Uživatel s deaktivovaným účtem

Kinedryl už má jiné složení, přidávají tam kofein, takže v současné době už se pro psy nedoporučuje.
Dostali jsme na veterině Torecan tbl., pejsek v autě pravidelně i zvracel a teď s práškem 300km jízda bez potíží.
napsal(a):
Kinedryl už má jiné složení, přidávají tam kofein, takže v současné době už se pro psy nedoporučuje.
Dostali jsme na veterině Torecan tbl., pejsek v autě pravidelně i zvracel a teď s práškem 300km jízda bez potíží.
Díky. Ona ale nezvrací, ale sliní, klepe se a nemůže být v klidu (pořád se přetáčí ze strany na stranu, nemůže zůstat v jedné poloze), kouká do jednoho místa - nejčastěji někam do rohu,.. Prostě je vidět, že je v děsném stresu, kromě zvracení. Myslím, že špatně od žaludku jí není.
napsal(a):
Četla jste si příbalové letáky obou? Ten kofein nebude až takový problém

eli22
napsal(a):
Jedna naše fenka trpí v autě něčím jako kinetozou se všemi příznaky, kromě zvracení. Rádi bychom jeli na delší cestu, ale takhle nemůžu, protože jí to stresuje, a tím pádem i nás.
Co byste před cestou doporučili?
Já bych hlavně doporučila trénovat jízdu autem. Krátké, časté úseky, i třeba jen pár desítek metrů, hup z auta a jdeme se projít. Postupně prodlužovat. Také bych zapřemýšlela nad místem, kde fenka cestuje. Kde jí je v autě špatně? Vidí z okna, je na sedačce, je vzadu na sedačce, v kufru, v kennelce?
napsal(a):
Já bych hlavně doporučila trénovat jízdu autem. Krátké, časté úseky, i třeba jen pár desítek metrů, hup z auta a jdeme se projít. Postupně prodlužovat. Také bych zapřemýšlela nad místem, kde fenka cestuje. Kde jí je v autě špatně? Vidí z okna, je na sedačce, je vzadu na sedačce, v kufru, v kennelce?
Ne, fakt to nepomáhá, to všechno už jsme zkoušeli. Je na sedačce, kroutí se v leže. Z okna by viděla, kdyby ovšem chtěla koukat, to ji ovšem vůbec nenapadne.

eli22
napsal(a):
Ne, fakt to nepomáhá, to všechno už jsme zkoušeli. Je na sedačce, kroutí se v leže. Z okna by viděla, kdyby ovšem chtěla koukat, to ji ovšem vůbec nenapadne.
Pak bych právě změnila místo a způsob uložení feny při cestě. Pevnou kennelku, na kterou ji naučíte doma už předem, kennelku/přepravku uložit klidně do kufru nebo naopak dopředu na sedačku či pod nohy dle typu auta (některá vzadu více houpají a s kinetózou tam být nechcete), jezdit a jezdit. Otrkávat, zvykat si. Měla jsem fenu, která coby malá kvůli kinetóze ani nechtěla do auta, stres měla už při pohledu na otevřený kufr. Tak jsem pár dní učila fenu naskakovat do kufru jako separe cvik, rozvalit se tam s ní a pohoda. Pak další krok, naskakovat do nastartovaného auta, bez zavírání kufru (kombík, podotýkám). Atd. Postupně si zvykla, auto přestalo být stresorem, naopak se stalo její pevností, velkým pelechem.
Neřešila jsem medikaci, řešila jsem odbourání stresu po její špatné zkušenosti, kdy hodila šavli snad po pěti minutách opatrné jízdy. A jestli vaše fenka nezvrací, zkuste klidně nějaký calming přípravek - alavis apod + ta změna místa, předchozí nácvik.
S dovolením se vecpu s dotazem k tématu - fena nám v autě kňučí, je úplně jedno, jestli jedeme 10minut nebo dvě hodiny, kňučí a píská a je neklidná celou cestu. Vždy se se jedná jen o cestu TAM, na cestě ZPĚT v 90% chrápe nebo prostě leží a odpočívá. Jezdí připoutaná na postroji v kufru (ten má celý pro sebe).
Jezdíme celkem často, asi si prostě auto spojila s příjemným zážitkem (výlet, procházka v lese, koupání v rybníku....) a působí to na mě jako to dětské "už tam budem? Už tam budem?...", jenže když nám takhle píská za krkem přes hodinu v kuse, tak je to o nervy .
Ona je v tu chvíli úplně v tranzu, nereaguje na "ticho", nebere pamlsek, nechce si nic kousat, nebere si hračku...
Ještě dodám, že do auta skáče s nadšením, jakmile vidí otevřený kufr už je tam a čumí na mě s výrazem: "tak kam jedeme".
Nějaký nápad, jak ji v autě uklidnit a ztišit?

napsal(a):
Nebo Cerucal, Degan.

Terapeutka
napsal(a):
S dovolením se vecpu s dotazem k tématu - fena nám v autě kňučí, je úplně jedno, jestli jedeme 10minut nebo dvě hodiny, kňučí a píská a je neklidná celou cestu. Vždy se se jedná jen o cestu TAM, na cestě ZPĚT v 90% chrápe nebo prostě leží a odpočívá. Jezdí připoutaná na postroji v kufru (ten má celý pro sebe).
Jezdíme celkem často, asi si prostě auto spojila s příjemným zážitkem (výlet, procházka v lese, koupání v rybníku....) a působí to na mě jako to dětské "už tam budem? Už tam budem?...", jenže když nám takhle píská za krkem přes hodinu v kuse, tak je to o nervy .
Ona je v tu chvíli úplně v tranzu, nereaguje na "ticho", nebere pamlsek, nechce si nic kousat, nebere si hračku...
Ještě dodám, že do auta skáče s nadšením, jakmile vidí otevřený kufr už je tam a čumí na mě s výrazem: "tak kam jedeme".
Nějaký nápad, jak ji v autě uklidnit a ztišit?
Kosatka Beta kvílívala "kdyyyužžžtáááámbúúúúdéééém" taky cestu tam. Naštěstí pouze u kratších cest. Jakmile se najelo svižněji na státovku - zmlkla, jakoby tušila, že to bude nadlouho. Kvil obnovila při zpomalení a sjezdu na "malé" komunikace... to už by se dalo podle ní vystupovat. Když bylo plné auto věcí - pochopila, že nemá cenu ječet a ulehla v Liberci a potichu spokojeně dojela třeba až do Skotska... Ale cesta za humna byla vždy se Sirénou v autě. Zpátky ani nepípla...
Nejhorší byla kombinace - kvílící Kosatka v kufru - na ní otočená ještě v protisměru posazená "ve vajíčku" mrňavá vnučka - která se řehtala a ječela, neb od malička tu oslintanou obludu milovala a pak se přidal dvaouapůlletý "velký" brácha, protože když se smály ty dvě, nemohl zůstat pozadu. Pak už jsem občas ječela i já, že je vysadím do příkopu všechny...
Zkoušeli jsme kdeco, nezabralo nic. Prostě měla radost, že bude akcička...