Cocoa

XXX.XXX.105.222
Dobrý den,
já bych se chtěla zeptat jestli má někdo zkušenost s tím, že jeho civava prodělala již dva císaře a šla by na třetí.
Pořídila jsem si fenku před 2 měsíci od paní, která se už údajně o civku nemohla starat. Dvouletou za 4000. Dostala jsem k ni čip i průkaz kde ovšem není ani zmínka o císaři.
Při koupi jsem byla informována ze snad fenka jednou měla stěně, fajn.
Teď nám začala harat a my jsme chtěli nechat fenku nakryt psikem kamarádky pouze pro štěňátka, která si necháme (máme rádi civavy), jenže!
Píšu dceři té staré paní jestli je možné ze už fenka hara (bylo mi řečeno až za půl roku) a ona mi napsala ze fenka má za sebou již tři císaře a kryti mi nedoporučuje...
Co si o tom myslíte?
Uživatel s deaktivovaným účtem

....že jste množirna....
Pomyslíme si, chudák fenka, z množky se dostane k další množce. Holt první množce se už nechtělo platit za císaře.
Tak těch císařů měla kolik? 2 nebo 3? Fakt chcete nakrýt fenu, která evidentně není schopná normálně porodit? Co asi myslíte, že udělají další štěňata s takhle rozřezanou dělohou?

Drahá množko, tentokrát nákup nevyšel, to zvíře není vhodné k množení.
Cocoa
napsal(a):
Dobrý den,
já bych se chtěla zeptat jestli má někdo zkušenost s tím, že jeho civava prodělala již dva císaře a šla by na třetí.
Pořídila jsem si fenku před 2 měsíci od paní, která se už údajně o civku nemohla starat. Dvouletou za 4000. Dostala jsem k ni čip i průkaz kde ovšem není ani zmínka o císaři.
Teď nám začala harat a my jsme chtěli nechat fenku nakryt psikem kamarádky pouze pro štěňátka, která si necháme (máme rádi civavy), jenže!
Píšu dceři té staré paní jestli je možné ze už fenka hara (bylo mi řečeno až za půl roku) a ona mi napsala ze fenka má za sebou již tři císaře a kryti mi nedoporučuje...
Co si o tom myslíte?
Dvouletá fena po dvou (třech) císařích, vy ji máte dva měsíce a hup další nakrytí... Děláte si p.r.d.e.l, nebo jste skutečně takový dobytek?

Dasvo
napsal(a):
Dvouletá fena po dvou (třech) císařích, vy ji máte dva měsíce a hup další nakrytí... Děláte si p.r.d.e.l, nebo jste skutečně takový dobytek?
koupí levně mladou fenu čivavy... k čemu jinému, než na štěňátka?
Otázka

XXX.XXX.230.195
impact
napsal(a):
Jediný dobro, co pro tu fenu a její rodidla můžete udělat, je kastrace. Tohle stejně do budoucna nezůstane bez následků..
Ano, člověk má po přečtení tohoto příspěvku, hned víc pochopení pro vyžadování kastrace u fen z útulku. 😱
Otázka

XXX.XXX.230.195
lesnížínka
napsal(a):
Mě by spíš zajímalo, když vet dělá feně třetího císaře, proč ji rovnou nevykastruje
To netuším. Naše fena měla při porodu problém, tak jsem ji potom co se dala doporadku, nechala kastrovat. Taková věc se prostě dědí, do chovu má jít jen to nejlepší. Nicméně, zjevně to není většinový názor.

lesnížínka
napsal(a):
Mě by spíš zajímalo, když vet dělá feně třetího císaře, proč ji rovnou nevykastruje
Protoze o fene vet nerozhoduje, ale vzdycky jen a jen majitel?
A jen tak OT - kastrace u cisare se nedoporucuje, pokud k tomu neni zavazny duvod.
Odpovednost za zvire je na majiteli, nehazejte ji na vety.
lesnížínka
napsal(a):
Ač jsem za, aby fena absolvovala kastraci, tak tohle si tuším vet nemůže dovolit. A silně pochybuju, že by si to některý vet lajznul. Pak ho množka napadne za poškození věci a má průser jako vrata.

lesnížínka
napsal(a):
Protože nemůže. Viz výše.

lesnížínka
napsal(a):
Hele i u lidí jsou tam zdravotní důvody na prvním místě. Může říct, že tam byl problém, může jednoduše proto, že další císař by ji zabil?
Ne, nemůže vykastrovat bez souhlasu majitele. Kdyby na něco přišel během operace (i kdyby si to vymyslel), musí se zeptat. Jinak riskuje obr průšvih.

lesnížínka
napsal(a):
Hele i u lidí jsou tam zdravotní důvody na prvním místě. Může říct, že tam byl problém, může jednoduše proto, že další císař by ji zabil?
tak znova - majitel - ma odpovednost, rozhoduje, plati....
kastrace u cisare znamena zvysene riziko pro fenu pri te jedne konkretni operaci, nehraje se na budoucnost - taky na tom stole muze zustat.
Cocoa

XXX.XXX.105.222
Asi jste mě špatně pochopili !nechcu ji množit a nejsem mnozirna!!!!puvodne jsem chtěla od ni stěně které si nechám ,ne teď když jsme zjistili toto!!! To každý kdo chce udělat stěně je hned mnozirna??myslela jsem ze mi poradíte čo třeba mám dělat s tou Pani a se psem ale ste banda debilu co umí jen napadat ze já sem mnozirna !!!!
Cocoa
napsal(a):
Asi jste mě špatně pochopili !nechcu ji množit a nejsem mnozirna!!!!puvodne jsem chtěla od ni stěně které si nechám ,ne teď když jsme zjistili toto!!! To každý kdo chce udělat stěně je hned mnozirna??myslela jsem ze mi poradíte čo třeba mám dělat s tou Pani a se psem ale ste banda debilu co umí jen napadat ze já sem mnozirna !!!!
To musel bejt dobrej kauf. Koupit si za čtyři litry křížence čivavy a dostat tak prakticky bezpracně fenu, na které se dá hned množit, co? Ještě, když jste ani nemuseli čekat půl roku a rozhárala se hned.
A co byste s tou babou chtěla dělat?
Množka křičí podvedla mě množka.

Cocoa
napsal(a):
Chtěli jste fenu na chov a máte smlouvu, kde je uvedeno,že kupujete fenu do chovu?
Je s PP.Asi ne,tak co chcete s paní dělat.
Jen urážíte lidi, co o chovu něco vědí.Smiřte se s tím,že jste naletěla a jestli chcete fenu nakrýt je vaše volba a vaše starost o její život a zdraví.
Rady a názory zkušených jste dostala holt se neslučují s těmi vašimi.
Janae.

XXX.XXX.160.6
A já měla pocit, že mi máloco vyrazí dech.
Čistě teoreticky,
Kolikrát se dělá císař u u feny plemene, které jinak než císařem množit nejde?

Vono se může psát debilu? deb.l debilové debilní
Množky už se chodí radit na ifaunu. Pokrok nezastavíš.
edit.: aha, tak vulgarismus je prý jen ten deb.l

při císaři teda fenu vykastrovat jde.
a dokonce k tomu je mraky indikací a nikoho se ptát nemusím. když bude děloha na hadry, tak prostě musí ven a pak tam ty vaječníky nebudu nechávat, to není lege artis.

Cocoa
napsal(a):
Dobrý den,
Co si o tom myslíte?
máme rádi civavy
Nezlobte se na mě a čilte se jak chcete, že vás tady označili za množírnu...
Máte rádi čivavy?? No tak to potom přece pečlivě vyberu chovku s ohledem na zdravíčko a s přihlédnutím k povaze a koupím si ČIVAVU, to znamená s PP.
A ne že koupím čivku bez papíru za 4000,- a chci ještě jednu, no tak tu už kupovat nebudu, protože ona mi další štěně vyrobí.
Nakryju tuhle stoprocentní čivavu čivavákem bez papírů, protože jestli je vaše kamarádka taky milovnicí čivav, tak bude mít taky zaručenýho čivaváka za nějaký bratru 4 tis.
Tyhle dvě stoprocentní čivavy, kde absolutně nevíte, jak na tom byli rodiče, prarodiče, jestli mají nějaké zdravotní testy a pod.
Milá slečno, takhle se přeci zodpovědně neodchovává....tak buď se chci chovu věnovat, to znamená, že si pečlivě vyberu a koupím budoucí "chovný materiál" a ani to není záruka...uchovním a pak stejně pečlivě vybírám ženicha a nebo se na to krajcvajc.
Samozřejmě občas se stane nějaká ta nehoda...majitel má doma psa a fenu a přes veškerou snahu to neuhlídá, neboť pejsci jsou v tomto velmi vynalézaví a nebo je fena venkovní a třeba i zavřená v kotci, aby k se k ní nedostal nějakej Donchuán...i to by se stávat nemělo, ale dá se to pochopit....
Ostatní případy jsou prachobyčejné množení bez ohledu na to, jestli si štěně chcete nechat a nebo ne......ono množka není jen "hodně psů, kteří jsou zanedbaní ve sklepě v klecích"
A hlavně ochovávat štěňata by měl někdo, kdo má rozum a ne někdo, kdo si to představuje jak Hurvínek válku...
ona mi napsala ze fenka má za sebou již tři císaře a kryti mi nedoporučuje...
Co si o tom myslíte?
A co myslíte vy?? Jestli teda myslíte??
Málokdy píšu nějaký kousavý komentář, ani jsem se zde nechtěla zapojovat, ale někdy člověk prostě musí

napsal(a):
při císaři teda fenu vykastrovat jde.
a dokonce k tomu je mraky indikací a nikoho se ptát nemusím. když bude děloha na hadry, tak prostě musí ven a pak tam ty vaječníky nebudu nechávat, to není lege artis.
ale ja nikde nepsala, ze to nejde ?
Cocoa
napsal(a):
Dobrý den,
Co si o tom myslíte?
To je pech
Koupíte si psa na množení a ono už to v podstatě nejde.
A teď vážně.
Jestli fenka přežije 3.graviditu a 3.porod (císaře, protože samovolně už to nepůjde) a kdoví, co se jí narodí.
Pravděpodobně se jedná o fenku bez PP, možná je merle (nebo skryté merle, což nepoznáte), nakryjete ji psem bez PP, možná merle (nebo skryté merle, což zase nepoznáte), narodí se po 3.císaři např. 2 double merle chudáčci, kteří budou možná slepí, možná hluší, možná chromí, možná s rozštěpem (nebo jinými nemocemi, které ani neznám), ale budou asi krásní. Budete mít kliku, že matka přežije a nad štěňátky budete slzet a litovat je, co to mají za život. A pak Vám možná mnoho věcí dojde.
Samozřejmě se nic z toho nemusí stát, vše bude zalité sluncem. Ale já bych měla o svou novou kamarádku a potencionální nemocná štěňata strach, tak bych ji nekryla a vykastrovala bych ji, aby se jí už nikdy nikdo nenakryl (ani omylem).
Jestli jste chtěla fenku jako kámošku, vykastrujte a mějte ji ráda. Nebo ji vykastrujte a pak ji darujte/prodejte někomu, kdo stojí o takovou malou kámošku.

Cocoa
napsal(a):
S paní nic neuděláte. S fenkou taky ne - rady padly, nepřipouštět. Píšou debulové.

napsal(a):
S paní nic neuděláte. S fenkou taky ne - rady padly, nepřipouštět. Píšou debulové.
Mně nějak nejde do hlavy, jak by mohla dvouletá čivava stihnout 3 císaře. To snad ani není fyziologicky možné, když vezmu v potaz dobu březosti, dobu hojení... Přece po císaři musí být delší odstup, není možné fenu nakrýt hned při prvním hárání po porodu...

Cocoa
napsal(a):
Jo a co máte v kupní smlouvě? Že jste koupila zdravou fenu s PP na chov? Tipnu si, že ne. Takže máte smolíka.
napsal(a):
Mně nějak nejde do hlavy, jak by mohla dvouletá čivava stihnout 3 císaře. To snad ani není fyziologicky možné, když vezmu v potaz dobu březosti, dobu hojení... Přece po císaři musí být delší odstup, není možné fenu nakrýt hned při prvním hárání po porodu...
Pro množky není nic nemožné, bohužel.. Naše vetka by mohla napsat knihu o tom, co při kastracích našich svěřenců vevnitř našla.
napsal(a):
Ono se ještě nedávno po císaři přímo doporučovalo (!) hned další hárání nakrýt. Dneska už to žádný slušný veterinář nedoporučí, ale přesto se to traduje dál. Navíc podobným neinformovaným množkám jako je Cocoa je to vlastně jedno, protože ona „má ráda čivavy“ a „chce štěně pro sebe“ a nepoužije selský rozum.

Spíš je to troll....ale s dobrou volbou virtuálního tématu, uznávám.
Nevěřím, že existuje dvouletá fena čivavy po třech kaisrech, znovu hárající jako zdravé a fungující zvíře, schopné se dál množit.

napsal(a):
Spíš je to troll....ale s dobrou volbou virtuálního tématu, uznávám.
Nevěřím, že existuje dvouletá fena čivavy po třech kaisrech, znovu hárající jako zdravé a fungující zvíře, schopné se dál množit.
Je fakt, že původní příspěvek je poněkud zmatečný.

"Dostala jsem k ni čip i průkaz kde ovšem není ani zmínka o císaři.
Při koupi jsem byla informována ze snad fenka jednou měla stěně"
Putovní čip.

napsal(a):
"Dostala jsem k ni čip i průkaz kde ovšem není ani zmínka o císaři.
Při koupi jsem byla informována ze snad fenka jednou měla stěně"
Putovní čip.
To mě taky zarazilo - dostala jsem k ní čip. To je jako dostat slevovou kartu v penny marketu.

napsal(a):
To mě taky zarazilo - dostala jsem k ní čip. To je jako dostat slevovou kartu v penny marketu.
Ona ho dá pak tomu štěněti, co vyleze po 4. císaři. Do hrobečku.

lesnížínka
napsal(a):
K čipu je takový ten kódpvý štítek, dokonce několikrát, jeden mám nalepený v očkováku, druhý založený u rodokmenu. Mohla myslet tohle.
Aha. Takže záměna pojmů.?

lesnížínka
napsal(a):
K čipu je takový ten kódpvý štítek, dokonce několikrát, jeden mám nalepený v očkováku, druhý založený u rodokmenu. Mohla myslet tohle.
Jo, měla jsem jich deset, máte pravdu, takže tady se 4. císařem rozhodně končit nebude :-)
Ehm. Jak se dělá císař u psa? Teda feny. To jako 3 nejsou na břiše poznat, nebo se tam leze hlavou nebo jak to je? To se přece nestačilo zhojit a už byl další a na té feně není nic vidět? Anebo tamta množka téhle množce řekla, že to byl únos UFO!

lesnížínka
napsal(a):
Myslím si, že někdo kdo čip nikdy neviděl netuší ani, vo co go.
Jo, to je pravděpodobné.

napsal(a):
je to mozne.
i je mozne stihnot tri cisare a nikdy nenavstivit vet.ordinaci.
videla jsem fotky fen, co si je sami doma rezali - jako lidi jsou neskutecny prasata
granko34

XXX.XXX.99.194
Dobrý den, běžně se nevyjadřuji, ale teď mi to nedá.
To že jste si vzala fenečku od paní co se nemohla již starat, jestli to chápu správně, je velmi pěkné. Měla jste si ale nejlépe na papír vypsat všechny body, na co je třeba se zeptat (odčervení, kastrace, vakcinace, zdravotní problémy, zda brala někdy nějaké léky, byla na operaci...). Jako veterinární lékař vám důrazně nedoporučuji fenečku nechat nakrýt. Pokud ji císařský řez prováděl šikovný vet, na kůži to nebude vidět, ale uvnitř to už bude tolikrát sešité, že by mohlo při další březosti dojít k ruptuře (prasknutí) nějakého orgánu, nejčastěji dělohy. Kvůli tomuto jsem již posílal do krematoria nemálo feneček. Prosím, nedělejte to. Nenechte ji trápit. Fenečku mějte ráda, správně ji krmte, choďte s ní na procházky, a až dohárá ji nechejte vykastrovat, s tím vám může pomoci například Pes nejvěrnější přítel. Mějte se hezky a pořádně ji obějměte !
PS: Čip jste k ní snad nedostala doufám, možná tak kód v očkováku ( :
MVDr. Michal P.
Za přezdívku se omlouvám, ale nechce mě to pustit

napsal(a):
je to mozne.
i je mozne stihnot tri cisare a nikdy nenavstivit vet.ordinaci.
videla jsem fotky fen, co si je sami doma rezali - jako lidi jsou neskutecny prasata
Cože??? 😩😪