Dobrý den, už tu sice pár diskuzí bylo ohledně tohoto tématu.
Ale ráda bych spíš radu ohledně nějaých pomůcek. Přiblížím situaci.
Máme desetiletého křížence, manžel ho před 9 lety zachránil z útulku. Kříženec Jack russell a jezevčík.
Když si ho z útulku vzal, měl po zlomenině packy a vadila mu kdejaká rána. Bál se koštěte, nevíme , co vše si musel zažít.
Značkování začalo, když se manžel dal dohromady s jeho bývalou přítelkyní cca před 5-6 lety. Měla doma už jednoho psa, který byl teda jen na zahradě. Ale v tu dobu to začalo a od té doby to přetrvává až do teď. :( My máme ještě čubu doma a kočku.
Už jsem zkoušela snad všechny rady, co jsem kde našla po netu a prostě ne a ne s tím přestat.
Dělá to převážně jen v noci, když spíme, nebo když jsou doma sami. Jsme v baráčku, takže ven chodí dost často. Když je hezky, jsou venku celý den.
Značkuje si jedno místo a to nohu od jídelní židličky našeho syna, včera jsem schválně pod tu židličku tedy dala podložku, ale schválně počůral roh někde jinde. :(
Už jsem to vzdala a ráda bych, kdyby mi třeba někdo poradil nějaké opravdu dobré plíny, nebo cokoliv.
Zkoušeli jsme nějaké klasické, jako pro děti vypadají. Ale bez úspěchu, v noci si ji sundal a opět louže.
Prosím prosím, poraďte. Cokoliv :D
Uživatel s deaktivovaným účtem

BarboraLoprais
napsal(a):
Dobrý den, už tu sice pár diskuzí bylo ohledně tohoto tématu.
Ale ráda bych spíš radu ohledně nějaých pomůcek. Přiblížím situaci.
Máme desetiletého křížence, manžel ho před 9 lety zachránil z útulku. Kříženec Jack russell a jezevčík.
Když si ho z útulku vzal, měl po zlomenině packy a vadila mu kdejaká rána. Bál se koštěte, nevíme , co vše si musel zažít.
Značkování začalo, když se manžel dal dohromady s jeho bývalou přítelkyní cca před 5-6 lety. Měla doma už jednoho psa, který byl teda jen na zahradě. Ale v tu dobu to začalo a od té doby to přetrvává až do teď. :( My máme ještě čubu doma a kočku.
Už jsem zkoušela snad všechny rady, co jsem kde našla po netu a prostě ne a ne s tím přestat.
Dělá to převážně jen v noci, když spíme, nebo když jsou doma sami. Jsme v baráčku, takže ven chodí dost často. Když je hezky, jsou venku celý den.
Značkuje si jedno místo a to nohu od jídelní židličky našeho syna, včera jsem schválně pod tu židličku tedy dala podložku, ale schválně počůral roh někde jinde. :(
Už jsem to vzdala a ráda bych, kdyby mi třeba někdo poradil nějaké opravdu dobré plíny, nebo cokoliv.
Zkoušeli jsme nějaké klasické, jako pro děti vypadají. Ale bez úspěchu, v noci si ji sundal a opět louže.
Prosím prosím, poraďte. Cokoliv :D
A on značkuje (menší ucvrknutí) nebo se kompletně vyčůrá? Podle popisu mi to spíš přijde jako druhá varianta.
Kdy naposledy večer venčíte a kdy vstáváte?
Právě, že spíše ucvrknutí,ale pravda, jak kdy no. Není to úplně každou noc, tak 3x - 4x do týdne... A co jsem si všimla, když na té židličce necháme třeba pověšenou mikinu, tak to ji počůrá pokaždé. Proto mě spíš utkvělo to značkování. Ale zkusíme teda ještě veterináře a nechat vyšetřit tu prostatu, jak píše dál paní. Jinak já chodím spát celkem pozdě, okolo 11 třeba a vstávám s malým na tu 7 cca no.

Unavit, nakrmit, spát. Vymezit prostor na spaní. Chodba např. No a dveře se musí zavřít, že jo.
Až se bude snažit přes den, koukat, chytit, ven. Nebo si dejte pár nočních a sledujte. Chytit a ven.
Pokud mu nikdo neubližuje, tak prostě doma tohle dělat nebude.

lesnížínka
napsal(a):
Dělá to 5 let, nikomu to nevadilo, teď už se to nejspíš těžko odnaučí...
Protože starého psa novým kouskům... že jo :D
Když to řeknu blbě, já jsem se s tím asi už tak nějak smířila, že už ho to neodnaučím. Zvlášť, když nejsem nějáký odborník přes psy. :D Proto hledám teda nějákou alternativu , že bych pořídila nějáký ten pás no. Už jsem ho i objednala , tak uvidíme. :) Každopádně moc děkuju všem za rady a názory. :)

Zkoušeli jste dát tu židličku z dosahu?
Zkoušeli jste psa třeba na noc zavřít někam, kde nebudou věci, který si obvykle značkuje?