Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Elii001

25.1.2022 19:38
Elii001

XXX.XXX.209.49

Dobrý den,
měl někdo pejska který měl akutní pankreatitidu?
My teď máme pejska několik dní na klinice s akutní pankreatitidou a zatím moc léky nezabírají jak by měly. Potřebujeme snížit hodnotu lipázy a amylázy. I po 3 dnech intenzivní terapie klesly hodnoty jen trochu. Pejskem má 3 roky, takže je mladý. Zatím máme další kontrolní testy za pár dní. Ale jestli to nebude lepší, nevím co dělat dál.
Pan doktor dělá vše co může, ale sám řekl, že léčba může být dlouhá a nemusí ty léky vůbec zabrat. Nabídl nám i poslední injekci. Zatím chceme bojovat, ale nevím jak dlouho to i z finanční stránky zvládneme.
Má někdo zkušenosti, že to takhle s pejskem měl a pejsek se nakonec vyléčil, prosím?
Děkuji. Je to strašná situace.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2022 19:41

Elii001 napsal(a):
Dobrý den,
My teď máme pejska několik dní na klinice s akutní pankreatitidou a zatím moc léky nezabírají jak by měly. Potřebujeme snížit hodnotu lipázy a amylázy. I po 3 dnech intenzivní terapie klesly hodnoty jen trochu. Pejskem má 3 roky, takže je mladý. Zatím máme další kontrolní testy za pár dní. Ale jestli to nebude lepší, nevím co dělat dál.
Pan doktor dělá vše co může, ale sám řekl, že léčba může být dlouhá a nemusí ty léky vůbec zabrat. Nabídl nám i poslední injekci. Zatím chceme bojovat, ale nevím jak dlouho to i z finanční stránky zvládneme.
Má někdo zkušenosti, že to takhle s pejskem měl a pejsek se nakonec vyléčil, prosím?

dám odkazy na články:

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/psi-akutni-zanet-slinivky-u-psa-1-dil.A210918_191419_p_zviretnik_kosa

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/akutni-zanet-slinivky-u-psa-lecba-rekonvalescence.A210928_065908_p_zviretnik_kosa

25.1.2022 19:54

tři dny je na slinivku málo.

o laboratorních výsledcích to až tak není.

Elii001

25.1.2022 20:01
Elii001

XXX.XXX.209.49

Pan doktor nám říkal, že pokud neklesnou hodnoty tak to není na propuštění domů. Pejsek dnes je už aktivní, vitální. Ale nevím jak moc je to kvůli lékům.

26.1.2022 08:57

Elii001 napsal(a):
Dobrý den,

Mám zkušenosti jenom u lidí - léky + půlroční dieta, než se situace znormalizovala. + Podotýkám, že nemám nic proti vašemu veterináři, neznám ho a může být dobrý, ale konzultace s někým jiným nikdy neuškodí.

Elii001

26.1.2022 10:15
Elii001

XXX.XXX.26.167

Nevím jestli nás pan doktor pošle domů jen s dietou a prášky Má vysoké ty hodnoty pořád a nechtějí dolů. Myslíte že by se to třeba doma za nějakou dobu dostalo dolů?

26.1.2022 10:30

Elii001 napsal(a):
Nevím jestli nás pan doktor pošle domů jen s dietou a prášky Má vysoké ty hodnoty pořád a nechtějí dolů. Myslíte že by se to třeba doma za nějakou dobu dostalo dolů?

to přece záleží na tom zvířeti.

může žrát? ano/ne. žere sám? ano/ne. je funkční? ano/ne. potřebuje infuze? ano/ne

o hodnotách to tak moc není.

Maxiska

25.2.2022 14:26
Maxiska

XXX.XXX.170.23

Dobrý den, co bral za léky prosím? Přečetla jsem si tady i na internetu mnoho a musím konstatovat, že to má můj pes. Bohužel bez jakéhokoliv vyšetření z něho udělal veterinář diabetika na inzulínu, tím mu odrovnal slinivku, a na inzulínu asi už zůstane díky tomu.

25.2.2022 14:38

Maxiska napsal(a):
Dobrý den, co bral za léky prosím? Přečetla jsem si tady i na internetu mnoho a musím konstatovat, že to má můj pes. Bohužel bez jakéhokoliv vyšetření z něho udělal veterinář diabetika na inzulínu, tím mu odrovnal slinivku, a na inzulínu asi už zůstane díky tomu.

To se mi nezdá. Pokud by se zdravému jedinci píchnul inzulín, tak mu neodrovnáte slinivku, ale rovnou ho zabijete.

25.2.2022 15:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Maxiska napsal(a):

Trochu blbost ne? Jak bez jakéhokoliv? Jako, že mu nevzal moč ani krev a píchal mu inzulin?

25.2.2022 19:06

lesnížínka napsal(a):
Trochu blbost ne? Jak bez jakéhokoliv? Jako, že mu nevzal moč ani krev a píchal mu inzulin?

Však jsem psala, že se mi to nezdá. To by vet musel být úplný debul. A majitel druhý, když by si to nechal líbit.

25.2.2022 22:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Odpovědí se asi nedočkáme, tak nějak nevím, proč tenhle výkřik do tmy. Jsem poslední, co by si dělal iluze o vetech, ale tohle by si asi nikdo nelajzunul.

26.2.2022 08:34

lesnížínka napsal(a):
Odpovědí se asi nedočkáme, tak nějak nevím, proč tenhle výkřik do tmy. Jsem poslední, co by si dělal iluze o vetech, ale tohle by si asi nikdo nelajzunul.

Takové výkřiky se tady čas od času objeví. Taky nechápu jejich smysl.

Atek

10.3.2022 20:30
Atek

XXX.XXX.26.27

Máme asi to samé, máme tak vysoké hodnoty ze prý by to stačilo pro osm psů zatím jsme doma na infuzy jsme zatím nemuseli krmíme granulema
a konzervami gastro od Royal cannin sem tam kuř. maso s rýži a léky máme famosan a omeprazol a ještě nějaké kapky proti bolesti ale ty jsme dávali asi jen 3x a to ze začátku ale zatim bez výsledku po měsíci stále extrémní hodnoty, držím palečky ať vše dobře dopadne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík