Informace stafordšírský bullterier

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2022 19:53
Adam12

XXX.XXX.65.243

Ahoj,
už nějakou dobu jsem toužila si pořídit psa a podmínkou bylo, že musím být dospělá, abych si ho směla pořídit.
Stafík byl vždycky moje nejoblíbenější plemeno a naprosto jsem se zamilovala do té krásné modré srsti. Samozřejmě povaha je na nich to nejlepší :).
Chtěla bych se zeptat, jestli máte nějaké typy pro budoucího chovatele a víte okolo kolika se pohybuje cena stafíka, kluka s modrou srstí.
Mám docela dost našetřeno, ale nemůžu utratit všechno jenom za koupi psa a někde jsem viděla, že mohou stát i 40000-50000?
Proto bych se chtěla zeptat jestli je to opravdu pravda, protože informace jsou všude různé.
A o kolik je vastně jiná cena u různých barev?
Děkuju moc za odpovědi.

13.1.2022 07:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Aktuálně modré štěně SBT za méně jak 40 000 neseženete, spíš to bude víc. Ceny štěňat v ostatních barvách se pohybují okolo 30 000...

Chtěla bych se zeptat, jestli máte nějaké typy pro budoucího chovatele

Hlavně bych doporučila pořádně vybírat chovatele, vrh... U stafíků nejsou povinné žádné zdravotní testy pro uchovnění, ale spousta chovatelů už vyšetření dělá - srdce, klouby, oči.... takže bych určitě hledala štěně po zdravotně testovaných rodičích. A ještě k tomu bych doporučila se zaměřit na alergie a kožní problémy - protože to je teď u stafíků fakt problém a řeší se to opravu hodně. Takže se pozeptat chovatele, a ještě lepší se zkusit zeptat majitelů předchozích vrhů, protože ne každý chovatel vám na to odpoví upřímně, někomu je jedno, že chová na feně s alergií nebo kožními problémy...Doporučuji FB skupinu "Nedoporučované chov. stanice SBT - kde se nemaže", tam najdete minimálně to, jakým CHS se vyhnout.

13.1.2022 07:45
impact

XXX.XXX.16.216

Vyhnout se krytí, kde jsou oba rodiče modří.

13.1.2022 17:13
Mí

XXX.XXX.243.12

Adam12 napsal(a):
Ahoj,
už nějakou dobu jsem toužila si pořídit psa a podmínkou bylo, že musím být dospělá, abych si ho směla pořídit.
Stafík byl vždycky moje nejoblíbenější plemeno a naprosto jsem se zamilovala do té krásné modré srsti. Samozřejmě povaha je na nich to nejlepší :).
Chtěla bych se zeptat, jestli máte nějaké typy pro budoucího chovatele a víte okolo kolika se pohybuje cena stafíka, kluka s modrou srstí.
Mám docela dost našetřeno, ale nemůžu utratit všechno jenom za koupi psa a někde jsem viděla, že mohou stát i 40000-50000?
Proto bych se chtěla zeptat jestli je to opravdu pravda, protože informace jsou všude různé.
A o kolik je vastně jiná cena u různých barev?
Děkuju moc za odpovědi.

Ceny jdou dolů a to dost. Modrá barva sebou nese riziko kožních problémů, zvlášť po obou modrých rodičích.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2022 18:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mí napsal(a):
Ceny jdou dolů a to dost. Modrá barva sebou nese riziko kožních problémů, zvlášť po obou modrých rodičích.

"Podobně někteří chovatelé tvrdí, že ředění psi by se nikdy neměli dávat na sebe. Pro toto tvrzení neexistuje žádný genetický základ . Ve skutečnosti je chov zředěný na zředěný nejlepší způsob, jak eliminovat CDA v liniích, a plemena, která přicházejí pouze ve zředěném stavu (např. Výmarský ohař) nebo mají velmi vysoký výskyt zředěných, mají mnohem menší pravděpodobnost, že budou mít CDA."
http://www.doggenetics.co.uk/dilutes.html

Nemáte nějaký zdroj toho, co píšete?

18.1.2022 08:58
Mí

XXX.XXX.243.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Podobně někteří chovatelé tvrdí, že ředění psi by se nikdy neměli dávat na sebe. Pro toto tvrzení neexistuje žádný genetický základ . Ve skutečnosti je chov zředěný na zředěný nejlepší způsob, jak eliminovat CDA v liniích, a plemena, která přicházejí pouze ve zředěném stavu (např. Výmarský ohař) nebo mají velmi vysoký výskyt zředěných, mají mnohem menší pravděpodobnost, že budou mít CDA."
http://www.doggenetics.co.uk/dilutes.html

Nemáte nějaký zdroj toho, co píšete?

Nemám,jen vycházím z letitých doporučení i rad veterinářů.A máte pravdu, ještě jsem neviděla výmarana s problémy.
Ale dobrmana,čivavu, buldočka, krysaříka ano.

Přidejte reakci

Přidat smajlík