Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2022 14:13

Dobrý den.
Máme doma 11 měsíční fenku křížence jrt s pudlíkem a rádi bychom ji po hárání v roce nechali vykastrovat. Fenka váží asi 3 kg. Jsme z Písku.
Nemáte někdo zkušenosti, kolik to stojí. Před 12 lety jsme platili asi kolem 3000 Kč, ale to bylo v 6 letech feny s akutním zánětem dělohy a měla 6 kg. Tak u menší by to mělo stát méně, i když je dnes vše dražší. Já žiji s prarodiči a studuji, tak se chci poradit.

22.2.2022 16:38

nestyďte se a zeptejte se přímo vetů v Písku.

22.2.2022 16:48
lupus4

XXX.XXX.205.61

šel bych pouze k Vláškovi (ne k těm náhradníkům - kolegům)

22.2.2022 16:55

Více nežli cenu zákroku, bych řešila schopnosti veterináře. Během psího života se můžou prihodit různé "srandy",které jsou oproti kastraci nesrovnatelně nákladnější..
Nesvěřila bych svého psa doktorovi,ktereho neznám,jen protože je nejlevnější...

22.2.2022 19:13
impact

XXX.XXX.16.143

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Více nežli cenu zákroku, bych řešila schopnosti veterináře. Během psího života se můžou prihodit různé "srandy",které jsou oproti kastraci nesrovnatelně nákladnější..
Nesvěřila bych svého psa doktorovi,ktereho neznám,jen protože je nejlevnější...

Onehdá tady jedna tvrdila, jak naprosto věří svýmu vetovi, že je úžasnej a vůbec ji netrápí, že si za zašití pupeční kýly u štěněte malého plemene vzal deset litrů.

22.2.2022 19:32

Nevím, pokud někdo nechával v nějakém aktuálním období kastrovat fenku, tak proč by tady nemohl zveřejnit kolik platil.
Jasně, že ty zákroky u různých vetů můžou stát různě a samozřejmě, že není nejdůležitější nejnižší cena, ale hlavně veterina, kde se bude provádět...tedy veterinář. Ale tazatelka by měla alespoň představu, kolik se ceny kastrací pohybují.

Jako já před víc jak deseti lety kastrovala fenu 35 kilo a cena byla...už nevím z hlavy, ale přes tři tisíce. Věřím, že dnes je to řádově o dost víc.

22.2.2022 19:35
aluska

XXX.XXX.168.15

před 6ti lety, 5ti kilová fenka, cena 1350,- kastrace + čištění zubů

22.2.2022 19:42

Náš vet uvádí na webovkách cenový rozsah 3-6tis.

22.2.2022 19:56
impact

XXX.XXX.16.143

Nevím, pokud někdo nechával v nějakém aktuálním období kastrovat fenku, tak proč by tady nemohl zveřejnit kolik platil.
Jasně, že ty zákroky u různých vetů můžou stát různě a samozřejmě, že není nejdůležitější nejnižší cena, ale hlavně veterina, kde se bude provádět...tedy veterinář. Ale tazatelka by měla alespoň představu, kolik se ceny kastrací pohybují.

Jako já před víc jak deseti lety kastrovala fenu 35 kilo a cena byla...už nevím z hlavy, ale přes tři tisíce. Věřím, že dnes je to řádově o dost víc.

Když to máte těžký. Ty ceny se vážně napříč veterinami mohou lišit i na dvojnásobek. Mě málem mrdlo, když jsem nedávno viděla kastraci menší feny za 12K. Vím o veterině, kde si psa po operaci nechávají v péči až do druhého dne. Jakože preventivně. A samo ten pobyt majitel i řádně zacáluje..

Stejně je nejlepší obvolat veteriny v okolí a zmapovat si to.

22.2.2022 19:56
impact

XXX.XXX.16.143

aluska napsal(a):
před 6ti lety, 5ti kilová fenka, cena 1350,- kastrace + čištění zubů

Tak tohle by bylo podezřelý i mě.

22.2.2022 20:00

se jen zeptam - k cemu bude info o cene z pred 10ti let?

Otázka

22.2.2022 20:11
Otázka

XXX.XXX.230.195

Letos v létě jsem za kastraci feny, váha 40 kg platila 10 000,- + něco málo okolo. Jako asi jsem mohla jít k levnějšímu veterinářovi, ale v Mělníku považuji za nejlepšího veterináře p.Bayera a věřím mu. Na jiné veterině to odhadli na cca7000. Malá fenka stojí určitě míň, ale nedokážu to odhadnout.

22.2.2022 20:42

se jen zeptam - k cemu bude info o cene z pred 10ti let?

Ne to jsem nemyslela, že jí to k něčemu bude. Spíš to bylo v návaznosti, že kastrovali fenu před 12-ti lety, já cca taky tak a že z těch mých původně cca 3 tisíc může být dnes 7-12 tosíc...nevím.....že to prostě bude určitě řádově někde jinde, tak jsem myslela, že kdyby napsali lidi, kteří kastrovali někdy teď akuálně, tak by zadavatelka měla trochu představu za kolik se kastruje teď.

22.2.2022 20:59
lupus4

XXX.XXX.205.61

ale vždyť to závisí na mnoha věcech
1) vet
2) způsob narkózy
3) způsob kastrace např. laparo vaječníky nebo kuchání komplet ...atd...atd...

takže se poptat u Vláška na Žižkovce, u mladejch na Míráku, popřípadě v Arvetu na Vrcovickej, nebo u Simony u Putim. brány (Fr. Šrámka)...
a vybrat si , já osobně mám výborný zkušenosti s Vláškem

22.2.2022 21:11

Já se ptala loni touhle dobou a cena byla od 10 tis. výš, klinika v Opavě. Počítám, že teď už to zase bude víc.

22.2.2022 21:18
domi.t

XXX.XXX.177.164

Rok 2020,40-kilova Nefret,150€ . A veterinár ako budúci frajer ako bonus😉

22.2.2022 21:20

domi.t napsal(a):
Rok 2020,40-kilova Nefret,150€ . A veterinár ako budúci frajer ako bonus😉

A veterinár ako budúci frajer ako bonus

22.2.2022 21:23

Já se ptala loni touhle dobou a cena byla od 10 tis. výš, klinika v Opavě. Počítám, že teď už to zase bude víc.

To jsou docela rakety....já pořád ještě váhám u Giny, jestli jo nebo ne. V každém případě, jestli to nakonec bude jo.......v březnu jí budou dva roky, tak už bych to nechtěla odkládat a už bych se chtěla s konečnou platností rozhodnout....tak koukám, že vysypu kasičku.

22.2.2022 21:27
lupus4

XXX.XXX.205.61

v březnu jí budou dva roky, tak už bych to nechtěla odkládat

brzy, o chovu jste neuvažovala ?

22.2.2022 21:34
janaa

XXX.XXX.39.105

Ježiši,zlatá moje veterina, já teda mám velkoobchodní ceny,ale i pro normálního smrtelníka by ta cena byla úplně jinde než taková palba

22.2.2022 21:43

lupus4 napsal(a):
v březnu jí budou dva roky, tak už bych to nechtěla odkládat

brzy, o chovu jste neuvažovala ?

Ne...i kdybych jí nechala nevykastrovanou, tak absolutně nemám žádné ambice odchovat štěňata, samozřejmě by musela být nejdřív uchovněná....a upřímně i kdybych měla pocit, že to zvládnu techncky, tak psychicky na to nemám.

22.2.2022 21:51

To jsou docela rakety....já pořád ještě váhám u Giny, jestli jo nebo ne. V každém případě, jestli to nakonec bude jo.......v březnu jí budou dva roky, tak už bych to nechtěla odkládat a už bych se chtěla s konečnou platností rozhodnout....tak koukám, že vysypu kasičku.

Já uvažuju po dalším hárání, Julince bylo teď 5 let a do chovu nikdy nebude.

22.2.2022 21:59

Já uvažuju po dalším hárání, Julince bylo teď 5 let a do chovu nikdy nebude.

No já musím říct, že i když jsem měla předchozí fenu kastrovanou...preventivně, tak rozhodnutá ještě nejsem....zase mám" seznam pro a seznam proti". A zase o tom přemýšlím ze všech stran.

22.2.2022 22:52

No já musím říct, že i když jsem měla předchozí fenu kastrovanou...preventivně, tak rozhodnutá ještě nejsem....zase mám" seznam pro a seznam proti". A zase o tom přemýšlím ze všech stran.

To já mám taky. Už asi 2 roky to pořád odkládám. Pořád uvažuju, že jo, a pak, když se jí podívám do očí, tak to zase vzdám. 🤦

22.2.2022 23:13

8 tis. jsem ted platila v Brne za kastraci a odstraneni ml. listy u 45kg feny - a fena mela asi tak 50 stehu na tom brise a byla na sale 2h

23.2.2022 07:19
domi.t

XXX.XXX.131.130

A viete vy čo? Mne sa veľmi páči,že táto diskusia sa úplne zaobišla bez útočenia či posudzovania, prečo ten a ten má alebo chce dať vykastrovať fenku. Z akýchkoľvek dôvodov. Že sú ľudia úprimní. Že tu tie príspevky majú hlavu aj pätu, že slušne reagujeme a pýtame sa. Viac takýchto diskusií,prosím!

23.2.2022 09:45

To já mám taky. Už asi 2 roky to pořád odkládám. Pořád uvažuju, že jo, a pak, když se jí podívám do očí, tak to zase vzdám. 🤦

No tak to u mě teda nějaký koukání do očí momentálně nehraje roli....spíš zase zvažuju zdravotní rizika spojené s kastrací a zdravotní rizika, pokud fenu nevykastruju.

No já to taky neřešila...Gina byla furt takový játro štěněcí, tak na co se tím zabírat, když je dost času....no a teď už se z ní stala dáma, tak už začínám právě zvažovat jestli ano a nebo ne.
A upřímně opravdu závidím lidem, kteří v tom mají jasno...ať už striktně NE kastrovat nebudu nikdy, pokud to ze zdravotního hlediska nebude nutné a nebo ANO není co řešit.
A lituju toho, že jsem pyrenejce nevzala psa-kluka, protože u Giny ten "wau efekt", jakože psí holky jsou nej, není tak velký, tak zásadní jako u předchozích fen. Ale přišlo mi, že k Jackovi jako psímu důchodci je lepší vzít psí holčičku.

23.2.2022 10:42

No tak to u mě teda nějaký koukání do očí momentálně nehraje roli....spíš zase zvažuju zdravotní rizika spojené s kastrací a zdravotní rizika, pokud fenu nevykastruju.

No já to taky neřešila...Gina byla furt takový játro štěněcí, tak na co se tím zabírat, když je dost času....no a teď už se z ní stala dáma, tak už začínám právě zvažovat jestli ano a nebo ne.
A upřímně opravdu závidím lidem, kteří v tom mají jasno...ať už striktně NE kastrovat nebudu nikdy, pokud to ze zdravotního hlediska nebude nutné a nebo ANO není co řešit.
A lituju toho, že jsem pyrenejce nevzala psa-kluka, protože u Giny ten "wau efekt", jakože psí holky jsou nej, není tak velký, tak zásadní jako u předchozích fen. Ale přišlo mi, že k Jackovi jako psímu důchodci je lepší vzít psí holčičku.

Tak zdravotní rizika samozřejmě taky zvažuju, rozhodně. A taky v tom nemám striktně jasno, jestli ANO nebo NE. Takže proto pořád přemejšlím, váhám, zvažuju pro a proti a furt nevím.

23.2.2022 10:57

U nás není co řešit. My si ji s tím brali. Je to podmínka v adopční smlouvě. Jinak bych také váhala.

23.2.2022 11:32
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

To bych se zkusila zeptat i ve spolku, tam asi aktualní ceny znají. Případně mohou veterináře doporučit, jestli je spolek z vašeho okolí?

23.2.2022 12:14
impact

XXX.XXX.16.143

U nás není co řešit. My si ji s tím brali. Je to podmínka v adopční smlouvě. Jinak bych také váhala.

U dr. Vláška počítejte do čtyřech tisíc. Baj vočko. Podle velikosti fenky možná o pár facek méně.

23.2.2022 12:45

Safra, když to tak čtu, tak se asi i vyplatí jet jinam, taková darda za cestu to zase nebude.

23.2.2022 13:28
janaa

XXX.XXX.39.105

Safra, když to tak čtu, tak se asi i vyplatí jet jinam, taková darda za cestu to zase nebude.

Hele,já loni u Barušky, 40 kg, platila cca 5 tisíc - odstranění velký tukový boule z boku, kastrace (bez dělohy,jen vaječníky), komplet krevní testy v rámci seniorský preventivky ( v ceně i následující atb, léky na bolest). Jak jsem psala,mám na veterině "svoje" ceny, není to velkoklinika,ale myslím,že i normální člověk by zaplatil třeba o dva tisíce víc

23.2.2022 14:14
kobylatko

XXX.XXX.38.179

U mě fena cca 60kg , kastrace nějakých 10 000

23.2.2022 14:37
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

U nás proběhla kastrace z důvodu pyometry, tak tam je to trochu jiné - nicméně 30 kg fena - cena 9000. Vč. předoperačního vyšetření, inhalační narkózy a mnou neustále obdivovaného a všude vychvalovaného "vnitřního stehu" kdy skutečně nebylo vůbec zapotřebí límce ani prubanu - nic. A to je fena blemtadlo obecný. Fakt fakt vůbec nic :o . Je to jakejsi steh, kterej používají plastičtí chirurgové a je to zašitý nějak dovnitř - asi jsme se něco podobnýho učili při šití, ale já to nevím, jen vím, že byl jakýsi vnitřní steh a tak si nějak představuju, že tohle je to podobný. Vypadá to takhle

https://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2022/01/20220117_202149-768x576.jpg

Souhlasím s lupusem, že je ještě brzo. Ve dvou letech není fena přeci ještě hotová.
Já byla rozhodnutá nekastrovat, dokud nebude nutný, ale jasně, je to furt nerf, aby to člověk poznal, kdyby....... měli jsme štěstí, že jsme to poznali a brzo. Kdyby tohle nenastalo, uvažovala bych zda nekastrovat třeba kolem osmého roku.
Je to takový kompromis. Ale jak se znám, v osmi bych si řekla, že když jsme to zvládli osm let, zvládneme i devátý.... a fena pokud by byla v kondici, tak bych do ní nechtěla řezat. Takhle to za mě rozhodla příroda sama.

edit dodám veterina v Praze.

23.2.2022 15:22

Zrzavci napsal(a):
U nás proběhla kastrace z důvodu pyometry, tak tam je to trochu jiné - nicméně 30 kg fena - cena 9000. Vč. předoperačního vyšetření, inhalační narkózy a mnou neustále obdivovaného a všude vychvalovaného "vnitřního stehu" kdy skutečně nebylo vůbec zapotřebí límce ani prubanu - nic. A to je fena blemtadlo obecný. Fakt fakt vůbec nic :o . Je to jakejsi steh, kterej používají plastičtí chirurgové a je to zašitý nějak dovnitř - asi jsme se něco podobnýho učili při šití, ale já to nevím, jen vím, že byl jakýsi vnitřní steh a tak si nějak představuju, že tohle je to podobný. Vypadá to takhle

https://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2022/01/20220117_202149-768x576.jpg

Souhlasím s lupusem, že je ještě brzo. Ve dvou letech není fena přeci ještě hotová.
Já byla rozhodnutá nekastrovat, dokud nebude nutný, ale jasně, je to furt nerf, aby to člověk poznal, kdyby....... měli jsme štěstí, že jsme to poznali a brzo. Kdyby tohle nenastalo, uvažovala bych zda nekastrovat třeba kolem osmého roku.
Je to takový kompromis. Ale jak se znám, v osmi bych si řekla, že když jsme to zvládli osm let, zvládneme i devátý.... a fena pokud by byla v kondici, tak bych do ní nechtěla řezat. Takhle to za mě rozhodla příroda sama.

edit dodám veterina v Praze.

Máte to rozbitý :D "You don't have permission to access this resource."

23.2.2022 21:41
Zrzavci

XXX.XXX.46.71

Máte to rozbitý :D "You don't have permission to access this resource."

aha :-)

a když sem dám odkaz na celej ten článek, kde pak ta samotná fotka je?

https://zrzavec.com.cz/2022/01/20/prvni-pooperacni-den/

to vypadá, že to funguje? Pokud to nevychází z toho, že tam na těch stránkách mám svoje práva.Vidí to někdo?

23.2.2022 21:57

Zrzavci napsal(a):
aha :-)

a když sem dám odkaz na celej ten článek, kde pak ta samotná fotka je?

https://zrzavec.com.cz/2022/01/20/prvni-pooperacni-den/

to vypadá, že to funguje? Pokud to nevychází z toho, že tam na těch stránkách mám svoje práva.Vidí to někdo?

Ano, článek se otevřel, jdu si počíst😊

Edit: Šití je fakt zajímavé, to jsem ještě neviděla, máte superšikovného dochtora👍

24.2.2022 08:16

Takhle mi zašili manžela po operaci. Žádný ošklivý štupování jako dřív, ale pěkná vnitřně zašitá rána. Máte čikovného veta. Ten pokrok, kde se to zastaví?

24.2.2022 08:44

Fena, loni 10 let/35 kg, kastrovaná komplet leden 2021, pyometra, cena 7500 kč

24.2.2022 09:34

Fena, loni 10 let/35 kg, kastrovaná komplet leden 2021, pyometra, cena 7500 kč

A kde? Asi si udělám výlet.

24.2.2022 12:18
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Takhle mi zašili manžela po operaci. Žádný ošklivý štupování jako dřív, ale pěkná vnitřně zašitá rána. Máte čikovného veta. Ten pokrok, kde se to zastaví?

Jo, náš pan veterinář je šikovnej, však ho taky chválím fšade kde chodim. ten steh je bombastickej v tom, že fakt bez toho satelitu bez ničeho, což pro psa pro operaci je jen další štréz. Jsem ráda, že to takhle vymyslel. a krásně se to hojí.

24.2.2022 12:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zrzavci napsal(a):
Jo, náš pan veterinář je šikovnej, však ho taky chválím fšade kde chodim. ten steh je bombastickej v tom, že fakt bez toho satelitu bez ničeho, což pro psa pro operaci je jen další štréz. Jsem ráda, že to takhle vymyslel. a krásně se to hojí.

Jen tak přemýšlím, proč se to nedělá běžně, u těch zvířat to má ještě větší význam, než pouze estetický u lidí. Pokud jde jen o techniku šití, teda naučit se s prominutím ,,nějaký blbý ztracený steh"...

24.2.2022 13:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

lesnížínka napsal(a):
Jen tak přemýšlím, proč se to nedělá běžně, u těch zvířat to má ještě větší význam, než pouze estetický u lidí. Pokud jde jen o techniku šití, teda naučit se s prominutím ,,nějaký blbý ztracený steh"...

Nevím proč se to nedělá. Náš pan veterinář se školí, vzdělává. Možná je to dražší? A lidi by to třebas nechtěli? Nevím. myslím, ale, že ta technika šití nebude úplně jen tak. a ne každej je zdatnej švadlena. Ptala jsem se zda se to dá použít jen u těch břišních operací, říkal že téměř na každý šití pokud kůže není poškozená, nebo třeba stará, slabá.
Každpádně já to teď fšade roztrubuju, že kdyby někdo někdy operaci, tak stejně jako inhalačku bych se ptala po tomhle. Radši si připlatím, pokud půjde dojedu dál, ale mám po starostech a hlavně pes má po starostech a může v klidu srůstat.

24.2.2022 13:10

Tak pokud to nehoří, lze laparoskopii, říkají, že tak jde i děloha.

24.2.2022 13:44
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak pokud to nehoří, lze laparoskopii, říkají, že tak jde i děloha.

já myslím, že... žínka myslí , že obecně, nejen při kastraci, proč se to nepoužívá.

26.2.2022 12:33

A kde? Asi si udělám výlet.

Jindřichův Hradec

27.2.2022 12:32
fikovnice

XXX.XXX.132.48

Tý brďo, tak to mě celkem šokuje. Jako je mi jasné, že kastrace kočka vs. pes (fena) se liší....ale zase na druhou stranu uložení viscerálních orgánů v DB bude u kočky a psa stejné (rozdílnost v obtížnosti kastrace vůbec neumím vyhodnotit - snad jestli písne "Bodlinka" nebo "Kometa"). No a já dala za kastraci Elsy něco přes tisíc Kč - před 3 lety, možná 1200,- Kč. A teta dala za kastraci své tehdejší kočky na venkově tuším necelé tři stovky - to mě tedy tehdy taky šokovalo, takováto diskontní cena . Za kocoura by snad paní dr. vzala padesátikačku ...nebo nevím.

27.2.2022 12:43

fikovnice napsal(a):
Tý brďo, tak to mě celkem šokuje. Jako je mi jasné, že kastrace kočka vs. pes (fena) se liší....ale zase na druhou stranu uložení viscerálních orgánů v DB bude u kočky a psa stejné (rozdílnost v obtížnosti kastrace vůbec neumím vyhodnotit - snad jestli písne "Bodlinka" nebo "Kometa"). No a já dala za kastraci Elsy něco přes tisíc Kč - před 3 lety, možná 1200,- Kč. A teta dala za kastraci své tehdejší kočky na venkově tuším necelé tři stovky - to mě tedy tehdy taky šokovalo, takováto diskontní cena . Za kocoura by snad paní dr. vzala padesátikačku ...nebo nevím.

Kastrace kočky za 300 není ani u nás na škole. To byla velmi dumpingová cena. Rozdíl v ceně - pominu-li smluvní (už jsem psala o odstranění nádoru, kde jedna ordinace by si vzala 20 000 a kamarádka totéž udělala za 2 000) je i ve velikosti pacienta. Feny jsou vesměs větší a těžší než kočky, takže všechny přípravky (narkotika, analgetika, ATB, šicí materiál...) vyjdou v přepočtu dráž. Bodlinka když tak doplní.

27.2.2022 13:16
fikovnice

XXX.XXX.132.48

Kastrace kočky za 300 není ani u nás na škole. To byla velmi dumpingová cena. Rozdíl v ceně - pominu-li smluvní (už jsem psala o odstranění nádoru, kde jedna ordinace by si vzala 20 000 a kamarádka totéž udělala za 2 000) je i ve velikosti pacienta. Feny jsou vesměs větší a těžší než kočky, takže všechny přípravky (narkotika, analgetika, ATB, šicí materiál...) vyjdou v přepočtu dráž. Bodlinka když tak doplní.

Jj, toto jsem si přesně myslela - že na velikosti v tomto případě záleží!
Ale třeba moje Elsa je možná 2x, možná 3x těžší než např. čivava...

27.2.2022 13:19
fikovnice

XXX.XXX.132.48

Ona je to velmi levná dr., a dokud se nestala ta věc s Fločkem (a pak ještě nějaký další přešlap i s mým kocourem), tak jsem jí hodně věřila. Měla/má i dobré recenze...jenže co je mi to platné, v případě Flokyho selhala hodně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík