Uživatel s deaktivovaným účtem

to zní dost nebezpečně, k čemu je to dobré?
Mí
napsal(a):
Neodebíráte náhodu někdo z vás časopis D-Test a nebyli by jste ochotni prozradit výsledk testu navíjecích vodítek? Taky by mně zajímala zkušenost s vodítkem na zápěstí.Děkuji.
Vyhrál Flexi new neon. Ta na zápěstí propadla. Špatná odolnost lanka, uživatelům také vadilo, že jsou krátká.

Spoustu let jsem (nepravidelně) používala páskové navíjecí vodítko Flexi giant (pes měl kolem 35 kg), a mohu jej s klidným srdcem doporučit, ta investice se vyplatí. Mám jej schované pro dalšího psa, funguje bez závad.
Pro menší psy se mi zdálo zajímavé to navíjecí vodítko od Kongu, má to cool tvar, ale reference nemám.
lesnížínka
napsal(a):
Děkujem Sice já už to k ničemu nepotřebuju, ale léta jsme ho používali. Možná tedy trochu starší model.
No my u Timíka, u mého druhého psa, vyzkoušeli různá vodítka, on byl plašan a mohl by testovat vodítka. Flexi mu vydržela nejdéle. Takže u něj jsem zjistila, že zrovna na vodítku se šetřit nevyplácí

Na zápěstí jsem zaznamenala existenci tohoto, ale přijde mi to jako blbost a navíc potenciálně nebezpečná blbost.
https://www.rebeldog.cz/pes/obojky-a-voditka/voditka/voditko-samonavijeci-waudog-ruletka-handsfree-zelena---RD-WA81275
rapotacka11
napsal(a):
Já roky používám lanko a maximální spokojenost.
Musí se s ním člověk naučit = není to problém.
Já radši pásek, ale jedno lankové tu mám schovaný, kdyby se ty páskový rozbili. Od pásku se člověk nespálí tak snadno.
Od lanka jsem měla několikrát v létě spálený nohy a při velikosti mých psů to vycházelo akorát do podkolenní jamky, no nic moc. A nebylo to, že bych si psa nesledovala, jen byl kousek přede mnou a rozhodl se mě oběhnout zezadu a při jeho rychlosti jsem se nestihla otočit...
Lanko nesnáším, není to o naučení, je to prostě nepříjemný, pokud se do toho vlastní nebo cizí pes omylem zamotá - je to tenká ostrá plocha.
Bohužel na pinčovou flexinu s lankem mám - mám obě flexi 5 metrů a ve velikosti pinčový se pásky dělají maximálně 3 metry - je to logický, tak dlouhej pásek by se nevešel do malý rukojeti.
Hrozně mi nevyhovuje, aby jedna fena měla o dva metry kratší vodítko než druhá, jsou zvyklý běhat vedle sebe. Takže jedině pořídit pinčové flexinu na těžšího psa - zvažuju to, ale zas se bojím, že ten větší tah může mít vliv na páteř, přestože má postroj. Ale fakt mě to lanko hrozně štve.
Já mám taky lanko, Flexi 8 m a drží jak helvétská víra, xkrát už mi spadlo, je celý odřený, ale už ho má druhý pes a pořád funguje bez problému. Pásek jsem měla kdysi dočasně a vůbec mi to nevyhovovalo, ale já nemám psa, co by na tom nějak magořil, aby mi spálil nohy a nemám potřebu to chytat rukou, takže mi lanko nevadí.

napsal(a):
Na zápěstí jsem zaznamenala existenci tohoto, ale přijde mi to jako blbost a navíc potenciálně nebezpečná blbost.
https://www.rebeldog.cz/pes/obojky-a-voditka/voditka/voditko-samonavijeci-waudog-ruletka-handsfree-zelena---RD-WA81275
Zlomené zápěstí jsem už jednou měla, tohle vodítko mi taky připadá nebezpečné.
assil
napsal(a):
Já mám taky lanko, Flexi 8 m a drží jak helvétská víra, xkrát už mi spadlo, je celý odřený, ale už ho má druhý pes a pořád funguje bez problému. Pásek jsem měla kdysi dočasně a vůbec mi to nevyhovovalo, ale já nemám psa, co by na tom nějak magořil, aby mi spálil nohy a nemám potřebu to chytat rukou, takže mi lanko nevadí.
Měla jsem vždycky lanko, pak přestali od větší hmotnosti psů s lankem dělat, jen páskem. Worka se nikdy nenaučil chodit u mě, jeho ,,volno" znamenalo na samém konci flexiny, takže natažených minimálně těch 7m. Nové bylo s páskem a u nás pořád fouká. Tak nechutně s tím ramplovalo, že jsem z toho šílela já i psu to vadilo. Časem jsem si na to trochu zvykla, nic jiného mi ani nezbylo, ale kdybych si mohla vybrat, okamžitě koupím lanko, než tu blbou mašli. Druhá věc byla, že ta velká plocha ,,mašle" líp namrzala a lepilo se na ni bláto a tím pádem v takovémto extrémním počasí blbě navíjela. Za mě teda pásek
Terven
napsal(a):
Lanko nesnáším, není to o naučení, je to prostě nepříjemný, pokud se do toho vlastní nebo cizí pes omylem zamotá - je to tenká ostrá plocha.
Bohužel na pinčovou flexinu s lankem mám - mám obě flexi 5 metrů a ve velikosti pinčový se pásky dělají maximálně 3 metry - je to logický, tak dlouhej pásek by se nevešel do malý rukojeti.
Hrozně mi nevyhovuje, aby jedna fena měla o dva metry kratší vodítko než druhá, jsou zvyklý běhat vedle sebe. Takže jedině pořídit pinčové flexinu na těžšího psa - zvažuju to, ale zas se bojím, že ten větší tah může mít vliv na páteř, přestože má postroj. Ale fakt mě to lanko hrozně štve.
Hele,já mám flexinu pásek na 40kg psa (chodil na ní jagoš,což taky není velkej pes a pak hluchej labík) a v období srnčat na něm momentálně chodí buldočka,co má 10kilo a nezdá se mi,že by tam byl extra tah. Takže jestli dělají třeba na 20kg,tak si myslím,že by to pinčový vadit nemuselo
Já nedám dopustit na tohle velké Flexi vodítko, drží roky i přes naše nešetrné zacházení, zaškubnutí na konci délky není výjimkou a nikdy se nic neutrhlo, neprasklo. Jen je pravda, trochu těžší do ruky. Ale nese se pěkně, pohodlně.
Když si vzpomenu, jak u nebožtíka minulého psíka moje mamka ve snaze ušetřit kupovala ty navíjecí vodítka třeba u trhovců a pak se na sídlišti pes rozeběhl, ve vodítku to prdlo a pes letěl sídlištěm a za ním pětimetrové lanko To už bych dnes koupila tak maximálně pro kočku :D

Já to dřív mívala na maltézáka, jedno nevydrželo, pružina praskla, koupilo se druhý a časem jsem ho vyhodila, nevyhovovalo mně to. Značku už nevím, bylo to koupený ve zveráku, takže asi ne nějaká levná varianta od trhovců. Ale už je to let, nejmíň 20, takže to asi nic extra nebylo. Dnes to nepoužívám, potřebuju mít ruce volný. Pravda, čerti mě berou, když jdu po městě, lidi smetáka na flexině, ten vlaje ze strany na stranu a já se do toho ještě zamotám.
janaa
napsal(a):
Hele,já mám flexinu pásek na 40kg psa (chodil na ní jagoš,což taky není velkej pes a pak hluchej labík) a v období srnčat na něm momentálně chodí buldočka,co má 10kilo a nezdá se mi,že by tam byl extra tah. Takže jestli dělají třeba na 20kg,tak si myslím,že by to pinčový vadit nemuselo
Pětimetrovej pásek dělají tuším už od 15 kg, to mám na Vikinu. Se přiznám, že občas vodítka zaměním a pinčovou na to cvaknu a zdá se to v pohodě. Jen nevím, jestli by jí to při pravidelným používání nějak nepřetěžovalo - jednak bude muset víc tahat a druhak, když to povolím, tak to s ní škubne. Ne, že by přiletěla až ke mě , ale drbanec to je.
Možná to moc řeším - až odejde současný lanko, pořídím jí pásek
Terapeutka
napsal(a):
Já nedám dopustit na tohle velké Flexi vodítko, drží roky i přes naše nešetrné zacházení, zaškubnutí na konci délky není výjimkou a nikdy se nic neutrhlo, neprasklo. Jen je pravda, trochu těžší do ruky. Ale nese se pěkně, pohodlně.
Když si vzpomenu, jak u nebožtíka minulého psíka moje mamka ve snaze ušetřit kupovala ty navíjecí vodítka třeba u trhovců a pak se na sídlišti pes rozeběhl, ve vodítku to prdlo a pes letěl sídlištěm a za ním pětimetrové lanko To už bych dnes koupila tak maximálně pro kočku :D
Mam tyhle ve dvou kouscich na nase potizisty. Potrebuju na 30+ kg, chtela jsem minimalne 10 metru delku a jina nez paskova se nedelaji. Puvodni verzi stopovacka bojkotovala Leonka, pac ji vyrazne iritoval fakt, ze ji na to furt nejakej psi de... slape :)
Za me mam pasky rada od doby, kdy mi lanko jednou v lete omotal kolem lytka vztekly sidlistni "takykokr" a tu spalenou ryhu dva centaky hluboko jsem lecila pomerne dlouho. Od te doby mam k tenkym snurkam jisty odpor :)
Jinak obe voditka drzi uz 1,5 roku denodenniho pouzivani, parkrat upadla, parkrat letela vzduchem. Obcas je dobre je nechat rozmotane poradne proschnout, jinak hur navyjeji. Jo a je celkem vyhoda je mit dve - kazde v jedne ruce ... jsou celkem tezke, tak to mam vyvazene a jak v posilovne s cinkama :D
lesnížínka
napsal(a):
Měla jsem vždycky lanko, pak přestali od větší hmotnosti psů s lankem dělat, jen páskem. Worka se nikdy nenaučil chodit u mě, jeho ,,volno" znamenalo na samém konci flexiny, takže natažených minimálně těch 7m. Nové bylo s páskem a u nás pořád fouká. Tak nechutně s tím ramplovalo, že jsem z toho šílela já i psu to vadilo. Časem jsem si na to trochu zvykla, nic jiného mi ani nezbylo, ale kdybych si mohla vybrat, okamžitě koupím lanko, než tu blbou mašli. Druhá věc byla, že ta velká plocha ,,mašle" líp namrzala a lepilo se na ni bláto a tím pádem v takovémto extrémním počasí blbě navíjela. Za mě teda pásek
No jo, koukám, že fakt nad 20 kg už se s lankem asi nesežene a přitom dělali až do 50 kg. Tak to si to svoje budu muset šetřit, mám toto, akorát 2 do 30 kg.
https://www.mall.cz/voditka/flexi-comfort-long-3-cerna-l
napsal(a):
Já to dřív mívala na maltézáka, jedno nevydrželo, pružina praskla, koupilo se druhý a časem jsem ho vyhodila, nevyhovovalo mně to. Značku už nevím, bylo to koupený ve zveráku, takže asi ne nějaká levná varianta od trhovců. Ale už je to let, nejmíň 20, takže to asi nic extra nebylo. Dnes to nepoužívám, potřebuju mít ruce volný. Pravda, čerti mě berou, když jdu po městě, lidi smetáka na flexině, ten vlaje ze strany na stranu a já se do toho ještě zamotám.
Když jsem měla první nebožku fenu, měla jsem navíjecí vodítko doma, ale prakticky ho používaly jenom děti, když venčily. Já jsem ho neměla ráda, chodila jsem s obyčejnou šňůrou přes rameno a fena navolno - jo, porušovala jsem vyhlášku
Současný jsou dvě, Vikina je poněkud reaktivnější co se týče cizích psů a já jsem starší takže vodítka používám. Na krátkých vodítkách by nebyly schopný vykonat potřebu, pokud by měly delší nenavíjecí, budou je courat po zemi a motat se do nich.
Bez flexin si to neumím představit. Samozřejmě je mimo zástavbu pouštím co nejvíc navolno, ale krátký čůrací procházky - večerní a ranní - jsou téměř výhradně na vodítku, zejména pokud je tma.
Pinčovej někdy nestačí na vykadění ani těch 5 metrů - když jí začne "honit střevo", jak tomu říkám, potřebuje fakt rozběh než si dřepne a Vikina obvykle rozvážně čuchá a nenechá si rozhodit sandál

Terven
napsal(a):
Když jsem měla první nebožku fenu, měla jsem navíjecí vodítko doma, ale prakticky ho používaly jenom děti, když venčily. Já jsem ho neměla ráda, chodila jsem s obyčejnou šňůrou přes rameno a fena navolno - jo, porušovala jsem vyhlášku
Současný jsou dvě, Vikina je poněkud reaktivnější co se týče cizích psů a já jsem starší takže vodítka používám. Na krátkých vodítkách by nebyly schopný vykonat potřebu, pokud by měly delší nenavíjecí, budou je courat po zemi a motat se do nich.
Bez flexin si to neumím představit. Samozřejmě je mimo zástavbu pouštím co nejvíc navolno, ale krátký čůrací procházky - večerní a ranní - jsou téměř výhradně na vodítku, zejména pokud je tma.
Pinčovej někdy nestačí na vykadění ani těch 5 metrů - když jí začne "honit střevo", jak tomu říkám, potřebuje fakt rozběh než si dřepne a Vikina obvykle rozvážně čuchá a nenechá si rozhodit sandál
Tak vy máte asi menší pejsky, tam se to dá zvládnout. Ale mně hrozně dělá problém na ruce to škubnutí, trpím na tenisový lokty a u většího psa je to prostě sakra škubanec.
napsal(a):
Tak vy máte asi menší pejsky, tam se to dá zvládnout. Ale mně hrozně dělá problém na ruce to škubnutí, trpím na tenisový lokty a u většího psa je to prostě sakra škubanec.
Mně naštěstí moc neškubou, já se snažím je hodně navigovat slovně, aby se nestalo, že zastavím nebo zatočím a ony si toho nevšimnou a poběží dál svým směrem.
Je fakt, že navíjecí vodítko vlastně není vodítko ve smyslu, že člověk psa vede. Komunikace je tam složitější. Mívala jsem tendence se rozčilovat na pinčovou, pokud dobíhala až na konec a tam se zarážela, což brala jako trest. U Vikiny jsem tohle neznala, ta na vodítku je spíš pomalejší, víc čuchá. Chvíli mi trvalo než mi došlo, že pinčová za to nemůže, že je to pro ni prostě těžko pochopitelný. Ona je zvyklá poletovat a flexina jí poletovat dovolí, dokud jí nezarazí konec anebo já, protože chci jít jinudy. A to stopnutí fakt vnímá jako trest, jako že něco provedla. Takže se snažím korekci vodítkem dělat až po slovním upozornění "tudy jdeme"
Vikině je naopak nějaká korekce šumák , tu musím motivovat jinak, na tah reaguje protitahem.
U velkých flexin já osobně mám problém, že se mi špatně vejdou do ruky, u ségry jsem si na tom kdysi vyzkoušela dva GR a nic moc. Občas si člověk potřebuje dát obě do jedný ruky a to nešlo už vůbec. Pokud se ruka trochu potí nebo je vlhko, klouže to a je těžký to udržet. A když pak pustíte psy navolno, nesete dvě velký těžký kabelky
napsal(a):
Teď mají taky 5m flexi s amortizérem
https://www.mall.cz/samonavijeci-voditka/flexi-xtreme-m-popruh-5m-oranzova-do-35kg-s-pruznym-soft-stop-paskem-100065156678
To se mi líbí, ale je jen 5m, já potřebuju aspoň 8m.
Já flexinu neměla ráda, používala jsem postroj a stopovačku, ale s přibývajícím podzimem mě přestalo bavit to bahno a puberťák několikrát utekl za zvěří navzdory stopovačce (nestačila jsem ani vzdechnout, natož ji zašlápnout), takže holt chodí do lesa na flexině, minimálně po ránu a večer nebo když nás jde víc a já nestíhám sledovat každé hnutí jeho mysli.

U velkých flexin já osobně mám problém, že se mi špatně vejdou do ruky, u ségry jsem si na tom kdysi vyzkoušela dva GR a nic moc. Občas si člověk potřebuje dát obě do jedný ruky a to nešlo už vůbec. Pokud se ruka trochu potí nebo je vlhko, klouže to a je těžký to udržet. A když pak pustíte psy navolno, nesete dvě velký těžký kabelky
No tohle je přesně ono, já na to nemám ruce, pro mě je lepší si radši přivázat psa k pasu na něco takovýho https://www.zbozi.cz/vyrobek/trixie-hands-free-pas-1-1-35-mm-voditko-60-120-cm/
Jinak já totiž tu flexinu i u toho prcka okamžitě pouštěla z ruky.
napsal(a):
No tohle je přesně ono, já na to nemám ruce, pro mě je lepší si radši přivázat psa k pasu na něco takovýho https://www.zbozi.cz/vyrobek/trixie-hands-free-pas-1-1-35-mm-voditko-60-120-cm/
A to psovi stačí ? Ten náš totiž např. aby se vyprázdnil vyběhne třeba 5m do pole. To by jaksi na krátkém vodítku nešlo. Teď bych s ním chtěla začít běhat a dumám, jak ho naučit nelítat kolem :-). On to tedy ve městě vcelku zvládá na krátkém, ale v přírodě je takový rozevlátý (neběhá daleko, ale těch 10m ode mě na všechny strany ano).
Joohana
napsal(a):
A to psovi stačí ? Ten náš totiž např. aby se vyprázdnil vyběhne třeba 5m do pole. To by jaksi na krátkém vodítku nešlo. Teď bych s ním chtěla začít běhat a dumám, jak ho naučit nelítat kolem :-). On to tedy ve městě vcelku zvládá na krátkém, ale v přírodě je takový rozevlátý (neběhá daleko, ale těch 10m ode mě na všechny strany ano).
Pes se běh s člověkem musí naučit, není to samo sebou a podle mě jsou typy psů, pro které to prostě nikdy vhodné nebude a budou při tom otrávení.
Doporučuje se před během psa nechat vylítat, vyprázdnit, pak teprve běžet. Canicrossaři na to mají postupy, dá se dohledat, jak začít běhat se psem.
Terven
napsal(a):
Pes se běh s člověkem musí naučit, není to samo sebou a podle mě jsou typy psů, pro které to prostě nikdy vhodné nebude a budou při tom otrávení.
Doporučuje se před během psa nechat vylítat, vyprázdnit, pak teprve běžet. Canicrossaři na to mají postupy, dá se dohledat, jak začít běhat se psem.
JJ, mám v plánu se přidat do canicrossové fb skupiny a začít s nimi. Běh mě nebaví, ale je to pro mě předstupeň bikejöringu, bez základů to nepůjde.

Joohana
napsal(a):
To určitě nestačí, to já mám jen na jištění jednoho psa, když jdu se dvěma a postupně je vypouštím na volno. A navíc si k tomu vodítku ještě připnu někdy právě tu stopovačku. Já to na běh nepoužívám.
napsal(a):
To určitě nestačí, to já mám jen na jištění jednoho psa, když jdu se dvěma a postupně je vypouštím na volno. A navíc si k tomu vodítku ještě připnu někdy právě tu stopovačku. Já to na běh nepoužívám.
Já taky na běh flexinu používat nechci, to je naše ranní a večerní venčení.
napsal(a):
Tohle silně nedoporučuju. Přímo tohle konkrétně, co máte pod tím odkazem.
Měla jsem to v začátku na Laru, když byla ještě taková nedomrlá, takže jsme s tím ani reálně neběhaly, takže žádný konstantní tlak několikrát do týdne...
Neměla jsem to ani půl roku a používala docela málo a jednoho krásného dne se to rozletělo. Ta věc, co drží karabinu, prostě samovolně vybouchla na několik částí.

Atheira
napsal(a):
Tohle silně nedoporučuju. Přímo tohle konkrétně, co máte pod tím odkazem.
Měla jsem to v začátku na Laru, když byla ještě taková nedomrlá, takže jsme s tím ani reálně neběhaly, takže žádný konstantní tlak několikrát do týdne...
Neměla jsem to ani půl roku a používala docela málo a jednoho krásného dne se to rozletělo. Ta věc, co drží karabinu, prostě samovolně vybouchla na několik částí.
Já zkopírovala první odkaz, který mně vyjel, asi bych spíš šla do Manmatu, ale nechám si poradit.
assil
napsal(a):
No jo, koukám, že fakt nad 20 kg už se s lankem asi nesežene a přitom dělali až do 50 kg. Tak to si to svoje budu muset šetřit, mám toto, akorát 2 do 30 kg.
https://www.mall.cz/voditka/flexi-comfort-long-3-cerna-l
Mám taky ještě staré vodítko s lankem, do 50 kg. A mám ho možná dobrých 15 let. Používala jsem postupně na tři psy, na prvního celkem pravidelně a hodně, na další dva spíš jako na štěňata, na venčení před cvičením v místech u silnice, kde nebylo možné pustit na volno. Na fenu občas i potom, a vlastně občas i teď, vozím ho v autě, a občas ho vezmu. Vodítko pořád drží.
Na psa jsem pořídila Flexi giant XL, do 75 kg tuším, a super, jsem spokojená. Ze začátku se mi zdálo vodítko těžké, ale šlo spíše o zvyk. Naopak jsem potom měla problém s tím lankovým vodítkem, protože jak je lehoučké, tak mi začalo vypadávat z ruky, jak jsem si zvykla n to těžší , takže jsem i feně pořídila Flexi giant M, do 25 kg. S tím jsem také spokojená, akorát má na můj vkus malou karabinku. Karabina drží, nebyl s ní žádný problém, ale prostě když si vybírám na fenu vodítku, tak volím větší karabinu.
Já bych asi do jiného navíjecího vodítka než od Flexi nešla. Měli jsme v rodině pár nějakých napodobenin a to mi přišlo takové "fórové" už když jsem to vzala do ruky. Na menšího psa to možná stačí, ale i tak bych do toho nešla. Jediné vodítko, které mě ještě zaujalo je od Kongu, ale jelikož Flexi mám ověřené, tak asi zůstanu u toho .
napsal(a):
Sedák a vodítko s amortizérém používám taky, na psa hooodně často, dá se říci skoro denně. Všechno mám z Mushgo, sedák je myslím od Manmatu, a vodítko vlastní výroby od Levíčkových. A super. V Mushgo by vám určitě poradili, a ideální je i sedáky vyzkoušet, zkoušela jsem pár jiných od známých, a některé mi absolutně neseděly a vadily mi.
Jen teda tohle a flexinu beru jako dvě naprosto odlišné věci, a hlavně to tak mají zažité psi . Na vodítku na sedáku a v postroji se tahá, na flexině se chodí tak jako na volno, akorát se tolik nelítá . A určitě by nějak šlo vymyslet i to, že si na ten sedák přidělám flexinu a tím pádem mám volné ruce. Já to takhle dělám občas na výletech s fenou, ale flexinu si dávám do popruhu od batohu, který je na přezku.
Joohana
napsal(a):
"flexinu si dávám do popruhu od batohu, který je na přezku"
Jo, tohle jsem zkusila jednou se štěnětem, když mu byly tak 4 měsíce a přezka od bederáku to nevydržela, jak byl ještě úplná neřízená střela.
Jojo, proto píšu, že by to možná šlo nějak vymyslet do toho sedáku, vím, že to tak lidi dělají... .Mě na to s fenou stačí ten batoh, ale fena jde klidně, neblázní...

marcelaamax
napsal(a):
Jojo, proto píšu, že by to možná šlo nějak vymyslet do toho sedáku, vím, že to tak lidi dělají... .Mě na to s fenou stačí ten batoh, ale fena jde klidně, neblázní...
Ta moje jde taky docela klidně, než uvidí srnku. Málem jsem si takhle rozbila hubu o strom. Ale jak jsem zařvala, tak ztuhla, naštěstí.
napsal(a):
Ta moje jde taky docela klidně, než uvidí srnku. Málem jsem si takhle rozbila hubu o strom. Ale jak jsem zařvala, tak ztuhla, naštěstí.
Tam jsme teď, jde krásně kolem mě do momentu, než zavětří a pak nabere raketovou rychlost během zlomku vteřiny.
napsal(a):
Jojo, tohle znám od psa taky .
A ještě k tomu sedáku, když už jsme u toho - jestli to chcete využívat hlavně proto, abyste měla volné ruce, a psi vám v tom nebudou tahat, tak nevím, jestli to bude úplně příjemné. Možná je to jen můj problém, ale když mi psi v sedáku netahají, tak je to protivné - vodítko se motá pod nohama, válí po zemi v bahně, a když to vodítko není většinu času napnuté, v tahu, tak mi i ten sedák sjíždí a musím ho pořád dotahovat a rovnat (ale třeba to bude jen můj problém). Fena mi v něm nejdřív tahat nechtěla, když jsem chodila běhat jen s ní, tak ona sice běžela přede mnou, ale pořád na prověšeném vodítku, a to pro mě byl očistec , pak se ale společně se psem tahat naučila a už to bylo dobrý.

Joohana
napsal(a):
Tam jsme teď, jde krásně kolem mě do momentu, než zavětří a pak nabere raketovou rychlost během zlomku vteřiny.
Zlaté vystavování…

marcelaamax
napsal(a):
Jojo, tohle znám od psa taky .
A ještě k tomu sedáku, když už jsme u toho - jestli to chcete využívat hlavně proto, abyste měla volné ruce, a psi vám v tom nebudou tahat, tak nevím, jestli to bude úplně příjemné. Možná je to jen můj problém, ale když mi psi v sedáku netahají, tak je to protivné - vodítko se motá pod nohama, válí po zemi v bahně, a když to vodítko není většinu času napnuté, v tahu, tak mi i ten sedák sjíždí a musím ho pořád dotahovat a rovnat (ale třeba to bude jen můj problém). Fena mi v něm nejdřív tahat nechtěla, když jsem chodila běhat jen s ní, tak ona sice běžela přede mnou, ale pořád na prověšeném vodítku, a to pro mě byl očistec , pak se ale společně se psem tahat naučila a už to bylo dobrý.
Ona jde většinou tak, aby to bylo napnuté, ale zase nějak moc netahá. Občas se teda někde začuchá a nejhorší je, když obíhá stromy a pařezy. No, uvidíme, jak to vymyslím.