Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj. Pořadí mi někdo🙏🏻
Jaké je správné denní dávkování zinku pro pejska jako doplněk stravy?
Moc děkuji za reakce.

Dávkování za jakých okolností? Nějaký problém, pes je na mase, na granulích?

napsal(a):
Dávkování za jakých okolností? Nějaký problém, pes je na mase, na granulích?
Pro špatnou kvalitu srsti. Má lysiny na hlavě a kolem očí a po těle. Dalo se bravecto na případné parazity. A zinkem bych chtěla podpořit kvalitu srsti a hojení kůže. Jinak je na granulích Taste of the Wild Sierra Mountain Canine. Jen mě zajímá přibližná dávka zinku abych mu neublížila.

napsal(a):
Pro špatnou kvalitu srsti. Má lysiny na hlavě a kolem očí a po těle. Dalo se bravecto na případné parazity. A zinkem bych chtěla podpořit kvalitu srsti a hojení kůže. Jinak je na granulích Taste of the Wild Sierra Mountain Canine. Jen mě zajímá přibližná dávka zinku abych mu neublížila.
Kupte mu radši pangamin ( pivovarském kvasnice), to je osvědčené.
Pokud tedy nemá jiný zdravotní problem...

napsal(a):
Foto? Plemeno? Plíseň vyloučena?

napsal(a):
Foto? Plemeno? Plíseň vyloučena?
Ano je na plíseň i očkován. Je to Ab 14 měs.

napsal(a):
Za sebe mohu doporučit Giom biotin https://www.spokojenypes.cz/giom-biotin-forte-na-srst-prasek-200-g/ a konopný olej https://www.spokojenypes.cz/natureca-gandza-mix-500-ml/

napsal(a):
Za sebe mohu doporučit Giom biotin https://www.spokojenypes.cz/giom-biotin-forte-na-srst-prasek-200-g/ a konopný olej https://www.spokojenypes.cz/natureca-gandza-mix-500-ml/
Moc děkuji🙏🏻

napsal(a):
Moc děkuji🙏🏻
Na zdraví
Marbuz, a víte tedy, co je příčinou? Jinak my bylinkujem ( psala jsem jinde, že přejdeme na komerční doplňky ) a střídáme oleje losový, konopný, brutnákový. Pes má srst opravdu nádhernou, spousta lidí si myslí, že je to koupané štěně ( je mu 9 let ). Ale má přecitlivělou kůži, snažíme se hlavně pracovat na posílení imunity. Hodně se nám zlepšil, ale jak stárne, začíná nám to trochu haprovat. Držím palce, ať se vám daří zlepšení. Psisko máte ňuňací.

napsal(a):
Ten zinek bych zkusila. Bulíci na to trpí. S dávkováním neporadím, nemám praktické zkušenosti. Obrátit se na dermatologa?

Zinek je sice dobrý, ale ten pes se mi zdá plešatý skoro celý. Neškrábe se, nepije víc, nic neobvyklého?
Těch granulí bych se rychle zbavila a dala jednoduché jídlo. Hlavně proto, že jsou to hnusné granule, a pro případ alergie se u nich nemáte šanci dobrat toho, co ji způsobuje. Ale teoreticky by se škrábal.
Jak dlouho takhle vypadá, celoročně, po něčem, nějaké roční období?
Něco tomu pomohlo, např. kastrace, štítná žláza,.... to musíte rozklíčovat, co se kdy děje.
Tady to řešili odborníci (náhodou mají pravdu):
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2901018/atopicka-dermatitida-potlacni-projevu-rady-zkusenosti

napsal(a):
Zinek je sice dobrý, ale ten pes se mi zdá plešatý skoro celý. Neškrábe se, nepije víc, nic neobvyklého?
Těch granulí bych se rychle zbavila a dala jednoduché jídlo. Hlavně proto, že jsou to hnusné granule, a pro případ alergie se u nich nemáte šanci dobrat toho, co ji způsobuje. Ale teoreticky by se škrábal.
Něco tomu pomohlo, např. kastrace, štítná žláza,.... to musíte rozklíčovat, co se kdy děje.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2901018/atopicka-dermatitida-potlacni-projevu-rady-zkusenosti
Souhlas. Alergii a hormony jsem nezmínila.

Dávka pro psa, aby něco dokázala, musí být 1 mg na kg psa denně, když to neklapne, tak po měsíci zvýšit o 50 % (odcizila jsem to v nějaké studii).
Ale nejdřív bych hledala příčinu, protože pokud teď nasadíte nějaké doplňky, tak nezjistíte nic.
Dali jste Bravecto a teď čekejte (mezitím krev včetně št. žlázy, seškrab a bla bla). A udělejte si plán.

napsal(a):
Teď to má po druhé. Poprvé se mu to udělalo začátkem léta. Teď se mu to udělalo koncem prosince. Ale má to o dost lepší než v létě. Vet. Doporučil dat bravecto kdyby náhodou parazit a změnit granule postup stejný jako v létě. Testy a podobně prý udělá až dospěje. Takže cca někdy v létě
napsal(a):
Teď to má po druhé. Poprvé se mu to udělalo začátkem léta. Teď se mu to udělalo koncem prosince. Ale má to o dost lepší než v létě. Vet. Doporučil dat bravecto kdyby náhodou parazit a změnit granule postup stejný jako v létě. Testy a podobně prý udělá až dospěje. Takže cca někdy v létě
Ty testy "až dospěje" nějak nechápu - ten pes už pohlavně dospělý je, už ani neporoste a navíc má problém, který je potřeba řešit.

napsal(a):
A on se neškrábe, klidně spí, chování ok, odpad ok, nepije hodně?
Existují plemena, která nějakou chybou v gen. výbavě neumí dost zinek využít. A existuje jídlo (fytáty a příliš vápníku), které je zinkův nepřítel.
Budete čekat teda ještě půl roku? Mikroskop do pár set a krev do pár tisíc. Ne testy na alergie, ale kompletní krev a štítná žláza.
14 měsíců už je dost. Teda je hrozně plešatý na to, aby se na něco čekalo. Jo, u fen se to vídá, že než se hormony usadí, než se s tím fena srovná, tak blbne... vyrážka, přemnožené bakterie,... jako že je hrozně na vše háklivá a věkem to zmizí,
ale tady nic nevidím, jen hodně
hodně hodně hodně moc vypadané srsti,
tak nevím, na co čekat.
Každopádně to chce systém - když udělám jeden pokus (Bravecto je i na demodex, což vypadá podobně), tak musím od dalšího pokusu udělat odstup, jinak se ničeho nedoberu.
Taky existuje alopecie tmavých chlupů, sezónní,... nejlepší je prostě příčiny postupně vyloučit.

Naše buli měla jako štěně na hlavě taky plešku + ocásek olysalé místečko(prý u bulíků běžné) , dávala jsem tou dobou taky Aptus Aptoflex...asi ta síra zaúčinkovala?
PS: nebylo dřív v tom Apto-flexu víc vitamínů? koukám na lahvičku a jen E, síra...

napsal(a):
To se mně taky nezdá, na co čekat? Ten pes je opravdu dost plešatý. Podle mě vet trochu tápe.

A pokud ještě neproběhl dermatolog, tak přímo k němu.

napsal(a):
A pokud ještě neproběhl dermatolog, tak přímo k němu.
Toho jsem už taky radila.

napsal(a):
A on se neškrábe, klidně spí, chování ok, odpad ok, nepije hodně?
Existují plemena, která nějakou chybou v gen. výbavě neumí dost zinek využít. A existuje jídlo (fytáty a příliš vápníku), které je zinkův nepřítel.
Budete čekat teda ještě půl roku? Mikroskop do pár set a krev do pár tisíc. Ne testy na alergie, ale kompletní krev a štítná žláza.
14 měsíců už je dost. Teda je hrozně plešatý na to, aby se na něco čekalo. Jo, u fen se to vídá, že než se hormony usadí, než se s tím fena srovná, tak blbne... vyrážka, přemnožené bakterie,... jako že je hrozně na vše háklivá a věkem to zmizí,
ale tady nic nevidím, jen hodně
hodně hodně hodně moc vypadané srsti,
tak nevím, na co čekat.
Každopádně to chce systém - když udělám jeden pokus (Bravecto je i na demodex, což vypadá podobně), tak musím od dalšího pokusu udělat odstup, jinak se ničeho nedoberu.
Taky existuje alopecie tmavých chlupů, sezónní,... nejlepší je prostě příčiny postupně vyloučit.
No takhle ono ty plešatosti předcházela vyrážka. Z ničeho nic nejsem si vědoma ze by něco snědl jiného než normálně, prášek, máchadlo vše stejné. Pes jí, pije, nedrbe se, hraje si, spí dobře na můj vkus někdy až moc( je to lenoch) vet po prvé dal dravecto pak jsme raději očkovaly na plíseň. To mu bylo cca 8 měs. Teď opět bravecto a namačet v chytré houbě. Řekl mi, že testy uděláme v létě až budou aktivní všechny alergeny. A ja chci jen podpořit teď hojení aby hezky zarostl tak se ptám na ten zinek. Při první léčbě krásně zarost až na ty oči a na hlavě je a byl stále trochu proplešlí. Změnili jsme granule přidávám lněny a konopny olej. Granule mu sedí i chutnají. Žádné nadýmání, krasny bobek. Tak teď jsem napsala snad úplně vše a všem moc děkuji za Vaše reakce a komentáře

napsal(a):
No takhle ono ty plešatosti předcházela vyrážka. Z ničeho nic nejsem si vědoma ze by něco snědl jiného než normálně, prášek, máchadlo vše stejné. Pes jí, pije, nedrbe se, hraje si, spí dobře na můj vkus někdy až moc( je to lenoch) vet po prvé dal dravecto pak jsme raději očkovaly na plíseň. To mu bylo cca 8 měs. Teď opět bravecto a namačet v chytré houbě. Řekl mi, že testy uděláme v létě až budou aktivní všechny alergeny. A ja chci jen podpořit teď hojení aby hezky zarostl tak se ptám na ten zinek. Při první léčbě krásně zarost až na ty oči a na hlavě je a byl stále trochu proplešlí. Změnili jsme granule přidávám lněny a konopny olej. Granule mu sedí i chutnají. Žádné nadýmání, krasny bobek. Tak teď jsem napsala snad úplně vše a všem moc děkuji za Vaše reakce a komentáře
To je fakt zajímavý postup toho veterináře, netuší, co léčí, ale už dává i chytrou houbu :-) to teda není k smíchu, naopak. Ona i pohnojená louka umí vyrážku. Lenoch? Třeba je fakt unavený a je to příznak. Co já vím. Ale ten veterinář toho ví ještě méně. Ale zas má mírné plus za to, že necpe ATB :-) No chce to diagnostiku...

napsal(a):
Aha. Čeká na všechny alergeny a tak nasadil Bravecto proti parazitům a chytrou houbu proti plísním (i když byl očkovaný?). Ale v zásadě ničemu neuškodil. Uvidíte, jak se situace bude vyvíjet dál. Mně se pes prostě nelíbí. Být můj, tak nečekám.
Nevím, jestli to tu už bylo zmíněno, ale nechal bych vyšetřit štítnou žlázu.
Ad doplňky:
Zinek se dělá jako 15 a 25mg tablety. Pro takhle malého psa stačí těch 15 mg jednou denně. K tomu bych přidal biotin. Z mého pohledu je ideální forma syrový žloutek, obsahuje i spoustu dalších prospěšných věcí a je ryze přírodní. (cca 1x za 2-3 dny) Pokud s tím máte problém, pak se dá koupit biotin v tabletách. Je sice brutálně drahý, ale sehnat se dá.
A určitě bych změnil veterináře.
EDIT: I kdybyste sehnala jen 25mg zinek, ničemu to nevadí! Pokud ho nebudete do psa cpát po kilech, nepředávkujete.

Dasvo
napsal(a):
Nevím, jestli to tu už bylo zmíněno, ale nechal bych vyšetřit štítnou žlázu.
Ad doplňky:
Zinek se dělá jako 15 a 25mg tablety. Pro takhle malého psa stačí těch 15 mg jednou denně. K tomu bych přidal biotin. Z mého pohledu je ideální forma syrový žloutek, obsahuje i spoustu dalších prospěšných věcí a je ryze přírodní. (cca 1x za 2-3 dny) Pokud s tím máte problém, pak se dá koupit biotin v tabletách. Je sice brutálně drahý, ale sehnat se dá.
A určitě bych změnil veterináře.
EDIT: I kdybyste sehnala jen 25mg zinek, ničemu to nevadí! Pokud ho nebudete do psa cpát po kilech, nepředávkujete.
Super moc děkuji todle jsem přesně chtěla vědět