Jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí červený

Prodám Jezevčíka dlouhosrstého - CHS z Habrových hájů nabízí k rezervaci št...
DohodouRozisoj
XXX.XXX.61.75
Ahoj!
Víte o někom, kdo chová dlouhosrsté KRÉMOVÉ jezevčíky?
Nebo měl alespoň v minulosti štěně této barvy?
Chtěli bychom si tento rok pejska pořídit, ale bohužel jsem na toto zbarvení narazila pouze v zahraničních fórech.
Za jakoukoli pomoc předem děkuji ☺️
Standard jezevčíka dlouhosrstého :Barva a barevné modifikace a) Jednobarevní: Červená. Černá příměs je povolena. Je však třeba dávat přednost čisté, tmavě červené barvě. Malý bílý znak (do 3 cm v průměru) je povolen pouze na hrudi. Nos, drápy a polštářky černé; červenohnědá není žádoucí. b) Dvoubarevní: Sytá černá nebo hnědá, vždy s tříslovými znaky/pálením (čím tmavší tím lepší a co možná nejčistší) nad očima, po stranách mordy a na pyscích, na vnitřním okraji slechů, na prsou, na vnitřních a zadních straně končetin, na tlapách, kolem řitního otvoru a odtud asi do třetiny až poloviny spodní strany prutu. Nos, drápy a polštářky u psů s černou základní barvou černé, u psů s hnědou základní barvou hnědé. Malý bílý znak (do 3 cm v průměru) je povolen pouze na hrudi. Příliš silně rozšířené pálení, stejně jako nedostatečné je velmi nežádoucí. c) Barevná modifikace skvrnitá (Merle): Základní zbarvení je vždy tmavé (černé nebo hnědé). Výjimka: červení skvrnití (červení s tmavými skvrnami). Žádoucí jsou nepravidelné šedé nebo také béžové skvrny (nežádoucí jsou velké skvrny). Nemá převažovat ani tmavá ani světlá barva. Pro nos, drápy a polštářky tlap platí výše uvedené pod body a) + b). d) Barevná modifikace žíhaná: Barva žíhaného jezevčíka je červená s tmavým žíháním. Nos, drápy a polštářky tlap jsou černé. Všechny ostatní barvy a barevné modifikace, které nebyly jmenovány, jsou diskvalifikující. Slabá pigmentace je velmi nežádoucí.
Takže jezevčíka s PP v žádné plavé barvě nenajdete. Věřím,že třeba v Americe je mají,tam mají všechno
Eli27
XXX.XXX.164.102
Dobrý den,.podařilo vám se nějakého najít?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tady je jeden blonďák ke krytí
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/165023897/kremovy-jezevcik-s-pp-ke-kryti.php
Třeba budou k dispozici štěňátka.
napsal(a):
Tady je jeden blonďák ke krytí
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/165023897/kremovy-jezevcik-s-pp-ke-kryti.php
Třeba budou k dispozici štěňátka.
V tom inzerátu se nepíše nic, že by byl pes uchovněný, ani jaké organizace PP má - na mě to působí jako nabídka psa na bezpapírové množení. Není uvedené ani jméno, výsledky ani rodokmen psa - to jsou docela zásadní informace, pokud nabízím psa ke krytí 🤔
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
V tom inzerátu se nepíše nic, že by byl pes uchovněný, ani jaké organizace PP má - na mě to působí jako nabídka psa na bezpapírové množení. Není uvedené ani jméno, výsledky ani rodokmen psa - to jsou docela zásadní informace, pokud nabízím psa ke krytí 🤔
Jo, já vím. Ale nic takového úvodní příspěvekv zadání nepoždaduje 🤷🏼♀️
Já mám období, kdy masochisticky prohlížím inzeráty a narazila jsem na to… Tak jsem to sem dala 🙂
Je to anglický a americký jezevčík, AKC barvu cream uznává.
Prostě vyrobeno z jezevčíka, ale už ne zas taková rarita.
Rozmnožovat něco, co nemá pořádný pigment, je blbost. Nezáleží na plemenu. Tohle z inz. není krémový jezevec, ale vadný jezevec. Takže papíry mít může, ale páníček je debull.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.98.230
napsal(a):
Je to anglický a americký jezevčík, AKC barvu cream uznává.
Prostě vyrobeno z jezevčíka, ale už ne zas taková rarita.
Rozmnožovat něco, co nemá pořádný pigment, je blbost. Nezáleží na plemenu. Tohle z inz. není krémový jezevec, ale vadný jezevec. Takže papíry mít může, ale páníček je debull.
Debull je ten co uznává jen svoji pravdu a nic jiného. Nové barvy byly jsou a budou. Že tobě se to nelíbí je tvůj problém a fakt ti nedává právo kohokoli urážet.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Debull je ten co uznává jen svoji pravdu a nic jiného. Nové barvy byly jsou a budou. Že tobě se to nelíbí je tvůj problém a fakt ti nedává právo kohokoli urážet.
Pejsek je to moc hezký, ale už na první pohled je to kříženec a to než ohledu na barvu.
Ale mně je úplně jedno jakou má barvu.
Kdyby měl barvu.
On ji nemá.
Špatně vidím, ale podle mě nemá vybarvená víčka a nos, stejně na tom budou drápy atd., je to ředěný pes, který se jinak ředěný nevyskytuje (jako třeba výmar) a chybí mu hodně pigmentu, takže je vadný.
Tečka.
Vezmu jiné plemeno - pitbull. Já jiné neznám :-)
Modrý pes je ředěný černý. Takže je modrý.
Má černý; zcela modrý nos, černé; modré linky víček, nepřevažuje bílá celkově.
A pak je model albín - červené oči (někdy jen částečný albinismus = modré oči), růžový nos,
skoro celý pes bílý.
To je vadný pes.
V rámci zachování druhu, abychom psy neměli jen v muzeu, budu množit jen psy
zdravé.
Si o mně myslete, co chcete, mi to je fuk :-*
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Pejsek je to moc hezký, ale už na první pohled je to kříženec a to než ohledu na barvu.
A kdyby se postavil, tak by to bylo (asi) ještě víc zřejmé. Taková fotka nevypovídá o ničem. Snad jen o tom, že mu chybí pigment na nosní houbě. (Proč má bílý pudl černý nos :-)) )
napsal(a):
A kdyby se postavil, tak by to bylo (asi) ještě víc zřejmé. Taková fotka nevypovídá o ničem. Snad jen o tom, že mu chybí pigment na nosní houbě. (Proč má bílý pudl černý nos :-)) )
Nejen na nosní houbě, ale i u očí. Protože je to zesvětlený jednobarevný pes odchovaný bez ohledu na cokoliv. Na rozdíl od pudla a například samojeda, kteří jsou zesvětlení strakáči a černý pigment se udržuje správným chovem.
napsal(a):
Jo, já vím. Ale nic takového úvodní příspěvekv zadání nepoždaduje 🤷🏼♀️
Já mám období, kdy masochisticky prohlížím inzeráty a narazila jsem na to… Tak jsem to sem dala 🙂
Napomáháte k množení psů bez PP...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.98.230
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ale já netvrdim že je čistej. Jen mě vadí megiin útok. Vždy trvá než se vyslechti něco nového. Pokud to má "logiku" pravidla a nějaký konkrétní cíl tak ať se do toho jde. Nebude to hned no.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.98.230
napsal(a):
Ale mně je úplně jedno jakou má barvu.
Kdyby měl barvu.
On ji nemá.
Špatně vidím, ale podle mě nemá vybarvená víčka a nos, stejně na tom budou drápy atd., je to ředěný pes, který se jinak ředěný nevyskytuje (jako třeba výmar) a chybí mu hodně pigmentu, takže je vadný.
Tečka.
Vezmu jiné plemeno - pitbull. Já jiné neznám :-)
Modrý pes je ředěný černý. Takže je modrý.
Má černý; zcela modrý nos, černé; modré linky víček, nepřevažuje bílá celkově.
A pak je model albín - červené oči (někdy jen částečný albinismus = modré oči), růžový nos,
skoro celý pes bílý.
To je vadný pes.
V rámci zachování druhu, abychom psy neměli jen v muzeu, budu množit jen psy
zdravé.
Si o mně myslete, co chcete, mi to je fuk :-*
U koní jsou pseudo albini běžně v chovu. Vady nepředávají a pochybuju že u psů je to ouplně jinak. Jen tobě se to prostě nelíbí konec tečka a víc nevidíš. Dokaž mi že ten pes je vadnej. Není.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.98.230
A mimo jiné megi. Ani to tvoje milované plemeno nevzniklo jinak. Na to kapku zapomínat le že vaše milovaná plemena čistá ukázková tu nejsou odjakživa a nějak se k nim dospělo a vypadalo to stejně. Jenže to bylo tak to je cajk že. Pokrytectví.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U koní jsou pseudo albini běžně v chovu. Vady nepředávají a pochybuju že u psů je to ouplně jinak. Jen tobě se to prostě nelíbí konec tečka a víc nevidíš. Dokaž mi že ten pes je vadnej. Není.
Jako že pitbull vzniknul spojováním vadných psů? Aha. To je, když už, irish spotting, dva takoví, když budou mít děti, ta děcka nebudou více bílá... takže se není čeho bát... hromada hluchých nebo slepých se tam nevyskytuje.
On žádný pseudo a částečný albinismus neexistuje, jen nám to připadá - na pohled.
Je to nemoc, prostě je, spojená např. s fenylketonurií a mentální retardací.
Mnoho bílé (což je prostě chybějící barva, průhlednost) je problém, bohatě dokázaný
skrz hluchotu (bílá srst kolem a v uchu), ale zdaleka ne jen nějaká argentýna, nýbrž jakýkoli pes se vzorem piebald a kdo ví čím,
některých bílých psů se to ale netýká.
Samojed je myslím žlutý. Ten velký, bílý, chlupatý... čuvač?
Očička jsou asi jasná.
A jsou plemena, kde se barva očí dědí nezávisle na barvě kožichu. Husky.
Takže ne, není vše, jak vypadá.
Tady se nešlechtí nové plemeno. To je asi každému jasné.
A pořád nerozumíte, leithian, např. ten pes s červeným míčkem v úvodu, je v pohodě a jeho rodokmen je mi zcela ukradený.
http://www.doggenetics.co.uk/problems.html
To je jeden ze zdrojů, co nekecají.
http://www.doggenetics.co.uk/white.htm
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pseudoalbíni neexistují. Pouze dvakrát zesvětlení ryzáci (cremello) nebo hnědáci (perlino). A že mají kvůli nedostatku pigmentu problémy s očima a jsou citlivější na UV záření, je fakt. Stejně jako lidi s I. fototypem - echt blonďáci nebo zrzaví.
Jo, pitbullkové to maj vymakaný, na co v aréně nebo v lese slepý pes... pardon, to není hezké, ale je to tak a je to tak u všech plemen.
V odkaze "white" je to až dole.
Piebald, psudo ir, diluted, liver, kdo se v tom má vyznat. No ten chovatel toho jezevce. Neumim, nechovám.
napsal(a):
Pseudoalbíni neexistují. Pouze dvakrát zesvětlení ryzáci (cremello) nebo hnědáci (perlino). A že mají kvůli nedostatku pigmentu problémy s očima a jsou citlivější na UV záření, je fakt. Stejně jako lidi s I. fototypem - echt blonďáci nebo zrzaví.
Zcela zesvětleným koním se pseudoalbíni běžně říká. Není to asi odborně správně, ale užívá se to, asi jako se německým ovčákům říká vlčák.
Důvod je ten, že plně zředěný kůň skutečně připomíná albína. Též mi bylo řečeno, že příslušná alela se týká stejného lokusu, který u jiných savců ovlivňuje právě albinismus.
A ano, nese to s sebou jistá zdravotní rizika, stejně jako např. bělouši, zároveň ale existuje poměrně dost koní, kteří přes rizikovou barvu žádné problémy nemají.
Že se mi nelíbí, je věc jiná.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A mimo jiné megi. Ani to tvoje milované plemeno nevzniklo jinak. Na to kapku zapomínat le že vaše milovaná plemena čistá ukázková tu nejsou odjakživa a nějak se k nim dospělo a vypadalo to stejně. Jenže to bylo tak to je cajk že. Pokrytectví.
Megiino milované plemeno taky vzniklo na bazoši náhodným výběrem partnerek ...?!😱
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Megiino milované plemeno taky vzniklo na bazoši náhodným výběrem partnerek ...?!😱
To je pořád starostí. Víte kolik lidí vzniklo náhodným výběrem - zcela náhodným. A bez Bazoše :-))
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To jo, ale člověk je dost ustálené plemeno a šlechtit se nesmí 🤫
To je sice (asi) pravda, ale občas je přehlédnuta právě barva, ať už ředěná nebo naopak.....A pak se tatínek diví.
člověk je různých plemen
např. blbých
přehlédnuta :D
Mně to nedá, já musím přidat historku. Bylo to skoro před 50ti lety, v neznámém městě, tak to snad není nic proti ničemu.
V jednom podniku došlo k náhodnému výběru bez Bazoše. Jenže paní jaksi přehlédla, že kolega je silně ředěný - skoro albín. Když jsme nakoukly do kočárku s miminkem a viděly to rezavoučké obočí.......
napsal(a):
Mně to nedá, já musím přidat historku. Bylo to skoro před 50ti lety, v neznámém městě, tak to snad není nic proti ničemu.
V jednom podniku došlo k náhodnému výběru bez Bazoše. Jenže paní jaksi přehlédla, že kolega je silně ředěný - skoro albín. Když jsme nakoukly do kočárku s miminkem a viděly to rezavoučké obočí.......
Takové napětí... Prozraďte to, byl v kočárku malý orangutan?
Varaxi
napsal(a):
Takové napětí... Prozraďte to, byl v kočárku malý orangutan?
Vy jste strašně zvědavá :-)).
kdysi mi někdo vyprávěl (kdo ví, esi to nesebral v nějakém filmu), že v jedné vsi se rodila samá zrzavá miminka,
měli tam takového pošťáka...
napsal(a):
kdysi mi někdo vyprávěl (kdo ví, esi to nesebral v nějakém filmu), že v jedné vsi se rodila samá zrzavá miminka,
měli tam takového pošťáka...
Ten z mého příběhu byl řidič :-)). Kdyby to byl kluk, tak to třeba prošlo, holky bývají holt tátovy. :-))
assil
napsal(a):
A hlavně je to blbost neb zrzavost je recesivní a potřebuje geny od obou rodičů.
Ale tak to třeba bylo. Kamarádka bruneta, její manžel taky a obě děti - kluk a holka zrzaví jak lišky. I sestřenice. A její rodiče taky nejsou zrzaví. Druhá sestřenice brunetka.
A moje teta s manželem, "barevně" stejně a jejich děti - první blonďák, druhá jako cikánka, třetí zrzavý.
Holt genetika.
Zrzavost se nemusí projevit, ani když to nesou oba rodiče. A vždy se říkalo - ob generaci.
A teď mě napadlo, esi ono to nepochází z knížky, kde šlo o vraždu. Kdo zabil pošťáka, myslím, dokonce skutečný případ.
napsal(a):
Ale tak to třeba bylo. Kamarádka bruneta, její manžel taky a obě děti - kluk a holka zrzaví jak lišky. I sestřenice. A její rodiče taky nejsou zrzaví. Druhá sestřenice brunetka.
A moje teta s manželem, "barevně" stejně a jejich děti - první blonďák, druhá jako cikánka, třetí zrzavý.
Holt genetika.
Jen jsem chtěla podotknout že ten jakože vtip je blbost neb jeden zrzavý vobšourník sám o sobě zrzavý děti neudělá.
assil
napsal(a):
Jen jsem chtěla podotknout že ten jakože vtip je blbost neb jeden zrzavý vobšourník sám o sobě zrzavý děti neudělá.
Neudělá. Ale když narazí na taky recesívní...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To sice nee, ale třeba byl obšourník už jeho taťka nebo děda a obskočil předchozí generaci.
přesně mě to napadlo