Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petaaaa

30.12.2021 13:56
Petaaaa

XXX.XXX.234.236

Dobry den,
čtu vase podvody a nejspis jsem taky naletela na trpasliciho jezevčíka.
Přes společnost air neba. Pani mi pise z emailu modugoangela.
Presne stejna situace co pisete vy. 🙈🥺

30.12.2021 14:03
Aliza

XXX.XXX.167.69

Tady už by zjevně měl zasáhnout admin, hromadí se nám tu fejky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2021 17:33

Aliza napsal(a):
Tady už by zjevně měl zasáhnout admin, hromadí se nám tu fejky.

Stačí nahlásit. Taky to dělám.

Radados

1.1.2022 20:26
Radados

XXX.XXX.76.59

Dobrý den, dnes jsme se stali obětí podvodu. VÁMI uváděnou osobou a společností AIR NUBA.
Můžete mi prosím říct jak u vás podvod probíhal? My chtěli kupovat Huskyho a nakonec nám poslali na fotce jiného psa a chtěli z nás vytáhnout přes 100tisic korun.
Děkuji

1.1.2022 23:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Inu, když je blbá hlava - trpí celé tělo ...🤔

2.1.2022 06:55
keissa

XXX.XXX.155.174

Radados napsal(a):
Dobrý den, dnes jsme se stali obětí podvodu. VÁMI uváděnou osobou a společností AIR NUBA.
Můžete mi prosím říct jak u vás podvod probíhal? My chtěli kupovat Huskyho a nakonec nám poslali na fotce jiného psa a chtěli z nás vytáhnout přes 100tisic korun.
Děkuji

to je v dnešní době kdy je tento podvod už skoro veřejně profláknutej tolik deb .i.lu co na to naletí .to je jako vážně někdo tak hloupej že je ochotný zaplatit tolik peněz neznámo kam za něco co v podstatě neexistuje ... holt co jste chtěli to máte .psa jakého svět ještě neviděl za cenu .....

lip

5.2.2022 12:54
lip

XXX.XXX.167.193

Jak to prosím probíhalo?? chtěly po vás nějakou přepravku a tahaly vás k soudům, a jak jste postupovala??

2.10.2022 17:52
Lolocka

XXX.XXX.90.46

Dobrý den vi jste mńeli podvod s Husky?

2.10.2022 20:18
Šarina

XXX.XXX.200.119

Lolocka napsal(a):
Dobrý den vi jste mńeli podvod s Husky?

A to jsem si myslela, že mě už nic nepřekvapí.
Za to snad nemůže ani distanční výuka...

2.10.2022 20:27
Lolocka

XXX.XXX.90.46

Radados napsal(a):
Děkuji

Dobrý večer a zaplatil jsi těchto 100 000 tisíc?

2.10.2022 22:39
Lolocka

XXX.XXX.90.46

Petaaaa napsal(a):
Dobry den,
čtu vase podvody a nejspis jsem taky naletela na trpasliciho jezevčíka.
Přes společnost air neba. Pani mi pise z emailu modugoangela.
Presne stejna situace co pisete vy. 🙈🥺

Dobrý den, prosím ma ta paní ještě ten inzerat?

3.10.2022 08:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

Lolocka napsal(a):
Dobrý den, prosím ma ta paní ještě ten inzerat?

Ty inzeráty se na internetu objevují znovu a znovu. Je to podvod, který stále vydělává. Až vydělávat přestane, vymyslí se zas něco jiného. Ale zatím to vypadá, že podvody s neexistujícími psy budou věčné.

3.10.2022 09:32

Šarina napsal(a):
A to jsem si myslela, že mě už nic nepřekvapí.
Za to snad nemůže ani distanční výuka...

Za to může všobecný úpadek inteligence a zdravého selského rozumu. Protože proč se učit a používat mozek, když je všechno na internetu?

3.10.2022 09:39
assil

XXX.XXX.206.172

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Za to může všobecný úpadek inteligence a zdravého selského rozumu. Protože proč se učit a používat mozek, když je všechno na internetu?

No alespoň vidíme, kam vede to snižování nároků ve školách. Asi je to cíl, mít stádo bezmozků.

3.10.2022 10:04

Minule jste mě tu za to sepsuli, ale prostě sorry jako: ti bezmozci si za to fakt můžou sami....

3.10.2022 11:15
arosek

XXX.XXX.130.20

Minule jste mě tu za to sepsuli, ale prostě sorry jako: ti bezmozci si za to fakt můžou sami....

Me naprosto fascinuje, tohle - lidi chteji usetrit, honi se za nejlevnejsim stenetem a pak jim vubec neprijde divny ze castky ktere po nich nekdo chce daleko prevysuji cenu kvalitniho zvirete s PP koupeneho tady? Cim to je? Jako ze kdyz jim to nadavkuju postupne, tak si to neumi secist nebo co?

3.10.2022 11:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

arosek napsal(a):
Me naprosto fascinuje, tohle - lidi chteji usetrit, honi se za nejlevnejsim stenetem a pak jim vubec neprijde divny ze castky ktere po nich nekdo chce daleko prevysuji cenu kvalitniho zvirete s PP koupeneho tady? Cim to je? Jako ze kdyz jim to nadavkuju postupne, tak si to neumi secist nebo co?

Spíš, že ti podvodníci u těch poplatků začnou na malých částkách, které těm lidem, co chtějí ušetřit, pořád přijdou jako celkem výhodné. Zaplatí první, druhou... a pak už platí jen proto, že už zaplatili tamto a vykašlat se na to a koupit psa normálně už je vyjde moc draho a k tomu vždy podvodníci začnou brnkat ještě na emoční stránku a soucit - štěně je někde nechané v přepravce a když se to honem neudělá, tak umře atd.

3.10.2022 12:50

Atheira napsal(a):
Spíš, že ti podvodníci u těch poplatků začnou na malých částkách, které těm lidem, co chtějí ušetřit, pořád přijdou jako celkem výhodné. Zaplatí první, druhou... a pak už platí jen proto, že už zaplatili tamto a vykašlat se na to a koupit psa normálně už je vyjde moc draho a k tomu vždy podvodníci začnou brnkat ještě na emoční stránku a soucit - štěně je někde nechané v přepravce a když se to honem neudělá, tak umře atd.

A možný i je, že když někdo napíše mńeli, tak třeba počítat taky neumí. Si tak říkám, že to i/y už se spíš snese. Tímto se všem, které jsem tu peskovala, omlouvám.

3.10.2022 14:42

A možný i je, že když někdo napíše mńeli, tak třeba počítat taky neumí. Si tak říkám, že to i/y už se spíš snese. Tímto se všem, které jsem tu peskovala, omlouvám.

Je to cizinec nebo troll, jinak to ani není možný tohleto

3.10.2022 15:07

arosek napsal(a):

Asi neznáte: "Nechci tu slevu zadarmo" :-))

3.10.2022 17:29
Šarina

XXX.XXX.200.119

Je to cizinec nebo troll, jinak to ani není možný tohleto

Cizinec by měl být dvojnásob pečlivý při psaní - a ještě si to nechat zkontrolovat překladačem.
Že aby nebyl za blbce.
(To je parafrázovaný citát.)

valnem

13.10.2022 11:43
valnem

XXX.XXX.61.117

Dobrý den,
Kamarádi jsou zrovna v rozporu o trpasliciho jezevcika od pani "Angely", realne nevime, zda pes vubec existuje, tvrdi ze je na pul cesty ve Francii, kamaradi jiz zaplatili 80tis. Ceskych korun a ja jako jejich znama jsem jiz velmi skepticka, vzhledem k tomu, ze chteji dalsich 60tis. Nevite prosim nekdo, jak toto resit?

13.10.2022 11:45
impact

XXX.XXX.96.46

valnem napsal(a):
Dobrý den,
Kamarádi jsou zrovna v rozporu o trpasliciho jezevcika od pani "Angely", realne nevime, zda pes vubec existuje, tvrdi ze je na pul cesty ve Francii, kamaradi jiz zaplatili 80tis. Ceskych korun a ja jako jejich znama jsem jiz velmi skepticka, vzhledem k tomu, ze chteji dalsich 60tis. Nevite prosim nekdo, jak toto resit?

Smířit se s tím, že maj za osmdesát tisíc josepčíka, jakýho svět neviděl a komunikaci ukončit. Peníze už nikdy neuvidí. 🤣🤣🤣🤣🤣

13.10.2022 11:46

valnem napsal(a):
Dobrý den,

Pro psa si do FR dojet. Ve chvíli, kdy tohle navrhnete a začnete pátrat po tom, kde konkrétně pes je a kde a jak vyzvednout, bude jasno.

No a pak si můžou vaši známí akorát zatleskat.

Prosím nemohli by kamarádi poslat těch 80 tisíc příště mně? Já bych jim za to i nějakého toho ježoura z útulku dodala.

13.10.2022 12:11
assil

XXX.XXX.206.172

valnem napsal(a):
Dobrý den,

Naletěli a řešit se to nedá neb podvodníci jsou obvykle někde z Afriky. Neuvidí psa ani peníze, takže jediný řešení je přestat ze sebe dělat kafku, škody odepsat a poučit se, že holt takhle se žádný zvíře nekupuje.

13.10.2022 12:11

valnem napsal(a):
Dobrý den,

....nijak.....

13.10.2022 12:24
janaa

XXX.XXX.174.242

Mě by zajímalo,co někoho vede k tomu, že naletí na takový podvod, zvlášť u plemene, kde se ceny papírových štěňat pohybují reálně okolo deseti tisíc

13.10.2022 14:24

To je naším českým blahobytem. Neví, co s penězi. Jinak zcela nepochopitelné, proč je sypou do černé díry.

13.10.2022 15:37

janaa napsal(a):
Mě by zajímalo,co někoho vede k tomu, že naletí na takový podvod, zvlášť u plemene, kde se ceny papírových štěňat pohybují reálně okolo deseti tisíc

Znám pár jednoduchých lidí, kteří by byli schopni na to naletět. A dokonce obětovat i část rodinného rozpočtu, protože si "přeci plní sen". A fakt by jim to nedošlo...

13.10.2022 15:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

Znám pár jednoduchých lidí, kteří by byli schopni na to naletět. A dokonce obětovat i část rodinného rozpočtu, protože si "přeci plní sen". A fakt by jim to nedošlo...

Hlavně v prvním momentě je ten pes přece zadarmo. Jen se zaplatí výlohy za dopravu... A to "jen zaplatit výlohy za dopravu" na někoho působí jak zaklínadlo a i kdyby hned na první dobrou ta částka za ně byla srovnatelná nebo vyšší než cena za štěně tady, už nevidí, neslyší.

Je to jako některý typy akcí. Mám něco podobného z první ruky, u mamky v krámě přišel akční leták na následující měsíc. Ten předchozí nějaké věci, co byly v akčním letáku, byly normálně na krámě. Nakonec to vyšlo tak, že jedna konkrétní věc byla o poznání levnější měsíc před akcí a nebyl to tiskařský šotek, fakt ty ceny takhle byly.
Přišla paní, že jestli by nemohla na další den schovat (překlápěly se měsíce a další den už akce platila) a mamka jí narovinu řekla - ale když si to koupíte teď, bude to levnější než zítra... a i jí řekla nahlas, jak jsou ty ceny.
Neee, já chci to v akci, já si sem pro to zítra zajedu.
Tak měla zboží v akci, jak si přála. Někteří vidí to zadarmo jen s výdaji na cestu nebo akci nebo slevu a je konec.

13.10.2022 17:14
impact

XXX.XXX.96.46

Podle mě je problém i v tom, že v tom utopí ty první peníze. A pak platí a platí, protože když už do toho vrazili tolik peněz, tak přece o to štěně nepřijdou..

Byla jsem někde svědkem i diskuze, bůh ví, esi to nebylo dokonce tu na iFauně, kdy se vystresovaná paní ptala, co má dělat, páč jí napsali, že když nezaplatí další peníze, tak si pro ni přijde FBI a ona už tolik peněz snad ani neměla. A naprosto té hrozbě FBI věřila...

13.10.2022 19:20

je to k neuvěření, protože člověk takové lidi nemívá ve své sociální bublině, ale po světě běhá strašidelně velké množství lidí, co udrží tak moč a stolici a představte si, má to normálně způsobilost k právním úkonům a volební právo.

13.10.2022 19:59

Ale zase, když je někdo schopný přečíst inzerát, zvládnout převod peněz z banky.......Lidstvo degeneruje. Za mlada jsem přišla do styku s lidmi, kteří se podpisovali křížky....a panečku, jak se vyznali, jak byli mazaní. Ty ( ženské ) by na takový podvod neskočily. Hezky z ručky do ručky :-))

13.10.2022 20:18

Ale zase, když je někdo schopný přečíst inzerát, zvládnout převod peněz z banky.......Lidstvo degeneruje. Za mlada jsem přišla do styku s lidmi, kteří se podpisovali křížky....a panečku, jak se vyznali, jak byli mazaní. Ty ( ženské ) by na takový podvod neskočily. Hezky z ručky do ručky :-))

formální vzdělání a nějaký takový ten rozum spolu totiž zas až tak nesouvisí.

i vysokoškolák může být v tomhle úplně marný.

13.10.2022 20:44
Lolocka

XXX.XXX.90.46

valnem napsal(a):
Dobrý den,

neplaťte více peněz je to podvod. nedostanete své peníze zpět

13.10.2022 20:50
Lolocka

XXX.XXX.90.46

assil napsal(a):
Naletěli a řešit se to nedá neb podvodníci jsou obvykle někde z Afriky. Neuvidí psa ani peníze, takže jediný řešení je přestat ze sebe dělat kafku, škody odepsat a poučit se, že holt takhle se žádný zvíře nekupuje.

Co když si chci pořídit psa? a tady jsou podvodníci

13.10.2022 20:54
Lolocka

XXX.XXX.90.46

Atheira napsal(a):
Ty inzeráty se na internetu objevují znovu a znovu. Je to podvod, který stále vydělává. Až vydělávat přestane, vymyslí se zas něco jiného. Ale zatím to vypadá, že podvody s neexistujícími psy budou věčné.

😭

13.10.2022 20:58

Lolocka napsal(a):
Co když si chci pořídit psa? a tady jsou podvodníci

si představte, že nejlepší způsob, jak si koupit psa, je zajet si pro něj přímo k chovateli.

13.10.2022 21:01
Lolocka

XXX.XXX.90.46

si představte, že nejlepší způsob, jak si koupit psa, je zajet si pro něj přímo k chovateli.

Hledal jsem pejska a na SMS mi nikdo neodpověděl, také je těžké najít psy na prodej😭

13.10.2022 21:02

Lolocka napsal(a):
Hledal jsem pejska a na SMS mi nikdo neodpověděl, také je těžké najít psy na prodej😭

A kde jste hledal?

13.10.2022 21:04
Lolocka

XXX.XXX.90.46

A kde jste hledal?

stejně špatný jako všichni

13.10.2022 21:04

Lolocka napsal(a):

.. .chovateli se buď volá nebo píše e-mail...

13.10.2022 21:05

Lolocka napsal(a):

No on se pes nekupuje ani přes SMS, víme?

13.10.2022 21:05

Lolocka napsal(a):

proč by se s vámi někdo měl vypisovat přes sms?

prostě zavolám, ne? dobrý den, jsem ten a ten, četla jsem váš inzerát, je ještě nějaké štěně volné atd atd.

na sms vám nikdo odpovídat nebude.

13.10.2022 21:06
Lolocka

XXX.XXX.90.46

.. .chovateli se buď volá nebo píše e-mail...

nenapsala neodpověděla zavolala neodpověděla

13.10.2022 21:09

Lolocka napsal(a):

Tak této větě nerozumím. Kdo komu nenapsal, neodpověděl a zavolal?

13.10.2022 21:11

impact napsal(a):
Podle mě je problém i v tom, že v tom utopí ty první peníze. A pak platí a platí, protože když už do toho vrazili tolik peněz, tak přece o to štěně nepřijdou..

Byla jsem někde svědkem i diskuze, bůh ví, esi to nebylo dokonce tu na iFauně, kdy se vystresovaná paní ptala, co má dělat, páč jí napsali, že když nezaplatí další peníze, tak si pro ni přijde FBI a ona už tolik peněz snad ani neměla. A naprosto té hrozbě FBI věřila...

Myslím si to podobně. Prvotně se jedná o velmi levné papírové štěně, třeba jen za cenu přepravy např. 5000,-. Zájemce zaplatí a těší se na štěně. No a pak to pokračuje např. vratnou zálohou na přepravku... zaplatí a pak je nutné nějaké veterinární vyšetření....no a už jsme v tom ..plácnu.. za 15000,-. A přijde další požadavek na další platbu a co teď.,.odepíšu 15000,- a nebo zaplatím další peníze, protože štěňátko musí i papat. No a s tím samozřejmě podvodníci počítají, eventuelně můžou zahrát na city...nepošlete peníze, tak štěně bídně zahyne.

Prostě jakmile si dotyčný hned zkraje neřekne...pročpak nejsou tak exkluzivní štěňata zdarma a nebo za hubičku udatelná v místě bydliště prodávajícího, vždyť by mu za ně lidi utrhali ruce, proč volí inzerci v cizí zemi a složitou leteckou přepravu, to nějak smrdí. Pokud vidí, že v ČR se takové papírové štěně prodává za 20-30 tis a já ho můžu mít za 5 tis, tak to bych byl blbej, abych to nekoupil....tak je lapen a kolikrát ho to stojí víc než kdyby tady koupil štěně s PP.

Donedávna jsem si říkala, že na to možná skočí lidi, kteří mají hluboko do kapsy a chtějí třeba splnit přání svému dítěti a pošlou těch těžce našetřených 5 tis, ale to by z nich potom podvodníci nemohli vytáhnout tak horentní sumy, protože by je prostě neměli.

13.10.2022 21:11
Lolocka

XXX.XXX.90.46

Tak této větě nerozumím. Kdo komu nenapsal, neodpověděl a zavolal?

Volal jsem na inzerát a nikdo neodpovídá

13.10.2022 21:12

Lolocka napsal(a):

.....ja mam zkušenost jinou....našla jsem si stránky chovatele, odepsala e-mailem, kde jsem se představila a napsala co Iod psa očekávám a co mu mohu nabidnout a chvíli čekala a kupodivu se odpovědi i psa dočkala..

13.10.2022 21:14
Lolocka

XXX.XXX.90.46

.....ja mam zkušenost jinou....našla jsem si stránky chovatele, odepsala e-mailem, kde jsem se představila a napsala co Iod psa očekávám a co mu mohu nabidnout a chvíli čekala a kupodivu se odpovědi i psa dočkala..

máte dobrého prodejce.

13.10.2022 21:15

Lolocka napsal(a):
Volal jsem na inzerát a nikdo neodpovídá

Protože opravdoví chovatelé inzeráty nepotřebují. Nejspíš to byl nějaký množitel a už měla všechna štěňata udaná.

13.10.2022 21:16

Lolocka napsal(a):
máte dobrého prodejce.

To není prodejce, ale chovatel.

13.10.2022 21:17
Lolocka

XXX.XXX.90.46

To není prodejce, ale chovatel.

omlouvám se, ale nejsem Čech

13.10.2022 21:23

Lolocka napsal(a):
omlouvám se, ale nejsem Čech

Upřímně, tenhle rozdíl nevnímají ani rodilí Češi. Si myslím.

Můžu být prodejce aut. Když chci prodat za každou cenu. A na tom autu mi vlastně nezáleží. Proč taky, když chci vydělat.

Chovatel samozřejmě taky prodává, ale to štěně (kotě, hříbě, šneka...) vypiplal a není mu jedno, do jakých rukou se dostane.

13.10.2022 21:23

Lolocka napsal(a):
máte dobrého prodejce.

..prodejce? nějak vám nerozumím...

13.10.2022 21:25

..prodejce? nějak vám nerozumím...

Viz výše. Lolocka píše, že není Čech. I když jeho čeština je mnohem lepší než některých zdejších přispěvatelů.

13.10.2022 21:29
Šarina

XXX.XXX.200.119

Lolocka napsal(a):
stejně špatný jako všichni

Přes SMS se pes nekupuje. Co jste do té SMS napsal?

O plánovaných vrzích se dozvíte např, na klubové stránce plemene. Osobně chovatele najdete na výstavách. Správný chovatel má na sebe zveřejněný jiný kontakt než SMS (přes webovou stránku, FB stránku atd).

Já bych neprodala psa nikomu, kdo neumí sestavit kloudnou větu, nezná interpunkci a chyběl ve škole od třetí do páté třídy. Tedy nikomu, kdo vykazuje IQ houpacího koně - protože bych mu prostě nechtěla svěřit "svého" živého tvora, který na něm zůstane zcela závislý.
Zkrátka chci, aby se zájemce představil "inteligentní slohovkou". I když je jasné, že ne vždy lze všechno odhalit, toto beru jako základ.
A cizinec ať klidně píše rodným jazykem.

13.10.2022 21:31
Lolocka

XXX.XXX.90.46

Šarina napsal(a):
Přes SMS se pes nekupuje. Co jste do té SMS napsal?

O plánovaných vrzích se dozvíte např, na klubové stránce plemene. Osobně chovatele najdete na výstavách. Správný chovatel má na sebe zveřejněný jiný kontakt než SMS (přes webovou stránku, FB stránku atd).

Já bych neprodala psa nikomu, kdo neumí sestavit kloudnou větu, nezná interpunkci a chyběl ve škole od třetí do páté třídy. Tedy nikomu, kdo vykazuje IQ houpacího koně - protože bych mu prostě nechtěla svěřit "svého" živého tvora, který na něm zůstane zcela závislý.
Zkrátka chci, aby se zájemce představil "inteligentní slohovkou". I když je jasné, že ne vždy lze všechno odhalit, toto beru jako základ.
A cizinec ať klidně píše rodným jazykem.

SMS, protože tam nebylo žádné telefonní číslo

13.10.2022 21:36

Lolocka napsal(a):

A SMS se neposílá na telefonní číslo? Teď tomu nerozumím už vůbec.

13.10.2022 21:37

Viz výše. Lolocka píše, že není Čech. I když jeho čeština je mnohem lepší než některých zdejších přispěvatelů.

..aha, to jsem nějak přehlédla...

13.10.2022 22:11
assil

XXX.XXX.121.3

A SMS se neposílá na telefonní číslo? Teď tomu nerozumím už vůbec.

U některých inzerátů to má na webu okýnko na poslání zprávy a telefonní číslo není vidět.

13.10.2022 22:12
assil

XXX.XXX.121.3

Lolocka napsal(a):

Seriózní chovatel má webový stránky a nebo facebook zeď a tam inzeruje vrhy a má kontakty nebo se inzerují vrhy na klubových stránkách, takhle si vyberte a ne nějakou anonymní množku, co radši ani nezveřejní svoje telefonní číslo, aby jí lidi pak nevolali až si od ní koupí nemocný štěně.

14.10.2022 08:42

Lolocka, a co vlastně chcete za psa? Záleží na tom, co to bude za plemeno? Nebylo by jednodušší jít do nejbližšího útulku a tam si nějakého vybrat, jak tu bylo psáno, z ručky do ručky?

14.10.2022 08:48
Šarina

XXX.XXX.200.119

Lolocka napsal(a):

Jak píšu, přes SMS se pes nekupuje.
Ale ani neprodává!
Pokud je to tak nastavené, tak jde o množáírnu, nebo podvod.
Pokud chcete štěně a jste seriozní člověk, tak si nejdřív vygůglíte plemeno. Vyskočí vám klubové stránky s aktuálními, případně plánovanými vrhy. Tam si vyberete s vygůglíte si tu chovatelskou stanici- mají webové stránky, mají FB stránky. Zároveň si to plemeno najdete na FB, přihlásíte se do příslušných skupin a začnete ohledávat terén. Zajedete na výstavy atd...
To vše zabere čas, ale je to tak dobře.
Pes se kupuje po zralé úvaze, seznámení s určitým plemenem trvá klidně i půl roku, čekání na štěně klidně i další půlrok. Osobní kontakt s chovatelem nutný.

Anebo začněte je navštěvovat nejbližší útulky a třeba najdete svého parťáka tam.
...............................
Pokud jste cizinec, chovatele na to upozorněte a po dohodě pište ve své rodné řeči- chovatel si to přeloží překladačem a případné stylistické problémy připočte na vrub překladači a ne vám. (Nedokážu odhadnout, jak jste na tom s češtinou, protože se vyjadřujete hodně stručně, to u žádosti o štěně určitě nebude fungovat).

14.10.2022 19:00

assil napsal(a):
U některých inzerátů to má na webu okýnko na poslání zprávy a telefonní číslo není vidět.

Aha. No tak na takový bych nereagovala.

14.10.2022 21:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

Aha. No tak na takový bych nereagovala.

To některý portály tak maj, aby vaše telefonní číslo neviselo dostupný každýmu a reagoval na něj jen ten, kdo se ozývá na inzerát. V zásadě na tom není špatnýho vůbec nic a o podvodu to nutně taky nevypovídá.

Jasně, chovatel má asi nějaký svoje stránky a to číslo někde vyvěšený už tak, ale na bazarových portálech to takhle někde funguje.

15.10.2022 09:19
Šarina

XXX.XXX.200.119

Atheira napsal(a):
To některý portály tak maj, aby vaše telefonní číslo neviselo dostupný každýmu a reagoval na něj jen ten, kdo se ozývá na inzerát. V zásadě na tom není špatnýho vůbec nic a o podvodu to nutně taky nevypovídá.

Jasně, chovatel má asi nějaký svoje stránky a to číslo někde vyvěšený už tak, ale na bazarových portálech to takhle někde funguje.

Ale předpokládám, že v takovém inzerátu nebude chybět jméno CHS, aby bylo možné vrh dohledat a s chovatelem se spojit plnohodnotně. Co já vím, tak naopak chovatele neuvěřitelně štvou SMS znění: "CENA?"
A vůbec to bohužel není nic neobvyklého.

Neregistrovaný uživatel

15.10.2022 11:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

Šarina napsal(a):
Ale předpokládám, že v takovém inzerátu nebude chybět jméno CHS, aby bylo možné vrh dohledat a s chovatelem se spojit plnohodnotně. Co já vím, tak naopak chovatele neuvěřitelně štvou SMS znění: "CENA?"
A vůbec to bohužel není nic neobvyklého.

Kdyby se psala priblizna cena hned vyhli by se dementnim dotazum.

15.10.2022 13:56

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kdyby se psala priblizna cena hned vyhli by se dementnim dotazum.

Já jsem cenu měla všude uvedenou a dementi stejně psali "mám zájem" , ani o slovíčko víc a na můj dotaz už neodpověděli. Takže časem jsem na ně už nereagovala.

15.10.2022 15:36
impact

XXX.XXX.96.46

Já jsem cenu měla všude uvedenou a dementi stejně psali "mám zájem" , ani o slovíčko víc a na můj dotaz už neodpověděli. Takže časem jsem na ně už nereagovala.

Klasika. Já mám uvedenou v inzerci cenu i město a stejně jsou schopni mi zavolat a zeptat se, kolik teda ten pes stojí a kam by si po něj mohli přijet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík