1.2022 23:34

otázka

2.1.2022 05:19
otázka

XXX.XXX.230.195

Neotevřelo se mi všechno, ale fuj. Jen to co sem viděla, no málem jsem poblila klávesnici. Takováhle hrůza vniká jakou dobu, ten syn, co to nahlásil, měl narozdíl od matinky, aspoň trochu soucitu a rozum. Nechápu, jak takovou hrůzu může kdokoli mít žaludek obhajovat a jen mě napadá, jak asi vypadají jeho zvířata, copak považuje za přijatelnou normu.Kolik má fenek lukrativního plemene a jakpak vydělávají jemu, zvlášť po konstatováních typu- je normální že 6letý pes malého plemene má vypadanou polovinu zubů. Sice chovám velké psy, ale vždycky mám jednoho, jak říkám na klín. Světe zboř se, teď koukám čivavě do tlamky a má v 8 letech všechny. Lehce mě napadá souvislost s kvalitním žrádlem a péčí, ale holt nejsem odborník. Nicméně, měli to všichni moji mrňousové, jen sem jich doteď měla 5, víc sem jich nestihla, bude mi teprve 50.

2.1.2022 06:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jestli tam bylo 20 štěňat, tak to byla množírna jak vyšitá - vzhledem k tomu, jak málopočetné vrhy tihle psi mají, tak tipují, že bylo nakryto zaráz minimálně 7 fen!
Sorry jako, ale tohle nikdo z lásky nedělá a k uživení malého plemene i v hojném počtu stačí poměrně směšná částka - 25 jorkšírů sežere přibližně tolik krmení, jako jeden kavkazák, a náklady na roční krmení by pokryla i z výnosu z jediného vrhu - to není důvod k takovému množení 🤮

2.1.2022 07:56
šavlozubka

XXX.XXX.197.109

Achjo. Tohle jsem rozpoutat nechtěla. Každopádně když si dám na misku vah útulky a na druhou kohokoliv, kdo má doma 50 psů malého lukrativního plemene, tak se zdrahám věřit tomu, že to dotyčný dělal z dobroty srdce a že se to takového stavu dostali za týden.

V tuhle chvíli si nejsme jistí, jestli případného dalšího psa budeme chtít od štěněte nebo dáme domov nějakému vořechu vořechoviči z útulku, ale z chovky, kde by měli 50 psů bych štěně nechtěla.

2.1.2022 08:24
impact

XXX.XXX.42.182

šavlozubka napsal(a):
Achjo. Tohle jsem rozpoutat nechtěla. Každopádně když si dám na misku vah útulky a na druhou kohokoliv, kdo má doma 50 psů malého lukrativního plemene, tak se zdrahám věřit tomu, že to dotyčný dělal z dobroty srdce a že se to takového stavu dostali za týden.

V tuhle chvíli si nejsme jistí, jestli případného dalšího psa budeme chtít od štěněte nebo dáme domov nějakému vořechu vořechoviči z útulku, ale z chovky, kde by měli 50 psů bych štěně nechtěla.

To není Vaše vina, ale vina Leithian, která všude rozjíždí hon na útulky a spolky, které pomohli KVS s umístěním psů z této množírny. Já se snažila držet a nekomentovat, i když jsem četla spoustu jejich útoků na fb, ale ten hnůj v "koroniviru" mě dorazil. Na rozdíl od ní jsem viděla i videa, který se na veřejnost nedostaly (včetně toho malého chudáka, kterého na místě utratili 😭), tak ať mi do pr dele práce nevykládá, jak to tam ta svi*ě množitelská měla v pořádku. 🤮🤮🤮

2.1.2022 08:43

impact napsal(a):
To není Vaše vina, ale vina Leithian, která všude rozjíždí hon na útulky a spolky, které pomohli KVS s umístěním psů z této množírny. Já se snažila držet a nekomentovat, i když jsem četla spoustu jejich útoků na fb, ale ten hnůj v "koroniviru" mě dorazil. Na rozdíl od ní jsem viděla i videa, který se na veřejnost nedostaly (včetně toho malého chudáka, kterého na místě utratili 😭), tak ať mi do pr dele práce nevykládá, jak to tam ta svi*ě množitelská měla v pořádku. 🤮🤮🤮

..nechtěla jsem se do toho plest, ale uz jenom z fotek kdokoli soudnej sezna, že takhle psi nevypadají ani za měsíční nepéči.....nebojte stejně mluvila I na kočkách v jednom vláknu.....

2.1.2022 08:58

Lucík32 napsal(a):
Dočasky de de

Taky mám od Dočasek De De psa a jeho bývalé dočasce posílám už přes 2 roky fotky a zprávy, jak se Olík má a co je nového... jejich starost o pejska určitě nekončí předáním osvojiteli, ale když je to potřeba, psa na klinice Ivet v Praze i vyšetří, zajistí kastraci apod.

2.1.2022 10:54

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jestli tam bylo 20 štěňat, tak to byla množírna jak vyšitá - vzhledem k tomu, jak málopočetné vrhy tihle psi mají, tak tipují, že bylo nakryto zaráz minimálně 7 fen!
Sorry jako, ale tohle nikdo z lásky nedělá a k uživení malého plemene i v hojném počtu stačí poměrně směšná částka - 25 jorkšírů sežere přibližně tolik krmení, jako jeden kavkazák, a náklady na roční krmení by pokryla i z výnosu z jediného vrhu - to není důvod k takovému množení 🤮

Aha, nevěděla jsem, že mají tak málopočetné vrhy, 7 fen nakrytých zaráz je šílené.
Díky za vysvětlení.

2.1.2022 11:55

šavlozubka napsal(a):

Nic jste nerozpoutala, prostě se diskuze vyvinula. A ve mně vyvolala zvědavost, takže jsem oslovila kamarádku veterinářku z ČB, jestli by se nepopídila po dalších a (předpokládám) objektivních informacích.

21.2.2022 15:58
EviceD

XXX.XXX.8.172

Jednoznačně můžu doporučit útulek Lesan v Kralupech nad Vltavou. Jsou tam moc hodní, psy opravdu znají, ale nedělají zbytečné obstrukce před adopcí. Přitom psa nedají jen tak někomu. Mám pocit, že jsou jedni z mála, kteří k tomu přistupují s rozumem.

neverend

21.2.2022 20:43
neverend

XXX.XXX.213.247

EviceD napsal(a):
Jednoznačně můžu doporučit útulek Lesan v Kralupech nad Vltavou. Jsou tam moc hodní, psy opravdu znají, ale nedělají zbytečné obstrukce před adopcí. Přitom psa nedají jen tak někomu. Mám pocit, že jsou jedni z mála, kteří k tomu přistupují s rozumem.

Odtamtud jsem měl první vlkošedou NO tady v čechách. Dodnes mě zvou na setkání "lesánků". 🙂 Mohu jen doporučit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík