Max2022

XXX.XXX.16.242
Máme doma 4 měsíční štěně velkeho pudla,
je docela učenlivý. Trápí mne, že potřebuje močit co dvě hodiny. Doma už v podstatě vůbec loužičku ani bobek neudělá. Pokud s ním ,ale nejdu co dvě hodiny ,tak si trochu uleví, ale nikdy ne úplně, jen tím upozorní, že fakt potřebuje. Má deset kilo a vypije cca litr vody za den. Nevím jestli mám plašit a nebo na to má ještě ve 4 měsících nárok.
Uživatel s deaktivovaným účtem

I v noci?
Max2022

XXX.XXX.16.242
V noci chodíme co 4 hodiny.
Je na granulích a doma máme ta 23 - 24 stupňů.
Max2022
napsal(a):
Na granulích psi pijou fakt hodně, mám to teď z první ruky, přešla jsem napůl na barf a pes vypije polovinu co dřív. No a 23-24 stupňů je strašně moc, my máme doma 20 a pes leží většinu času na dlaždicích protože je mu teplo.
Chození každé 2 hodiny mi přijde u štěněte normální, ale já jsem houby znalec.
Max2022
napsal(a):
Tak našemu je necelých 5 měsíců a jdeme ve 23 a ráno v 6, a to už asi měsíc. Nevím, jestli na to má vliv teplota, spíš asi ne. My /i psi/ spíme při 18 st. Ale divné je, že si "tak trochu uleví". Mohl by to být třeba nějaký zdravotní problém.
Max2022

XXX.XXX.16.242
On dobře ví, že doma nesmí, tak si trochu učurne, není to pár kapek, ale ani to nepustí vše. Já s ním jdu hned ven tam se za dveřmi dočůrá..
Max2022

XXX.XXX.16.242
Max2022
napsal(a):
On dobře ví, že doma nesmí, tak si trochu učurne, není to pár kapek, ale ani to nepustí vše. Já s ním jdu hned ven tam se za dveřmi dočůrá..
Tady jsem ho zvážil a už nemá 10 kilo, ale 14,5 kilo. A pije teda cca1litr za den.

Max2022
napsal(a):
Viz výše. Máte doma přetopeno (i na mě). A zvážila bych zdravotní problém.

eli22
napsal(a):
Tak našemu je necelých 5 měsíců a jdeme ve 23 a ráno v 6, a to už asi měsíc. Nevím, jestli na to má vliv teplota, spíš asi ne. My /i psi/ spíme při 18 st. Ale divné je, že si "tak trochu uleví". Mohl by to být třeba nějaký zdravotní problém.
Já myslím, že teplota by vliv mít mohla. 23, 24 stupňů mi přijde dost.

Kdyz hodne pije, casteji moci - ono to spolu dost souvisi
Max2022

XXX.XXX.16.242
Za 24 hodin, při 14,5 kilech. Někde jsem četl že může vypít 100ml na 1 kilo váhy a je to v normě. Tak nevím.

eli22
napsal(a):
No ale stejně, litr za den???
Kdyz si napr. stene hraje v pretopenem byte, bude lemtat porad - aby se ochladilo , ne ze vodu potrebuje.
Proto se ptam, jestli vydrzi pres noc.
4 h je malo - pokud fakt musi, nechala bych mu min. vysetrit moc
Max2022

XXX.XXX.16.242
Musím zkusit tu noc, protože ty 4 hodiny jsem si vlastně nastavil já a ještě jsem ho nezkusil nechat od půlnoci do šesti bez vy venčení. Dnes to zkusím jestli to dá.
Ale tak ono každé štěně se tu čistotnost učí jinak rychle, nebo prostě vydrží jinak dlouhou dobu, se psem jsem lítala jednou v noci do x měsíců, fena snad po týdnu u nás vydržela celou noc... Ty 4 hodiny v noci mi nepřijdou nějak divné u 4měsíčního prcka. Jdu například ve 12 spát, ve 4 vyvenčím a v 8 vstáváme - bych řekla, že na tohle ještě štěně nárok má. Ale ty každé dvě hodiny přes den tak tam už by se mi to asi nezdálo, ale zase, je to individuální. Taky bych pro jistotu nechala vyšetřit moč, já mám pro tyhle případy doma takové ty testovací proužky na moč.
Jinak nevím, jestli se mám vůbec vyjadřovat k teplotě doma , my máme běžně doma cca 26 stupňů a psi jsou ještě nalepení u krbu a nebo zalezlí pod dekou. Oni teplo fakt milují, a nepijou hodně. Pijou na mase úplně minimálně. Ale jakmile zapomenu vyndat maso a dám jim granule, tak to teda pijou dost (bez ohledu na teplotu), tam je ten rozdíl fakt velkej.

Max2021
napsal(a):
Už je to v pohodě 🙂