Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2022 21:38
Pinki

XXX.XXX.114.9

Dobrý den.
Chci se zeptat co mám dělat když na mne můj pes zaútočil. On ležel a já ho drbal na břiše.
Když jsem vstával, tak ani nezavrcel a rovnou na mne zaútočil.
Podotýkám, ze když jsem vstaval, tak jsem se ho ani nedotkl.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2022 21:46

Podrbat příště na břiše sebe? Pes neútočí bez příčiny, když ani nevrčel a nevaroval předem, zřejmě má své zkušenosti a řeší to rovnou.

3.1.2022 21:46

Plemeno, věk? Kousl nebo jaký to byl útok?

3.1.2022 21:53
Pinki

XXX.XXX.114.9

Vždy když si lehl na zadá tak jsem ho drbal na břiše a nikdy nezautocil. Teď ani nezavrcel a rovnou šel po mě. Dvakrát mne kousnutí do ruky

3.1.2022 21:54

nějaká prudká bolest (záda) ?? a prostě si to spojil s vámi ???

3.1.2022 22:00

Pinki napsal(a):
Vždy když si lehl na zadá tak jsem ho drbal na břiše a nikdy nezautocil. Teď ani nezavrcel a rovnou šel po mě. Dvakrát mne kousnutí do ruky

au au, šupky s tím na chirurgii

3.1.2022 22:10
Pinki

XXX.XXX.114.8

Vždy když přijdu domu tak se raduje a dostane pamlsek. Když poslechne na povel sedni dostane pamlsek. Pak chce ať ho pohladim a rovnou si lehne na zadá tak ho drbu. Je starý rok a 4 měsíce. Vždy se nechá drbat na břiše. Nastaví se sám. Teď z nepochopitelneho důvodu když jsem přestal a vstaval hned zaútočil

3.1.2022 22:11
Pinki

XXX.XXX.114.8

To se zahojí. Nic to není. Spíš mne trápí pes. Nikdy od nikoho nedostal žádnou facku

3.1.2022 22:12
Pinki

XXX.XXX.114.8

Vidí psa a je k neudrzeni ale jenom ho chce očichat. Boji se i malého pinče ale přitom by si sním chtěl hrat

3.1.2022 22:16
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak napište plemeno, denní režim, co umí. Takhle se moc nedá vyvodit, vše jsou jen spekulace.

3.1.2022 22:16

Pinki napsal(a):
To se zahojí. Nic to není. Spíš mne trápí pes. Nikdy od nikoho nedostal žádnou facku

Psi mají v hubě plno bakterií, musí se to důkladné vyčistit a pravděpodobně nafasujete antibiotika.
Nepodceňujte kousné rány, ani u sebe, ani u psa, pokud se někdy popere.

3.1.2022 22:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Pinki napsal(a):
Vidí psa a je k neudrzeni ale jenom ho chce očichat. Boji se i malého pinče ale přitom by si sním chtěl hrat

Co to je za plemeno?
Myslím, že pokud Vás dokázal takto obrat v roce a čtvrt, tak se máte na co těšit.🤔

I ta hra ho s dospíváním přejde - dá se očekávat, že i jeho postoj ke psům bude gradovat, tak na to buďte připravený.

3.1.2022 22:18

Pinki napsal(a):

není to nic.

věřte mi, už jsem byla kousnutá víckrát a tohle chce pořádně vyčistit a atb. asi vám dají i tetanovku. ale ty atb určitě, bez nich to bude hnisat jako prase. a ten zánět může přejít do šlach a budete s tím marodit půl roku.

3.1.2022 22:35
Pinki

XXX.XXX.114.8

Fousek křížený s labradorem. Donesli jsme ho domu když mu bylo 5 měsíců

3.1.2022 22:37
Pinki

XXX.XXX.114.8

Zaráží mne ze vůbec nedal žádné varování

3.1.2022 22:40
Pinki

XXX.XXX.114.8

Denní režim? Chodí 5 krát ven min. Na 30 minut. Odpoledne to je většinou na 2 hodiny. Poslechne doma i venku na povel sedni,lehni,dej pac, k noze, a u nohy když jdeme přes přechod. Na vše poslouchá

3.1.2022 22:41

Pinki napsal(a):
Zaráží mne ze vůbec nedal žádné varování

Nemohl se třeba leknout? Nezdá se mi, že by bezproblémový pes najednou takhle vystartoval.

3.1.2022 22:48
Pinki

XXX.XXX.114.9

Neměl čeho ani jsem nevstaval rychle v podstatě takhle ho drbu většinou každý den i 5 krát

3.1.2022 22:55

Pinki napsal(a):
Neměl čeho ani jsem nevstaval rychle v podstatě takhle ho drbu většinou každý den i 5 krát

to ještě leknutí nevylučuje, přece

3.1.2022 22:58

hele pokud jste spolu jinak v pohodě, asi bych z toho nedělala kovbojku, stane se prostě.

ale běžte na tu chirurgii.

3.1.2022 22:59
Pinki

XXX.XXX.114.9

Ok dekuji

3.1.2022 23:25
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Budu tu za kacíře, ale nechce se mi věřit, že roční kříženec uvedených plemen způsobí při prvním incidentu takové zranění. Tohle vypadá na tvrdý a sebejistý útok, ne na nějaké pubertální "oťukávání".

4.1.2022 00:29

Pinki napsal(a):
Ok dekuji

..jděte s tím hned, mám čerstvou zkušenost od kousnutí osmaka, I když to bylo do prostředníka právě ruky a jednalo se o seknuti předními zuby, ktere bylo neznatelné, tak mi prst do hodiny celý otekl, byl to tvrdý, horký otok, a za chvíli bolely I podpazni uzliny, také jsem s tím nikam nešla, ale když to druhý den viděl na pravidelné kontrole hematolog, okamžitě předepsal ATB a vypsal papír na chirurgii k hospitalizaci, kdyby se z toho rozjela otrava krve, která prý byla dost reálná....naštěstí se tak nestalo, ale měsíc trvalo, než se prst dal do kupy, zmizel otok a prst přestal při běžném dotyku nebo klepnutí se do něj bolet....to co máte vy je nesrovnatelně větší zranění, nehrála bych si s tím....

4.1.2022 00:54
Pinki

XXX.XXX.114.8

Ano byl to tvrdý útok ale o to těžší je to pochopit. V podstatě jste si sním vždy hrál a pořad by se jenom mazlil. Najednou tohle. Celkem nás to všechny dostalo

4.1.2022 00:59
Pinki

XXX.XXX.114.8

Aby to bylo úplně srozumitelne co se stalo. Jdu do pokoje a pes za mnou. Pohladim ho a on se hned svalí na zadá a nechá se drbat cca10 minut. Já křečím vedle něho. Pomalu vstanu ze se jdu napít a když už skoro stojím on vystartuje

4.1.2022 01:10
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Pinki napsal(a):
Aby to bylo úplně srozumitelne co se stalo. Jdu do pokoje a pes za mnou. Pohladim ho a on se hned svalí na zadá a nechá se drbat cca10 minut. Já křečím vedle něho. Pomalu vstanu ze se jdu napít a když už skoro stojím on vystartuje

Mně to přijde úplně nepochopitelný. Mě můj pes nikdy nekousl. Moji mamku jednou do nohy v letních sandálech, ale pak když si ty boty po čase vzala na nohy, tak se začal třást. A co jste udělal, když na vás takhle vystartoval?

4.1.2022 01:20
Pinki

XXX.XXX.114.9

Stáhnul jsem se. On běžel za křeslo a tam se schoval. Cely se trasl. Byl jsem tak překvapený ze jsem vlastně neudělal nic. Teď zádě leží vedle postele a olizuje mi druhou ruku

4.1.2022 01:32
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Pinki napsal(a):
Stáhnul jsem se. On běžel za křeslo a tam se schoval. Cely se trasl. Byl jsem tak překvapený ze jsem vlastně neudělal nic. Teď zádě leží vedle postele a olizuje mi druhou ruku

Tak to bys asi nechala být, prostě ho opravdu něco překvapilo, možná už usínal nebo něco. Nemáte ho od úplného mala a kdoví co zažil předtím, než přišel k vám. Evidentně to byl nepříjemný zážitek pro vás oba. Ten náš pes se po nás už taky nikdo potom neohnal. Když jsem mu nechtěně šlápla na nohu, tak pak akorát vyjekl, ale kousnout nezkoušel.

4.1.2022 01:37
Pinki

XXX.XXX.114.9

Já jsem mu už taky jednou šlápl nechtěně na nohu když byl celej divej radosti jak jsem přišel domu. Vůbec nezavrcel a ani se neohnal Ostatně každého hrozné prožívá když jde pryč nebo když přijde. To jenom kroutite hlavou ze to pes tak prožívá

4.1.2022 01:58
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Pinki napsal(a):
Já jsem mu už taky jednou šlápl nechtěně na nohu když byl celej divej radosti jak jsem přišel domu. Vůbec nezavrcel a ani se neohnal Ostatně každého hrozné prožívá když jde pryč nebo když přijde. To jenom kroutite hlavou ze to pes tak prožívá

Ano, i tenhle náš pes, co kousnul mamku, tak prožíval hrozně ty příchody. Když byl štěně, tak radostí učůrával. Vítal nadšeně celý život, ale kvůli mě dělat vždy speciální show, lítal jak smyslů zbavený a dělal to i na stará kolena, to už byla jediná věc, kvůli které mu stálo za to běhat.

4.1.2022 04:44
fikovnice

XXX.XXX.134.35

Pinki napsal(a):

Ježiš, běžte si to nechat ošetřit a sešít!!!

Teď koukám, že Vám to tu radí víc lidí... Může to velmi nehezky zhnisat, vytvořit se absces, z abcesu sepse, ze sepse xxx...a to Vám píšu jen proto, abyste s tím k tomu dr. zašel!

4.1.2022 04:51
fikovnice

XXX.XXX.134.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..jděte s tím hned, mám čerstvou zkušenost od kousnutí osmaka, I když to bylo do prostředníka právě ruky a jednalo se o seknuti předními zuby, ktere bylo neznatelné, tak mi prst do hodiny celý otekl, byl to tvrdý, horký otok, a za chvíli bolely I podpazni uzliny, také jsem s tím nikam nešla, ale když to druhý den viděl na pravidelné kontrole hematolog, okamžitě předepsal ATB a vypsal papír na chirurgii k hospitalizaci, kdyby se z toho rozjela otrava krve, která prý byla dost reálná....naštěstí se tak nestalo, ale měsíc trvalo, než se prst dal do kupy, zmizel otok a prst přestal při běžném dotyku nebo klepnutí se do něj bolet....to co máte vy je nesrovnatelně větší zranění, nehrála bych si s tím....

Tak takto málem přišel o nohu strýc. Zabíjíval králíky. Dal si je na koleno a vždy je nějak bacil, já to nikdy neviděla a vidět nechci. Ale jednou jej bacil nějak tak, že zuby králíka se mu zaryly do toho kolena. Děs! ATB měl, ale noha (celá!) fialovočervenomodrozelená, nateklá, bolestivá + uzliny...

4.1.2022 06:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Pinki napsal(a):
Ano byl to tvrdý útok ale o to těžší je to pochopit. V podstatě jste si sním vždy hrál a pořad by se jenom mazlil. Najednou tohle. Celkem nás to všechny dostalo

Tak ono jsou teď psi po Silvestru různě došašení a ještě teď furt někde něco bouchá, takže nějaký zkrat nebo reakce na něco, co Vy jste neslyšel není úplně vyloučena. Co mi tam ale hrubě nesedí, je kombinace těch plemen - ani jedno z nich nemá naturel na to, aby Vám udělalo tohle (jemná huba loveckých psů, neagresivita...). Spíš bych tipla, že len "labrador" nebyl labrador, ale křižovatka bůhví čeho.

4.1.2022 07:35

Nebylo to spíš, že se "instinktivně" ohnal z leknutí nebo nějakýho takovýho důvodu? Tomu by i odpovídalo, že to bylo bez varování. A pokud to není pidi pes, tak mi přijde, že by tomu odpovídala i velikost rány.

4.1.2022 07:36
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tak ono jsou teď psi po Silvestru různě došašení a ještě teď furt někde něco bouchá, takže nějaký zkrat nebo reakce na něco, co Vy jste neslyšel není úplně vyloučena. Co mi tam ale hrubě nesedí, je kombinace těch plemen - ani jedno z nich nemá naturel na to, aby Vám udělalo tohle (jemná huba loveckých psů, neagresivita...). Spíš bych tipla, že len "labrador" nebyl labrador, ale křižovatka bůhví čeho.

To je úplně tesnutý a trhnutý tím zubem/zubama, že?...vypadá to fakt nehezky.

4.1.2022 07:38
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Nebylo to spíš, že se "instinktivně" ohnal z leknutí nebo nějakýho takovýho důvodu? Tomu by i odpovídalo, že to bylo bez varování. A pokud to není pidi pes, tak mi přijde, že by tomu odpovídala i velikost rány.

Ale podle mě to bylo kousnutí i poměrně silou, ne nějaké škrábnutí zubem... Typ plemene, které je toto schopno vyrobit, netipuji :-). Možná i jork by za vydatného úsilí tohoto byl schopen...?

4.1.2022 07:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.236

fikovnice napsal(a):
Ale podle mě to bylo kousnutí i poměrně silou, ne nějaké škrábnutí zubem... Typ plemene, které je toto schopno vyrobit, netipuji :-). Možná i jork by za vydatného úsilí tohoto byl schopen...?

Ano, tohle je kousnutí silou a navíc ho kousnul 2x, proto mi nesedí ta plemena.

4.1.2022 07:42
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Právě, já se nijak moc v plemenech nevyznám...jako v jejich síle, případné agresivitě, apod. Ale rána je prostě hluboká, pes pána nešetřil, nebylo to nějaké varovné rafnutí s povrchovým škrábancem.

4.1.2022 08:09

fikovnice napsal(a):
Tak takto málem přišel o nohu strýc. Zabíjíval králíky. Dal si je na koleno a vždy je nějak bacil, já to nikdy neviděla a vidět nechci. Ale jednou jej bacil nějak tak, že zuby králíka se mu zaryly do toho kolena. Děs! ATB měl, ale noha (celá!) fialovočervenomodrozelená, nateklá, bolestivá + uzliny...

...byla to moje vina, zkoušela jsem začlenit nového osmaka do své skupiny a když se do sebe pustili, tak jsem mezi ně hloupě sáhla, byl to mžik a ani neskousnul naplno, to bych ten článek měla asi amputovany, jakou mají sílu v hlodacich....překvapila mně ta rychlost vzniku tvrdého horkého otoků kdy jsem ten prst ani neohnula a pak ta bolest.....hodilo se to opravdu dlouho a proti tomu co má zadavatel to fakt bylo nula nula nic....divím se, že rodina nezasahla a neodvezli ho na chirurgii....

4.1.2022 08:13
janaa

XXX.XXX.37.13

Hele,mě se to celý nezdá. Napadá mě,že všechno nebude tak zalitý sluncem, a pes sebou plácá na záda z nejistoty a ze strachu,jen si to člověk neumí vysvětlit,čemuž by i napovídalo to,že po útoku zdrhnul se schovat. Samozřejmě ve hře může být i nějaký zdravotní problém. Ale tohle prostě nebylo kousnutí z leknutí

4.1.2022 08:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No, bohužel musím napsat, že vím o dvou duševně zmrzačených vižlách, který taky, jdou tak že rovnou rvou. Oba jsou v útulku. Ronyho už stáhli i z inzerce, protože se prostě asi nenajde člověk, který by to s ním chtěl dokázat. A Rony přesně dělá to, že když se končí něco pozitivního, hra, drbání a jemu se to nezdá, pověsí se na tu ruku. ten druhý taktéž . co s tak něžnou duší, jako má vižla, museli ti lidé předtím udělat, to vůbec netuším. Tím nechci říct, že by zadavatel psa nějak mučil, vůůůbec, sám píše, že ho má od pěti měsíců - člověk neví, co tam předtím bylo. Mohl se opravdu jen hluboce leknout - ten pesan. Pokud ne a bylo by to o tom, že by si nárokoval to drbání - bych zkusila preventivně naučit psa ukončovací signál nějaký, který mu dá vědět, že se s činností končí. A pokud by to mělo směřovat k tomu, že by pesan vystrkoval růžky - asi bych mu přidala víc smysluplné práce - společné, než jen naučení základních povelů, abychom si vybudovali vzájemný vztah.

4.1.2022 08:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.236

Zrzavci napsal(a):
No, bohužel musím napsat, že vím o dvou duševně zmrzačených vižlách, který taky, jdou tak že rovnou rvou. Oba jsou v útulku. Ronyho už stáhli i z inzerce, protože se prostě asi nenajde člověk, který by to s ním chtěl dokázat. A Rony přesně dělá to, že když se končí něco pozitivního, hra, drbání a jemu se to nezdá, pověsí se na tu ruku. ten druhý taktéž . co s tak něžnou duší, jako má vižla, museli ti lidé předtím udělat, to vůbec netuším. Tím nechci říct, že by zadavatel psa nějak mučil, vůůůbec, sám píše, že ho má od pěti měsíců - člověk neví, co tam předtím bylo. Mohl se opravdu jen hluboce leknout - ten pesan. Pokud ne a bylo by to o tom, že by si nárokoval to drbání - bych zkusila preventivně naučit psa ukončovací signál nějaký, který mu dá vědět, že se s činností končí. A pokud by to mělo směřovat k tomu, že by pesan vystrkoval růžky - asi bych mu přidala víc smysluplné práce - společné, než jen naučení základních povelů, abychom si vybudovali vzájemný vztah.

Ale ty vižly byly zkažený a tady majitel nic takového nepřipouští. Navíc normální pes nevede PRVNÍ životní útok takovou intenzitou - vždycky tomu něco předchází.

4.1.2022 08:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ale ty vižly byly zkažený a tady majitel nic takového nepřipouští. Navíc normální pes nevede PRVNÍ životní útok takovou intenzitou - vždycky tomu něco předchází.

No mě napadá právě těch prvních pět měsíců, kdy ho neměli, že z toho to bude třeba vycházet?

4.1.2022 08:59
Caty

XXX.XXX.46.169

Známý měl kdysi kokršpaněla, který se takhle choval. Milionový poslušný hodný pes, gauč u televize a najednou z ničeho nic natvrdo prokouslá ruka. Ale u těch kokrů to byla nějaká snad geneticky podmíněná vada tuším.
Nemůže to být také něco takového?

Otázka

4.1.2022 09:18
Otázka

XXX.XXX.230.195

Já bych to přisoudila novoročním ohňostrojům. Pes může být ještě pořád ve stresu a někdo v dálce znova vy střelil. Stejně bych ho vzala na veterinu prohlédnout, může mít nádor. Třeba by nebylo od věci zkusit cvičit reakci na střelbu.

4.1.2022 09:31
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Caty napsal(a):
Známý měl kdysi kokršpaněla, který se takhle choval. Milionový poslušný hodný pes, gauč u televize a najednou z ničeho nic natvrdo prokouslá ruka. Ale u těch kokrů to byla nějaká snad geneticky podmíněná vada tuším.
Nemůže to být také něco takového?

Kokři měli tento problém.

4.1.2022 10:21

fikovnice napsal(a):
Právě, já se nijak moc v plemenech nevyznám...jako v jejich síle, případné agresivitě, apod. Ale rána je prostě hluboká, pes pána nešetřil, nebylo to nějaké varovné rafnutí s povrchovým škrábancem.

Ale nebylo to ani úplně natvrdo, při velikosti psa by to bylo horší. Šlo to do měkkého, přijde mi to hlavně trhnuté.

Mě pokousala natvrdo moje vlastní fena po operaci, když ještě byla napůl mimo po narkóze. Kříženec westíka, 8 kg. Taky 2x přežvýkla a rozdrtila mi kosti v palci...

4.1.2022 10:26

Určitě bych souhlasila s vyšetřením hlavy ( CT ?). Takové náhlé "přepnutí může značit zdravotní problém.
A nebo ten "nárok na stálé drbání".

4.1.2022 10:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

...byla to moje vina, zkoušela jsem začlenit nového osmaka do své skupiny a když se do sebe pustili, tak jsem mezi ně hloupě sáhla, byl to mžik a ani neskousnul naplno, to bych ten článek měla asi amputovany, jakou mají sílu v hlodacich....překvapila mně ta rychlost vzniku tvrdého horkého otoků kdy jsem ten prst ani neohnula a pak ta bolest.....hodilo se to opravdu dlouho a proti tomu co má zadavatel to fakt bylo nula nula nic....divím se, že rodina nezasahla a neodvezli ho na chirurgii....

Jestli jsi to schytala do kloubu, tak to ti udělá i trn z růže, nemusí to být kousanec. Měla jsem bouli a bolelo to jak čert snad půl roku. Když to konečně přešlo, byla na pořadu dne znova práce s růžema a druhé kolo na hřbetu ruky, na hánce. Doprčic...to není asi spisovné slovo...jak se správně jmenují ty klouby na hřbetu ruky? Já snad vůbec nevím

4.1.2022 10:41
marushka

XXX.XXX.41.2

janaa napsal(a):
Hele,mě se to celý nezdá. Napadá mě,že všechno nebude tak zalitý sluncem, a pes sebou plácá na záda z nejistoty a ze strachu,jen si to člověk neumí vysvětlit,čemuž by i napovídalo to,že po útoku zdrhnul se schovat. Samozřejmě ve hře může být i nějaký zdravotní problém. Ale tohle prostě nebylo kousnutí z leknutí

Já jsem chvíli přemýšlela, jestli příspěvek náhodou nepíše kolega z práce :-) Ale nesedí ani plemeno ani typ kousnutí. Ten za mnou před Vánoci přišel, že na něj zaútočil jejich vlastní pes hodně podobným způsobem. Pes na pohovce, on ho šel podrbat a pes vylítnul a natvrdo zaútočil do obličeje. Vzhledem k tomu, že jsem jeho zranění (prokouslý nos) viděla, tak mu fakt věřím, že se tohle stalo. Plemeno je Alpský brakýř, takže asi taky žádnej od povahy agresor (i když se přiznám, že tohle plemeno vůbec neznám). Já to prostě nechápu, jak se tohle může stát.. Pár psů už jsem za život měla a nikdy na mě žádný ani nezavrčel..

4.1.2022 11:19

lesnížínka napsal(a):
Jestli jsi to schytala do kloubu, tak to ti udělá i trn z růže, nemusí to být kousanec. Měla jsem bouli a bolelo to jak čert snad půl roku. Když to konečně přešlo, byla na pořadu dne znova práce s růžema a druhé kolo na hřbetu ruky, na hánce. Doprčic...to není asi spisovné slovo...jak se správně jmenují ty klouby na hřbetu ruky? Já snad vůbec nevím

..nebylo to do kloubů, jenom seknutí, takže de facto povrchové....babička měla růží také, ale ta se sekla motykou do lýtka při okopavani brambor....a růže to opravdu nebyla, jiné příznaky....klouby prstů zápěstí?

4.1.2022 11:41

klouby ruky
https://ftvs.cuni.cz/FTVS-1464.html
Asi se bude jednat o "Metakarpofalangové klouby"

4.1.2022 11:56

klouby ruky
https://ftvs.cuni.cz/FTVS-1464.html
Asi se bude jednat o "Metakarpofalangové klouby"

..no nevěla jsem co resně má žinka na mysli....anatomie ruky je všude dohledatelna, stačí si najít a přečíst....

4.1.2022 12:00

Pinky: nejste na psa moc autoritativní? nechcete po něm "moc" velkou poslušnost, až se vás pes bojí?Není pes přemotivovaný, přetrénovaný, vždy očekávající povel?(prostě už nad jeho psychiku) Máte taky jen procházky jen tak? A v této pozici, pes na zádech a vy nad ním už to prostě neunesl a zkusil se bránit i když jste ho chlácholil..
Než jsem se dočetla co, to je za plemeno, tipovala jsem na československého vlčáka.

4.1.2022 12:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..no nevěla jsem co resně má žinka na mysli....anatomie ruky je všude dohledatelna, stačí si najít a přečíst....

Ty jo, tak jsem se snažila najít...a skoro nenašla Ono se to česky nijak nejmenuje?!? Nijak normálně jednoduše jako u nás hánka? Když zatnete ruku v pěst, tak vám nahoře trčí co? Hlavičky záprstní kosti? Jako fakt?

4.1.2022 12:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..nebylo to do kloubů, jenom seknutí, takže de facto povrchové....babička měla růží také, ale ta se sekla motykou do lýtka při okopavani brambor....a růže to opravdu nebyla, jiné příznaky....klouby prstů zápěstí?

Já myslela, že si s tou ,,růží" děláš srandu Přečti si to moje ještě jednou

4.1.2022 12:10

janaa napsal(a):

Hele tohle mě přesně napadlo taky, že ten pes sebou neháže na záda proto, že chce podrbat... A páníček přesto drbe a drbe a tentokrát prostě pohár trpělivosti přetekl. A jestli někdy v minulosti (oněch prvních 5 měsíců života) byl trestán za vyjádření názoru, tak prostě už nevaruje. Ale bůh ví.

4.1.2022 12:12

lesnížínka napsal(a):
Ty jo, tak jsem se snažila najít...a skoro nenašla Ono se to česky nijak nejmenuje?!? Nijak normálně jednoduše jako u nás hánka? Když zatnete ruku v pěst, tak vám nahoře trčí co? Hlavičky záprstní kosti? Jako fakt?

..zápěstí , zápěstí, články prstů...

4.1.2022 12:15

lesnížínka napsal(a):
Já myslela, že si s tou ,,růží" děláš srandu Přečti si to moje ještě jednou

..tak to se omlouvám, čtu bez brýlí....takže takřka slepá....ale do kloubů to naštěstí nebylo, rozseknul jenom kůži....věřím že trn z růže může nadělat paseku, zvlášť pokud máš ruce od země....ja se tedy píchá o trn několikrát a v pohodě....babička s tou růží tenkrát skončila v nemocnici....ja se jen modlila abych tu otravu nedostala, protože pobyt v nemocnici pro mně nepřipadá v úvahu.....
.

4.1.2022 12:21
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..tak to se omlouvám, čtu bez brýlí....takže takřka slepá....ale do kloubů to naštěstí nebylo, rozseknul jenom kůži....věřím že trn z růže může nadělat paseku, zvlášť pokud máš ruce od země....ja se tedy píchá o trn několikrát a v pohodě....babička s tou růží tenkrát skončila v nemocnici....ja se jen modlila abych tu otravu nedostala, protože pobyt v nemocnici pro mně nepřipadá v úvahu.....
.

V pohodě, mám to podobně Já sem první nepochopila, proč do toho taháš tu ,,růži"

4.1.2022 12:25

lesnížínka napsal(a):
V pohodě, mám to podobně Já sem první nepochopila, proč do toho taháš tu ,,růži"

..ja zase pocčetla růží a vzpomněla si na babičku.....

4.1.2022 12:47
eli22

XXX.XXX.58.55

Mně jednou kousl kolegy jezevčík do tváře. Byl hodný, ale nesnášel opilé lidi, no a v ten moment to bylo právě na oslavě....

4.1.2022 17:43

"A Rony přesně dělá to, že když se končí něco pozitivního, hra, drbání a jemu se to nezdá, pověsí se na tu ruku"

přesně tak ten náš cholerik
i bez špatných zkušeností.........

"Pokud ne a bylo by to o tom, že by si nárokoval to drbání - bych zkusila preventivně naučit psa ukončovací signál nějaký, který mu dá vědět, že se s činností končí. A pokud by to mělo směřovat k tomu, že by pesan vystrkoval růžky - asi bych mu přidala víc smysluplné práce - společné, než jen naučení základních povelů, abychom si vybudovali vzájemný vztah."

nějak tak

4.1.2022 18:21
Pinki

XXX.XXX.114.8

Ne výcvik byl koordinovaný. Když šel odpoledne ven na 2 hodiny tak 10 minut si mohl dělat co chtěl. Potom 15 minut cvičení, 30 minut co chtěl,15 minut cvičení,30 minut co chtěl,15 minut cvičení a cestou domu co chtěl

4.1.2022 18:30
Pinki

XXX.XXX.114.8

Pokud šel jenom na hodinu tak měl na dvakrát 10 minut cvičení a po 20 minutách volno. Přikláním se ale k tomu ze muselo se něco stát z te první rodiny. Nesouhlasím s drbanim ze proto zaútočil. To byl jasný skrat toho psa.
Ruka je v pořádku a ani to už moc nebolí.
Ten pes je miláčkem cele rodiny. Já měl už několik psu a ani jednoho jsem necvicil abych ho za něco potrestal úderem. Když si postavil hlavu tak já taky. Vždy jsem si řekl času dost a potom to pochopil ten pes. Vždy jsem měl trpělivost na psa. Nikdy jsem nezačal s výcvikem pokud jsem neměl časovou rezervu 40 minut.

4.1.2022 18:38
Pinki

XXX.XXX.114.9

Co se tyče polohy ze jsem byl nad nim ta to myslím nemá nic společného. Kolikrát on ležel na mě roztazenej a hlavu si položil na moji hruď tak jsem ho drbal za ušima. Potom se převálil a nechal se dal drbat na hrudi. Když jsem přestal tak čumakem pořad strkal do te ruky ze chce ještě. Když jsem ale nepokračoval tak buď ležel dal vedle mne nebo jednoduše odešel. Říkám byl to mazel. Proto vůbec nechápu co se stalo

4.1.2022 21:40

Kousl dvakrát. Můj pes by kousl, ale hned by mu došlo, že kousl mě a pustil by a ne že ještě překousne...
Buď měl halucinace (rage syndrom), nebo už má špatnou zkušenost. Vyletěl po mně bulík, takhle nějak, za pár vteřin vůbec netušil, co se stalo, tak hned mě napadl ten kokří syndrom, no ale mohly za to předchozí úžasné zkušenosti - mnoho tlaku na psa, občasný křik a pár ran.
Budete se muset vyhnout všemu podezřelému (tohle drbání bych vynechala určitě, vyhýbat se matlání po hlavě atp.) a toho cvičení máte na můj vkus docela dost, nevyměníte to třeba za výlety volným tempem?
To vážně dělá sedni lehni 45 minut? Je na vojně?

5.1.2022 07:08
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Pinki napsal(a):

Mně to zní, jako že ten pes kousal v bolesti nebo nějakém rozrušení. Myslím, že měl pocit, že se musí bránit, že je ohrožen na životě. Proč by se jinak schovával za křeslo a klepal se?
Buďto má to zvíře nějakou strašlivou zkušenost, kterou jste mu mimoděk připomněl (máte ho doma od pěti měsíců, za tu dobu se dá už leccos zažít), nebo má nějaký bolestivý zdravotní problém, který si prostě spojil s Vámi.

5.1.2022 09:09

Pinki napsal(a):
Co se tyče polohy ze jsem byl nad nim ta to myslím nemá nic společného. Kolikrát on ležel na mě roztazenej a hlavu si položil na moji hruď tak jsem ho drbal za ušima. Potom se převálil a nechal se dal drbat na hrudi. Když jsem přestal tak čumakem pořad strkal do te ruky ze chce ještě. Když jsem ale nepokračoval tak buď ležel dal vedle mne nebo jednoduše odešel. Říkám byl to mazel. Proto vůbec nechápu co se stalo

Tomuto nerozumím.
Pes kousl v okamžiku, kdy byl na zádech a člověk se tyčil nad ním.
To je ale zcela jiná situace než popisovaná v citaci.

jinak, já z těch příspěvků zadavatele vyčetla jen, že pes je labilek. O přístupu ke psu, způsobu učení, soužití....nic.

5.1.2022 18:12
Pinki

XXX.XXX.114.9

Ne nedělá jenom tyhle povely.chodíme na hřiště pro pejsky a tam se učí třeba přes kladinu, přeskočit překážku, mezi sloupy chodit…… není to o tom sedni lehni. A když má volno tak běhá za míčem

5.1.2022 18:17

Pinki napsal(a):
Ne nedělá jenom tyhle povely.chodíme na hřiště pro pejsky a tam se učí třeba přes kladinu, přeskočit překážku, mezi sloupy chodit…… není to o tom sedni lehni. A když má volno tak běhá za míčem

..jak dopadla vaše ruka?

5.1.2022 21:00

Pinki napsal(a):

Ten pes volno nemá....jen tak jste si někdy vyšli? ale opravdu jen tak...

5.1.2022 21:42

Pinki napsal(a):

Já nevím, není přetrénovaný? Jak píše verun, chodíte někam "jenom tak"?

Přidejte reakci

Přidat smajlík