Doporučte hmyzí granule

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2022 19:06

Nemáte někdo zkušenost s krmením hmyzími granulemi? S dobrým poměrem cena/výkon?

Chci přilepšit jednomu psímu seniorovi s páníčky vegetariány. Mohla by to být pro ně přijatelná forma krmení a pes by měl aspoň nějaké živočišné bílkoviny. Aktuálně je z něj nedobrovolný vegan😯

12.2.2022 19:57

To je snad týrání... ještě k tomu senior :-/
https://www.bitiba.cz/search/results?q=insect
Vše je to tak nějak stejné. Je jako že vegan fakt vegan? Jakože ani vejce? Mléko, máslo? To jim asi bude vadit i hmyz?

12.2.2022 21:14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je snad týrání... ještě k tomu senior :-/
https://www.bitiba.cz/search/results?q=insect
Vše je to tak nějak stejné. Je jako že vegan fakt vegan? Jakože ani vejce? Mléko, máslo? To jim asi bude vadit i hmyz?

Fakt nic. Jen občas mu jedna příbuzná přilepší a na tajňačku podstrčí trochu psí konzervy. Nejlevnější supermarketové. Prý aby měl aspoň trochu masa...

Co jsem koukala, tak veganské granule jsou poměrně drahé, v podobné cenové relaci jsou i některé hmyzí. Třeba by se k tomu dali přesvědčit, když to jsou "jen červíci" a ne teplokrevní živočichové.
Je mi psa líto, navíc to není žádné mrně. BSP.

12.2.2022 21:27

Fakt nic. Jen občas mu jedna příbuzná přilepší a na tajňačku podstrčí trochu psí konzervy. Nejlevnější supermarketové. Prý aby měl aspoň trochu masa...

Co jsem koukala, tak veganské granule jsou poměrně drahé, v podobné cenové relaci jsou i některé hmyzí. Třeba by se k tomu dali přesvědčit, když to jsou "jen červíci" a ne teplokrevní živočichové.
Je mi psa líto, navíc to není žádné mrně. BSP.

Záleží, kde nakupují, tady jsou za stejno
https://www.bitiba.cz/search/results?q=vegan
Naštěstí tam dávají 1 g taurinu i L-karnitinu, ale je to uměle dodané, no... třeba by jim nějak došlo, že když tam tohle musel výrobce dodat, aby pes neumřel na DCM, což se týká hlavně velkých psů, tak to asi tak skvělé není? Green petfood dali L-karn. jen čtvrtinu, co těm lidem tak říct, že vlastně psa ohrožují? Jestli jsou chytrý :-) Ale tuším, že to je jak hrachovou bílkovinou na zeď.

12.2.2022 21:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

A jak dlouho ho maj, jak k němu přišli?
Obávám se, že pokud ho mají už delší dobu a ještě nechcíp, tak se přesvědčit jen tak nedaj.

12.2.2022 21:59

Záleží, kde nakupují, tady jsou za stejno
https://www.bitiba.cz/search/results?q=vegan
Naštěstí tam dávají 1 g taurinu i L-karnitinu, ale je to uměle dodané, no... třeba by jim nějak došlo, že když tam tohle musel výrobce dodat, aby pes neumřel na DCM, což se týká hlavně velkých psů, tak to asi tak skvělé není? Green petfood dali L-karn. jen čtvrtinu, co těm lidem tak říct, že vlastně psa ohrožují? Jestli jsou chytrý :-) Ale tuším, že to je jak hrachovou bílkovinou na zeď.

Přesně na tom jsem teď postavila argumentaci, že bez živočišných bílkovin bude trpět ten pes. Zdá se, že červíci možná projdou. Je to tak 50:50

12.2.2022 22:05

Atheira napsal(a):
A jak dlouho ho maj, jak k němu přišli?
Obávám se, že pokud ho mají už delší dobu a ještě nechcíp, tak se přesvědčit jen tak nedaj.

Právě, že ho mají celkem krátce. A úmysl mají dobrý, ujali se starého nechtěného psa, jezdí s ním na nejvyhlášenější kliniku v okolí. Ale odpírat masožravci maso je úlet. Blbě je, že se to vůbec vyrábí a výrobce to podává jako super zdravou stravu pro psa... Někteří jedinci to berou jako posvěcení, že psovi hrách stačí 👎

12.2.2022 22:12

Přesně na tom jsem teď postavila argumentaci, že bez živočišných bílkovin bude trpět ten pes. Zdá se, že červíci možná projdou. Je to tak 50:50

Kdybyste se nudila :-) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213453017301015#bib0125
Lépe než cvrček dopadl jen kasein, ale jen proto, že krmili vcelku, zatímco běžně se používá čistý protein.
Smekám před Vámi!
(já bych na to neměla, rychle ztrácím nervy :-))

12.2.2022 22:13

Ono je to asi už dost rozšířené :-/ (jen tady je pár set recenzí... a jakých... takové výplody chorých/
https://v-dog.com/products/v-dog-kibble

12.2.2022 22:32

Ono je to asi už dost rozšířené :-/ (jen tady je pár set recenzí... a jakých... takové výplody chorých/
https://v-dog.com/products/v-dog-kibble

Přečetla jsem pár stránek recenzí a normálně začínám mít pocit, že naším psům ubližuju, když jim nekupuji V-dog😇
A to jsem sama masožrout. Jak se v tom pak mají vyznat vegani?

12.2.2022 22:35

Právě, že ho mají celkem krátce. A úmysl mají dobrý, ujali se starého nechtěného psa, jezdí s ním na nejvyhlášenější kliniku v okolí. Ale odpírat masožravci maso je úlet. Blbě je, že se to vůbec vyrábí a výrobce to podává jako super zdravou stravu pro psa... Někteří jedinci to berou jako posvěcení, že psovi hrách stačí 👎

Úmysl tak akorát pokrytecky dobrý. To jim na té klinice neřekli, že i starý pes by potřeboval živočišnou bílkovinu? Prodává se i sušený hmyz sólo, ale tak snad když jsou "jen" vegetariáni, tak mu snad dopřejí vejce, jogurt apod.

12.2.2022 22:40

Ne, v úvodním příspěvku jsem to napsala špatně. Jsou striktní vegani. Ani vajíčka, ani mléko a mléčné výrobky. Všechno jen rostlinné a k tomu pozobávají B12.

12.2.2022 22:44
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Ne, v úvodním příspěvku jsem to napsala špatně. Jsou striktní vegani. Ani vajíčka, ani mléko a mléčné výrobky. Všechno jen rostlinné a k tomu pozobávají B12.

Tak třeba to někdo umí dobře být vegan, ale zrovna jeden vegan, co z nám já, si vypěstoval alergii na sóju a jeden vegetarián měl v krvi málo železa. No když už , tak aspoň ty červy. Zrovna tento týden jsem na to narazila bylo mi divné, k čemu takové granule jsou.

12.2.2022 22:46

Úmysl tak akorát pokrytecky dobrý. To jim na té klinice neřekli, že i starý pes by potřeboval živočišnou bílkovinu? Prodává se i sušený hmyz sólo, ale tak snad když jsou "jen" vegetariáni, tak mu snad dopřejí vejce, jogurt apod.

Obávám se, že na klinice se neřešilo, čím psa krmí. Dietní omezení nemá, tak k řešení stravy asi zatím nebyl důvod.

13.2.2022 05:51
Mí

XXX.XXX.68.133

Napadlo mně,jestli by jste nemohla pomoct psovi oklikou. Pokud vite ke kterému veterináři chodí, zavolat tam a požádat je jestli by nemohli nějak šikovně zapůsobit. Já vim...no, jen nápad.

13.2.2022 06:30
keissa

XXX.XXX.155.174

Nemáte někdo zkušenost s krmením hmyzími granulemi? S dobrým poměrem cena/výkon?

Chci přilepšit jednomu psímu seniorovi s páníčky vegetariány. Mohla by to být pro ně přijatelná forma krmení a pes by měl aspoň nějaké živočišné bílkoviny. Aktuálně je z něj nedobrovolný vegan😯

jen mě ted tak napadlo že spousta psu žjie na marketovkách jak granulích tak konzervách a tam je toho masa .... teda něco jako masa tak minimálně že jsou vlastně taky veganí a žijí ..

13.2.2022 07:23
Atheira

XXX.XXX.148.47

Přečetla jsem pár stránek recenzí a normálně začínám mít pocit, že naším psům ubližuju, když jim nekupuji V-dog😇
A to jsem sama masožrout. Jak se v tom pak mají vyznat vegani?

Jak se v tom maj vyznat? Normálně. Úplně tou nejjednodušší logikou a zamyšlením nad tím, co je pes za zvíře.

Zkusila bych se jich normálně zeptat, jestli přemýšleli nad přirozeností psa... Je totiž normální být vegan a krmit psa masem. Prostě je a naštěstí je takových lidí celkem hodně.
Jsou taky takoví vegani, co odmítají vlastnictví zvířat jako mazlíčků a berou pomoc psovi bez domova jako takový nutný zlo,kdy ale nemá právo chudák jist jiná zvířata...
Kdyby to náhodou měli takhle, pak by možná stálo za promluvu to, jestli by nebylo lepší dát ho jinam.

13.2.2022 08:28

Atheira napsal(a):
Jak se v tom maj vyznat? Normálně. Úplně tou nejjednodušší logikou a zamyšlením nad tím, co je pes za zvíře.

Zkusila bych se jich normálně zeptat, jestli přemýšleli nad přirozeností psa... Je totiž normální být vegan a krmit psa masem. Prostě je a naštěstí je takových lidí celkem hodně.
Jsou taky takoví vegani, co odmítají vlastnictví zvířat jako mazlíčků a berou pomoc psovi bez domova jako takový nutný zlo,kdy ale nemá právo chudák jist jiná zvířata...
Kdyby to náhodou měli takhle, pak by možná stálo za promluvu to, jestli by nebylo lepší dát ho jinam.

Tohle není jejich případ. Oni psa bezmezně milují, stejně jako ostatní zvířata, a dělají pro něj (ze svého pohledu) to nejlepší.
Zkusila jsem to přes informace o šelmách, jejich zubech, trávicím traktu, hrozících nemocech a možnosti krmit psa lépe, aniž by je to extra drásalo. Teď už je to na nich, přemýšlejí a studují složení.

13.2.2022 08:46

Tohle není jejich případ. Oni psa bezmezně milují, stejně jako ostatní zvířata, a dělají pro něj (ze svého pohledu) to nejlepší.
Zkusila jsem to přes informace o šelmách, jejich zubech, trávicím traktu, hrozících nemocech a možnosti krmit psa lépe, aniž by je to extra drásalo. Teď už je to na nich, přemýšlejí a studují složení.

Kdyby psa fakt milovali, tak mu dopřejí maso. Takhle je to jen faleš.

13.2.2022 08:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Kdyby psa fakt milovali, tak mu dopřejí maso. Takhle je to jen faleš.

Souhlasím.
Informací je všude plno. Jestli se pohybují ve facebookových veganských skupinách, tak na ně sice možná působí i hlasy čirýho šílenství hraničícího s náboženstvím, ale jestli jsou to rozumní dospělí lidé, měli by tohle být schopni vyfiltrovat a postavit si názor na relevantních informacích. Právě pro toho psa a proto, že ho mají rádi.
Pak už je to na nich jaké mají schopnosti a co tomu chtějí obětovat. Není nikde psáno, že se pro psa musí kupovat maso z velkochovů, že ano...

13.2.2022 09:05

faktem je, ze ten pes na tech grancich prezije a nebude zivorit.
jestli jinak se k nemu chovaji pekne - tak asi to neni treba uplne resit.

krmi s nimi nejen zaprisahli vegani, ale davaji se casto alergickym psum, kde proste vse ostatni selhava

Přidejte reakci

Přidat smajlík