Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2022 12:33
Majdulator007

XXX.XXX.12.20

Zdravim, pořídili jsme si štěňátko jezevčíka.
Narodil se 28.11. tudíž mu nejsou ani 2 mesice. Je strasne drobounkej, basti kapsicky pro ty nejmenší štěňátka a granulky od 4 tydnu, ale chci se zeptat zda v mezicase nedokrmovat jeste mlickem pro štěňátka.

Dekuji.

17.1.2022 12:40
aluska

XXX.XXX.197.205

No, pěknej jezevčíkoid. pro představu jak vypadá skoro dvouměsíční štěně jezevčíka s PP dávám pár fotek. Moje štěně v tomhle věku baštilo maso. Protože ještě bylo u mámy, asi si i cuclo, ale od dvou měsíců u mě doma už jedlo jen maso

17.1.2022 12:47
Majdulator007

XXX.XXX.12.20

On je Prave prý šmrnclej s civavou ale prijde mi opravdu hodne malinkej. Ja mu davam sice ty kapsicky ale premyslim ze zacnem davat i granulky ale do toho psího sunaru. Hlavne jsem mela vzdy štěňátko 2 mesice a bylo o dost vetsi a nespalo mi skoro cely den. Charlie to ma tak ze si 10-20 minut hraje a pak spinka 45minut az hodinu. Nevim prijde mi ze je mu jeste min.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.1.2022 12:49

Majdulator007 napsal(a):
On je Prave prý šmrnclej s civavou ale prijde mi opravdu hodne malinkej. Ja mu davam sice ty kapsicky ale premyslim ze zacnem davat i granulky ale do toho psího sunaru. Hlavne jsem mela vzdy štěňátko 2 mesice a bylo o dost vetsi a nespalo mi skoro cely den. Charlie to ma tak ze si 10-20 minut hraje a pak spinka 45minut az hodinu. Nevim prijde mi ze je mu jeste min.

Kapsičky fuj. Kupte mu masíčko, naškrabejte a uvidíte, jak mu to bude šmakovat.

17.1.2022 12:52
Majdulator007

XXX.XXX.12.20

Dobre zkusim :)

17.1.2022 12:53
aluska

XXX.XXX.197.205

A kolik váží ? Nevíme co to je drobounkej

17.1.2022 12:58
Majdulator007

XXX.XXX.12.20

Ma cca tak 1kg-1,5kg

17.1.2022 13:02
aluska

XXX.XXX.197.205

Majdulator007 napsal(a):
Ma cca tak 1kg-1,5kg

to je normální váha dvouměsíčního štěněte trpasličího jezevčíka

Otázka

18.1.2022 10:41
Otázka

XXX.XXX.230.195

Maso, žloutky, tvaroh, kousek ryby. Kapsičky fuj.😀

19.1.2022 13:45
eli22

XXX.XXX.58.45

Majdulator007 napsal(a):
Zdravim, pořídili jsme si štěňátko jezevčíka.
Narodil se 28.11. tudíž mu nejsou ani 2 mesice. Je strasne drobounkej, basti kapsicky pro ty nejmenší štěňátka a granulky od 4 tydnu, ale chci se zeptat zda v mezicase nedokrmovat jeste mlickem pro štěňátka.

Dekuji.

Od pěti týdnů jsem krmila syrovým naškrabaným hovězím masem, křepelčí vajíčka, batátová kaše... Kapsičky je shit, pokud nejsou kvalitní, dávejte hlavně maso, ovesné vločky, tvaroh, na granule a mlíčko se vykašlete. Maso, maso...

19.1.2022 18:12

eli22 napsal(a):
Od pěti týdnů jsem krmila syrovým naškrabaným hovězím masem, křepelčí vajíčka, batátová kaše... Kapsičky je shit, pokud nejsou kvalitní, dávejte hlavně maso, ovesné vločky, tvaroh, na granule a mlíčko se vykašlete. Maso, maso...

Tataráček pro mrňata klasika, ale s křepelčími vajíčky a batátovou kašičkou, to už je pro gurmánky.

19.1.2022 18:44
eli22

XXX.XXX.58.45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tataráček pro mrňata klasika, ale s křepelčími vajíčky a batátovou kašičkou, to už je pro gurmánky.

Proč myslíte? To dávám běžně i dospělým.

19.1.2022 19:15

eli22 napsal(a):

..můžu poprosit o recept na tu batatovou kaši...děkuji...

19.1.2022 20:21
eli22

XXX.XXX.58.45

Koupím batáty /cca49 Kč/kilo/, brambory, mrkev. Oloupu, nakrájím na kousky. Poměr cca 2/3 batáty, zbytek mrkev a brambor. Uvařím do hodně měkka, a pak to bud rozmačkám nebo rozmixuju, přidám křepelčí žloutek. Smíchám s namletým masem a je to. Pro dospělé přidávám ještě třeba kořenovou zeleninu a jen to rozšťouchám. Batáty jsou vhodné i pro alergiky. Batátová kaše pro lidi je pak jako normální bramborová kaše (batáty, možné je nastavit bramborem, mléko) a je jí třeba víc dochutit.

19.1.2022 21:17

eli22 napsal(a):
Koupím batáty /cca49 Kč/kilo/, brambory, mrkev. Oloupu, nakrájím na kousky. Poměr cca 2/3 batáty, zbytek mrkev a brambor. Uvařím do hodně měkka, a pak to bud rozmačkám nebo rozmixuju, přidám křepelčí žloutek. Smíchám s namletým masem a je to. Pro dospělé přidávám ještě třeba kořenovou zeleninu a jen to rozšťouchám. Batáty jsou vhodné i pro alergiky. Batátová kaše pro lidi je pak jako normální bramborová kaše (batáty, možné je nastavit bramborem, mléko) a je jí třeba víc dochutit.

.díky moc....

19.1.2022 21:21
eli22

XXX.XXX.58.45

.díky moc....

19.1.2022 21:23

eli22 napsal(a):

Tak batáty taky, ale přiznám se, že křepelčí vajíčko ještě neměl. Polepším se, zítra pro ně frčím.

19.1.2022 21:24

Tak batáty taky, ale přiznám se, že křepelčí vajíčko ještě neměl. Polepším se, zítra pro ně frčím.

..naš motýl ho slupne celé i se skořápkou...

19.1.2022 21:25

eli22 napsal(a):

Já přidávám ještě dýni, když je sezóna. Resp. dýně je při správném uložení sama o sobě perfektní sklad, takže minimálně půl roku.

19.1.2022 21:27

..naš motýl ho slupne celé i se skořápkou...

Tak to přesně vidím. Fotbálek na parketách, pak ho řachnem, rozpatláme a parkety olížeme. Takže nachystat mop a můžeme dát křepelčí vajíčko.

19.1.2022 21:38
eli22

XXX.XXX.58.45

Já přidávám ještě dýni, když je sezóna. Resp. dýně je při správném uložení sama o sobě perfektní sklad, takže minimálně půl roku.

To je dobrý nápad, ta dyně, zkusím.

19.1.2022 22:20

Tak to přesně vidím. Fotbálek na parketách, pak ho řachnem, rozpatláme a parkety olížeme. Takže nachystat mop a můžeme dát křepelčí vajíčko.

..ja ho motylovi řachnu do misky a během pár vteřin je v něm...

20.1.2022 14:49
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Naši psi nikdy vajíčko nechtěli. Syrové ho nesní, když jsem mu ho propašovala na vařené maso, nechala zdrcnout, tak to sice snědl, ale bylo to na hodinové přemlouvání. Proč kupovat křepelčí? Vždyť je stejné jak slepičí(teda samozřejmě je menší)

20.1.2022 15:03

eli22 napsal(a):

To vypadá super Akorát teda nevím, co by přítel říkal na to křepelčí vajíčko, už minule tak divně koukal, když jsem psisku vykládala, že mu vařím losůska a že to bude dobrota

Neregistrovaný uživatel

20.1.2022 15:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.155

To vypadá super Akorát teda nevím, co by přítel říkal na to křepelčí vajíčko, už minule tak divně koukal, když jsem psisku vykládala, že mu vařím losůska a že to bude dobrota

Dodnes nezapomenu jak jsem spala u kamarádky kde měli tehdy 7 domáckovenkovních koček (chodili si do postele a ven dle libosti) jak já s kamarádkou žvejkáme kuřecí bagetu z bufetu a její táta kočičkam (které měli nonstop dobré granule a kapsičky v 7 mistickach) dělá k večeři Aljašskou tresku.... A když vidim kolik já narvu do krmeni pro hady a papouchy a pak se odbudu chlebem s paštikou zatimco ptáčci maj zeleninku ovoce, superpremiovy ptačí granulky a supr zrní...

20.1.2022 16:21

lesnížínka napsal(a):
Naši psi nikdy vajíčko nechtěli. Syrové ho nesní, když jsem mu ho propašovala na vařené maso, nechala zdrcnout, tak to sice snědl, ale bylo to na hodinové přemlouvání. Proč kupovat křepelčí? Vždyť je stejné jak slepičí(teda samozřejmě je menší)

Není. Složení se liší. Mně to chutná jak železo. To se nestydíte, vesničanka? :-)

20.1.2022 16:52
PumaCZ

XXX.XXX.218.53

Pro zajímavost k těm křepelčím vajíčkům.

"Vajíčka všeobecně vynikají vysokým obsahem vitamínu A, B1, B2, B6, B12 a D, dále vápníku, fosforu, železa, hořčíku, draslíku a zinku. Jsou bohatá na vysoce kvalitní živočišné bílkoviny, omega 3 a 6 mastné kyseliny, esenciální aminokyseliny a látku cholin.

Křepelčí mají proti slepičím nepatrně více tuků a bílkovin. Co je ovšem hlavní, mají dvojnásobný obsah riboflavinu (B2) i dalších vitamínů skupiny B a několikanásobně vyšší obsah železa, fosforu i draslíku.

Slepičí na rozdíl od křepelčích obsahují mnohem více cholinu, který má pozitivní vliv na nervovou soustavu a zlepšuje paměť. Kromě toho je cholin součástí enzymu zodpovědného za odbourávání špatného cholesterolu a pokles jeho hladiny v krvi.

Nedá se jim upřít fakt, že jsou zdravá, ale nutričně jsou srovnatelná s vejci od slepic."

Zdroje:
https://www.vitalia.cz/clanky/krepelci-vejce-cena-rozdil-od-slepicich-vajec/
https://www.kupi.cz/magazin/clanek/13432-krepelci-vs-slepici-vejce-ktera-obsahuji-vice-cholesterolu-a-ktera-jsou-zdravejsi

Obrázek: srovnání vybraných živin ve 100 gramech

20.1.2022 20:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Není. Složení se liší. Mně to chutná jak železo. To se nestydíte, vesničanka? :-)

Jako vesničanka se ke křepelčím vajíčkům nedostanu, neb je nechováme. Přišlo by mi zbytečné živit něco s tak malýma vajkama Co se týče toho složení...to přece nemůže být u všech slepic totožné, musí se tam nějak projevit strava, ne? Třeba žloutky našich slepic jsou krásně oranžové, než žloutky tchánů slepic krmených granulema s nemožností nazobat si volně ve výběhu.

20.1.2022 21:28

lesnížínka napsal(a):
Jako vesničanka se ke křepelčím vajíčkům nedostanu, neb je nechováme. Přišlo by mi zbytečné živit něco s tak malýma vajkama Co se týče toho složení...to přece nemůže být u všech slepic totožné, musí se tam nějak projevit strava, ne? Třeba žloutky našich slepic jsou krásně oranžové, než žloutky tchánů slepic krmených granulema s nemožností nazobat si volně ve výběhu.

Ano, samozřejmě, zkuste vejce slepičí ze supermarketu, to jste eště nežrala ;-) :D
Je to bez chuti. Říkávalo se, že křepelčí jsou lepší kvůli cholesterolu... no nevim... esi to nebylo obráceně - křepelčí dvojnásobek... ale nakonec se zjistilo, že je to úplně jinak... taky se říká, že nevadí alergikům,
a taky má dost vit. A /čím barevnější žloutek, tím víc/, mnohonásobně víc D... rozpustné v tucích a těch má vajíčko dost, to máte předávkování, čau játra, ledviny, antikoncepce, ATB,... :-) a hrozně by mě zajímalo, kolik je EPA a DHA ve vejci :D
Pravidelně bych to vůbec nejedla. A stejně chuť něco mezi omítkou a železnou trubkou, tak co :-)
Dělám si legraci, jezte vejce, jsou zdravá!

21.1.2022 13:57
eli22

XXX.XXX.58.43

Já ještě taky dávám vajíčka křepelek čínských, protože je chovám, a vždycky než zasednou, snesou přibližně třicet vajec /mám jen jeden pár/. Takže místo vyhazování je pesani zbaští. To je opravdu jednohubka.

21.1.2022 14:41
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):

No, ono u párkilovýho motýla se to malý křepelčí hodí. I pro moji 5,5 kg pinčovou mi přijde celý vejce už dost, obvykle jim ho dávám napůl + něco k tomu.
A stejný jako slepičí fakt není. Kdybych měla zdroj, pro psy bych je brala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík