Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.1.2022 17:08
aha

XXX.XXX.80.89

Zdravím ve spolek, prosím, je možné, že psovi po čase přestane krmení barfem vyhovovat?

Čuba 7 let, po prvním roce granulí (nechtěla je) jsem přešla na barf. Maso, zelenina, ovoce, doplňky OK, jiné přílohy jsem nedávala, pálila jí po tom žáha.
Po 4 letech barfování mi postupně přestala jíst ryby, dršťky, vepřové... Až už jsem ji neměla co dát.
Tak jsem se vrátila ke granulím, ale masa jsem se nechtěla vzdát. Momentálně (cca 2 roky) tedy má ráno granule, večer maso.
Stejně to ale poslední dobou není ono, začalo jí smrdět z tlamy.
Nedělali jí dobře pařátky, záušky (natrávené je blila).
Zuby a vše okolo má OK, tak dostává 2x denně Helicid.
Taky dost prdí a lehce nás doma tráví.
Ale ať nad tím dumám ale jak chci, tak mi prostě vychází, že masa se budu muset vzdát úplně, nebo máte někdo jinou zkušenost?

31.1.2022 17:29
eli22

XXX.XXX.58.41

aha napsal(a):
Zdravím ve spolek, prosím, je možné, že psovi po čase přestane krmení barfem vyhovovat?

Čuba 7 let, po prvním roce granulí (nechtěla je) jsem přešla na barf. Maso, zelenina, ovoce, doplňky OK, jiné přílohy jsem nedávala, pálila jí po tom žáha.
Po 4 letech barfování mi postupně přestala jíst ryby, dršťky, vepřové... Až už jsem ji neměla co dát.
Tak jsem se vrátila ke granulím, ale masa jsem se nechtěla vzdát. Momentálně (cca 2 roky) tedy má ráno granule, večer maso.
Stejně to ale poslední dobou není ono, začalo jí smrdět z tlamy.
Nedělali jí dobře pařátky, záušky (natrávené je blila).
Zuby a vše okolo má OK, tak dostává 2x denně Helicid.
Taky dost prdí a lehce nás doma tráví.
Ale ať nad tím dumám ale jak chci, tak mi prostě vychází, že masa se budu muset vzdát úplně, nebo máte někdo jinou zkušenost?

Tak hlavně jí nejdříve nechte udělat veškerá vyšetření.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.1.2022 17:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

To není zrovna obr dumání... Zápach z tlamy je třeba zánět, ledviny, játra.
Asi něco blbě tráví, ne? Příloha, granule, kosti, obilí,...pohyb?

31.1.2022 18:04
aha

XXX.XXX.80.89

Tím vše OK bylo myšleno, že vetem byla zkontrolovaná, vyšetřena a vše dopadlo dobře. Proto byl jen nasazen Helicid a doporučeno krmit jen granulema.

Ano, očividně blbě tráví maso..? Proto ten dotaz, jestli se někdo nesetkal s tím, že bylo nutné přejít z masa na granule, když je barf tak vychvalován, a já sama jsem z něj byla tak nadšená, proto se mi nechce se toho masa úplně vzdát.

31.1.2022 18:14
janaa

XXX.XXX.2.66

Já tomu nějak nerozumím. Píšete,že na mase byla ok,ale nemohla přílohy, problém byl,že přestávala kde co žrát. A ty problémy přišly až ted v těch dvou letech,kdy je to půl napůl? To,že nemůže sušený věci,takových psů je hafo,to nemá s masem nic společnýho. Mě z toho spíš vychází,že problém jsou ty granule,zvlášť jestli nejsou bezobilné...

31.1.2022 18:33
aha

XXX.XXX.80.89

janaa napsal(a):
Já tomu nějak nerozumím. Píšete,že na mase byla ok,ale nemohla přílohy, problém byl,že přestávala kde co žrát. A ty problémy přišly až ted v těch dvou letech,kdy je to půl napůl? To,že nemůže sušený věci,takových psů je hafo,to nemá s masem nic společnýho. Mě z toho spíš vychází,že problém jsou ty granule,zvlášť jestli nejsou bezobilné...

4 roky byla čistě na barfu a byla OK - nedostávala jen ty přílohy jako rýži, apod.

Po 4 letech čistě na barfu mi přestala postupně žrát všechny druhy masa.

Začala jsem tedy dávat i granule. Takto - ráno granule, večer maso, krmím 2 roky. Teď, po 2 letech opět spatřuji jisté problémy, které přisuzuji krmení masem. Jen mi prostě nesedí to, jestli je možné, že po nějaké době může maso a barf dělat psovi problém?

31.1.2022 18:42
janaa

XXX.XXX.2.66

aha napsal(a):
4 roky byla čistě na barfu a byla OK - nedostávala jen ty přílohy jako rýži, apod.

Po 4 letech čistě na barfu mi přestala postupně žrát všechny druhy masa.

Začala jsem tedy dávat i granule. Takto - ráno granule, večer maso, krmím 2 roky. Teď, po 2 letech opět spatřuji jisté problémy, které přisuzuji krmení masem. Jen mi prostě nesedí to, jestli je možné, že po nějaké době může maso a barf dělat psovi problém?

Nevím,proč to přisuzujete masu, tomu nerozumím. Jinak obecně se to nestává, pokud pes neomarodí,to se pak samozřejmě může stát lecos,ale možné je obecně všechno

31.1.2022 18:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To jsem se právě chtěla zeptat, jakové záušky a pařátky...sušené? To jsem psům nikdy nekupovala, protože to ve mě nebudilo důvěru a jim to nechutnalo. Jednou jsem koupila pytel uší a musela jsem ho zkrmovat tak, že uši plavaly den ve vodě, až rozměknuly a tak byli ochotní každý ucho sežrat. Syrové maso mi nejedli vůbec, roky jsem krmila vařeným, postupně jsem ubírala dobu, až to bylo jen malinko ovařené. Doslova na stará kolena začal pes jíst i syrové, v té době už byl jen jeden. Od mala byl jen na granulích a průjmoval, proto jsme přešli na vařené maso a bylo po průjmech. Cca v 6letech začal mít problémy s pálením žáhy, stejně jak popisujete, říhal, olizoval se, hasil vodou. Jestli i prděl nevím, je venkovní Pořád dostával BARF, ale už takřka bez příloh a zeleniny - jak jsem mu to tam dala, nežral to. Celý život žral víceméně z donucení, musela jsem ho ukecávat, aby něco snědl. Poslední roky jedl tak, že k večeři muž před něj postavil misku z granulema, rozežral se na tom a pak snědl i misku s masem. Už asi dva roky mu maso sypu umletýma vaječnýma skořápkama na to překyselení. Většinou to pomáhalo. No před pár měsíci, jako by to pomáhat už přestalo. Naštěstí jsem vysledovala, že když ráno sežere nějakou psí nebo kočičí kapsičku, prostě něco málo do žaludku, klidně levný šunt, ale musí mu to chutnat právě, aby to snědl...tak ho žáha nepálí. Třeba si z toho vyberete něco, co sedí i na vás

Přidejte reakci

Přidat smajlík