Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pejskar

7.1.2022 19:05
Pejskar

XXX.XXX.167.135

Dobrý den, máme s mým dvouletým borderakem problém, vlastně ani já sama nevím jaky.
Trápí nás to asi 2 měsíce a už jsem zoufalá, radila jsem se s trenérem a odborníky ale nikdo nedokázal říct co mu je nebo jak problém vyřešit. Od 4 měsíců pravidelně chodíme na cvičák, na socializaci, poslušnost a agility. Vždycky to byl divočák ale časem se zklidnil. Na cvičáku ale bohužel praktikovali cvičení trestem.
Joe je můj první pes a tak jsem předpokládala ze to je nejlepší volba… Není. Joe se časem začal na cvičáku bát, obracel se ze strachu na záda, ležel a klepal se já začala mít obavy. Když přišel podzim začal se po procházce schovávat pod gauč, klepat se a zrychleně dýchat. Šli jsme k veterináři a řekl ze je naprosto v pořádku.
Odešla jsem ze cvičáku (chodíme jen někdy na socializaci) a začala cvičit sama. Nemůžu ho ani pustit na volno (to jsem nemohla ani když jsme chodili na cvičák), protože mám pocit že mě proste ignoruje, když zavolám ke mě, někdy si jen lehne a začne se klepat.
Nevím si rady chtěla bych ho aspoň pustit a vyběhat ho, ale pokaždé, když ho odepnu věnuje mi pozornost max 5 minut a pak ho začne zajímat všechno ostatní…
Prosím o radu, nechci aby se bál a klepal.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.1.2022 19:30

Pejskar napsal(a):
Dobrý den, máme s mým dvouletým borderakem problém, vlastně ani já sama nevím jaky.
Trápí nás to asi 2 měsíce a už jsem zoufalá, radila jsem se s trenérem a odborníky ale nikdo nedokázal říct co mu je nebo jak problém vyřešit. Od 4 měsíců pravidelně chodíme na cvičák, na socializaci, poslušnost a agility. Vždycky to byl divočák ale časem se zklidnil. Na cvičáku ale bohužel praktikovali cvičení trestem.
Joe je můj první pes a tak jsem předpokládala ze to je nejlepší volba… Není. Joe se časem začal na cvičáku bát, obracel se ze strachu na záda, ležel a klepal se já začala mít obavy. Když přišel podzim začal se po procházce schovávat pod gauč, klepat se a zrychleně dýchat. Šli jsme k veterináři a řekl ze je naprosto v pořádku.
Odešla jsem ze cvičáku (chodíme jen někdy na socializaci) a začala cvičit sama. Nemůžu ho ani pustit na volno (to jsem nemohla ani když jsme chodili na cvičák), protože mám pocit že mě proste ignoruje, když zavolám ke mě, někdy si jen lehne a začne se klepat.
Nevím si rady chtěla bych ho aspoň pustit a vyběhat ho, ale pokaždé, když ho odepnu věnuje mi pozornost max 5 minut a pak ho začne zajímat všechno ostatní…
Prosím o radu, nechci aby se bál a klepal.

Chudák pes!

Do háje, to jste neviděli dřív, co ten přístup na "cvičáku" se psem dělá? To jste ho museli až takhle zlomit???😠

7.1.2022 19:40

jo takže po psovi jste dva roky šlapala, udělala jste z něho trosku a teď vás to dva měsíce trápí.

super empatický přístup, pořiďte si děti, to vám pude.

7.1.2022 19:42

Škody bylo napácháno hodně :(
Budete si muset najít opravdovýho odborníka, abyste efektivně pracovali na nápravě. Navrhuju někoho jako Evu Štemberovou, ale ta má teď štěňata, tak nebude asi úplně k dispozici....

Na vyběhání zatím používejte stopovačku, 10-15m dlouhou šňůru.

7.1.2022 19:45

Vždycky to byl divočák ale časem se zklidnil. Na cvičáku ale bohužel praktikovali cvičení trestem, Joe je můj první pes a tak jsem předpokládala ze to je nejlepší volba…
Mohla byste "cvičení trestem" víc specifikovat? U socializace, poslušnosti a agility? Nějak si to neumím představit.

7.1.2022 19:48

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vždycky to byl divočák ale časem se zklidnil. Na cvičáku ale bohužel praktikovali cvičení trestem, Joe je můj první pes a tak jsem předpokládala ze to je nejlepší volba…
Mohla byste "cvičení trestem" víc specifikovat? U socializace, poslušnosti a agility? Nějak si to neumím představit.

Parfors, negativní posilování. To je všelijaké tlačení do žádoucích poloh, škubání stahovákem, prostě tlak na psa, kterýmu pes může uhnout jedině tak, že udělá, co se po něm žádá.

pes přece musí vědět, kdo je alfa, ne?

7.1.2022 19:51
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Máte kolem sebe špatné odborníky, když vám nejsou schopni říct, že se vás váš pejsek úplně obyčejné boji, má strach a úzkost z trestu ,když ho voláte.

Naší pejsci, když je zavolám k nám běží s radostí se pomazlit a váš pejsek čeká jen další ránu:( umíte si představit, co cítí? Jak by bylo vám?
Vždycky se snažím pri výchově kohokoliv řídit tím, jak bych se cítila v situaci dotyčného já!

Nezlobte se na mě, ale mohla bych být sebevětsi začátečník, ale kdyby mi někdo řekl, že mám vychovávat psa bitím pošlu ho do prd...

Budete se muset moc snažit, aby si pejsek získal zase vaší důvěru a přestal se vás bát... a stal se z něj spokojený pes

Představte si sebe v jeho situaci a chovejte se přesně tak, jak by pomohlo vám, aby jste někomu zase začala důvěřovat !

Zacnete hezky znova, s láskou, trpělivosti, při zavolání pejska pohladte, dejte mu pamlsek , mazlete se s ním... věnujte se mu co nejvíc to jde , bez křiku a trestu, hrajte si s ním . Volejte na něj jemně, klidně, pohodově.
Uvidíte, že časem se začne lepšit, až zase postupně nabude důvěru, že mu neublížíte.
Počítejte, že to bude, ale nějaký čas trvat ...
Až teprve potom ho můžete učit nějaký povel , ale tentokrát s citem, láskou a bez trestů!!!

A sobě dejte pěkně přes papulu 😞
Držím vám moc palce , ať naleznete s pejskem k sobě důvěru a lásku

7.1.2022 20:03

Protestuji. Psa dejte někomu, kdo s ním bude chodit na výlety a bude mu číst pohádky ve spacáku a dělit se s ním o sušenky.
To vy nejste. Pryč s vámi.

7.1.2022 20:07

Protestuji. Psa dejte někomu, kdo s ním bude chodit na výlety a bude mu číst pohádky ve spacáku a dělit se s ním o sušenky.
To vy nejste. Pryč s vámi.

jo.

já být tím zvířetem, tak takové čarodějnici zlý nevěřím už nikdy. bude problém se naučit, že na světě existuje hodnej člověk, ale současný majitelce už by věřil jen blázen.

7.1.2022 20:45

Parfors, negativní posilování. To je všelijaké tlačení do žádoucích poloh, škubání stahovákem, prostě tlak na psa, kterýmu pes může uhnout jedině tak, že udělá, co se po něm žádá.

pes přece musí vědět, kdo je alfa, ne?

To vše vím, já jsem se ptala zadavatelky. Jak to probíhalo u nich. Zejména při agility by mě tento přístup zajímal. Aniž bych předem vymýšlela nějaké scénáře a dělala ze zadavatelky čarodějnici.

7.1.2022 20:54
BenaBak

XXX.XXX.158.235

Milá dámo, gratuluji! 😠 Přečetla jste si něco o povaze BOC, než jste si ho pořídila? Samozřejmě, že ne, protože byste věděla, že mlácením ho totálně psychicky zničíte (tím nemyslím, že u jiných plemen to nevadí). Nevěřím tomu, že ho ještě dokáže dát někdo dohromady, prostě v té hlavě to zůstane. Babo, dejte si přes h.ubu vy!
Kuwa, to sem se vytočila😤

7.1.2022 22:20

Kristova noho, ať je to troll.

7.1.2022 22:39
juhaj

XXX.XXX.164.121

Zadavatelka asi už neodpoví. Škoda, dostala vynadáno, ale mohla si z toho něco vzít. A kdyby diskutovala a něco překousla, tak se mohla něco podstatného i dozvědět. Mě by třeba zajímalo, proč na ten cvičák pořád, i když jen občas dochází?
A co jí tam vlastně učili? Kromě toho, jak si zlomit psa. A proč vůbec tohle plemeno?

7.1.2022 22:57
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Chudák pes pokud je to pravda.

7.1.2022 23:12

Je to troll. Radila se s odborníky....a nikdo nepoznal, že je to zlomený pes, který se bojí, protože ho zkazila?

Jak píše plaka, ať to trochu rozvede, co tam se psem dělali? Ani kdyby mi bylo 15, tak bych na psa (štěně) při výchově ve zlém nesáhla, i kdyby mi to radil sám pánbůh.

Také by možná ten trenér mohl dostat jméno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík