Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj,
máte někdo vyzkoušený přírodní doplněk od Yoggies proti klíštatům?
Jestli to někomu funguje?
Jako jediná ochrana, po loňské velmi těžké reakci na pipetu už nechci chemii.
Díky.
https://www.eshop.yoggies.cz/yoggies-ochrana-proti-klistatum-500g/?gclid=Cj0KCQiApL2QBhC8ARIsAGMm-KHXyWQxt4zwBZWx7Z4daYYITb-l1hbu2RigWmX4WCzZJHlFPTr6cxcaAkDqEALw_wcB

Kvasnice, no, pangamin. Někomu funguje, někomu ne.
600 na dva měsíce se mi dávat nechce, takže nevyzkouším.
Ale tak nějak to vychází z dlouholetých zkušeností chovatelů... vit. B, česnek, ovocné a kytkové vůně, bylinky,...
např. https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?hledat=kvasnice+kl%C3%AD%C5%A1t%C4%9B

napsal(a):
Kvasnice, no, pangamin. Někomu funguje, někomu ne.
600 na dva měsíce se mi dávat nechce, takže nevyzkouším.
Ale tak nějak to vychází z dlouholetých zkušeností chovatelů... vit. B, česnek, ovocné a kytkové vůně, bylinky,...
např. https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?hledat=kvasnice+kl%C3%AD%C5%A1t%C4%9B
Jj, ale je tam toho víc než jen kvasnice. Asi zkusím a uvidím.
No nám by to vystačilo na 3 měsíce a to vychází cenově stejně jako pipeta.

napsal(a):
Jj, ale je tam toho víc než jen kvasnice. Asi zkusím a uvidím.
No nám by to vystačilo na 3 měsíce a to vychází cenově stejně jako pipeta.
Zkuste, třeba to klapne. Ono záleží na okrese, lese,... loni přestala fungovat i chemie /u kocoura i psa, kocour totálně obalen, hnus/, takže letos se na to vybodnu úplně a nepůjdu do lesa, ve kterém je to vždy nejhorší... a kocour půjde do plešata, nebo k adopci, nevím, co s tím.

lesnížínka
napsal(a):
Jo, kámoška z Prahy léta pangamin psům dávala a přísahala, že jí to funguje, neměli jediné klíště. Než jsem zjistila, že jejich procházky jsou v centru a přilehlém parku Zkoušela jsem, vůbec nepomáhalo. Nájezdy klíšťat u nás v divočině se s tímto prostě nedaly srovnávat.
U nás tak extrémní množství klíšťat nebývá. Uvidím letos po zimě nezimě 🥺
Stejně nemám na výběr, chemii už ne.
Jj mne se divila jedna známá jak je možné že potřebuje ochranu proti klíšťatům, k čemu, že jejich pes nemiva vůbec. A nic nepoužívá. Ale jejich pes nechodí na procházky nikam, až na výjimky. Jen zahrada s nízkým posecenym travnikem a doma.
napsal(a):
U nás tak extrémní množství klíšťat nebývá. Uvidím letos po zimě nezimě 🥺
Stejně nemám na výběr, chemii už ne.
Jj mne se divila jedna známá jak je možné že potřebuje ochranu proti klíšťatům, k čemu, že jejich pes nemiva vůbec. A nic nepoužívá. Ale jejich pes nechodí na procházky nikam, až na výjimky. Jen zahrada s nízkým posecenym travnikem a doma.
V nejhorších dnech jsem z jednoho psa tahala 50klíšťat denně, z toho 30 zakouslých Totální kalamita. I když já jsem proti chemii a zbytečně nedávám nikdy, bez toho se neobejdem. Ale u vás to nejde, takže budeš muset zkoušet. Jak píše megíí, radši bych zkusila prostě pangamin a neplácala peníze za předražené cosi

lesnížínka
napsal(a):
V nejhorších dnech jsem z jednoho psa tahala 50klíšťat denně, z toho 30 zakouslých Totální kalamita. I když já jsem proti chemii a zbytečně nedávám nikdy, bez toho se neobejdem. Ale u vás to nejde, takže budeš muset zkoušet. Jak píše megíí, radši bych zkusila prostě pangamin a neplácala peníze za předražené cosi
No to je šílené...
Já úplně proti chemii nejsem a používala jsem protože mám strach z nakažených klíšťat, ale potom co jsme zažili po aplikaci chemické pipety tak už mám větší strach z té chemie.
Není to drahé, 220kc na měsíc - jako ta chemie a třeba kombinace těch bylinek, skalní růže a pangaminu lip účinkuje. Nevím, proto jsem se ptala na zkušenosti.
Já dávám psům teda pangamín každý den a pak do lesa si dělám olejíček z levandule, a tím potírám jen břicho, protože v jejich typu srsti se klíště udusí dřív než se dostane na kůži. Je to suchý olej s macerovanou levandulí. Klíšťata se jich nedrží, ale jestli je to tím, těžko říct, spíš ne.
Jak píše žínka, jsem přesvědčená, že u většiny lidí, kteří si pochvalujou, že jim bezvadně funguje pangamin nebo cokoli přírodního, to není použitým preparátem, ale prostředím, kde venčí.
Přesně - posekané trávníky, parky, asfalt a klidně i cesty -lesní, polní. Pokud člověk v přírodě chodí výhradně po cestách a psa má na vodítku nebo blízko u sebe, věřím, že klíště má ojediněle.
Podle mých zkušeností je nejhorší vysoká tráva na loukách a na mezích anebo vyšší lesní podrost. Přesně terén, kterej ty moje vymetají o sto šest.
Takže zatímco někdo omdlívá, že jeho pes měl už letos jedno klíště, moje feny jsou schopný mít jich deset naráz po jediné vycházce.
Nebožka Terina dostávala různé pipety, které jsem jí aplikovala v blažené nevědomosti. Kromě Frontline fungovaly všechny.
Vikině jsem první dvě sezóny dala Bravecto, fungovalo super a skoro dvojnásobně déle než výrobce garantuje. Další roky už jsem se neodvážila. Stárnu
Nicméně každej rok jsem použití tablety zvažovala a nakonec jsem zbaběle dala něco přírodního - pipety Menforsan, olejíčky z Aromafauny...a bojovaly jsme s klíšťaty.
Letos už tabletu asi ani nezvažuju...pipetu bych nedala a obojek už vůbec.

Terven
napsal(a):
Jak píše žínka, jsem přesvědčená, že u většiny lidí, kteří si pochvalujou, že jim bezvadně funguje pangamin nebo cokoli přírodního, to není použitým preparátem, ale prostředím, kde venčí.
Přesně - posekané trávníky, parky, asfalt a klidně i cesty -lesní, polní. Pokud člověk v přírodě chodí výhradně po cestách a psa má na vodítku nebo blízko u sebe, věřím, že klíště má ojediněle.
Podle mých zkušeností je nejhorší vysoká tráva na loukách a na mezích anebo vyšší lesní podrost. Přesně terén, kterej ty moje vymetají o sto šest.
Takže zatímco někdo omdlívá, že jeho pes měl už letos jedno klíště, moje feny jsou schopný mít jich deset naráz po jediné vycházce.
Nebožka Terina dostávala různé pipety, které jsem jí aplikovala v blažené nevědomosti. Kromě Frontline fungovaly všechny.
Vikině jsem první dvě sezóny dala Bravecto, fungovalo super a skoro dvojnásobně déle než výrobce garantuje. Další roky už jsem se neodvážila. Stárnu
Nicméně každej rok jsem použití tablety zvažovala a nakonec jsem zbaběle dala něco přírodního - pipety Menforsan, olejíčky z Aromafauny...a bojovaly jsme s klíšťaty.
Určitě na tom něco bude. A taky na každého psa lezou klíšťata jinak.
Taky vidím rozdíl když jdeme celou cestu po polní cestě anebo když jdeme trasu kde místy zabehne i do vysoké trávy.
Terven
napsal(a):
Takže to půl roku raději nechodite do lesa, než aby pesani chytli klíště?
Neberte to nijak zle, já si jen kladu
Terven
napsal(a):
Chodím, denně...a vyndavám
Tak než jsem se stačila dál rozepsat, tak mě to vykoplo. Ifauna mi strašně blbne.
Celkově jsem se zde chtěla zeptat jak udržujte psy v čistotě.
Buď mám prase psa, nebo špatné okolí, protože v tomto období umývám psovi 2x denně podvozek, a někdy se stává, že musím 2 x týdně koupat. Hlavně po vycházce se psím kamarádem.
Jak udržujte vaše psy v čistotě. Být majitelkou výstavního psa v srsti, tak si asi u nás hodím mašli, kudlibabky úplně všude ( už nevím kam jít, abych je nezahrála že srsti). Bláto, ale Harrymu to asi nevadí, ven chodí rád a nadšeně a kudlibabky mi chodí ukazovat, abych mu je vytáhla...
markostuko
napsal(a):
Tak než jsem se stačila dál rozepsat, tak mě to vykoplo. Ifauna mi strašně blbne.
Celkově jsem se zde chtěla zeptat jak udržujte psy v čistotě.
Buď mám prase psa, nebo špatné okolí, protože v tomto období umývám psovi 2x denně podvozek, a někdy se stává, že musím 2 x týdně koupat. Hlavně po vycházce se psím kamarádem.
Jak udržujte vaše psy v čistotě. Být majitelkou výstavního psa v srsti, tak si asi u nás hodím mašli, kudlibabky úplně všude ( už nevím kam jít, abych je nezahrála že srsti). Bláto, ale Harrymu to asi nevadí, ven chodí rád a nadšeně a kudlibabky mi chodí ukazovat, abych mu je vytáhla...
Pokud je mokro nebo blátivo, tak chlupatější nízké feně sprchuju podvozek skoro po každém venčení nebo aspoň tlapy. A nenechávám jí v srsti, ale každé 2 měsíce chodí na stříhání. Tudíž to není taková hrůza...nejhorší je zaschlá hlína na fousech coby následek vyrbabávání myší.
Pinč natahá domů minimálně nečistot...pokud je fakt extrémně blátivo anebo extrémně hodně hrabe, omeju pidi ťapičky a čenich od hlíny. Ale většinou je zcela bez údržby.