Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

9870

10.1.2022 19:43
9870

XXX.XXX.101.195

Utáhne max. 12ti kilový pes 37 kilové dítě ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2022 19:58

9870 napsal(a):

jo

https://www.youtube.com/watch?v=A_SNu4LfTaI

10.1.2022 20:03
lupus4

XXX.XXX.205.61

záleží na čem a jak daleko
proč by měl 12kg ňufík tahat cca 40 kg "miminko" - to nemá nohy ?

10.1.2022 21:56
Joohana

XXX.XXX.157.168

Tohle mě náhodou zajímá, jen tak pro zajímavost, dcera má 35 kg, pes 30. Zkouška na bobech skončila převrácením bobů a smíchem dotyčné, která skončila s obličejem plným sněhu :-)

10.1.2022 22:46
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

9870 napsal(a):

19- ti kilový pes vytáhnul na vodítku 47 kg ženu na kopec. Takže záleží na čem to bude a jak moc se tomu psíkovi bude chtít.

10.1.2022 22:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

Trickyvoo napsal(a):
19- ti kilový pes vytáhnul na vodítku 47 kg ženu na kopec. Takže záleží na čem to bude a jak moc se tomu psíkovi bude chtít.

jestli neměl postroj, tak je to "výborný na krční páteř "

10.1.2022 22:58
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lupus4 napsal(a):
jestli neměl postroj, tak je to "výborný na krční páteř "

No neměl, bígl, hrozně tahal, takže to nebylo úmyslné vytáhnutí na kopec. Překvapivě zemřel ve 13 letech aniž by měl problém s páteří. Neměl problémy s páteří ani, když vypadl z okna z pěti metrů na asfaltovou silnici, ale tím neříkám, že je to v pořádku. Měl jen neuvěřitelnou kliku.

11.1.2022 07:18
kyliemia

XXX.XXX.24.31

Trickyvoo napsal(a):
No neměl, bígl, hrozně tahal, takže to nebylo úmyslné vytáhnutí na kopec. Překvapivě zemřel ve 13 letech aniž by měl problém s páteří. Neměl problémy s páteří ani, když vypadl z okna z pěti metrů na asfaltovou silnici, ale tím neříkám, že je to v pořádku. Měl jen neuvěřitelnou kliku.

To teda. Jednou jsem seděla v čekárně na veterině a do dveří vletěla ubrečená paní, v náruči měla malého psa s tím, že seskočil ze sedačky a zlámal si nohy. Byl to menší pes, hádám kříženec něčeho jako yorka atd... V tu chvíli jsem si vybavila, jak moje fena JRT x boloňák ( ) vyskočila párkrát na linku pro upečený kuře/buchtu a krásně, se vší ladností i seskočila dolů. Už to nedělá, naštěstí jsme ji to odnaučili, ale skokan je teda pořádný K tomu se ještě přidá pes od sousedů (pinč), který už tolikrát! vypadl z balkonu z 2. patra bytovky a taky nic. Vždy se jen oklepal a nikdy se mu nic nestalo
Takže jako ve všem - záleží na psovi - co některému ublíží, s jiným ani nepohne...

11.1.2022 07:33

Trickyvoo napsal(a):

Myslím, že když už se tu dává takovýhle příklad, mělo by se s tím zároveň napsat, že není ok nechat se táhnout psem na obojku. Zadavatel si to vezme k srdci a jeho ubohý malý pejsek bude tahat na obojku nebo kšírách puberťáka...

Když už tahat, pes má dostat postroj určený pro tahání, který mu bude dobře sedět (a to je trochu věda, už tu o tom pár diskuzí bylo). Pak se používá taky vodítko s amortizérem, gumovou částí, která eliminuje nárazy. Takové vodítko může člověk připnout sobě do opasku nebo sedáku (vyrábějí se speciální na tahání se psem), případně do saní, ke kolu, koloběžce, atd. Kdo to chce provozovat, měl by si o tom něco zjistit a investovat do výbavy. Díky tomu nebude ohrožovat psa ani sebe a navíc má daleko větší šanci, že všichni zúčastnění pochopí kouzlo této aktivity a budou ochotni se do ní ještě někdy pustit - když je nebude tlačit výstroj, nebude jim bránit v pohybu, nebudou po akci celí zablokovaní a bolaví, a navíc díky dobré výstroji zažijí, jak to vše funguje ...

Suma sumárum, chodila jsem se psem v zápřahu spíše rekreačně (dogtrekking), pes měl 30 kg, já 50 kg. Na saních by mě asi utáhl, ale musel by se to nejdřív pořádně naučit, aby chápal, proč a že má táhnout. Tah při chůzi je daleko jednodušší k naučení a pes při něm nemusí táhnout takovou silou. Já bych si s ním na ty sáně nesedla, ačkoliv v zápřahu chodit uměl - vím, že tah u saní by už pro něj psychicky byl moc a nebavilo by ho to.
Chci říct, že to není vysněná aktivita pro každýho psa.

11.1.2022 08:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Moji psi saně tahají (letos teda ještě nebyla příležitost, nemáme sníh) a rádi. Fenu třeba naopak nebaví moc chodit v postroji v sedáku v tahu, ale jakmile vidí saně, tak se může zbláznit, to ji prostě baví. Ale psi jsou zvyklí tahat, mají na to postroje, vodítka... Ono záleží jak má pes to dítě tahat, na čem, jak daleko, jak dlouho, v jaké rychlosti, v jakém terénu (fena si loni při tom o sníh ošklivě pořezala packu)...

Mě přijde, že poslední dobou je to takový boom, všude vidím (včetně sociálních sítí) jak psi tahají děcka na saních, bobech... Málokterý z těch psů má aspoň postroj..

11.1.2022 08:54
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

pinč, který už
tolikrát! vypadl
z balkonu z 2. patra a taky nic
nic nestalo
Takže - záleží na psovi

říká kyliemia

11.1.2022 10:09
kyliemia

XXX.XXX.24.31

rapotacka11 napsal(a):
pinč, který už
tolikrát! vypadl
z balkonu z 2. patra a taky nic
nic nestalo
Takže - záleží na psovi

říká kyliemia

Já to samozřejmě nijak neomlouvám, svůj balkon bych si zabezpečila a tak malého psa bych sakra hlídala. To byla reakce na komentář, kdy měl pes sakra štěstí.
Každopádně k původnímu dotazu - já bych respektovala tělesnou stavbu psa - nevíme, co je to za rasu, atd. Ale 12 kg mi přijde málo na to, aby takto tahal osobu s 37 kg.

Přidejte reakci

Přidat smajlík