Wild of wilderness senior

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Re_

17.1.2022 10:48
Re_

XXX.XXX.185.81

Zdravim,
prechazim na senior granule Wild of wilderness pro seniory. Doted jsem krmila prevazne Taste of the wild,pripadne wild of wilderness adult a take nekdy Britem.
Jake mate zkusenosti s radou pro seniory?
Pripadne doporucte neco jineho vhodneho pro stredniho psa seniora.
Dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.1.2022 11:51

a on má nějaké potíže, že mu potřebujete měnit stravu?? Můj starý pes naopak byl na juniorských granulích (jako přílohu k masu) , v těch seniorských není skoro nic, z čeho aktivní pes má fungovat. Nevěřte jen reklamám

Re_

17.1.2022 13:21
Re_

XXX.XXX.185.81

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a on má nějaké potíže, že mu potřebujete měnit stravu?? Můj starý pes naopak byl na juniorských granulích (jako přílohu k masu) , v těch seniorských není skoro nic, z čeho aktivní pes má fungovat. Nevěřte jen reklamám

Tak predevsim jde o to,ze starsi pes nema tolik pohybu,takze po energeticke strave bude pribirat a uz take pribrala

17.1.2022 13:34

Re_ napsal(a):
Tak predevsim jde o to,ze starsi pes nema tolik pohybu,takze po energeticke strave bude pribirat a uz take pribrala

Jenže v seniorských granulích je tuk nahrazen sacharidy. Píšou, že krmivo vychází z výživových zvyklostí vlka ve volné přírodě a složení je:
Čerstvé kuřecí maso (38 %), batáty (sušené, 19 %), brambory (sušené), drůbeží protein (sušený, 11,5 %), řepné řízky (zbavené cukru), hrášek (sušený), rybí olej, proteinový hydrolyzát (z drůbeže), kolagenový hydrolyzát (1,3 %), kuřecí játra (čerstvá), celulózový prášek, dihydrogenfosforečnan vápenatý, kvasnicový extrakt (0,15 % mannanoligosacharidy, 0,09 % betalukany),lesní plody (sušené, celkem 0,3 %: brusinky, borůvky, bezinky), bylinky (sušené, celkem 0,2 %: kopřiva, listy ostružiny, řebíček, fenykl, kmín, květy heřmánku, jmelí, hořec (kořen), zeměžluč), čekanka (sušená, zdroj inulinu), glukosamin (0,1%), chondroitinsulfát (0,1%), světlicový olej, slunečnicový olej.

Mně se to nelíbí a popravdě žádný senior mi nikdy na seniorských granulích nezhubnul.

17.1.2022 13:50

Re_ napsal(a):

Ty granule jsou z poloviny cukr. Stejné, jako když psa krmíte rohlíkem.
100 % minus tuk, popel, protein, vlhkost = sacharidy.
To je dobré pro vysokohorskou vycházku, znáte to, Tatranka na cesty.
Podívejte se na adult od této značky a najděte rozdíl. Já žádný nevidím.
Ta čísla v tabulce na konci mají toleranci až 3 %, vlastně to může být úplně stejné jídlo jako ta adult verze, jen s jiným obalem :-)
Ale prostě je to tak, že na senior granulích fakt pes ztrácí svaly, ztrácí rozum, váha teda může být stejná, zdá se ok, ale ve skutečnosti se jen svaly změní v tuk.
Tudíž k ničemu. Kde je výživa mozku, svalů, šlach, kloubů? To potřebuje starý pes.
Být to na mně, nedostane ani adult, ani senior, ale ve Vašem případě ty granule za granule měnit nemusíte.

17.1.2022 14:18
assil

XXX.XXX.121.3

Spíš koukejte po granulích adult, které mají menší podíl tuku než ty, které dáváte teď.

17.1.2022 14:34

TOTW není nic moc. Já nevím, mám fenu 10,5 let, rok po kastraci( pyometra), je na mase, jídlo dostává tak nějak pořád na stejno jako před kastrací, kvalita, množství a během toho roku se s váhou nijak nehla. V rozmezí 34-35 kg pořád stejně. Já bych zase ty granule až tak neřešila, každé zvíře je jiné, co sedí jednomu, nemusí vyhovovat druhému. Krmte podle kondice, ve které je. Sama odhadnete, co je pro něj dobré a co dělá problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík