JiriKr

XXX.XXX.132.92
Dobrý den, ahoj,
dovolil bych si požádat o radu. Mám bígla starého 11 měsíců. Od malička se držíme pravidla zhruba 1 měsíc = 1 km, s tím že občas více.
Aktuálně tedy chodí každý den pravidelně na procházku 8-12km (+ čůrací procházky kolem domu), občas to protáhneme k 16 km.
Je možné ho nyní brát už i na větší procházky, cca. kolem 20km? Samozřejmě ne každý den, ale třeba 1-2x za týden?
Nachozeno má a snažíme se vybírat terén tak aby nechodil třeba po asfaltu. Ale když už jdeme kolem asfaltu, většinou stejně běhá někde vedle na trávě. Poslední dny už je celkem krásné počasí a tak by mě tedy zajímalo, zda je možné už ty vycházky trošku natahovat. Nerad bych ho nějak ohrozil ve vývoji.
Děkuji moc.
Honza L.
Uživatel s deaktivovaným účtem

JiriKr
napsal(a):
Dobrý den, ahoj,
dovolil bych si požádat o radu. Mám bígla starého 11 měsíců. Od malička se držíme pravidla zhruba 1 měsíc = 1 km, s tím že občas více.
Aktuálně tedy chodí každý den pravidelně na procházku 8-12km (+ čůrací procházky kolem domu), občas to protáhneme k 16 km.
Je možné ho nyní brát už i na větší procházky, cca. kolem 20km? Samozřejmě ne každý den, ale třeba 1-2x za týden?
Nachozeno má a snažíme se vybírat terén tak aby nechodil třeba po asfaltu. Ale když už jdeme kolem asfaltu, většinou stejně běhá někde vedle na trávě. Poslední dny už je celkem krásné počasí a tak by mě tedy zajímalo, zda je možné už ty vycházky trošku natahovat. Nerad bych ho nějak ohrozil ve vývoji.
Děkuji moc.
Honza L.
u bígla bych se nebála - na jedenácti měsících už je dorostlý a aktivitou jistě hýří...
JiriKr

XXX.XXX.132.92
Děkuji. Hýří až moc
JiriKr

XXX.XXX.132.92
Tak právě chodím často i bez psa. Protože jsem tak nějak zvyklý na 30+ km/den . Jinak pejsek většinou nikam dál neběhá, drží se +- stejné trasy, maximálně si jde čuchnout někde vedle. Ale že by běhal někam dál a pak zase zpátky, tak to ne. Je naučen, že mě tak nějak má následovat a maximálně ho zdrží nějaké to čucháníčko
JiriKr
napsal(a):
Tak právě chodím často i bez psa. Protože jsem tak nějak zvyklý na 30+ km/den . Jinak pejsek většinou nikam dál neběhá, drží se +- stejné trasy, maximálně si jde čuchnout někde vedle. Ale že by běhal někam dál a pak zase zpátky, tak to ne. Je naučen, že mě tak nějak má následovat a maximálně ho zdrží nějaké to čucháníčko
30 km dá, má kliku na pána, tady je vláčí na flexině 3km, dokud neztloustnou....
JiriKr

XXX.XXX.132.92
Děkuji moc. To byla moje podmínka, že pokud domů přijde pes, tak dostane to nejlepší a bude mu věnována maximální péče. Pejsků, co chodí na flexině kolem baráku je mi neskutečně líto, v okolí je to drtivá většina.
Tuhle mi jeden pán říkal, že nás moc nevídá, že on venčí tak 6x za den a že Bígl potřebuje hodně pohybu, tak ať s ním chodím častěji ven. To sice ano, on chodí 6x za den 300-500 m kolem baráku. Ještě to zakončil tím, že v pondělí s tím byl na velké 3 km tůře a že pejsek byl pak úplně unavený . Jenže to, že on nás moc nevídá je způsobeno tím, že my nechodíme na procházky kolem baráku, ale když už jdeme ven, tak někam kde nás v životě nemá šanci potkat. Nebo jde pejsek rovnou do auta a jedeme někam za město, nebo někam dál na výlet
JiriKr

XXX.XXX.134.184
Děkuji moc všem za odpovědi :-)
jingless: Fešáci

jingless
napsal(a):
Určitě uplně v pohodě, myslím, že zrovna bígl bude jen a jen rád :-))
aaaa -soused koukam. Hlaska se da poznat :-)

jingless
napsal(a):
Fakt ? Svět je malý, jo jsme z Mirošovic, takže na Hlásku chodíme i běháme, je to tam krásný :-))
tak ja dojizdim, ale kazdy tyden, cele leto tam jezdime rehabilitovat=vyplavat psy.