Rozdíl mezi granulemi pro štěně

Rotvajler
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2022 15:08
kyliemia

XXX.XXX.24.31

Ahoj, obracím se na vás s prosbou o radu

Asi budu vypadat jako totální hlupačka, ale prosím, liší se granule pro štěňata s označením mini a large i v něčem jiném, než ve velikosti? Samozřejmě, řídím se krmnou dávkou, ale přítel naší feně (necelé tři měsíce, kříženec rtw x ?) koupil granule pro štěňata s váhou v dospělosti do 10 kg. Může jí to nějak uškodit ve vývoji?
Jedná se o Ontario Puppy mini chicken&potatoes

Mám ještě malou fenu boloňačky x JRT a ta nejradši jedla large granule (brit) našeho minulého rotvajlera, samozřejmě když se nikdo nedíval - na to se prakticky vztahuje ta stejná otázka.

Ke granulím holky dostávají i maso, čas od času trošku jogurtu, nesolený vývar. Psi máme doma v domě.

Díky za odpověď

Layla

5.1.2022 15:38
Layla

XXX.XXX.1.20

Nejjednodušší je si přečíst složení. V Large granulích, je přídavek na klouby, pro plemena co to potřebují, ten bych malým plemenům nedávala, mjí ho v menší míře v granulích taky, pouze kvalitních samozřejmě, pokud toho budou mít více, než je potřeba, může dojít k odvápňění kostí, to znamená že budou kosti slabší...čeho je moc, toho je příliš, jak se to říká a toto je taky pravidlem. malému psovi bych to nedávala pravidelně, to jako ne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2022 15:40

Strašný náhodou se tady dějou.

5.1.2022 15:52

Se tedy divím,že ta celá řada našich velkých psů,březí feny,štěńata vůbec vyrostli když granule nebyly a ani všichni žrali jedno krmení uvařené ve velkém hrnci

6.1.2022 08:26
kyliemia

XXX.XXX.24.31

No právě proto se na to ptám. Nechci ji uškodit, ale zas nechci dělat zbytečné haloo a granule darovat jinam. Žádné varování nebo jiné upozornění na granulích není. Viz můj děda - stará škola a jeho lovečtí psi různých plemen - taky žádná extra výživa, kvalitní granule už vůbec ne a dožili se vysokého věku bez problému. Odešli stářím bez vad kloubů atd.

6.1.2022 08:43
kyliemia

XXX.XXX.24.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Se tedy divím,že ta celá řada našich velkých psů,březí feny,štěńata vůbec vyrostli když granule nebyly a ani všichni žrali jedno krmení uvařené ve velkém hrnci

No právě proto se na to ptám. Nechci ji uškodit, ale zas nechci dělat zbytečné haloo a granule darovat jinam. Žádné varování nebo jiné upozornění na granulích není. Viz můj děda - stará škola a jeho lovečtí psi různých plemen - taky žádná extra výživa, kvalitní granule už vůbec ne a dožili se vysokého věku bez problému. Odešli stářím bez vad kloubů atd.

6.1.2022 08:58
kyliemia

XXX.XXX.24.31

lupus4 napsal(a):

Díky za informaci.

Váš komentář vypadá snad ještě hůř jako můj dotaz. Absolutně nechápu, kde berete čas na takové odpovědi
Příště svůj čas věnujte radši do smysluplné odpovědi, která tazateli pomůže. To bylo to, co jsem žádala - RADA, abych svému psovi NEUŠKODILA, protože na granulích žádné upozornění NENÍ.

Jak jsem psala - granule koupil přítel, doma je rozbalil, tudíž nebylo možné je zajet vrátit. Navíc psi nejsou jen na granulích, ale to jsem už taky psala.

6.1.2022 08:59
kyliemia

XXX.XXX.24.31

Layla napsal(a):
Nejjednodušší je si přečíst složení. V Large granulích, je přídavek na klouby, pro plemena co to potřebují, ten bych malým plemenům nedávala, mjí ho v menší míře v granulích taky, pouze kvalitních samozřejmě, pokud toho budou mít více, než je potřeba, může dojít k odvápňění kostí, to znamená že budou kosti slabší...čeho je moc, toho je příliš, jak se to říká a toto je taky pravidlem. malému psovi bych to nedávala pravidelně, to jako ne.

Moc děkuji za JEDINOU smysluplnou odpověď.

6.1.2022 09:02
kyliemia

XXX.XXX.24.31

Strašný náhodou se tady dějou.

Jo, vzal prostě Ontario Puppy, doma pytel rozdělal, štěněti nasypal a po mém příjezdu jsem zjistila, že koupil granule pro psy do 10 kg. Takže proto můj dotaz.

6.1.2022 09:13
janaa

XXX.XXX.37.13

V Large granulích, je přídavek na klouby, pro plemena co to potřebují, ten bych malým plemenům nedávala, mjí ho v menší míře v granulích taky, pouze kvalitních samozřejmě, pokud toho budou mít více, než je potřeba, může dojít k odvápňění kostí, to znamená že budou kosti slabší
Větší blbost jsem hodně dlouho neslyšela
Ad zadavatelka,ne opravdu se mu nic nestane (pokud se tedy nezadusí páč malé granule). Ono taky nepíšete váhu,kříženec rtw třeba s jezevčíkem nemusí být žádný obr. Toť k dotazu. Jinak ale štěně zvlášť velkého plemene pořebuje něco jiného než amarouny,zvlášť typu ontario

6.1.2022 09:29
kyliemia

XXX.XXX.24.31

janaa napsal(a):
V Large granulích, je přídavek na klouby, pro plemena co to potřebují, ten bych malým plemenům nedávala, mjí ho v menší míře v granulích taky, pouze kvalitních samozřejmě, pokud toho budou mít více, než je potřeba, může dojít k odvápňění kostí, to znamená že budou kosti slabší
Větší blbost jsem hodně dlouho neslyšela
Ad zadavatelka,ne opravdu se mu nic nestane (pokud se tedy nezadusí páč malé granule). Ono taky nepíšete váhu,kříženec rtw třeba s jezevčíkem nemusí být žádný obr. Toť k dotazu. Jinak ale štěně zvlášť velkého plemene pořebuje něco jiného než amarouny,zvlášť typu ontario

Děkuji za další odpověď a zde se opět setkáváme s rozdílnými názory... Co chovatel, to jiný názor. Ptala jsem se samozřejmě i vet, ten řekl, že se jí nic nestane. A vidíte to sama. Člověk je z toho pak akorát zmatený s pocitem, že psovi hrozně ublíží a v budoucnu se to podepíše... Ne, to přeháním, ale jistota je jistota.
Jedná se o křížence rtw s nejspíše plemenem typu bull - podle hlavy, má velké tlapy, tak určitě v dospělosti žádné tintítko nebude. Co se týká granulí, můžete mi doporučit lepšího výrobce? Co by pro ni mohlo být vhodné? Teď v necelých 3 měsících má kolem 7-8 kg. Jak jsem psala - dostávají maso, vařenou mrkev, hrášek, občas nesolený vývar, jogurt... No když to tak člověk vezme, tak se mají fakt dobře a když si vzpomenu, čím krmili prarodiče své honácké psy.... Ale je pravda, že pejsci vždy odešli jako dědoušci bez problémů

Moc děkuji, hezký den

6.1.2022 09:42

Mimo téma, nedala byste sem prosím fotku štěňátka?
Jaksi miluju rotvajleří křížence ....

6.1.2022 10:11
kyliemia

XXX.XXX.24.31

Mimo téma, nedala byste sem prosím fotku štěňátka?
Jaksi miluju rotvajleří křížence ....

Dobrý den, rotvíci jsou úžasní

Matka čistý rtw (viděla jsem ji), zachráněná od asociálů, otec neznámý, tak mi můžete napsat svůj názor, co v ní vidíte

Přikládám fotky. Ale jak roste, vypadá na každé fotce jinak

6.1.2022 10:33

kyliemia napsal(a):
Dobrý den, rotvíci jsou úžasní

Matka čistý rtw (viděla jsem ji), zachráněná od asociálů, otec neznámý, tak mi můžete napsat svůj názor, co v ní vidíte

Přikládám fotky. Ale jak roste, vypadá na každé fotce jinak

Děkuji, krásně štěňátko :)
Zajímavé, že od rotvíka nepochytila pálení. Myslím, že víc bude vidět, až vyroste.

6.1.2022 10:58
kyliemia

XXX.XXX.24.31

Děkuji, krásně štěňátko :)
Zajímavé, že od rotvíka nepochytila pálení. Myslím, že víc bude vidět, až vyroste.

Že? To si říkáme taky. Je teda lehce žíhaná hnědou barvou, ale to jde vidět v určitém úhlu Sama jsem zvědavá.

6.1.2022 11:23

kyliemia napsal(a):
Že? To si říkáme taky. Je teda lehce žíhaná hnědou barvou, ale to jde vidět v určitém úhlu Sama jsem zvědavá.

Vypadá, že něco pochytila snad od CC.
Na granule se podívejte např na Primordial, Barking heads nebo N&D.

6.1.2022 11:35
kyliemia

XXX.XXX.24.31

Vypadá, že něco pochytila snad od CC.
Na granule se podívejte např na Primordial, Barking heads nebo N&D.

Moc děkuji za tip Určitě mrknu!

A co se týká toho mixu... je každý den jiná, jednou vypadá na staffíka, občas má pohled labradora... Ale s Cane Corso máte pravdu, tu v ní vidíme taky... No necháme se překvapit Byla by to ale dobrá náhoda, protože CC jsem si vždy přála...

6.1.2022 11:44

kyliemia napsal(a):
Moc děkuji za tip Určitě mrknu!

A co se týká toho mixu... je každý den jiná, jednou vypadá na staffíka, občas má pohled labradora... Ale s Cane Corso máte pravdu, tu v ní vidíme taky... No necháme se překvapit Byla by to ale dobrá náhoda, protože CC jsem si vždy přála...

Za málo Ať Vám čubina pěkně roste

6.1.2022 12:58
janaa

XXX.XXX.37.13

Obřík to určitě nebude,ať už co vidím na fotce,nebo podle té aktuální váhy,spíš střeďáček. Já tam taky vidím nějakýho bulla

6.1.2022 13:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

kyliemia napsal(a):
Díky za informaci.

Váš komentář vypadá snad ještě hůř jako můj dotaz. Absolutně nechápu, kde berete čas na takové odpovědi
Příště svůj čas věnujte radši do smysluplné odpovědi, která tazateli pomůže. To bylo to, co jsem žádala - RADA, abych svému psovi NEUŠKODILA, protože na granulích žádné upozornění NENÍ.

Jak jsem psala - granule koupil přítel, doma je rozbalil, tudíž nebylo možné je zajet vrátit. Navíc psi nejsou jen na granulích, ale to jsem už taky psala.

Nenapadlo vás třeba, že je přirozené krmit přirozenou, chemií neupravovanou stravou ?

Že ve vámi uváděných "značkách" jde jen o spečeninu "čehosi" postříkanou umělými premixy ? Že je to jen hra na zdravou výživu, které díky intenzivní reklamní masáži podléhá většina nepřemýšlejících ?
samozřejmě, že na nich přežije a i "nějak" vyroste, co mu taky zbývá...

6.1.2022 14:10
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lupus4 napsal(a):
Nenapadlo vás třeba, že je přirozené krmit přirozenou, chemií neupravovanou stravou ?

Že ve vámi uváděných "značkách" jde jen o spečeninu "čehosi" postříkanou umělými premixy ? Že je to jen hra na zdravou výživu, které díky intenzivní reklamní masáži podléhá většina nepřemýšlejících ?

Už jsem si říkala, že se děje něco divného, dotaz na granule a 20 příspěvků bez doporučení na Barf .

6.1.2022 14:23
kyliemia

XXX.XXX.24.31

Já jsem se ptala na jeden pytel granulí pro štěně, který byl omylem zakoupen, rozbalen a tím pádem nemohl být vrácen. Opět se opakuji, jak jsem tu už psala. Nejsou jen na granulích, vařím jim, dostávají maso, zeleninu, ale I GRANULE. Tak nás "nepřemýšlející" tedy omluvte , ale já tady rozhodně nepsala, že těmito granulemi budu krmit po celé štěněčí období.

Ale chápu, ono je lepší tu řešit to, že se někomu vy*ral pes v bytě, než solidně poradit.

6.1.2022 14:25
kyliemia

XXX.XXX.24.31

lupus4 napsal(a):

Já jsem se ptala na jeden pytel granulí pro štěně, který byl omylem zakoupen, rozbalen a tím pádem nemohl být vrácen. Opět se opakuji, jak jsem tu už psala. Nejsou jen na granulích, vařím jim, dostávají maso, zeleninu, ale I GRANULE. Tak nás "nepřemýšlející" tedy omluvte , ale já tady rozhodně nepsala, že těmito granulemi budu krmit po celé štěněčí období.

Ale chápu, ono je lepší tu řešit to, že se někomu vy*ral pes v bytě, než solidně poradit.

6.1.2022 14:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

Trickyvoo napsal(a):
Už jsem si říkala, že se děje něco divného, dotaz na granule a 20 příspěvků bez doporučení na Barf .

tak když se zeptá Může jí to nějak uškodit ve vývoji?

tak se jí nabídne řešení

6.1.2022 14:26
kyliemia

XXX.XXX.24.31

Trickyvoo napsal(a):

O BARFu samozřejmě vím, já se tu akorát ptala na jeden pytel granulí, který přítel omylem zakoupil. Viz odpovědi před Vámi.

6.1.2022 14:38
Varaxi

XXX.XXX.150.244

kyliemia napsal(a):
O BARFu samozřejmě vím, já se tu akorát ptala na jeden pytel granulí, který přítel omylem zakoupil. Viz odpovědi před Vámi.

Ne, jedno balení granulí ublížit nemůže, leda by byly závadné samy o sobě.
Koukejte na složení a analýzu, ne na to, co je napsáno na obale. Existují granule „pro štěňata“, které jsou pro štěňata nevhodná; existují granule „pro seniory“, které jsou pro seniory zcela nevhodné; a snad všechny granule „pro tlusté psy“ jsou pro tlusté psy vyloženě kontraproduktivní.
Abyste poznala vhodné granule, musíte mít znalosti; spoléhat na výrobce se může nevyplatit.

6.1.2022 15:44
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

kyliemia napsal(a):

No já právě taky mám štěně a taky jsem nevěděla, jaký je rozdíl mezi těma pro malé nebo pro budoucí velké plemena, tak jsem ráda, že vám i někdo odpověděl. Mám křížence nejistého stáří a budoucí konečné velikosti. Nyní jí jsou možná 4 měsíce a váží 9,1 kg. Nejdřív jsem jí dávala povětšinou granule pro malé až střední plemeno, teď mám zas pytel pro budoucí velké plemeno a měla jsem za to, že se to liší jen ve velikosti těch granulek . Má ještě masové konzervy a protože mám v domácnosti seniora, tak spoustu zbytků od stolu, na čemž byli zřejmě živí její předci už celá desetiletí. Neschvaluji to, ale seniory člověk už nepředělá.

6.1.2022 16:09
xanti

XXX.XXX.27.178

kyliemia napsal(a):

To bude asi tím, že právě kvalitně krmeni byli, jelikož neměly ty granule :D a hlavně jim asi nechyběl pohyb.

Ne, neřešila bych to, normálně bych to zkrmila.

6.1.2022 16:29

Mini verze:
protein 30%, oleje a tuky 20%, vlhkost 10%, popel 7%, vláknina 2%, vápník 1,5%, fosfor 1,1%
4 050 kcal/kg

Large verze:
protein 27%, oleje a tuky 16%, vlhkost 10%, popel 6,8%, vláknina 2,1%, vápník 1,5%, fosfor 1,1%
3 850 kcal/kg

1) díky povolené toleranci v těch granulích není kromě velikosti jednotlivé granule žádný rozdíl
2) kdyby náhodou opravdu platily přesně ty kalorie, tak rozdíl je v množství vstřebatelného vápníku - verze mini má vápníku víc
3) a to je vše

Ale bacha - "Obsahuje antioxidanty schválené EU", tzn. BHA, BHT a podobné, to si vygůglíte a najdete krmení, co tohle neobsahuje.

Ne, přídavek na klouby neodvápní kosti, to umí fosfor a kastrace.

Maminka mi jako kompletní rotvík nepřijde, ale malinká není a štěkanátko by mohlo mít tak 35 kg klíďo nakonec. Což pořád není doga.
Moje pejska má 6 let, 27 kg a papá štěněčí granulky. A krůtí řížek s kaší a koláč a myš.

7.1.2022 06:37
kyliemia

XXX.XXX.24.31

xanti napsal(a):
To bude asi tím, že právě kvalitně krmeni byli, jelikož neměly ty granule :D a hlavně jim asi nechyběl pohyb.

Ne, neřešila bych to, normálně bych to zkrmila.

No to právě ani ne. Namáčené rohlíky, pečivo, zbytky od oběda a zátěž jen na naháňce. Děda tomu moc nedával

7.1.2022 06:43
kyliemia

XXX.XXX.24.31

Mini verze:
protein 30%, oleje a tuky 20%, vlhkost 10%, popel 7%, vláknina 2%, vápník 1,5%, fosfor 1,1%
4 050 kcal/kg

Large verze:
protein 27%, oleje a tuky 16%, vlhkost 10%, popel 6,8%, vláknina 2,1%, vápník 1,5%, fosfor 1,1%
3 850 kcal/kg

1) díky povolené toleranci v těch granulích není kromě velikosti jednotlivé granule žádný rozdíl
2) kdyby náhodou opravdu platily přesně ty kalorie, tak rozdíl je v množství vstřebatelného vápníku - verze mini má vápníku víc
3) a to je vše

Ale bacha - "Obsahuje antioxidanty schválené EU", tzn. BHA, BHT a podobné, to si vygůglíte a najdete krmení, co tohle neobsahuje.

Ne, přídavek na klouby neodvápní kosti, to umí fosfor a kastrace.

Maminka mi jako kompletní rotvík nepřijde, ale malinká není a štěkanátko by mohlo mít tak 35 kg klíďo nakonec. Což pořád není doga.
Moje pejska má 6 let, 27 kg a papá štěněčí granulky. A krůtí řížek s kaší a koláč a myš.

Moc děkuji za odpověď. Tohle jsem přesně potřebovala

Jinak já jsem matku od štěněte nikam nedávala, ten pejsek vedle kterého leží je náš první rotvíček, kterému jsem musela 31.12.2021 dopomoct do psího nebíčka. Hrozně nám díky rakovině zhubl, tak se pak ke konci už rtw ani nepodobal

Ještě jednou děkuji

7.1.2022 06:48
kyliemia

XXX.XXX.24.31

Trickyvoo napsal(a):
No já právě taky mám štěně a taky jsem nevěděla, jaký je rozdíl mezi těma pro malé nebo pro budoucí velké plemena, tak jsem ráda, že vám i někdo odpověděl. Mám křížence nejistého stáří a budoucí konečné velikosti. Nyní jí jsou možná 4 měsíce a váží 9,1 kg. Nejdřív jsem jí dávala povětšinou granule pro malé až střední plemeno, teď mám zas pytel pro budoucí velké plemeno a měla jsem za to, že se to liší jen ve velikosti těch granulek . Má ještě masové konzervy a protože mám v domácnosti seniora, tak spoustu zbytků od stolu, na čemž byli zřejmě živí její předci už celá desetiletí. Neschvaluji to, ale seniory člověk už nepředělá.

Tak jsem ráda, že nejsem jediná..

Přidejte reakci

Přidat smajlík