Malý kontinentální španěl Phalene, ne papillon

Prodám Malého kontinentálního španěla - Dlouholetá chovatelská stanice Fred...
25000 Kč
Dobrý den
Moje 7 měsíční stěně dostalo tasemnici...jak bohužel nevim blechy neměla a nemá
Přisuzuji od venkovní kočky sežrala její výkaly...
Nicméně jsme dostali na odčervení
První odčervení jsem udělala 31.12 pastou (psáno i na tasemnice)
A 3.1 jsem ještě našla článek u zadku 4.1 veteri na začala tedy i hubnout ale aktivní je stále...říkali za 14 dní znovu odčervit...
Dnes 5.1 nalezen další článek už uschlí...stolice ne průjem sle ve slizu v ní nic jinak nevidím.
Ale co mě nejvíc hloda jak dlouou můžou z ni jít pohybující članky? Značí to že tasemnice nebyla zlikvidovana? Nebo je to normální proces?
Mám 3 hafiky a nikdy jsem to nemela 🙈 u žádného jsem z toho hotová...
Budu ráda za zkušenosti.
Ps: kocka odčervena a dána parazitka za krk a ostatní smečka odčervena, i u nich mám opakovat po 14 dnech?
Pokud je pes začervený, vždy se odčervení po 14 dnech opakuje. Jednorázově je preventivní. Odčervěte za dva týdny po prvním (všechny), pokud už pak nic nenajdete, odeberte po dalších dvou týdnech vzorky na koprologii. Tasemnici psi "chytnou" nejčastěji vykusováním blech,takže všechny i odblešit a zkontrolovat prostředí
Uživatel s deaktivovaným účtem
L+P
napsal(a):
Dobrý den
A 3.1 jsem ještě našla článek u zadku 4.1 veteri na začala tedy i hubnout ale aktivní je stále...říkali za 14 dní znovu odčervit...
Dnes 5.1 nalezen další článek už uschlí...stolice ne průjem sle ve slizu v ní nic jinak nevidím.
Ale co mě nejvíc hloda jak dlouou můžou z ni jít pohybující članky? Značí to že tasemnice nebyla zlikvidovana? Nebo je to normální proces?
Budu ráda za zkušenosti.
Ps: kocka odčervena a dána parazitka za krk a ostatní smečka odčervena, i u nich mám opakovat po 14 dnech?
Od kočky nedostane, potřebuje sežrat mezihostitele, což je ta blecha. Jakou pastou jste odčervili? A jaké antiparazitikum přišlo za krk?
napsal(a):
Od kočky nedostane, potřebuje sežrat mezihostitele, což je ta blecha. Jakou pastou jste odčervili? A jaké antiparazitikum přišlo za krk?
Všechny odčerveny pastou FLUBENOL
Kočka parazitka FROTLINE
na příští odčerveni pro psa DRONTAL
pro kočku CANIVERM
Frontline je proti blechám.
Tasemnici může chytit i sežráním hlodavce - nejčastěji myši. Pokud máte lovící kočky, které se o kořist podělí, tak to bude ten zdroj. V tomto případě máte o zábavu postaráno na dlouho, protože se to bude opakovat pořád dokola.
Pokud i několik dnů po odčervení odcházejí články tasemnice, tak odčervení bylo neúspěšné a třeba ho zopakovat - ani bych nečekal 14 dnů.
L+P
napsal(a):
Dobrý den
Budu ráda za zkušenosti.
Můj první pejsek, Stypík jí měl. Všechno jsme museli vyprat, nesměl nikde (gauč, křesla) jen do svého pelíšku a očervovali jsme asi 3x, zbavil se jí a už ji nikdy nedostal. Rád lovil myši a zřal, tak možná to měl z toho.
L+P
napsal(a):
Všechny odčerveny pastou FLUBENOL
Kočka parazitka FROTLINE
na příští odčerveni pro psa DRONTAL
pro kočku CANIVERM
Flubenol není na tasemnice.
napsal(a):
Flubenol není na tasemnice.
Tady píšou něco jiného ...
https://www.veterinarnipece.cz/flubenol-kh-pasta-3879.html
Trickyvoo
napsal(a):
Můj první pejsek, Stypík jí měl. Všechno jsme museli vyprat, nesměl nikde (gauč, křesla) jen do svého pelíšku a očervovali jsme asi 3x, zbavil se jí a už ji nikdy nedostal. Rád lovil myši a zřal, tak možná to měl z toho.
Tak to vzhledem 3 hafanum neni možné a aktivnímu steneti který je všude a nikde...nicméně jsem si nastudovala že by museli my nebo ostatní sníst mezihostitele jinak se nenakazi...a mezihostitel nemůžou být články...ty jsem teda ale nikde nenašla volné krom u zadku.... od úterka nic. Tak snad už bude dobře
Štefan1
napsal(a):
To je trochu jiná
lesnížínka
napsal(a):
Moc nerozumím, jak je to možné ale: na veterině jsem se několikrát dozvěděla, že i přípravky, na nichž se píše, že jsou na tasemnice, na ně nezabírají. Týkalo se to tedy hlavně běžně dostupných odčervovadel v lékárně.
No pasta je z veteriny a taky neučinna
Už jsem koupila Drontal ten je prý nejlepší
panacur na 5 dní doporucuji
Štefan1
napsal(a):
To jo, ale ty - endazoly na tasemnice obecně moc nezabírají. Někdy ani na ty škrkavky. Ono u těch antiparazitik je už dlouho podobná rezistence jako u ATB, bohužel.