Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mikan

9.2.2022 09:49
Mikan

XXX.XXX.74.44

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na výchovu rotvíka.
Známí mají křížence s RTW, musí být důslední, ale to snad všichni, i na jiná plemena. Platí na ně spíše přísná ruka nebo jako já na maliňáka s radostí a pozitivkou?
Popřípadě nevíte kolik váží fenka RTW?
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2022 09:50

9.2.2022 10:12

Já chci taky takovouhle brigádu! Kolik to hodí?

9.2.2022 10:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já chci taky takovouhle brigádu! Kolik to hodí?

Některý okresy teď mají jarní prázdniny...asi tak

9.2.2022 10:23
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Prosím, ať napíše, že jí je 13.

9.2.2022 10:29
Terven

XXX.XXX.110.191

rapotacka11 napsal(a):
Prosím, ať napíše, že jí je 13.

Tak podle IP adresy evidentně troll - v sousedním vlákně píše, že uvažuje o BOM a tady píše, že už ho má a jde na něj pozitivkou

9.2.2022 12:40
Joohana

XXX.XXX.157.168

Mně to spíš přijde jako hledání, na kterého psa tedy může zakladatel s tou "pevnou rukou" - malina by to neustála, tak jetlipak to půjde s rotvíkem...

9.2.2022 12:50
keissa

XXX.XXX.155.174

Joohana napsal(a):
Mně to spíš přijde jako hledání, na kterého psa tedy může zakladatel s tou "pevnou rukou" - malina by to neustála, tak jetlipak to půjde s rotvíkem...

ono jak která malina hodně malin by to vrátilo a to pak je i docela pruser

9.2.2022 17:45
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Joohana napsal(a):

Mohla by to zkusit v salonu. (SM)
A tomu "psímu trenérovi"
může dát 1x slevu.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2022 19:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.215

Rtw vás za tvrdou ruku jednoho dne zakousne. I kdyz nevim jak ti soucasni paskvilove co uz nevypadaj jako rtw ale stafbul.

9.2.2022 20:23
Siberiana

XXX.XXX.62.170

Pokud hledáte psa, který zvládne pevnou ruku, tak doporučuju vyzkoušet některého z moderních robo psů. Umí sedni, lehni nebo se třeba překulit na záda a to zcela bez cvičení! Navíc je možné je sehnat již od 2000Kč a to se prostě vyplatí! Ale pokud to není váš šálek kafe, tak je tu další alternativa. Tato zvířata sice při cvičení vyžadují manuální korekci, ale za to snesou velice tvrdou ruku! A navíc jsou v nabídce i více exotičtí tvorové jako je lev nebo panther. Více informací na stránkách jedné nejmenované švédské společnosti prodávající nábytek.

PS: Ať se vám to líbí nebo ne, tak většina psů bude pod tvrdou rukou buď psychicky labilní a rozloží se nebo vám to vrátí i s úroky.

PPS: Nedávali si lidé s trollingem dřív trošku víc záležet? No tak, snažte se alespoň trošku.

10.2.2022 09:20

noo
přísná ruka, píše zadavatel (bez ohledu na trolla či netrolla)
co to je?
pokud to znamená výchova, výcvik, pravidla, režim, důslednost, vedení psa...pak jednoznačně ano, u takového plemene tím tuplem
přísná ruka přeci není synonymum pro tvrdý přístup, pro výchovu/výcvik skrze tresty

mám přísnou ruku, přiměřeně plemeni, a kanadu (jako onu vojenskou botu) na psa nepoužívám.....

10.2.2022 10:14

noo
co to je?
pokud to znamená výchova, výcvik, pravidla, režim, důslednost, vedení psa...pak jednoznačně ano, u takového plemene tím tuplem
přísná ruka přeci není synonymum pro tvrdý přístup, pro výchovu/výcvik skrze tresty

mám přísnou ruku, přiměřeně plemeni, a kanadu (jako onu vojenskou botu) na psa nepoužívám.....

Ono dneska "přísná ruka" pro někoho může bejt třeba jen to, že jste psovi odmítli dát řízek, když tak žalostně žebral a smutně koukal
A myslím, že pro naprostou většinu lidí v mým okolí je děsná přísnost pouhé vyžadování poslušnosti na první povel.
Spousta lidí by psovi radši vymluvila / vyřvala díru do hlavy, a až by jim za sto let začalo vadit, že pes furt ještě neposlouchá, psa by nějak potrestali. A tak si třeba představují tu přísnost.

10.2.2022 10:16

Ono dneska "přísná ruka" pro někoho může bejt třeba jen to, že jste psovi odmítli dát řízek, když tak žalostně žebral a smutně koukal
A myslím, že pro naprostou většinu lidí v mým okolí je děsná přísnost pouhé vyžadování poslušnosti na první povel.
Spousta lidí by psovi radši vymluvila / vyřvala díru do hlavy, a až by jim za sto let začalo vadit, že pes furt ještě neposlouchá, psa by nějak potrestali. A tak si třeba představují tu přísnost.

To je pravda... Já když jsem vždy povelovala psy před cizíma, tak jsem akorát vždy slyšela, jací jsou to chudáci

10.2.2022 10:21

noo
co to je?

No holka, já musím říct, že přísnou ruku si mnozí představují trochu jinak než ty.
Nikdy nezapomenu, jak jsme s malou Ginou byly na socializační prochajdě v zoo...já jsem to pak tady i psala, byla jsem z toho dost špatná...procházíme několik metrů od lavičky, kde sedí chlap a na vodítku štěně maliňáka, malé, určitě max 3 měsíce a to by člověk neřekl, jak viděllo Ginu, tak samozřejmě radostně tradá směr k ní...no bylo dost drsným způsobem přitaženo zpět a dostalo na zadel...a to rozhodně ne tak, jak to dělám já "nezlooob nebo maminka udělá baci baci".

No chlap evidentně drsňák s drsným maliňátkem, tak přeci nedopustí, aby mu štěně přerostlo přes hlavu.

To akorát já blbka s pastevcem a nějaká rodina se štěnětem retrívra jsme asi divný, protože jsme byli šťastní, že jsme potkali druhé štěně a že se můžeme očuchat, pozdravit, poskákat...teda ta štěňata, ne my lidi......

Takže byť já si tu přísnou ruku představuju stejně, tak vím, že je mraky lidí, kteří přísnou ruku mají jako synonymum pro dost hrubé zacházení se psem založeném na trestech.

10.2.2022 10:45

"Ono dneska "přísná ruka" pro někoho může bejt třeba jen to, že jste psovi odmítli dát řízek, když tak žalostně žebral a smutně koukal "

= můj muž

a se mnou to pak málem seklo, když si pes u veta vlezl na váhu, a tam bez nějaké desetinky 69kg! (v 6ti měl 63, a já žila v tom, že když v souvislosti s ním uvádím hmotnost 65 kg, tak tak je to kilíčko rezerva )

10.2.2022 11:12

"Ono dneska "přísná ruka" pro někoho může bejt třeba jen to, že jste psovi odmítli dát řízek, když tak žalostně žebral a smutně koukal "

= můj muž

a se mnou to pak málem seklo, když si pes u veta vlezl na váhu, a tam bez nějaké desetinky 69kg! (v 6ti měl 63, a já žila v tom, že když v souvislosti s ním uvádím hmotnost 65 kg, tak tak je to kilíčko rezerva )

No takhle asi dopadne brzo Gina...taky uvádím váhu 46 kilo a myslím, že to máme z rezervou, ale tak nějak mám strach, že až s ní půjdu na veterinu, tak omdlím....co ta toho vyškemrá od manžela, to je až neskutečné, to i já chronický krmič a rozmazlovač už nadávám.
Vycvičená je dobře...přijdu do kuchyně k páníkovi, sednu si...kňournu, dostanu pamlsek...sním ho a jdu znova a znova a pak už páník říká "Ginuš už stačilo.."...no tak kňournu, nakloním hlavu a začnu podávat pacinu a minimálně ještě jeden poslední vyškemrám.

