Výcvikář F-M, Ostravsko - bázlivý pes

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2022 22:50
RaketkaRocky

XXX.XXX.34.114

Dobrý den,
nemáte někdo tip na výcvikáře, který umí pracovat s bázlivými psy? Frýdek - Místek a okolí.

Máme jorka (8 měsíců), brali jsme si jej v půl roce. Pravděpodobně kombinace přirozeně bázlivé povahy a hodně zanedbané socializace. Hodně se upnul na mě (nejspíš byl zvyklý přijít do většího kontaktu jen s chovatelkou, tak se upnul na jednoho člověka), je na mně závislý, miluje mě, z ostatních členů rodiny a cizích lidí má strach - máma ho venčí, hraje si s ním, krmí ho, jde na něj fakt pomaloučku, ale pokroky skoro žádné, nechá se krátce pohladit z půl metru, viditelně u toho trpí a když má pocit, že se mamka jde pomazlit, zdrhá. Ke mně se lísá a tulí celý den...
Po dvou měsících pokrok v socializaci jen minimální - eliminovali jsme jen strach ze psů, před dvěma měsíci se z velkých psů skoro počurával strachem, dneska si je jde i očichat.

Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2022 23:50

Pokud je v toleranci Ostrava, tak určitě Koira.

https://www.koira.cz/

27.1.2022 00:18
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Bázlivý pes?
Možná jen rozumný. Nemá potřebu se
stýkat se psy větší váhy.
Cítí se být ohrožen. A právem.

Na maminku si jistě zvykne.
Není hlučná, nekřičí (např.) na děti?
Malí psi bývají citliví.
Snažte se mu porozumět.

27.1.2022 09:53

potvrzuji koiru

"Po dvou měsících pokrok v socializaci jen minimální - eliminovali jsme jen strach ze psů, před dvěma měsíci se z velkých psů skoro počurával strachem, dneska si je jde i očichat."
tohle není minimální pokrok, ale skoro úžasný!

"máma ho venčí, hraje si s ním, krmí ho, jde na něj fakt pomaloučku, ale pokroky skoro žádné, nechá se krátce pohladit z půl metru, viditelně u toho trpí a když má pocit, že se mamka jde pomazlit, zdrhá."
to podtržené - to je prostě silný tlak na psa
tlak musí být přiměřený, musí přinášet progres
pokud je výsledkem, že pes trpí a zdrhá, tak je tlak příliš silný a musím couvnout, musím reagovat rychle a hned
takhle si to maminka kazí sama....

opět doporučím knihy F. Šusty Trénink je rozhovor, i ty další
a opět doporučím zvážit práci s klikrem, u bojínků je to velká pomoc

27.1.2022 09:57

"tohle není minimální pokrok, ale skoro úžasný!"

Přesně!

Přidejte reakci

Přidat smajlík