Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2022 21:07
L+P

XXX.XXX.115.214

Dobrý den
Moje 7 měsíční stěně dostalo tasemnici...jak bohužel nevim blechy neměla a nemá
Přisuzuji od venkovní kočky sežrala její výkaly...

Nicméně jsme dostali na odčervení
První odčervení jsem udělala 31.12 pastou (psáno i na tasemnice)
A 3.1 jsem ještě našla článek u zadku 4.1 veteri na začala tedy i hubnout ale aktivní je stále...říkali za 14 dní znovu odčervit...
Dnes 5.1 nalezen další článek už uschlí...stolice ne průjem sle ve slizu v ní nic jinak nevidím.

Ale co mě nejvíc hloda jak dlouou můžou z ni jít pohybující članky? Značí to že tasemnice nebyla zlikvidovana? Nebo je to normální proces?
Mám 3 hafiky a nikdy jsem to nemela 🙈 u žádného jsem z toho hotová...

Budu ráda za zkušenosti.

Ps: kocka odčervena a dána parazitka za krk a ostatní smečka odčervena, i u nich mám opakovat po 14 dnech?

5.1.2022 21:20
janaa

XXX.XXX.37.13

Pokud je pes začervený, vždy se odčervení po 14 dnech opakuje. Jednorázově je preventivní. Odčervěte za dva týdny po prvním (všechny), pokud už pak nic nenajdete, odeberte po dalších dvou týdnech vzorky na koprologii. Tasemnici psi "chytnou" nejčastěji vykusováním blech,takže všechny i odblešit a zkontrolovat prostředí

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2022 21:33

L+P napsal(a):
Dobrý den

A 3.1 jsem ještě našla článek u zadku 4.1 veteri na začala tedy i hubnout ale aktivní je stále...říkali za 14 dní znovu odčervit...
Dnes 5.1 nalezen další článek už uschlí...stolice ne průjem sle ve slizu v ní nic jinak nevidím.

Ale co mě nejvíc hloda jak dlouou můžou z ni jít pohybující članky? Značí to že tasemnice nebyla zlikvidovana? Nebo je to normální proces?

Budu ráda za zkušenosti.

Ps: kocka odčervena a dána parazitka za krk a ostatní smečka odčervena, i u nich mám opakovat po 14 dnech?

Od kočky nedostane, potřebuje sežrat mezihostitele, což je ta blecha. Jakou pastou jste odčervili? A jaké antiparazitikum přišlo za krk?

5.1.2022 22:04
L+P

XXX.XXX.115.214

No ať hledam jak hledam nikdo nikde nic co se týče blech....na tu parazitku u psů jsem se právě ptala na veta a on mi řekl tu psům nedavejte tak teď nevím aby to na jejich 2kg tělo nebylo až příliš
Za 14 dní bodčervim.

5.1.2022 22:06
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kdo dostal kapku za krk, toho neodčervovat, působí to měsíc, takže to pokryje.

5.1.2022 22:07
L+P

XXX.XXX.115.214

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Od kočky nedostane, potřebuje sežrat mezihostitele, což je ta blecha. Jakou pastou jste odčervili? A jaké antiparazitikum přišlo za krk?

Všechny odčerveny pastou FLUBENOL
Kočka parazitka FROTLINE

na příští odčerveni pro psa DRONTAL
pro kočku CANIVERM

5.1.2022 22:09
L+P

XXX.XXX.115.214

lesnížínka napsal(a):
Kdo dostal kapku za krk, toho neodčervovat, působí to měsíc, takže to pokryje.

Kapku dostala jen kočka

5.1.2022 22:43
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Frontline je proti blechám.

Tasemnici může chytit i sežráním hlodavce - nejčastěji myši. Pokud máte lovící kočky, které se o kořist podělí, tak to bude ten zdroj. V tomto případě máte o zábavu postaráno na dlouho, protože se to bude opakovat pořád dokola.

Pokud i několik dnů po odčervení odcházejí články tasemnice, tak odčervení bylo neúspěšné a třeba ho zopakovat - ani bych nečekal 14 dnů.

6.1.2022 00:43
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

L+P napsal(a):
Dobrý den

Budu ráda za zkušenosti.

Můj první pejsek, Stypík jí měl. Všechno jsme museli vyprat, nesměl nikde (gauč, křesla) jen do svého pelíšku a očervovali jsme asi 3x, zbavil se jí a už ji nikdy nedostal. Rád lovil myši a zřal, tak možná to měl z toho.

6.1.2022 07:36
marushka

XXX.XXX.228.200

Zažila jsem tasemnici u mého psa a odešla hned po odčervení.. takže živé články 5 dní po odčervení jsou divné.. pravděpodobně to nefungovalo tak jak mělo.

6.1.2022 09:20

L+P napsal(a):
Všechny odčerveny pastou FLUBENOL
Kočka parazitka FROTLINE

na příští odčerveni pro psa DRONTAL
pro kočku CANIVERM

Flubenol není na tasemnice.

6.1.2022 19:41
L+P

XXX.XXX.115.214

Psáno je na tasemnici najdete si př.letak fakt to tam je

Štefan1

XXX.XXX.208.238

Tady píšou něco jiného ...
https://www.veterinarnipece.cz/flubenol-kh-pasta-3879.html

L+P

XXX.XXX.115.214

marushka napsal(a):
Zažila jsem tasemnici u mého psa a odešla hned po odčervení.. takže živé články 5 dní po odčervení jsou divné.. pravděpodobně to nefungovalo tak jak mělo.

Od úterka jsem zatim nic nikde nenašla tak snad 🙏

6.1.2022 19:45
L+P

XXX.XXX.115.214

Trickyvoo napsal(a):
Můj první pejsek, Stypík jí měl. Všechno jsme museli vyprat, nesměl nikde (gauč, křesla) jen do svého pelíšku a očervovali jsme asi 3x, zbavil se jí a už ji nikdy nedostal. Rád lovil myši a zřal, tak možná to měl z toho.

Tak to vzhledem 3 hafanum neni možné a aktivnímu steneti který je všude a nikde...nicméně jsem si nastudovala že by museli my nebo ostatní sníst mezihostitele jinak se nenakazi...a mezihostitel nemůžou být články...ty jsem teda ale nikde nenašla volné krom u zadku.... od úterka nic. Tak snad už bude dobře

6.1.2022 21:51
L+P

XXX.XXX.115.214

Štefan1 napsal(a):

To je trochu jiná

6.1.2022 22:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Moc nerozumím, jak je to možné ale: na veterině jsem se několikrát dozvěděla, že i přípravky, na nichž se píše, že jsou na tasemnice, na ně nezabírají. Týkalo se to tedy hlavně běžně dostupných odčervovadel v lékárně.

6.1.2022 22:56
L+P

XXX.XXX.115.214

lesnížínka napsal(a):
Moc nerozumím, jak je to možné ale: na veterině jsem se několikrát dozvěděla, že i přípravky, na nichž se píše, že jsou na tasemnice, na ně nezabírají. Týkalo se to tedy hlavně běžně dostupných odčervovadel v lékárně.

No pasta je z veteriny a taky neučinna

Už jsem koupila Drontal ten je prý nejlepší

6.1.2022 23:09
Štefan1

XXX.XXX.208.238

L+P napsal(a):
To je trochu jiná

V čem vidíte rozdíl? Stejný název, složení ...??? Je to tatáž.

6.1.2022 23:13

panacur na 5 dní doporucuji

6.1.2022 23:22
Štefan1

XXX.XXX.208.238

L+P napsal(a):
To je trochu jiná

Je to stejná ... ale v příbalovém letáku píšou podávat 3 dny po sobě (proti tasemnicím) - nevím, jestli jste to takto podávali. To by mohl být kámen úrazu.

6.1.2022 23:40
L+P

XXX.XXX.115.214

Štefan1 napsal(a):
Je to stejná ... ale v příbalovém letáku píšou podávat 3 dny po sobě (proti tasemnicím) - nevím, jestli jste to takto podávali. To by mohl být kámen úrazu.

Aha tak to nedavali kruci 😔

6.1.2022 23:42
L+P

XXX.XXX.115.214

L+P napsal(a):
Aha tak to nedavali kruci 😔

Tak že když ji dám zitra DRONDAL tak nic asi nepokazim že a bude to jistější .... snad ji tím neubližim

6.1.2022 23:52
Štefan1

XXX.XXX.208.238

L+P napsal(a):
Tak že když ji dám zitra DRONDAL tak nic asi nepokazim že a bude to jistější .... snad ji tím neubližim

Určitě nepokazíte ... jenom si přečtěte pozorně návod a hlavně dávku.

7.1.2022 09:17

Štefan1 napsal(a):

To jo, ale ty - endazoly na tasemnice obecně moc nezabírají. Někdy ani na ty škrkavky. Ono u těch antiparazitik je už dlouho podobná rezistence jako u ATB, bohužel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík