Zdravím,
mám takový problém, bohužel se moje stěně naučilo chodit čurat na koberec, který máme po celé předsíni.
Ze začátku, když jsme si ji vzali, myslela jsem si ze by vše mohlo být dobré, protože stěně od rodičů, které jsme v tu dobu měli na hlídání u nás čuralo na podložku a ona to vše viděla a vždy očuchala.
Doufali jsme v to že pochopila, že musí na tu podložku, ale pořad nic vůbec se ji na podložku nechce vždy zvolí koberec.
Ven s ní chodíme hned ráno po probuzení a po jídle nebo kdykoliv naznačí, že by se ji chtělo samozřejmě venku, když se vyčurá nebo vykadí, tak přijde velká pochvala a pamlsek, aby věděla, že to tak má být.
No a chtěla bych se zeptat jestli mate někdo takové zkušenosti, jestli je to jen nějaké její přechodné období a co třeba použit aby “jí” ten koberec tak nevoněl. Radši bych uvítala kdyby se vyčurala v koupelně, kde je dlažba ze které to půjde snadno utřít.
Jinak se to vždy snažím hned vyčistit, aby to z koberce necítila.
Děkuji za rady :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dokud budete mít ten mindset, že je ok, aby se pes vyprazdňoval v interiéru, nikam se v nácviku čistotnosti neposunete.
napsal(a):
Dokud budete mít ten mindset, že je ok, aby se pes vyprazdňoval v interiéru, nikam se v nácviku čistotnosti neposunete.
Samozřejmě to není tak že bych jí chtěla učit na doma nebo že by mi to přišlo vpořádku jen jsem myslela nějakou radu ohledně toho aby přestala alespoň chodit na koberec. Přece jen z dlažby to člověk utře hned

deny569
napsal(a):
Samozřejmě to není tak že bych jí chtěla učit na doma nebo že by mi to přišlo vpořádku jen jsem myslela nějakou radu ohledně toho aby přestala alespoň chodit na koberec. Přece jen z dlažby to člověk utře hned
Dočasně odstranit koberec a preventovat - budete si to musit odpracovat a venčit tak často, aby se to štěně nevyprazdňovalo doma. Žádná zázračná rada neexistuje.

deny569
napsal(a):
Ne, takhle to nefunguje. A kdyby... Vám fakt nevadí, že máte z bytu záchod?
Koberec můžete vyhodit, nikdy to z něj nevyčistíte, vy to necítíte, pes jo.
No a psa vezmete pokaždé ven, každých 30 minut, takže nemá šanci čůrat doma.
Čím dřív to pochopíte, tím dřív to pochopí ten pes.
deny569
napsal(a):
To je přece jednoduché, koberec odstranit. Prostě to tam cítí a chodit tam bude

Nebo si tu podložku dejte na koberec. 👌🤣

deny569
napsal(a):
Jenže máme koberec po celé předsíni a nemůžu ho jen tak odstranit :)
Takže budete chodit se psem ven. Super!

A dveře tam máte? Když zavřete dveře do všech místností s kobercem, splní se Vám ty pomočené dlaždičky. Anebo toho psa můžete začít dostatečně často venčit… Možná močí v předsíni nejen kvůli tomu, že mu koberec připomíná podložku, ale také proto, že jsou tam dveře vedoucí ven…

"Nebo si tu podložku dejte na koberec" ☜(゚ヮ゚☜) :-) :-) :-)
já říkala, že máte jít dělat poradce :-)
napsal(a):
Takže budete chodit se psem ven. Super!
Nevím co mate za problém člověk se slušně zeptá a vy očividně mate nějaký komplex který si tu léčíte. Samozřejmě s tím pejskem chodím hned jak se vzbudí, po jídle a kdykoliv jde ke dveřím ven. Takže se nemusíte bát ze bych s ni šla 1 denně :)

mám páté štěně... všechna se naučila být nesmírně rychle čistotná. Ale to se musí "odmakat". V noci - jakmile se štěně začne soukat po pelechu a chce vylézat - chytím do náruče a vybíhám. Ano - i ve sněhu, rozespalá, naboso v pantoflích a v noční košili... Ráno první cesta vede ven. Čůrá pes - já musím vydržet Po snídani jak jinak jdeme ven - štěně vylítat, vyřádit a hlavně vyvenčit před naším odjezdem. V poledne ven před jídlem a po jídle hned taky.... a tak prostě pořád.
Štěně je doma už skoro tři týdny - je maličké - dvou a půl měsíční. Za ty tři týdny byl doma jeden bobek - druhý den u nás. Loužičky občas jsou - ale vždy už letí směr vstup a když to nestihnu, je louže na dlažbě u vstupu. Tam bývá i když je delší dobu doma sám - nad tři hodiny zatím ve dne nevydrží... V noci chodíme jen jednou - venčí se v deset večer, kolem třetí potřebuje ven a kolem šesté vstává. Někdy jsme už celý den na suchu, někdy se tak nedaří... Ale když chce dělat bobek, tak už opravdu nejen že letí ke dveřím, ale i si zaštěká... Když dlouho spí a začne se protahovat - beru ho stále ještě do náruče a pokládám až venku. Protože cestu ven ještě nevydrží, pokud opravdu už nutně potřebuje čůrat, tak to "pustí"... V náručí ne.
Dělá mi radost - zdá se, že bude další brzy už stoprocentně čistotný mamutík.
napsal(a):
A dveře tam máte? Když zavřete dveře do všech místností s kobercem, splní se Vám ty pomočené dlaždičky. Anebo toho psa můžete začít dostatečně často venčit… Možná močí v předsíni nejen kvůli tomu, že mu koberec připomíná podložku, ale také proto, že jsou tam dveře vedoucí ven…
Kdybych měla psa mít mimo koberec tak musí být cely den zavřeny jen v pokoji a věřím v to ze takový lidi jako jste vy by hned na to měli tisíc řečí. Pokud nemáte nic s čím by jste mi slušně poradila tak se asi rozloučíme :)

deny569
napsal(a):
Nevím co mate za problém člověk se slušně zeptá a vy očividně mate nějaký komplex který si tu léčíte. Samozřejmě s tím pejskem chodím hned jak se vzbudí, po jídle a kdykoliv jde ke dveřím ven. Takže se nemusíte bát ze bych s ni šla 1 denně :)
Už tři lidi řekli, že to děláte blbě, ale Vy říkáte, že ne.
Tak se zeptejte odborníků https://www.ifauna.cz/psi/kynologicka-poradna a pak mi napište, prosím :-)
My tady nejsme placení za odkývání blbostí!
napsal(a):
mám páté štěně... všechna se naučila být nesmírně rychle čistotná. Ale to se musí "odmakat". V noci - jakmile se štěně začne soukat po pelechu a chce vylézat - chytím do náruče a vybíhám. Ano - i ve sněhu, rozespalá, naboso v pantoflích a v noční košili... Ráno první cesta vede ven. Čůrá pes - já musím vydržet Po snídani jak jinak jdeme ven - štěně vylítat, vyřádit a hlavně vyvenčit před naším odjezdem. V poledne ven před jídlem a po jídle hned taky.... a tak prostě pořád.
Štěně je doma už skoro tři týdny - je maličké - dvou a půl měsíční. Za ty tři týdny byl doma jeden bobek - druhý den u nás. Loužičky občas jsou - ale vždy už letí směr vstup a když to nestihnu, je louže na dlažbě u vstupu. Tam bývá i když je delší dobu doma sám - nad tři hodiny zatím ve dne nevydrží... V noci chodíme jen jednou - venčí se v deset večer, kolem třetí potřebuje ven a kolem šesté vstává. Někdy jsme už celý den na suchu, někdy se tak nedaří... Ale když chce dělat bobek, tak už opravdu nejen že letí ke dveřím, ale i si zaštěká... Když dlouho spí a začne se protahovat - beru ho stále ještě do náruče a pokládám až venku. Protože cestu ven ještě nevydrží, pokud opravdu už nutně potřebuje čůrat, tak to "pustí"... V náručí ne.
Dělá mi radost - zdá se, že bude další brzy už stoprocentně čistotný mamutík.
Já musím teda zaklepat ale vydrží mi pres celou noc samozřejmě kdyby mě vzbudila tím ze potřebuje tak hned jdu naštěstí zatím očividně nic ona hlavně pres noc žádná louže nikde není ale pres den proste jde na koberec a často i tak že přijdeme z venku kde třeba strávíme i kolem hodiny a hned se vyčura doma a to máte teda dobrou zkušenost :). Rodiče když si brali stěně z útulku tak se naučila během dvou dnů chodit sama na podložku a teď už tam jde jen v akutních případech ale to naše štěndo s tím nějak bojuje :)

No a je to, Odetta diskvalifikace :D
napsal(a):
Už tři lidi řekli, že to děláte blbě, ale Vy říkáte, že ne.
Tak se zeptejte odborníků https://www.ifauna.cz/psi/kynologicka-poradna a pak mi napište, prosím :-)
My tady nejsme placení za odkývání blbostí!
Přišla jsem si pro radu a nějakou alternativu třeba prozatím a vy my píšete něco co ví každý člověk je logické že s malým štěnětem se musí víckrát ven :) a neřekla jsem že to tak není jen jsem slušně napsala že nemusíte hned být tak utočné. Učený z nebe nespadl ale to se těžko vysvětluje někomu kdo očividně má jen svou pravdu :)
Kdybych měla?
Ano, měla jste. Donesu štěně a kmitám.
Hlídá celá rodina a běhá se ven.
O tom je pes.
Nejpozději na 3 měs. máte čistotné štěně.
Samo nic nepřejde. Člověk tam tu práci
musí odevzdat. Běhat ve dne v noci.
Když jednou může doma, pak zas venku,
má v tom guláš.
První den jste se měla ptát.
Lehce se to učí. Těžko odnaučuje.

Podložka je cesta do pekel... prostě pes ví, že se může venčit doma (a bylo mu to umožněno a bylo chváleno) - a řada psů následně nerozlišuje podložku od jiného textilu. Naopak čůrá se tam, kde to necáká na tlapátka... a to dlažba není.
napsal(a):
Podložka je cesta do pekel... prostě pes ví, že se může venčit doma (a bylo mu to umožněno a bylo chváleno) - a řada psů následně nerozlišuje podložku od jiného textilu. Naopak čůrá se tam, kde to necáká na tlapátka... a to dlažba není.
Děkuji za odpověď no hold se s tím budu muset teď poprat. Nikdy nám tohle štěně nedělalo samozřejmě vím že pejsci nejsou stejní a nemůžeme očekávat že vše bude jak chceme my

deny569
napsal(a):
Děkuji za odpověď no hold se s tím budu muset teď poprat. Nikdy nám tohle štěně nedělalo samozřejmě vím že pejsci nejsou stejní a nemůžeme očekávat že vše bude jak chceme my
Je zajímavé, že snad vždy, když se tu řeší problémy s čistotností, jde o psa, který byl učený na podložku nebo plínu.

deny569
napsal(a):
Přišla jsem si pro radu a nějakou alternativu třeba prozatím a vy my píšete něco co ví každý člověk je logické že s malým štěnětem se musí víckrát ven :) a neřekla jsem že to tak není jen jsem slušně napsala že nemusíte hned být tak utočné. Učený z nebe nespadl ale to se těžko vysvětluje někomu kdo očividně má jen svou pravdu :)
Nikdo tady neútočí. Bohužel jste asi 126. člověk, který tady řeší psa učeného na plínu a pak močícího všude po bytě. Tak vám všichni píšeme, že je to špatně. A proč.

Koberce mám skoro všude, na kobercích dočasně kusy PVC hlavně na velkých plochách, kde se štěně povětšinou vyčůrá...nezalézá s tím nikam, takže není nutné mít "nepromokavou" podložu všude a na těch PVC mám hozený deky, které pokud je na ně načůráno, tak vyměním a vyperu.
Štěně má 12 týdnů a musím teda říct, že nejsem tak úspěšná jako Xerxová, ale už stíháme podstatně víc než ze začátku, to když se probudil tak než jsem vyskočila z gauče, tak už to pustil. Teď už je to na pohodu a stíháme vždycky.
Teď se nám spíš stávají nehody typu...jdu s ním ven na čůranda, on se vyčůrá, přijdem domů a za chvíli ještě jedna loužička. Přijde mi, že se prostě "nemá čas" dočůrat. Splní povinnost vyčůrá se na povel a už kouká, co by vymyslel za divočinu.
Takže teď k pochvale za vykonání potřeby přidáváme jako odměnu piškotek a doma když to vypustí, tak takovým zklamaným tónem řeknu "Matýý, už zase."
Na druhou stranu musím říct, že je moc šikovnej a už si i zakňourne hlavně na bobana. Dneska se mu teda povedlo udělat bobana doma, ale to jsem myla nádobí a myslela jsem, že spí....no nespal a asi možná i kňournul, ale přes puštěnou vodu v kuchyni jsem ho neslyšela.
V noci jsme chodili i třeba 4x, jak se vzbudil, tak tradá ven...pak jsem zjistila, že se prostě vícekrát za noc přesouvá...probudí, popojde nebo se jen otočí a svalí se kousek dál. Takže teď už nelítáme při každém jeho pohybu, protože když chce ven, tak mi začne lézt kolem hlavy a pacičkama mě budit a v noci je to teda bez ztráty kytičky a umí si říct.
Myslím, že ...alespoň doufám, že nejpozději za měsíc už by to mělo být úplně ok.

Zadavatelko, pokud jsem se Vás něčím dotkla, tak se omlouvám. Buďte k sobě ale upřímná - jiná řešení než ta, která jsem Vám nabídla, neexistují. Ostatní Vám to tady - byť jinými slovy - potvrdili (potvrdily).
Buď zajistíte takový venčící servis, že štěně nebude močit doma, anebo mu mechanicky zabráníte v přístupu na koberec. Třetí varianta je, že ten koberec něčím překryjete. Poslední možnost je, že koberec odstraníte. Pokud na něj štěně tři měsíce močí, asi by to bylo dobré zvážit tak jako tak, protože to není hygienické (a osobně byl řekla, že když jde o předsíň, tak ani praktické). (Ještě byste se mohla smířit se stávajícím stavem nebo dát štěně pryč, ale takové eventuality ani neberu do úvahy.)
Musím se pod rady podepsat. Já takhle učila čurat 6 štěnat najednou (bez podložky) a musím říci, že je to fakt řehole, v práci jsem se ploužila, je to i dobrý na hubnutí Takže jedno štěně naučit chodit čůrat ven by pro mě bylo rajskou hudbou a snad i koníčkem oproti těm šesti. Ale, do určité doby štěnda musí čůrat doma, jinak to nejde. Já je měla v ohrádce, kde měli na čůrání ručníky, Mimo ohrádku ale už čurat nesměli, takže z ohrádky ven a okamžitě běžet na travičku.Jakmile jsme ohrádku dali pryč, už je nenapadlo čurat jinde než venku.
eli22
napsal(a):
Musím se pod rady podepsat. Já takhle učila čurat 6 štěnat najednou (bez podložky) a musím říci, že je to fakt řehole, v práci jsem se ploužila, je to i dobrý na hubnutí Takže jedno štěně naučit chodit čůrat ven by pro mě bylo rajskou hudbou a snad i koníčkem oproti těm šesti. Ale, do určité doby štěnda musí čůrat doma, jinak to nejde. Já je měla v ohrádce, kde měli na čůrání ručníky, Mimo ohrádku ale už čurat nesměli, takže z ohrádky ven a okamžitě běžet na travičku.Jakmile jsme ohrádku dali pryč, už je nenapadlo čurat jinde než venku.
Ještě bych upřesnila, co jsem myslela tím, že ", Mimo ohrádku ale už čurat nesměli". Neznamená to, že když to náhodou nevyšlo, logisticky jsem to nezvládla /moje hcyba/, a učůrli při přemísťováním ven, tak jsem to přešla a v žádném případě netrestala. To aby bylo jasno. A heslo bylo "běžíme"! a všech šest prchalo ven. Když jsme nedávno byli na návštěvě u nových majitelů, tak heslo "běžíme" se ujalo i tam.

U zadavatelky je ale komplikace v tom, že štěně je pětiměsíční - teď už ho čistotnost nebude učit jako nový návyk, ale bude napravovat zlozvyk. To je vždycky obtížnější než začínat od nuly.
napsal(a):
U zadavatelky je ale komplikace v tom, že štěně je pětiměsíční - teď už ho čistotnost nebude učit jako nový návyk, ale bude napravovat zlozvyk. To je vždycky obtížnější než začínat od nuly.
To je jasný. Ideální by bylo, ten koberec dát pryč, stejně asi nebude moc voňavý, a začít jakoby od štěněte. Nebo bych kus toho počuraného komerce dala ven a trénovala tak. Možností je dost.
Jak čtu všechny ty neustále se opakující problémy se psy, kteří jsou naučeni čůrat doma na podložku, a pak tedy halt doma čůrají, kde se jim zamane, tak se vůbec nedivím, když někdo pronajímá byt/dům s "diskriminační" podmínkou, že zájemce nesmí mít psa. Pronajímat nemovitost a tohle sledovat, to by mě asi jeblo!

Šarina
napsal(a):
Jak čtu všechny ty neustále se opakující problémy se psy, kteří jsou naučeni čůrat doma na podložku, a pak tedy halt doma čůrají, kde se jim zamane, tak se vůbec nedivím, když někdo pronajímá byt/dům s "diskriminační" podmínkou, že zájemce nesmí mít psa. Pronajímat nemovitost a tohle sledovat, to by mě asi jeblo!
No ono to není jen o tom čůrání, někteří psi jsou schopní zničit dveře, podlahové krytiny, zdi....
napsal(a):
No ono to není jen o tom čůrání, někteří psi jsou schopní zničit dveře, podlahové krytiny, zdi....
Já to nerozporuju... to je ale jen další problém.
Nikdo asi nepovažuje za normální, když pes ničí dveře či vybavení bytu.
Ale spousta lidí považuje za normální, že se pes prostě venčí doma, protože....
Nechci to porovnávat, ale pro mě to je jasné- já bych svůj byt/dům někomu se psem nepronajala.
A to jsem pejskař s vychovanými psy, kteří nic neničí.
Jak to potom musí vidět nepejskař?
Smutné.

Šarina
napsal(a):
Já to nerozporuju... to je ale jen další problém.
Nikdo asi nepovažuje za normální, když pes ničí dveře či vybavení bytu.
Ale spousta lidí považuje za normální, že se pes prostě venčí doma, protože....
Nechci to porovnávat, ale pro mě to je jasné- já bych svůj byt/dům někomu se psem nepronajala.
A to jsem pejskař s vychovanými psy, kteří nic neničí.
Jak to potom musí vidět nepejskař?
Smutné.
No on si člověk nevybere...nasadíte si tam mladej pár a ten bude dělat mejdany do ranních hodin, sousedi si budou stěžovat.
A o tom, jaký jsou lidi kolikrát prasata a to žádného psa nemají....
S tím pronajímáním je to těžký, jak dopředu odhadnout, že nájemník se psem bude v pohodě a někdo bez psa, co na první dobrou vypadá slušně bude dělat bordel, nebude platit a nebudete se ho moct zbavit.
Ale to je na jinou debatu.
Ale jinak máte pravdu, taky znám dost lidí...shodou náhod všechno čivavy, které se vyprazdňují doma (všechno plínkoví psi) a majitelé by asi i byli rádi, kdyby to nedělali, ale prej "já ho to učil a on se to nenaučil"

ehmmm - Yoda se teď nějak nestihnul vyvenčit venku (půlhodinka místy po vytáté cestě, ale místy v docela těžkém terénu změklého hlubšího sněhu) a tak znaven procházkou a následnou pořádnou svačinkou odkráčel bobek udělat na koberec. Čuník je to Já jen aby tady některé nemusely závidět čistotné štěnítko

napsal(a):
ehmmm - Yoda se teď nějak nestihnul vyvenčit venku (půlhodinka místy po vytáté cestě, ale místy v docela těžkém terénu změklého hlubšího sněhu) a tak znaven procházkou a následnou pořádnou svačinkou odkráčel bobek udělat na koberec. Čuník je to Já jen aby tady některé nemusely závidět čistotné štěnítko
Tak ztráta jedné kytičky je na pohodu
napsal(a):
Tak to je ještě dobrý. Tak ta naše pětiměsíční od tří měsíců s vyprazdňováním zcela v pohodě. ALE - včera si přinesla do POSTELE /mé postele/ ho.no jako cep. Naštěstí zmrzlé.
eli22
napsal(a):
Tak to je ještě dobrý. Tak ta naše pětiměsíční od tří měsíců s vyprazdňováním zcela v pohodě. ALE - včera si přinesla do POSTELE /mé postele/ ho.no jako cep. Naštěstí zmrzlé.
Nezlobte se, že se směju, ale úplně si to dovedu představit - kam jinam s takovou ňamkou, že...
Náš puberťák byl hovnomilovník, teď se nám už daří od ňamin ho odvolat výměnou za lepší (rybička, plíce). No ale když nejsem ostříž, dá si, hlavně koňské koblížky, ne že ne.

eli22
napsal(a):
Ale to nebylo její, předpokládám. To se nepočítá.
napsal(a):
Ale to nebylo její, předpokládám. To se nepočítá.
Myslím, že bylo. Doufám, že nebude po mamince, která do nějakých devíti, deseti měsíců s obrovskou chutí baštila svá hovínka. Největší pochoutkou byla právě hovínka zmrzlá, něco jako křupky. Hrozně jsem to řešila, ale pak nějak ze dne na den toho nechala.

eli22
napsal(a):
...cizí "neštěstí" vždycky pobaví. Tak jen doufám, že to teď nebude karma zdarma a že nebudu mít hovňousy taky v posteli
eli22
napsal(a):
Myslím, že bylo. Doufám, že nebude po mamince, která do nějakých devíti, deseti měsíců s obrovskou chutí baštila svá hovínka. Největší pochoutkou byla právě hovínka zmrzlá, něco jako křupky. Hrozně jsem to řešila, ale pak nějak ze dne na den toho nechala.
Moje fena dělala jako štěně to samé. Upozorňovala mě na to už chovatelka, že je fena prase, a musím po venčení hoodně hlídat... Ale teda do 10 měsíců to snad nebylo. Venku to bylo v pohodě, tam jsem ji měla pod kontrolou, takže jakmile udělala bobek, tak pochvala a rychle zaujmout a pryč od bobku , nejhorší to bylo doma, protože to byla většinou nehoda, kterou člověk neviděl, a pak už bylo jen slyšet to mlaskání...fuuuj.... Ale naštěstí jsme to zvládly a fena to přestala dělat...
Jo a jako štěně taky vyhledávala na venčení koberce, rohožky a podobně, a docela jsem s tím bojovali. Už chovatelka se snažila venčit štěnda venku, takže ona jak se vynesla na trávu, tak většinou čůrala. Ale když to mělo být doma, tak vyhledávala právě taková místa, a myslím že proto, že u chovatelky byla zvyklá se venčit na vetbedku... Naštěstí teda koberce nemáme, jen v obýváku kolem gauče, tak ten šel dočasně pryč... Muselo se zavírat do koupelny a na záchod, a na chodbě byl koberec, tak tam bylo taky zavřeno. Pak začala venku chodit na rohožky, tak ty šly dočasně taky pryč.... No a stačilo, aby třeba v obýváku z křesla spadla na zem deka a už to bylo....Ale naučila se, teď už zase koberec v obýváku máme a dobrý. Ale nikdy nebude čistotná tak, jako pes. Což ale asi nesouvisí s žádným nácvikem té čistotnosti, to je prostě v povaze...
A co se týče postele, tak tam mi fena loni donesla slimáka, jedno z mála zvířat, které mi fakt vadí, kterých se štítím

Nevím kam mám dát, zkusím sem...věčné téma - podložka.
Přijdou zákazníci...zájemci o vinylovou podlahu, trošku problém s cenou.....nabídla jsem jako alternativu i plovoucí podlahu...levnější než vinyl, ale to prý ne, plovoučku už nechtějí....mají totiž pejsky, kteří jim čůrají doma a plovoučku zničili. Já na to...no s tímhle má problém dost majitelů čivav....no my máme čivavy.....a učili jste je čůrat na plínku, že jo??, no tak jste je naučili, že čůrat doma je v pořádku.......ale bylo mi vysvětleno, že v tom problém není, že když jsou majitelé doma, tak na tu plenu chodí normálně, ale když nejsou, tak jim prostě čivavy dělají naschvály a jdou se vyčůrat za sedačku.
Chtělo se mi křičet...."a co takhle chodit s pejskama venčit ven??", ale defakto jsem jen poznamenala, že je zvláštní, že nám...majitelům velkých psů...se toto neděje, že s tím mají problém majitelé povětšinou čivav a jorků, kteří byli učeni na plínu.......no prý je to plemenem....čivava to prostě dělá NASCHVÁL, aby potrestala majitele za nepřítomnost.
Takže vážení...podložka je na pohodu, problém je ten pomstychtivej pes.
Prostě lidi, nekupujte si ty "malý zmetky", co pak doma schválně chčijou, kupte si pořádnýho hafana, protože jsem neslyšela, že by někdo přišel a řekl, že mu německá doga dělá naschvály a doma čůrá

napsal(a):
Nevím kam mám dát, zkusím sem...věčné téma - podložka.
Přijdou zákazníci...zájemci o vinylovou podlahu, trošku problém s cenou.....nabídla jsem jako alternativu i plovoucí podlahu...levnější než vinyl, ale to prý ne, plovoučku už nechtějí....mají totiž pejsky, kteří jim čůrají doma a plovoučku zničili. Já na to...no s tímhle má problém dost majitelů čivav....no my máme čivavy.....a učili jste je čůrat na plínku, že jo??, no tak jste je naučili, že čůrat doma je v pořádku.......ale bylo mi vysvětleno, že v tom problém není, že když jsou majitelé doma, tak na tu plenu chodí normálně, ale když nejsou, tak jim prostě čivavy dělají naschvály a jdou se vyčůrat za sedačku.
Chtělo se mi křičet...."a co takhle chodit s pejskama venčit ven??", ale defakto jsem jen poznamenala, že je zvláštní, že nám...majitelům velkých psů...se toto neděje, že s tím mají problém majitelé povětšinou čivav a jorků, kteří byli učeni na plínu.......no prý je to plemenem....čivava to prostě dělá NASCHVÁL, aby potrestala majitele za nepřítomnost.
Takže vážení...podložka je na pohodu, problém je ten pomstychtivej pes.
Prostě lidi, nekupujte si ty "malý zmetky", co pak doma schválně chčijou, kupte si pořádnýho hafana, protože jsem neslyšela, že by někdo přišel a řekl, že mu německá doga dělá naschvály a doma čůrá
Ach jo.

rapotacka11
napsal(a):
Mně stopro vyhovoval NO,
ale jsem moc ráda, že mi osud
dopřál i čivavu.
A co koberec?

napsal(a):
A co koberec?
coco
rapotacka čívu zkazila
venčí.....
napsal(a):
coco
rapotacka čívu zkazila
venčí.....
Fakt nezkazila.
K nám už zkažený přišel.
Čistotný.
Papal absolutně všechno,
to se mi tedy podařilo "vylepšit"...
Když byl u nás šestý den, začal značkovat.
Začalo to v kuchyni, tam koberec nemám .
Dál se to neposunulo, tentýž den s tím přestal ,
andílek milovanej.