Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj pejskaři, mám problém/dotaz.
Máme doma fenku a pejska 3 a 9 let. Fungovali spolu bez problému, fenka brala antikoncepci. V srpnu tohoto roku fenka na svět přinesla 5 krásných štěňátek. Byla to její první štěňátka a plánovaná, chtěli jsme jednou aby fenka štěňátka měla, štěňátka byla vymazlená a po tom, co odešli do nových domovů jsem se zařekla, že už nikdy, nevadila mi ta práce, byla jsem s nimi 24h denně, ale odloučení jsem hodně obrečela.
No nic, po diskuzi s manželem jsme se dohodli, že ještě kastrovat nebudeme, že bychom chtěli za 2 roky a ne dřív zkusit ještě jednou, aby nám jedno štěňátko zůstalo doma, jelikož náš pes má už požehnaný věk na berňáky.
Po tom co štěňata odešla do nových domovů dostala antikoncepci, bohužel ale dnes jsem si všimla, že jsou v sobě. Tedy asi antikoncepce nezabrala.
Můžete mi prosím poradit co teď? Takhle brzy od sebe přeci štěňata nemůže, nebo může, ale je to riskantní?
Četla jsem o potratech fen, ale přijde mi to drastické. Kastrovat by byla poslední možnost. Nemáme potvrzenou březost, stalo se to teď, ale už teď se potřebuji připravit na různé scénáře. Nemám strach, že by se štěňátka neudala, jde mi o zdravotní stránku fenky a štěňátek.
Děkuji za vaše rady.

A co na to váš klub? Má snad nějaké podmínky chovu a pravidla, kdy udělit výjimku. Pokud jsou tedy oba uchovněni.

Pardon, nedala jsem info, nejedná se o chovnou stanici. Naši psi jsou bez PP a členy domácnosti :-)

No tak množitelé prskají vrhy klidně dvakrát do roka, tak to fena třeba i přežije.
Zdravotní stránka štěňátek po neuchovněných a nevyšetřených rodičích vás netrápí?

Vzhledem k tomu, jak je toto plemeno v současné době na tom se zdravím blbě, se fakt divím, že někdo ještě toto dělá. 🤦
Předpokládám, že rtg kloubů rodičů zadavatelka nedělala nebo se pletu?

Věřte že ne. Měla jsem psa s PP ve třech letech zemřel na rakovinu, u veterináře jsem s ním byla víc než doma, byl to člen rodiny. Pak jsem si pořídila od známé psa bez PP, je mu 9 let a je furt povahou jak štěně a kromě očkování k veterináři nemusíme. Takže opravdu tady bych nerozebírala téma pes s PP a bez PP.
Štěňata od nás odcházela vymazlená, mohutná. Loučení bylo opravdu srdeční záležitost a proto nechci takto brzy. Ale co teď už

Vzhledem k tomu, jak je toto plemeno v současné době na tom se zdravím blbě, se fakt divím, že někdo ještě toto dělá. 🤦
Sarah01
Chápu, že máte potřebu moralizovat. CHS to tam mají, naštvané, že v dnešní době lidem nejde o zisk, jako v případě CHS, ale o člena rodiny. Máte nějakou přínosnější informaci?

napsal(a):
Sarah01
Chápu, že máte potřebu moralizovat. CHS to tam mají, naštvané, že v dnešní době lidem nejde o zisk, jako v případě CHS, ale o člena rodiny. Máte nějakou přínosnější informaci?
Myslíte si to přesně obráceně, bohužel.

Tak rakovina si nevybírá, na tu vám může umřít i pes bez PP. Bez rentgenů ale nemůžete vědět, jak na tom ty klouby jsou, pes vůbec kulhat nemusí.

Prosím, dokážete poradit v této situaci a problému? Chápu Vaši potřebu moralizovat, ale na to jsem se úplně neptala. Děkuji

napsal(a):
Tak rakovina si nevybírá, na tu vám může umřít i pes bez PP. Bez rentgenů ale nemůžete vědět, jak na tom ty klouby jsou, pes vůbec kulhat nemusí.
tak zrovna u bernaku je rakovina mnohem zavaznejsi problem nez dysplazka.

napsal(a):
Sarah01
Myslíte si, že snad moji tři psi s PP členy rodiny nejsou?

napsal(a):
tak zrovna u bernaku je rakovina mnohem zavaznejsi problem nez dysplazka.
To je možný, ale furt to neomlouvá bezpapirovy množení. Mně umřela zachráněná fena bez PP na rakovinu v 5 letech.

Pokud doslo k nechtenemu nakryti - pockejte do cca 24. dne. a bezte na sono.
Az podle toho, jestli se brezost potvrdi se pak resi dal. Bud hormonalni preruseni, nebo kastrace nebo nechat odrodit.
jako "antikoncepci" ta fena mela?
jinak jen tak btw. vetsinou se to dava psovi, ne fene.

Sarah01 stále opakujete něco na co se Vás nikdo neptal. Prosím pokud máte potřebu ukazovat se světu jděte někam, kde to má nějaké využití. Já opravdu nechápu o co Vám jde. To máte opravdu potřebu v každém příspěvku dokazovat že máte CHS a jste lepší? Mé přesvědčení nezměníte. Zaměřte se na množírny. Díky

petrahei Děkuji za přínosnou informaci.
Máte prosím s některou z těchto možností zkušenosti? Chci vybrat nejméně drastickou cestu.
Co se týče antikoncepce, brali jsme pro fenku, bydlíme na vesnici, velký pozemek a všude běhají psi, tedy jsme chtěli hlavně chránit fenku i před ostatními psi než jen před tím naším. Nikdy nebyl problem :-/

Mně je to jedno, že jste se na to neptala. Tady není poradna, tady je diskuze a já si můžu psát, co chci. A ano, zaměřuji se na množírny, protože vy jste domácí množka.

Sarah01
Jste opravdu jednoduchá a nedivím se, že Vám to nešlape a musíte moralizovat jinde. Věřte že množka nejsem. Já naopak od Vás nedokážu štěňata jen tak někomu dát kvůli penězům, já jsem je slušně obrečela a do dalších jsem se nehrnula. Množka fakt nejsem. Pokud jste tak chytrá, přečtěte si informace o množírnách. Myslíte si, že by někdo kdo množí za účelem zisku (mimochodem to děláte i Vy ač s PP psi) že by tu psal o radu jak přerušit nebo jak pokračovat s co nejmenším zásahem? Prosím už se zdržujte komentáře. Díky

napsal(a):
petrahei Děkuji za přínosnou informaci.
Máte prosím s některou z těchto možností zkušenosti? Chci vybrat nejméně drastickou cestu.
Co se týče antikoncepce, brali jsme pro fenku, bydlíme na vesnici, velký pozemek a všude běhají psi, tedy jsme chtěli hlavně chránit fenku i před ostatními psi než jen před tím naším. Nikdy nebyl problem :-/
co konkretne vase fenka dostala?
neni to totiz obvykle.
pokud je to tak, jak pisete - tak nejlepsi je vykastrovat, pokud se zjisti ranna brezost.
mj. muze byt nakryta i jinym psem, nez jste videli.
Fenu nemám, neměla jsem a nechtěla bych, ale co je to antikoncepce pro fenu? Fakt jsem o tom neslyšela, proto se ptám. Tady na vesnici, většinou staří lidi, co mají feny na dvorku, řeší možné zabřeznutí feny potratovou tabletou. Veterinář jim to dá, klidně po každém hárání, i když sám dobře ví, že je to de.ilní řešení a pro zdraví feny hrůza. Nevíte, jestli je fena zabřezlá či ne, nevymýšlejte s dalšíma štěndama, protože ano je to zbytečné množení bezpapíráků...psů je až, až....a fenu vykastrujte.

petrahei
To si nemyslím, že by to byl jiný pes, přeci jen máme psi zabezpečené plotem, ale fence jsme dávali antikoncepci proto, abychom se tomu vyhnuli, že třeba nějaký pes podleze, nebo nevím. Řešili jsme po konzultaci s veterinářem tuto možnost pro fenku. O jakou antikoncepci se jedná sem později vepíšu. Najdu očkovák až přijedu domu a tam mám brožuru.

Po tom co štěňata odešla do nových domovů dostala antikoncepci, bohužel ale dnes jsem si všimla, že jsou v sobě. Tedy asi antikoncepce nezabrala.
Ujasněte si - antikoncepce nezabrání svázání, ale početí. Jakou antikoncepci fena dostala?

orionka Děkuji za příspěvek. Pokud by to tak bylo, tak by to bylo skvělé. Já měla před tím zkušenost, že fenka ani nehárala. Kouknu se doma na název antikoncepce a napíši. děkuji

Klub švýcarských pasteveckých psů
Chovatelský řád
Chovná fena může být kryta nejdříve po uplynutí 7 měsíců (210 dní) od předchozího porodu. Maximální počet vrhů feny je 3 za období 24měsíců. Za vrh se pro tento případ považuje i porod mrtvého štěněte či porod s úhynem všech štěňat.
To vám nevychází.....Počkejte s řešením až po sonu, které potvrdí březost.

napsal(a):
Ujasněte si - antikoncepce nezabrání svázání, ale početí. Jakou antikoncepci fena dostala?
hormony u fen brani riji. ne zabreznuti.
fena musi byt v urcite fazi cyklu, aby na sebe psa pustila. neverim, ze se svazali bez harani.

napsal(a):
Sarah01
Jste opravdu jednoduchá a nedivím se, že Vám to nešlape a musíte moralizovat jinde. Věřte že množka nejsem. Já naopak od Vás nedokážu štěňata jen tak někomu dát kvůli penězům, já jsem je slušně obrečela a do dalších jsem se nehrnula. Množka fakt nejsem. Pokud jste tak chytrá, přečtěte si informace o množírnách. Myslíte si, že by někdo kdo množí za účelem zisku (mimochodem to děláte i Vy ač s PP psi) že by tu psal o radu jak přerušit nebo jak pokračovat s co nejmenším zásahem? Prosím už se zdržujte komentáře. Díky
Jelikož mě nemůžete nařknout z množení,mám sice 50 let PP psy,ale už dávno nechovám,musím se Sarah zastat.Proč ji urážíte,vždyť vy o chovu PP psů nic nevíte.
Nevíte,jaké potřebují zdravotní vyšetření,zkoušky,výstavy,bonitace,celá řada chovatelů dělá řadu vyšetření i nad povinný rámec.To není pustit k sobě psa a fenu.
Jak víte,že chovatel PP štěńata neobrečí a že je prodá každému.
Měla jsem tři PP vrhy před 30 lety a věřtě,že jsem ne jenom štěńata obrečela,ale dokonce jsem je i několika zájemcům neprodala.
Dnes spousta lidí se dožadije rad,ale jaksi chybí pokora.

napsal(a):
Sarah01
Jednoduchá jste vy a vůbec nechápete, jak chov s PP funguje. Na tom se totiž nedá vůbec vydělat, spíš naopak do toho jen vrážíte. O množírnach si opravdu nic číst nemusím, o domácím množení toho bylo napsáno už dost.
Jinak nejlepší je těmto problémům, který tu řešíte, předcházet. Pokud fenu uhlídat nemůžete, tak je na místě kastrace. A pokud fena bere atk, tak s největší pravděpodobností nezabrezne, i když se se psem svázali.
Je mi fuk, kdo množí a proč.
Osobně to nechápu. Riskovat život feny ...
Jsem přesvědčená, že
minimálně
1štěně se nedostane do dobrých
rukou a trvalého domova.
Velký pes, finanční náročnost !
Nikdo neví, jaká bude situace, ale každý dělá jak umí.

napsal(a):
fena musi byt v urcite fazi cyklu, aby na sebe psa pustila. neverim, ze se svazali bez harani.
Dík za upřesnění. Jen mi pak není jasné, jak je možné, že k sobě pustí psa fena vykastrovaná.

napsal(a):
Jelikož mě nemůžete nařknout z množení,mám sice 50 let PP psy,ale už dávno nechovám,musím se Sarah zastat.Proč ji urážíte,vždyť vy o chovu PP psů nic nevíte.
Nevíte,jaké potřebují zdravotní vyšetření,zkoušky,výstavy,bonitace,celá řada chovatelů dělá řadu vyšetření i nad povinný rámec.To není pustit k sobě psa a fenu.
Jak víte,že chovatel PP štěńata neobrečí a že je prodá každému.
Měla jsem tři PP vrhy před 30 lety a věřtě,že jsem ne jenom štěńata obrečela,ale dokonce jsem je i několika zájemcům neprodala.
Paní má představu, že jsem asi v balíku, zatímco já na chovu nevydělala zatím ani korunu. Právě proto, že když slyším od kamarádek, jak je to pak těžký loučit se s prckama a jak je těžký vybrat nové majitele, zatím jsem nenašla k chovu odvahu. A obdivuju ty, kteří to dokážou. Mám momentálně devátého psa, počítaje v to i žijící, takže si myslím, že zas tak neznalá nejsem. Ale stejně...

napsal(a):
To jako fakt? Takže je to vlastně naprd.

napsal(a):
Sarah01 stále opakujete něco na co se Vás nikdo neptal. Prosím pokud máte potřebu ukazovat se světu jděte někam, kde to má nějaké využití. Já opravdu nechápu o co Vám jde. To máte opravdu potřebu v každém příspěvku dokazovat že máte CHS a jste lepší? Mé přesvědčení nezměníte. Zaměřte se na množírny. Díky
..ale Vy jste množina.....

takže děcka. hlavně zadavatelko
psí antikoncepce pro feny jsou progestiny. fungují tak, že organismus přesvědčí, že je březí a tím pádem nedojde k říji. ovšem pokud se podají v určité fázi cyklu tak už té říji zabránit nemusí. nemusí zabránit ani zabřeznutí
co ovšem krásně umí JE ZABRÁNIT PORODU.
už bych si myslela, že ta osvěta je dost velká a že to nikdo příčetný nepoužívá. pokud fena zabřezla, což zjistíte na sonu za 28 dní, pak jiná alternativa než kastrace není.

lesnížínka
napsal(a):
Fenu nemám, neměla jsem a nechtěla bych, ale co je to antikoncepce pro fenu? Fakt jsem o tom neslyšela, proto se ptám. Tady na vesnici, většinou staří lidi, co mají feny na dvorku, řeší možné zabřeznutí feny potratovou tabletou. Veterinář jim to dá, klidně po každém hárání, i když sám dobře ví, že je to de.ilní řešení a pro zdraví feny hrůza. Nevíte, jestli je fena zabřezlá či ne, nevymýšlejte s dalšíma štěndama, protože ano je to zbytečné množení bezpapíráků...psů je až, až....a fenu vykastrujte.
ty preparaty existuji - narychlo jsem nasla Depo-Promone, Covinan.
pouzivaji se velmi vyjimecne - rozhazuje to cyklus, zpusobuje zanety a neda se dobre predvidat, kdy prestanou fungovat. plus se musi presne nacasovat aplikace.
takze u chovnych fen je to riziko.
a u nechovnych -taky.

Ta HA funguje 3 měsíce, půl roku? Nikdo neví.
A způsobuje zánět dělohy.
Tak když se neví, jak dlouho to vlastně má účinkovat, jak na to můžete spoléhat?
A proč vůbec tohle řešení, když neumíte počítat... a když to má tak super vedlejší účinky??????????????

napsal(a):
Paní má představu, že jsem asi v balíku, zatímco já na chovu nevydělala zatím ani korunu. Právě proto, že když slyším od kamarádek, jak je to pak těžký loučit se s prckama a jak je těžký vybrat nové majitele, zatím jsem nenašla k chovu odvahu. A obdivuju ty, kteří to dokážou. Mám momentálně devátého psa, počítaje v to i žijící, takže si myslím, že zas tak neznalá nejsem. Ale stejně...
Také jsem měla problém štěňata prodat a čím jsem starší už by mně to vadilo čím dál tím víc.U nás už je občas problém prodat i králíky na chov.Pokud se prodají z výstav,tak to jde,ale když si pro ně přijedou k nám,už si říkám,jestli se bodou mít dobře.Asi stárnu.
Vím moc dobře,že na poctivém chovu se nezbohatne.Mám celou řadu kamarádek,co odchovávají.

napsal(a):
Sarah01
Tak ještě obouvat se tu do stálých uživatelů, o kterých nic nevíte...
To, co děláte, je jednoduše prasárna, ať pro to máte sebekrásnější důvody a štěňátka jste sebevíc obrečela. O PP chovu a chovatelích evidentně nic nevíte.
Je mi celkem jedno, že jste se na to neptala.
Tohle je diskuze a každý si sem může napsat, co chce. A když sem přijde kdokoli s tím, že úmyslně produkuje bezpapíráky, jednoduše mu pár lidí napíše, že je to hnusný, tak to prostě je.

napsal(a):
orionka Děkuji za příspěvek. Pokud by to tak bylo, tak by to bylo skvělé. Já měla před tím zkušenost, že fenka ani nehárala. Kouknu se doma na název antikoncepce a napíši. děkuji
Kdyby to tak bylo, bylo by to skvělé. Bohužel to tak není! Přesně to napsala bodlinka - veterinářka !

Tuto větu Jivy do kamene tesat.
Zadavatelko, v průšvihu jste vy, ne Sarah01. Tak ji neokřikujte.
Co se týče svázání, svázala se nám i vykastrovaná fena. Par případů stěňat hned za sebou jsem zažila, ale jednalo se o venkovské voříšky, které majitelé neuhlídali. Feny porodily a odchovaly bez problémů, tedy, většinou jim majitele nechali tak jedno, dvě štěňata.
Co se týče krytí fen bez PP, každého věc. Jen v současné době se mezi psy oběvuji nemoci, které dříve byly prakticky neznámé. Jako strašák bych uvedla degenerativní myelopatii, , která bohužel, se díky množství psů objevuje teď víc, než by člověk chtěl.. Chovám plemeno, proti berňákovi dost zdravé, ačkoli klub testování zatím nenařídil, 9 lidí z 10 už při uchovnění na DM testuje.
A společně s pudly a berňáky i moje plemeno je nositelem genu, který toto dědičné onemocnění spouští dříve, okolo 5 roku a má rychlejší nástup. Po shlédnutí dvou vidění fenu budu testovat a po netestovaných rodičích bych si štěně nevzala. Za tu hrůzu to nestojí.

https://www.youtube.com/watch?v=GvRHcwBOWQA
V kolikáté minutě byl čas, nechat psa uspat?

Že prý je DM známa u 124 plemen (studie 2014), píše Genomia.
Sním paralen, vím na co, kolik můžu. Psovi dám něco, o čem nic nevím.
Kdybych věděla, tak nejsou ta štěňata. Ale co ty vedlejší účinky, ty nevidím jako stehy po kastraci, takže prostě neexistují, že jo. Ble.

napsal(a):
To video je síla. Vůbec nechápu, proč to majitelé nechali zajít tak daleko. Proč ho nechali trápit tak dlouho. To ho neměli rádi?

Už v půlce videa bylo podle mě pozdě. Nedokoukala jsem to.

no, moje hranice byla tak v půlce toho videa, někdy v tom prosinci.
fakt nechápu, proč majitelé čekají, až je pes troska, když je to nevyhnutelné.

napsal(a):
Ale vy jste množírna. Produkujete psy bez PP. A znáte vůbec rizika hormonální antikoncepce - pyometra, diabetes, karcinom mléčné žlázy a pod.?

napsal(a):
Už v půlce videa bylo podle mě pozdě. Nedokoukala jsem to.
Já bych skončila v minutě a půl.
napsal(a):
Ale Vy jste množitelka, takže Sarah se svými komentáři zaměřila správně.
napsal(a):
Tak to bylo drsný. Hlavně z toho udělat takové video. Ke konci ten pes vypadal už hodně zoufale, majitelce to asi přišlo vtipný nebo co. Já mám výčitky, že jsem prvního psa nechala trápit, ale naivně jsem věřila, že se z toho dostane, že to není konečná. Zemřel mi v neděli a v pondělí mi veterinář na základě testů, řekl, že měl v háji játra. Ten poslední večer jsem u něj seděla, hladina ho a doufala, že ho to přejde a ještě si z toho dělat video. To by mě fakt nenapadlo.

Kristova noho, to byla ale neempatická tupounka rozumu mdlého... A ten vet asi nějaký řezník, co se zasekl v dávné historii, když feně nacpal antikoncepci.
Já myslím, že zadavatelka není množitel...
Nebo aspoň to tak vnímám já, sama za sebe. Když se řekne množírna, představím si někoho, kdo množí štěňata s vidinou zisku nebo minimálně někoho, kdo prská takové vrhy plánovaně a opakovaně.
Kdežto zadavatelka je taková ta obyčejná neinformovaná paní, která si myslí, že by fena mít jednou za život štěňata měla, nebo jí přijde, že je to přece v pohodě, když bude mít jen jeden vrh atd atd... Každopádně je v tom zoufalý nedostatek informací a pochopení problematiky chovu. Oproti ní běžný množitel je informovaný až dost, ale je mu to u zádele.
Plno běžných lidí tak nějak ví, že hodně pejskařů nemá rádo, když má fena bez PP nebo neuchovněná s PP štěňata, ale nechápou proč, nevidí v tom ten problém a pak se naštvou, když jim někdo řekne, že dělaj blbost.
Aktuálně je to u zadavatelky nehoda. Ne způsobená potřebou množit, ale opět neinformovaností a možná i neochotou se dostatečně informovat. Nicméně pořád v tom vidím rozdíl oproti klasický množce, kam bych tyhle lidi nezařadila, byť je jich pořád hodně a dokud sami nebudou chtít, nikdo jim to do té hlavy nenamlatí, ty informace - proč, jak...
Atheira
napsal(a):
Nebo aspoň to tak vnímám já, sama za sebe. Když se řekne množírna, představím si někoho, kdo množí štěňata s vidinou zisku nebo minimálně někoho, kdo prská takové vrhy plánovaně a opakovaně.
Kdežto zadavatelka je taková ta obyčejná neinformovaná paní, která si myslí, že by fena mít jednou za život štěňata měla, nebo jí přijde, že je to přece v pohodě, když bude mít jen jeden vrh atd atd... Každopádně je v tom zoufalý nedostatek informací a pochopení problematiky chovu. Oproti ní běžný množitel je informovaný až dost, ale je mu to u zádele.
Plno běžných lidí tak nějak ví, že hodně pejskařů nemá rádo, když má fena bez PP nebo neuchovněná s PP štěňata, ale nechápou proč, nevidí v tom ten problém a pak se naštvou, když jim někdo řekne, že dělaj blbost.
Aktuálně je to u zadavatelky nehoda. Ne způsobená potřebou množit, ale opět neinformovaností a možná i neochotou se dostatečně informovat. Nicméně pořád v tom vidím rozdíl oproti klasický množce, kam bych tyhle lidi nezařadila, byť je jich pořád hodně a dokud sami nebudou chtít, nikdo jim to do té hlavy nenamlatí, ty informace - proč, jak...
Přesně tak. Takovýhle lidi, co si udělaj na milovaný a opečovávaný feně vrh, mi vaděj daleko míň, než "chovatelé s PP" kteří mrskaj na feně jeden vrh za druhým a ty feny neznaj nic jinýho než zahradu a jejich jediná životní náplň je mít štěňata.
Huskyjanina
napsal(a):
Přesně tak. Takovýhle lidi, co si udělaj na milovaný a opečovávaný feně vrh, mi vaděj daleko míň, než "chovatelé s PP" kteří mrskaj na feně jeden vrh za druhým a ty feny neznaj nic jinýho než zahradu a jejich jediná životní náplň je mít štěňata.
kto chce psa biť,palicu si najde

Atheira
napsal(a):
Jo, kdyby ta štěňata měla jednou, možná. Ale plánovala další vrh a teď ještě ta blbá antikoncepce. Tohleto je klasický příklad domácí množky. Navíc žádný zdravotní testy a jak může vědět, jak na tom budou ta štěňata v dospělosti.
Jinak ano, souhlasím, že i mezi chovateli s PP jsou množitele.

napsal(a):
Jo, kdyby ta štěňata měla jednou, možná. Ale plánovala další vrh a teď ještě ta blbá antikoncepce. Tohleto je klasický příklad domácí množky. Navíc žádný zdravotní testy a jak může vědět, jak na tom budou ta štěňata v dospělosti.
Jinak ano, souhlasím, že i mezi chovateli s PP jsou množitele.
Mě hlavně vytočila ta její reakce na zdravotní testy.
Atheira
napsal(a):
Nj, podle mě je úplně jedno, jestli množí z hlouposti, z lenosti něco si nastudovat, z vychcanosti a nebo pro prachy. Prostě jen geometrickou řadou množí další a další psy a je to množitelka.
impact
napsal(a):
Nj, podle mě je úplně jedno, jestli množí z hlouposti, z lenosti něco si nastudovat, z vychcanosti a nebo pro prachy. Prostě jen geometrickou řadou množí další a další psy a je to množitelka.
Přesně. Snad jen jsou velkomnožitelé,co to dělají primárně pro prachy, a pak tu máme takovéto hezké domácí množeníčko,které bývá buď taky jako "přivýdělek" nebo z blbosti. Pokud na sebe (a ještě opakovaně) strkám zvířata bez původu a bez zdravotních testů a vyšetření,tak množím,tečka

impact
napsal(a):
Ale pořádně obrečí, když prodává štěňata. Copak nevidíte ten rozdíl? Všichni prodávají pro prachy jen ona proto, že to budou členové domácnosti.
napsal(a):
Ale pořádně obrečí, když prodává štěňata. Copak nevidíte ten rozdíl? Všichni prodávají pro prachy jen ona proto, že to budou členové domácnosti.
Mně se chce brečet hlavně z té antikoncepce a štěňatech 2x po sobě - kdyby jim na té feně záleželo, tak jí nebudou takto ohrožovat na zdraví a na životě!
lesnížínka
napsal(a):
Přesně tak. Akorát...paní to nechápe, psy má miláčky, štěňátka také. No...kdybych svou fenu tak milovala, určitě bych ji neohrožovala na zdraví ani porodem, ani pochybnou antikoncepcí. A...už se tu nejspíš neukáže, protože diskuse se nevyvíjí podle jejích představ
Neukáže, už má deaktivovaný profil...

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mně se chce brečet hlavně z té antikoncepce a štěňatech 2x po sobě - kdyby jim na té feně záleželo, tak jí nebudou takto ohrožovat na zdraví a na životě!
jo, me taky.
jen se tady aspon mohla dozvedet, ze ta antikoncepce je prusvih a te fene se dalo pomoci. aspon v tomhle.
Ale proc, ze...
mnohem dulezitejsi je preci sdelit svuj nazor, na ktery se nikdo nepta a nic nezmeni.
zase je fakt, ze jestli do ni bude dal prat tu antikoncepci, tim zanetem to skonci a fakt nebude moci mnozit. ( cerny humor)
Já to vždycky brala tak, když si někdo zkusí jeden bezpapírový vrh, pro radost, tak se nic neděje. Ostatně, znám pár lidí, co si to jednou takhle zkusili, zjistili, že je jim vlastně líto, že štěňata budou bez PP a další fena už byla uchovněná, baví je chov, mají radost, když vidí své odchody na výstavě. A taky mají jednu fenu, dva tři vrhy a z posledního si nechají další fenku.
Ale třeba když jsem tak nakoukla k těm hovíkům. Běžně se bez PP spojují dva plavi jedinci, což je v PP zakázáno,
běžně labilní jedinci, kteří neprošli povahovýmm testem, to, že se v chovu obětuje agresivní typ DM jsem psala výše. A naprosto je to nezajímá, že třeba jen jediný vrh může být zdrojem obrovských problémů do budoucna. Píšu o tom, o čem vím, že se děje, proto se mi to nelíbí.
juhaj
napsal(a):
Já to vždycky brala tak, když si někdo zkusí jeden bezpapírový vrh, pro radost, tak se nic neděje. Ostatně, znám pár lidí, co si to jednou takhle zkusili, zjistili, že je jim vlastně líto, že štěňata budou bez PP a další fena už byla uchovněná, baví je chov, mají radost, když vidí své odchody na výstavě. A taky mají jednu fenu, dva tři vrhy a z posledního si nechají další fenku.
Ale třeba když jsem tak nakoukla k těm hovíkům. Běžně se bez PP spojují dva plavi jedinci, což je v PP zakázáno,
běžně labilní jedinci, kteří neprošli povahovýmm testem, to, že se v chovu obětuje agresivní typ DM jsem psala výše. A naprosto je to nezajímá, že třeba jen jediný vrh může být zdrojem obrovských problémů do budoucna. Píšu o tom, o čem vím, že se děje, proto se mi to nelíbí.
Tak oni žijou dneškem jak cikáni a po nich potopa ...

Běžně se bez PP spojují dva plavi jedinci, což je v PP zakázáno,
zakazane to je, protoze PP chov ma k necemu smerovat ( zachovani diverzity)
zdravotni riziko zrovna v tomhle omezeni neni.