Fenka nechce chodit ven

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2022 22:05
Xxxbell

XXX.XXX.127.55

Dobrý den, moc prosím o radu zkušenějších pejskařů.
Mám fenku v prosinci ji byli 3 roky, mám ji od štěňátka, je to kříženka čeho si, má 13 kg.. Od malička strašně miluje procházky.
Ale bohužel zlom nastal teď v prosinci.. ještě na začátku prosince jsme chodili normálně ven, ale už se častěji stávalo, ze někde bouchli petardu (těch se ona šíleně boji) a vždy táhla až domu. Když se blížili Vánoce tak tady bohužel začali petardy házet častěji. Takže při pokusu ji vzít ven jsme došli 50 m bouchli a hned utíkala domu. Venčení probíhalo a stále probíhá tím, ze vyběhne před vchod za auta rychle se vycura a běží ke vchodu občas se odváží na 2-3 vyběhnutí. Ale bohužel jsme několikrát udělali to, že když se bála, dali jsme ji do auta a jeli jsme s ni někam na hory kde nic neboucha.
Dnes 4 dny po Silvestru nikde nic neboucha a ona vyjde ze vchodu hned běží k autu když ji řeknu, ze do auta se nejde běží ke vchodu a tam stojí, kňučí a nechce jít.
Když ji doma řekneme jdeme ven tak se schovává pod stul, pod postýlku proste všude kde si mysli, ze na ni nemůžeme.
Prosím poraďte co s tím ? Nechavat ji doma a chodit s ni jen za ty auta dokud sama nesebere odvahu? Nebo ji nutit?
Jinak dneska už jsem ji teda donutila tím zpusobem ze přes další dvě ulice jsem ji táhla za sebou, pak jak jsme se vzdalili od domova šla normálně sice vystrašeně, ale normálně. Jak jsme byli kousek od domova no cca. 500m začala táhnout a táhla až domu.
Na Silvestra dostala uklidňující bylinný tabletky, byla v koupelně, ale prožila to lip než roky před tím.
Tohle ještě nikdy v prosinci nedělala…

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2022 07:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Používejte vodítko, nenechte ji prchat. Když se pes nechá ze strachu prchat a schovávat se, jen se v něm ten strach posiluje.
Buď můžete vytrvat v procházkách (ono to za pár dní snad přejde), anebo nějakou dobu jezdit dál od domova, kde to nemá tolik spojené s boucháním. To je jinak dobrý i během prosince/silvestra, aby neměla tolik zafixované místní procházkové trasy jako "strašné nebezpečí".

A nastudovat, jak se odbourává strach z petard, s tím se má začínat třeba už na jaře, abyste na tom do dalších vánoc byli lépe.

Přidejte reakci

Přidat smajlík