Přitom musím říct, že to je opravdu manželův, byť nechtěný výcvik, Gina není žebravej pes...jo jasně, že se přesune do mojí blízkosti, když jím, protože pokud to není něco vysloveně nevhodného, tak dostane poslední sousto a je zvyklá se mnou snídat, ale že by byl nějaký problém s louděním...to fakt ne a s louděním pamlsků už vůbec.

10.2.2022 11:23

On tu "pevnou ruku" každý vnímá jinak. Já jednou po procházce řekla sousedce, že půjdeme ještě chvilku cvičit a ona na mě "aha, drezúra". Její fena je tlustá, rve piškoty cizím lidem z kapsy, povely neumí žádné. Ale pravda, protože je opravdu hodně obézní, tak jí neuteče.

10.2.2022 20:13
odberryho

XXX.XXX.62.254

On tu "pevnou ruku" každý vnímá jinak. Já jednou po procházce řekla sousedce, že půjdeme ještě chvilku cvičit a ona na mě "aha, drezúra". Její fena je tlustá, rve piškoty cizím lidem z kapsy, povely neumí žádné. Ale pravda, protože je opravdu hodně obézní, tak jí neuteče.

No jéje! To je geniální! Kašlu na poslušnost, psa si řádně vykrmím Vzhledem k tomu, že je to retrívr, mi to nezabere ani moc času...to je pochodující popelnice. Ono by asi stačilo nechat ho žebrat právě u těch, co mají kapsy plné piškotů. Pořád to slýchám, že je můj pes hrozně hubený a mají tendence ho chudáčka krmit, když doma nedostane

11.2.2022 07:54
Mí

XXX.XXX.69.198

Co je to pevná ruka? Že za to co člověk nedokázal psu vysvětlit a naučit ho to,dostane pes výprask? Nepleťte si důslednost s pevnou rukou.

11.2.2022 09:32
Terven

XXX.XXX.110.191

noo
co to je?

To, o čem píšete vy, tomu já bych neříkala přísnost, ale laskavá důslednost.

To víte vy, ale hodně majitelů, zejména chlapů, si přísnou výchovu takto představuje. Občas, když vidím některý muže umravňovat svoje psy škubáním, srážením k zemi a autoritativním řevem, nejradši bych jim dala do držťky.
Přísnost je takovej nejasnej zavádějící pojem. Jednak si každej představí jinak jeho obsah a pak je individuání i míra téhož.
Jsem přesvědčená, že podstatnější než jakou intenzitou člověk poveluje nebo koriguje, je jeho vnitřní nastavení a čitelnost pro zvíře. Pokud to má v hlavě srovnaný a je si jist tím, co chce, pak může třeba šeptat anebo jenom ukazovat a pes mu funguje. Oproti tomu lidi, kteří se navenek snaží být rázní a rozhodní a není jim to vlastní, většinou moc úspěšní ve výchově nebývají.

11.2.2022 10:21
eli22

XXX.XXX.96.227

Terven napsal(a):
To, o čem píšete vy, tomu já bych neříkala přísnost, ale laskavá důslednost.

To víte vy, ale hodně majitelů, zejména chlapů, si přísnou výchovu takto představuje. Občas, když vidím některý muže umravňovat svoje psy škubáním, srážením k zemi a autoritativním řevem, nejradši bych jim dala do držťky.
Přísnost je takovej nejasnej zavádějící pojem. Jednak si každej představí jinak jeho obsah a pak je individuání i míra téhož.
Jsem přesvědčená, že podstatnější než jakou intenzitou člověk poveluje nebo koriguje, je jeho vnitřní nastavení a čitelnost pro zvíře. Pokud to má v hlavě srovnaný a je si jist tím, co chce, pak může třeba šeptat anebo jenom ukazovat a pes mu funguje. Oproti tomu lidi, kteří se navenek snaží být rázní a rozhodní a není jim to vlastní, většinou moc úspěšní ve výchově nebývají.

Škoda, že se dá dát příspěvku jen jeden "hlas". Tady by se jich hodilo víc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík