Můžu na výstavu psů vzít i svého psa?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

xxdududududuxx

19.2.2022 09:25
xxdududududuxx

XXX.XXX.9.30

Tímto bych se ráda zeptala zdali je povoleno vzít na výstavu i psa, který nebude vystavován? Hledám všude na netu a ne a ne něco najít. Mockrát děkuji za případnou odpověď :)

19.2.2022 09:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

můžete s vet. potvrzením, očkovákem

xxdududududuxx

19.2.2022 09:42
xxdududududuxx

XXX.XXX.9.30

Jeee tak to je super, moc děkuji za reakci . A je jedno zdali se jedná o klubovou či krajskou/oblastní výstavu? Máme v plánu se jet podívat celkem daleko od bydliště a v návaznosti na tento "výlet" chceme vzít sebou i chlupáče:)

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2022 09:52

Je to jedno, my byli v roce 2017 na oblastce a na klubovce jen se podívat, co nás čeká. Nebyl nikde problém. Jen si pro jistotu vemte ten očkovák, občas se to kontroluje.

19.2.2022 10:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.104

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to jedno, my byli v roce 2017 na oblastce a na klubovce jen se podívat, co nás čeká. Nebyl nikde problém. Jen si pro jistotu vemte ten očkovák, občas se to kontroluje.

Ne, pro jistotu - to je povinnost. Pes návštěvníka musí splňovat STEJNÉ veterinární podmínky jako psi vystavvovatelů

19.2.2022 11:45

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ne, pro jistotu - to je povinnost. Pes návštěvníka musí splňovat STEJNÉ veterinární podmínky jako psi vystavvovatelů

Jasně, myslela jsem to úplně stejně jak vy.

20.2.2022 22:00
Annaa

XXX.XXX.224.136

Ano, jak píšou ostatní, můžete. Můžete psa vzít na výstavu jakéhokoli typu. Psy berou lidé častokrát v rámci socializace. Musíte mít ovšem očkovací průkaz s platným očkováním a odčervením. Většinou své psy vystavuji, ale někdy se jedeme pouze podívat. Většinou po mně vidět očkovací průkaz nechtěli, ale někdy ano.

20.2.2022 22:21
eli22

XXX.XXX.58.38

Annaa napsal(a):
Ano, jak píšou ostatní, můžete. Můžete psa vzít na výstavu jakéhokoli typu. Psy berou lidé častokrát v rámci socializace. Musíte mít ovšem očkovací průkaz s platným očkováním a odčervením. Většinou své psy vystavuji, ale někdy se jedeme pouze podívat. Většinou po mně vidět očkovací průkaz nechtěli, ale někdy ano.

I odčervením???

20.2.2022 23:55

eli22 napsal(a):
I odčervením???

Nesmysl, to nikdo nekontroluje. Já odčervuju často jen jednou ročně, na výstavě mně očkováky kontrolovali jednou na klubovce a zajímalo je jen povinné očkování.

21.2.2022 08:06
eli22

XXX.XXX.58.38

Nesmysl, to nikdo nekontroluje. Já odčervuju často jen jednou ročně, na výstavě mně očkováky kontrolovali jednou na klubovce a zajímalo je jen povinné očkování.

No právě. Já neodčervuju vůbec (pouze štěňata do určitého věku), dělám koprologii, takže v očkováku žádné odčervení nemám. Ps Myslela jsem si, že je to nějaká novinka, ale nemělo by to logiku.

21.2.2022 12:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.22.22

Ještě poznámka "redakce" - pes nesmí mít kupírovaný uši. Píšu to jen pro jistotu, protože paradoxně poslední dobou potkávám čím dál víc kupírovaných psů různých bull nebo moloss plemen.

21.2.2022 12:21

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ještě poznámka "redakce" - pes nesmí mít kupírovaný uši. Píšu to jen pro jistotu, protože paradoxně poslední dobou potkávám čím dál víc kupírovaných psů různých bull nebo moloss plemen.

Zatím jsem si toho teda na výstavě nikde nevšimla, ale oni i návštěvníka, který se jde podívat na výstavu se svým psem, který má kupírovaný uši, na výstavu nepustí?

21.2.2022 12:33
impact

XXX.XXX.16.143

eli22 napsal(a):
No právě. Já neodčervuju vůbec (pouze štěňata do určitého věku), dělám koprologii, takže v očkováku žádné odčervení nemám. Ps Myslela jsem si, že je to nějaká novinka, ale nemělo by to logiku.

Neplatí (neplatilo) to spíš pro výjezd do některých zemí? Matně si pamatuju, že to měla myslím Anglie?

Třeba se jí to popletlo s tím - i když ano, tam asi těžko půjde běžný občan ČR se psem na kukandu. 🤷🏻‍♀️

21.2.2022 13:01
assil

XXX.XXX.121.3

Zatím jsem si toho teda na výstavě nikde nevšimla, ale oni i návštěvníka, který se jde podívat na výstavu se svým psem, který má kupírovaný uši, na výstavu nepustí?

Poslední odstavec https://www.vetkom.cz/predvadeni-kupirovanych-psu-na-vystavach/

21.2.2022 13:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.22.22

Na výstavě si toho všimnout nejde - takového psa tam nepustí, ale na ulicích to není žádná vzácnost.

21.2.2022 13:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.22.22

impact napsal(a):
Neplatí (neplatilo) to spíš pro výjezd do některých zemí? Matně si pamatuju, že to měla myslím Anglie?

Třeba se jí to popletlo s tím - i když ano, tam asi těžko půjde běžný občan ČR se psem na kukandu. 🤷🏻‍♀️

Mají to i skandinávské země.

21.2.2022 13:10

assil napsal(a):
Poslední odstavec https://www.vetkom.cz/predvadeni-kupirovanych-psu-na-vystavach/

Já jsem ale nemyslela předvádění, to je mně jasný. Měla jsem na mysli návštěvníka, který jde jen na kukandu se svým psem.
Edit: jo, vidím to, takže nesmí.

21.2.2022 13:12
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Já jsem ale nemyslela předvádění, to je mně jasný. Měla jsem na mysli návštěvníka, který jde jen na kukandu se svým psem.
Edit: jo, vidím to, takže nesmí.

Tak si přečtěte, na co assil odkazuje:
Pokud se na výstavě objeví kupírovaný pes jako návštěvník{ akce (tedy ne mezi psy vystavovanými), odpovídá za dodržování právních předpisů opět pořadatel výstavy. Pořadatelská služba by neměla takového návštěvníka na výstavu připustit.

21.2.2022 13:14

Varaxi napsal(a):
Tak si přečtěte, na co assil odkazuje:
Pokud se na výstavě objeví kupírovaný pes jako návštěvník{ akce (tedy ne mezi psy vystavovanými), odpovídá za dodržování právních předpisů opět pořadatel výstavy. Pořadatelská služba by neměla takového návštěvníka na výstavu připustit.

Vždyť už jsem dopsala, že jsem to četla.

21.2.2022 13:18
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Vždyť už jsem dopsala, že jsem to četla.

Když jsem reagovala, tak to tam nebylo.

21.2.2022 13:35

Varaxi napsal(a):
Když jsem reagovala, tak to tam nebylo.

Aha. No, tak jsem asi byla rychlejší.

A mě teda teď napadlo, že když to hlídá pořadatel, tak že si nějak neumím představit, jak to třeba uhlídají na takové výstavě typu duoCacib, kde jsou psů tisíce. Třeba teď nekontrolovali ani ty očkováky, ani lidem, ani psům, prostě to nestíhali. Fronta na zápis do PP byla skoro přes celé to předhalí a dvojitá, jsem se na to vykašlala.

21.2.2022 13:54

Aha. No, tak jsem asi byla rychlejší.

A mě teda teď napadlo, že když to hlídá pořadatel, tak že si nějak neumím představit, jak to třeba uhlídají na takové výstavě typu duoCacib, kde jsou psů tisíce. Třeba teď nekontrolovali ani ty očkováky, ani lidem, ani psům, prostě to nestíhali. Fronta na zápis do PP byla skoro přes celé to předhalí a dvojitá, jsem se na to vykašlala.

Kupírování je ale na první pohled vidět... to není jak luštění z očkováku.

21.2.2022 14:10

Kupírování je ale na první pohled vidět... to není jak luštění z očkováku.

Nevím právě, nemám zkušenost. A nikoho ani neznám, že by měl psa s kupírovanýma ušima.

21.2.2022 14:12

Nevím právě, nemám zkušenost. A nikoho ani neznám, že by měl psa s kupírovanýma ušima.

Já už taky ne... Vždyť už je zákaz fůru let.

21.2.2022 15:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.22.22

Se podívejte do inzerce, kolik je v nabídce pastevců, Cane Corso, am. bully (ti jsou kupírování skoro všichni) - půlka nabídky jsou z kupírovaných rodičů, takže je jasné, že chovatel nemá problém "zařídit" to i pro odchovy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík