Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2022 11:37
xy55

XXX.XXX.172.49

Zdravím,

třeba tu bude někdo, kdo má zkušenosti, protože jsem zatím nic ohledně tohoto nenašla.
Máme fenku JRT, teď měla rok a už delší dobu pozorujeme škrábání tlamy, zubů. Občas při tom škrábání i kňučí. Ale to spíš z důvodu, že jí to rozčiluje než bolestí, je to taková naše fňukna.
Stačí ji poškrábat i rukou a je klid. Přitom to vypadá, že zuby a dásně má zdravé. Vždy se poškrábe tak 2x denně.
Nevíte co by to mohlo značit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2022 12:45

xy55 napsal(a):
Zdravím,

třeba tu bude někdo, kdo má zkušenosti, protože jsem zatím nic ohledně tohoto nenašla.
Máme fenku JRT, teď měla rok a už delší dobu pozorujeme škrábání tlamy, zubů. Občas při tom škrábání i kňučí. Ale to spíš z důvodu, že jí to rozčiluje než bolestí, je to taková naše fňukna.
Stačí ji poškrábat i rukou a je klid. Přitom to vypadá, že zuby a dásně má zdravé. Vždy se poškrábe tak 2x denně.

Nevíme. Nedáte ani foto, tak co my s tím. Ale nejspíš tam nějaký problém bude. Já bych šla k veterináři.

3.1.2022 13:57
xy55

XXX.XXX.172.49

3.1.2022 14:20
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

xy55 napsal(a):
Tak tedy ještě dodávám foto.

Nemám je až tak nahleděné, i když mám dva exempláře vedle. Škrábe si tu hubu z obou, nebo jen z této jedné strany? Ta boule, co tam má, to je normální? Ano, zuby má moc hezké, bezproblémové. Nemá něco třeba zapíchlé v tom místě, jak je ta boule?

3.1.2022 14:49
xy55

XXX.XXX.172.49

Nevím jakou bouli máte na mysli, zoubky a dásně má z obou stran stejné, nepřijde mi, že by tam měla bouli, na dotek ji nic nebolí, nechá si na zuby i dásně sáhnout.
Mám pocit, že si tlamu škrábe jen z ty jedny strany, dokonce jsem jeden den našla 2 vypadené fousky, předpokládám, že to má z toho škrábání, dneska si tu tlamu poprvé i trochu rozdrapla viz již přiložené foto, jinak nic neobvyklého nepozoruji. Jen to časté škrábání.

3.1.2022 15:37

xy55 napsal(a):
Nevím jakou bouli máte na mysli, zoubky a dásně má z obou stran stejné, nepřijde mi, že by tam měla bouli, na dotek ji nic nebolí, nechá si na zuby i dásně sáhnout.
Mám pocit, že si tlamu škrábe jen z ty jedny strany, dokonce jsem jeden den našla 2 vypadené fousky, předpokládám, že to má z toho škrábání, dneska si tu tlamu poprvé i trochu rozdrapla viz již přiložené foto, jinak nic neobvyklého nepozoruji. Jen to časté škrábání.

Tu na druhé fotce. Chtělo by to pořádné vyštření u veterináře, s rozvěračem a světlem, až dozadu na stoličky nevidíte. A my taky ne. Psovi tam očividně něco vadí.

3.1.2022 15:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tu na druhé fotce. Chtělo by to pořádné vyštření u veterináře, s rozvěračem a světlem, až dozadu na stoličky nevidíte. A my taky ne. Psovi tam očividně něco vadí.

Taky vám to přijde, že je tam boule? Trochu ji tam asi tito psi mají, alespoň mám dojem, ale tady se mi to zdá hodně. I když jak píšu, až tak je nepozoruju. Teď bych kouknula líp, ale bude už tma.

3.1.2022 16:19

lesnížínka napsal(a):
Taky vám to přijde, že je tam boule? Trochu ji tam asi tito psi mají, alespoň mám dojem, ale tady se mi to zdá hodně. I když jak píšu, až tak je nepozoruju. Teď bych kouknula líp, ale bude už tma.

Snad jedině foto druhé strany tlamky ve stejném úhlu a světle pro porovnání...i já laik vidím bouli, ale může to být normalka od stoličky ne?....

Mýho psa zub bolí, když je větší pamlsek, tak ho vyplivuje a kouká na mě, že mám jako něco udělat...a hubu si taky škrábe často, ale je to útulák, alergik a stresant. Okusuje si občas jemně i nohy...je to takové poškrabání zubama, protože, když jsem hodná, dělá to i mně na ruce 😃

My jdeme s tím zubním kazem do narkózy 28.1.

3.1.2022 17:02
xy55

XXX.XXX.172.49

Tak přidávám fotku i z druhé strany pro porovnání 🤔. Chuděra už mě dnes musí nenávidět .

3.1.2022 17:14

nemůže si tím vynucovat pozornost?? Night třeba pokud se nudí a já si ho nevšímám... tak si začne žužlat nohu a kouká, zdali to vidím... Vzniklo to tak, že pokud si lízal tlapu, dráp, ... hned jsem startovala a kontrolovala, zdali někde není potíž. Pochopil to rychle a umí simulovat.

3.1.2022 17:31
xy55

XXX.XXX.172.49

Čistě teoreticky by to možné bylo, jelikož furt kňučí, vynucuje si pozornost neustále, vynucuje si mazlení, chování, nedej bože jak se začne nudit. Ale když ona se občas začne škrabat i při hraní si s druhou fenkou nebo kousání hračky, kdy má hlavu zaměstnanou. 🤔

3.1.2022 17:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

xy55 napsal(a):
Tak přidávám fotku i z druhé strany pro porovnání 🤔. Chuděra už mě dnes musí nenávidět .

Ha, ha, chuděra ale my jsme myslely tu zavřenou hubu z druhé strany

3.1.2022 18:14
eli22

XXX.XXX.58.55

Třeba to není tama ani zuby. Třeba ji trápí něco jiného na hlavě, ale dál si prostě těmi tlapkami nedosáhne.

3.1.2022 18:23
xy55

XXX.XXX.172.49

Tak tady je ta druhá strana, ale takhle nevidím nic neobvyklého, asi prostě nezbývá nic jiného než zajít k veterináři 🤔

3.1.2022 18:25
eli22

XXX.XXX.58.55

xy55 napsal(a):
Tak tady je ta druhá strana, ale takhle nevidím nic neobvyklého, asi prostě nezbývá nic jiného než zajít k veterináři 🤔

Má tam otoky, ne? Nebo špatně vidím.

3.1.2022 18:44
xy55

XXX.XXX.172.49

Nejsou to otoky, má to tak od štěněte, má to i naše druhá fenka JRT. 😁

3.1.2022 18:52
eli22

XXX.XXX.58.55

xy55 napsal(a):

Aha, tak to jo.

3.1.2022 18:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

xy55 napsal(a):

Právě, proto jsem psala, že si mi zdá, že i sousedovic holky tam něco takového mají. A koukala jste se široce otevřenou tlamou, baterkou, jestli nemá třeba něco narvané mezi zadníma zubama? Teoreticky, dřevo, kousek umělé hmoty z nějaké hračky...

3.1.2022 19:03

lesnížínka napsal(a):
Právě, proto jsem psala, že si mi zdá, že i sousedovic holky tam něco takového mají. A koukala jste se široce otevřenou tlamou, baterkou, jestli nemá třeba něco narvané mezi zadníma zubama? Teoreticky, dřevo, kousek umělé hmoty z nějaké hračky...

Jenže na to vyšetření je fakt lepší veterinář s rozvěračem a medikací, aby pes tu tlamu vůbec mohl otevřít, jak je potřeba.

3.1.2022 19:05

eli22 napsal(a):
Třeba to není tama ani zuby. Třeba ji trápí něco jiného na hlavě, ale dál si prostě těmi tlapkami nedosáhne.

Kdyby to bylo v místě, kam si nedosáhne, tak může hlavou třít o zem nebo nábytek nebo tak.

3.1.2022 19:06

xy55 napsal(a):

To bude nejlepší.

3.1.2022 20:48

xy55 napsal(a):
Zdravím,

K vetovi pro jistotu zajděte.
Jinak moje zkušenost - pes si takhle drbká hubu, když má plné anální žlázy. Má je chronické, zhruba co 2-3 týdny potřebuje vymáčknout jednu nebo druhou stranu.
Jiná fenka se mi škrabala a celkově měla kožní diskomfort před/po hárání, vylínala, měla lupy, zhubla. Pak během pár týdnů zase krásné zvíře bez drbání.
Jen tip, že nemusí jít vůbec o problém se zuby, ale návštěva veterináře to jistí.

3.1.2022 20:56
xy55

XXX.XXX.172.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
K vetovi pro jistotu zajděte.
Jinak moje zkušenost - pes si takhle drbká hubu, když má plné anální žlázy. Má je chronické, zhruba co 2-3 týdny potřebuje vymáčknout jednu nebo druhou stranu.
Jiná fenka se mi škrabala a celkově měla kožní diskomfort před/po hárání, vylínala, měla lupy, zhubla. Pak během pár týdnů zase krásné zvíře bez drbání.
Jen tip, že nemusí jít vůbec o problém se zuby, ale návštěva veterináře to jistí.

Super, děkuji, to by mě vůbec nenapadlo hledat v takových věcech souvislost. 🤔

3.1.2022 21:10

Mě napadl i demodex nebo alergie, zdá se mi ten čumáček nějaký olysalý (dívám se ale z mobilu, tak tu fotku mám maličkou - jen tip, že možných příčin je nepřeberné množství, chce to nějakou diagnostiku).

Přidejte reakci

Přidat smajlík