Rotvajler s PP

Prodám Rotvajlera - Chovatelská stanice Divoká růže přijímá rezervace na št...
DohodouN.I.N.
XXX.XXX.215.9
Dobrý den. Chci se zeptat.
Na začátku listopadu jsme si pořídily 8mi týdenní štěne rtw. Je to skoro 3 měsíce co s námi byl doma, měl pelíšek vedle mojí postele a spal kde se mu zachtělo. Dost často sestře na hlavě nebo u nohou na posteli :D mazlil se tu s kočkami, furt jsme s nim chodily ven a na dvůr a všechno bylo jakžtakž v pohodě.
Jenomže teď už má 23 kg a je dost dlouhej, takže dosáhne na linku, shazoval kočkám vodu a granule, vyndaval věci z koše a prostě bordel, asi když se nudil když jsme byly v práci, ale veterinář nám řek, že nemá být ve vytopeném bytě, ale venku (i když ve starém kamenném baráku to moc vytopit nejde), a tak jsme ho teď trošku zvykaly, že venku už zůstane a vyklidily mu menší místnost s novým oknem, která měla být normálně pro nás. Tam mu daly pelíšek na paletu, obestavěly ho matracemi, aby měl útulno a daly mu všechny jeho oblíbený hračky.
Včera večer kníkal a usnul na chvíli, když jsem si k němu sedla, pak dostal ven jídlo a asi na několik hodin usnul znova. Teď k ránu zase škrábal na dveře a kňučel.
Je mi z toho do breku, ale vevnitř už bych se z něj zbláznila, tak jenom jestli nemáte někdo nějakou radu, jak to pro něj udělat lepší nebo tak (:
No moc nechápu, proč musí být venku, hlavně v noci, když s ním žádné problémy v noci nejsou, jen ve vaší nepřítomnosti. Jak dlouho bývá doma sám? A co má k diskozici, když je doma sám? Třeba něco, co by si mohl žužlat? Kolik třeba má těch procházek a učíte ho i nějaké poslušnosti? Myslím si, že by to šlo vyřešit i jinak, než z postele ho zavřít rovnou na samotku.
Uživatel s deaktivovaným účtem
N.I.N.
napsal(a):
Dobrý den. Chci se zeptat.
Na začátku listopadu jsme si pořídily 8mi týdenní štěne rtw. Je to skoro 3 měsíce co s námi byl doma, měl pelíšek vedle mojí postele a spal kde se mu zachtělo. Dost často sestře na hlavě nebo u nohou na posteli :D mazlil se tu s kočkami, furt jsme s nim chodily ven a na dvůr a všechno bylo jakžtakž v pohodě.
Jenomže teď už má 23 kg a je dost dlouhej, takže dosáhne na linku, shazoval kočkám vodu a granule, vyndaval věci z koše a prostě bordel, asi když se nudil když jsme byly v práci, ale veterinář nám řek, že nemá být ve vytopeném bytě, ale venku (i když ve starém kamenném baráku to moc vytopit nejde), a tak jsme ho teď trošku zvykaly, že venku už zůstane a vyklidily mu menší místnost s novým oknem, která měla být normálně pro nás. Tam mu daly pelíšek na paletu, obestavěly ho matracemi, aby měl útulno a daly mu všechny jeho oblíbený hračky.
Včera večer kníkal a usnul na chvíli, když jsem si k němu sedla, pak dostal ven jídlo a asi na několik hodin usnul znova. Teď k ránu zase škrábal na dveře a kňučel.
Je mi z toho do breku, ale vevnitř už bych se z něj zbláznila, tak jenom jestli nemáte někdo nějakou radu, jak to pro něj udělat lepší nebo tak (:
A proč jste si ho pořizovali? Je to pracovní plemeno a potřebuje nějakou činnost, přiměřenou věku. Souhlasím s názorem "unavené štěně, hodné štěně". Jaký má denní režim? Jestli se nudí (jako že ano), tak se bude nudit i v té místnosti. A s největší pravděpodobností začne cupovat matrace a rozebírat hračky. A až něco z toho sežere, bude muset na operaci a to není levná sranda.
Štěně nechápe, proč najednou musí být venku. Tedy bez své rodiny. Další věc je, že takto malé štěně nemá svou termoregulaci, ta je plně vyvinuta až v půl roce. Ja bych počkala, být vámi, aspoň na jaro. Naše fena dělala jako štěně to samé. Časem to přešlo, výchovou, uklidněním. No, ale měli jsme jí na léto, tak mohla být počas naší nepřítomnosti venku. Za mě rada jen jedna. Doma zamezit všemu, na co dosáhne, důsledně odpykat a vydržet.
no a proč musí být venku?
že to veterinář řekl?
já jsem taky veterinář a mám doma 50kg křížence pastevců. a co. má mega pelech vedle mý postele a věci, které by mohla shodit ocasem tam prostě tak nejsou.
napsal(a):
no a proč musí být venku?
že to veterinář řekl?
já jsem taky veterinář a mám doma 50kg křížence pastevců. a co. má mega pelech vedle mý postele a věci, které by mohla shodit ocasem tam prostě tak nejsou.
Já si myslím, že to žádný veterinář neřek, ale dá se na něj krásně vymluvit.
kos uklidit, veci z linky taky.
jestli ven -tak na jare.
Nechápu.
Ignorovat koš, misku vody a věci na lince se musí naučit, resp. musí HO to někdo naučit (= vy všichni lidé). Než ho to naučíte, je nejjednodušší všechny "zajímavé" věci před odchodem do práce uklidit z dosahu i dohledu.
Nebo můžete tu místnost, kde teď je, pokud má dveře do domu, používat jako jeho místo s hračkami, pelíškem, vodou a jídlem po dobu, kdy je doma sám. Ale taky ho to musíte naučit. Časem se uklidní a zvykne si a nebudete mu už muset zavírat dveře. Ale vzhledem k velikosti psa se naučte uklízet věci z linky, stolu, botníku,.......ušetříte si tím mnoho nervů během celého vašeho společného soužití.
Ignorovat koš, misku vody a věci na lince se musí naučit
jsou psi, co v nepritomnosti majitele nikdy napr. ten kos ignorovat nebudou.
zase neni treba myslet si, ze za vsechno muze selhani cloveka a jeho vychovy
kos, ke kteremu pes nemuze - je nejlepsi kos
Nejjednoduší je schovat koš někam, kam nedosáhne, dát věci na lince dozadu nebo schovat. Hodit štěně někam ven mimo smečku mi přijde celkem drsné. Taky máme rotvíka, je s námi uvnitř a je to dost ocásek, nejradši mi spává na nohách. Takže nějaké rady, že nutně musí být hned teď venku, tím bych se neřídila.
Mí
napsal(a):
Pořád ten samý problém a chyba.Co nechci aby pes v budoucnu dělal,nedovolím nikdy, ani jednou.To je potom nářků, že pes nechce pochopit že najednou nesmí do postele, že nechápe proč je v zimě vykopnut z bytu a odloučen od smečky, že krade a ničí zařízení.
Teď jsem úplně nepochopila. Psa v posteli nikdy - beru. Ale formulace, že je v zimě vykopnut z bytu - to se má štěně dát ven hned ve dvou, třech měsících?
napsal(a):
Teď jsem úplně nepochopila. Psa v posteli nikdy - beru. Ale formulace, že je v zimě vykopnut z bytu - to se má štěně dát ven hned ve dvou, třech měsících?
A proč ne? Když má zateplené spaní? Kdysi bylo běžné že byla venku fena i se štěňaty a nic se nedělo.Naopak,psi byli otužilí a ne jako dnes, sama choroba,nacpaní do oblečků už od září...
Mí
napsal(a):
A proč ne? Když má zateplené spaní? Kdysi bylo běžné že byla venku fena i se štěňaty a nic se nedělo.Naopak,psi byli otužilí a ne jako dnes, sama choroba,nacpaní do oblečků už od září...
Vykopnout do samoty v lednu pětiměsíční štěně ze dne na den natvrdo ven, protože ho neumím naučit být doma samo a nedokážu zabezpečit interiér tak, aby tam napachálo co nejmenší škody?
Umíte číst, vy pamětnice otužilých psů? Taky byli celí život často na řetězu...to si taky pamatujete?
Mí
napsal(a):
Psi byli otužilí, protože neměli na vybranou. Nikdo se jich neptal, jestli jim není zima.
Kdysi bylo běžné že byla venku fena i se štěňaty a nic se nedělo.
Co by se asi tak mělo dít...i kdyby měla problém, nikoho by to nezajímalo, ono dřív taky bývalo běžný, že přežili jen ti nejsilnější.
Jo, já oblíkám už od září, uznávám, že někteří psi to potřebují až později. Ale nějak mi rozum nepobírá, pokud někomu v zimě přijde normální bytovej krátkosrsťák bez oblečku. Když ten rozdíl mezi vnitřkem a venkem je minimálně 20°C.
A proč ne? Když má zateplené spaní?
Teplo zdaleka není to jediný, co štěně potřebuje. Větší problém než zima je odloučení, oddělení ze smečky - to není přirozené.
Naprosto nechápu, proč si štěňata pořizujou lidi, kteří je záhy někde izolujou s tím, že přece nesmí do postele, nesmí do ložnice, nesmí do baráku...a to štěně někde samo brečí.
Terven
napsal(a):
Psi byli otužilí, protože neměli na vybranou. Nikdo se jich neptal, jestli jim není zima.
Kdysi bylo běžné že byla venku fena i se štěňaty a nic se nedělo.
Co by se asi tak mělo dít...i kdyby měla problém, nikoho by to nezajímalo, ono dřív taky bývalo běžný, že přežili jen ti nejsilnější.
Jo, já oblíkám už od září, uznávám, že někteří psi to potřebují až později. Ale nějak mi rozum nepobírá, pokud někomu v zimě přijde normální bytovej krátkosrsťák bez oblečku. Když ten rozdíl mezi vnitřkem a venkem je minimálně 20°C.
A proč ne? Když má zateplené spaní?
Teplo zdaleka není to jediný, co štěně potřebuje. Větší problém než zima je odloučení, oddělení ze smečky - to není přirozené.
Naprosto nechápu, proč si štěňata pořizujou lidi, kteří je záhy někde izolujou s tím, že přece nesmí do postele, nesmí do ložnice, nesmí do baráku...a to štěně někde samo brečí.
K poslednímu odstavci - všichni nechtějí mít psa v posteli a v ložnici. A neznamená to, že psa nemají rádi. Obecně, neřeším teď úvodní dotaz.
napsal(a):
K poslednímu odstavci - všichni nechtějí mít psa v posteli a v ložnici. A neznamená to, že psa nemají rádi. Obecně, neřeším teď úvodní dotaz.
Taky nemám psa v ložnici. Já i manžel jsme alergici a já jsem si v pubertě vypěstovala už takhle jednu alergii na domácího mazlíčka, že byl v místnosti, kde jsem spala a do postele teda psa opravdu mít nemusím. Možná tak u nohou, na nějaké své dece, ale aby mi ležel na hlavě. Naštěstí můj táta není alergik a bydlí s námi v baráku, tak štěndo může spát vedle jeho postele, ale ono spí nejraději v kuchyni na dlažbě. Ono to ale spíš bude myšleno tak, že nejdřív ten pes může všude a pak se mu najednou začne zakazovat, což divný, a pro to štěndo nepříjemné, určitě je.
Já psy taky nemám v ložnici, nevyspala bych se. Asi už to mám zažitý, když byly děti mimina, že jsem se probudila při jejich sebemenším zavrtění. Psi většinou spí v obýváku, už pochopili, že ložnice pro ně není.
napsal(a):
Vykopnout do samoty v lednu pětiměsíční štěně ze dne na den natvrdo ven, protože ho neumím naučit být doma samo a nedokážu zabezpečit interiér tak, aby tam napachálo co nejmenší škody?
Umíte číst, vy pamětnice otužilých psů? Taky byli celí život často na řetězu...to si taky pamatujete?
Ano i ten řetěz si bohužel pamatuju.Přece nepíšu ať po té, co stěně žilo v bytě a posteli,ho vystrčí ven.Navic ho nechtějí dát ven,ale do jakési místnosti,jestli jsem správně pochopila.Jde mi o to a hodně mi vadí, že lidé nepřemýšlejí dopředu, většinou ani o vhodném pro ně plemeni,ani o tom k čemu psa budou mít,kde bude žít,kolik času mají atd.A kdo to nakonec odskáče? Zase jen chudák pes.Tak mi laskavě nepodsouvejte vaše úvahy.
Trickyvoo
napsal(a):
Taky nemám psa v ložnici. Já i manžel jsme alergici a já jsem si v pubertě vypěstovala už takhle jednu alergii na domácího mazlíčka, že byl v místnosti, kde jsem spala a do postele teda psa opravdu mít nemusím. Možná tak u nohou, na nějaké své dece, ale aby mi ležel na hlavě. Naštěstí můj táta není alergik a bydlí s námi v baráku, tak štěndo může spát vedle jeho postele, ale ono spí nejraději v kuchyni na dlažbě. Ono to ale spíš bude myšleno tak, že nejdřív ten pes může všude a pak se mu najednou začne zakazovat, což divný, a pro to štěndo nepříjemné, určitě je.
Ono to je těžký, když v půlce vláken i tady na ifauně dostane pojeb ten, kdo dá štěně ven hned, protože přece štěně musí být doma než povyroste.
Mí
napsal(a):
Jistě, fena ze štěňaty ano. Ale samotné dvouměsíční mimno? I kdyby měl zateplenou boudu, co vztah se smečkou? Ten tam jaksi nevidím.
Fiona.Praha
napsal(a):
Štěně není venku, ne?
Není. Ale je samo bez smečky.
napsal(a):
Já psy taky nemám v ložnici, nevyspala bych se. Asi už to mám zažitý, když byly děti mimina, že jsem se probudila při jejich sebemenším zavrtění. Psi většinou spí v obýváku, už pochopili, že ložnice pro ně není.
Ale pořád je v baráku a ví, že zbytek smečky je blízko.
assil
napsal(a):
Ono to je těžký, když v půlce vláken i tady na ifauně dostane pojeb ten, kdo dá štěně ven hned, protože přece štěně musí být doma než povyroste.
Jenže tady to vypadá, že si pořízení štěněte nepromysleli a tak ho uklidili do nějaké místnosti. Na otázku denního režimu neodpověděli. Jestli se mu ráno, dopoledne, odpoledne a večer dostatečně věnují, je to v pořádku. Ale to nevím(e).
Ten,kdo si chce pořídit RW,by měl vědět,jaké podmínky je schopen pro psa vytvořit...Tento pisatel neměl vůbec o tomto plemeni uvažovat,jeho názory se hodí pro bišonka ale ne pro RW,který má svá specifika...Pes zbavený svého komfortu se hlásí naprosto přirozeně o své místo,tupý majitel tomu nerozumí...Intelekt majitele RW koresponduje s intelektem svého psa,tudíž k podobné situaci nemůže vůbec dojít...Mě se líbí ženské s "šestkami",ale doma mám paní s "dvojkami"-co s tím ?Nebudu o jiných vůbec uvažovat,to je věc racionálního přístupu k problému...Z výše uvedeného vyplývá,že tito majitelé nemají o RW ani potuchy,proto nezbývý než psa litovat !!!