Canicross nebo dogtrekking? Začátečník se v tom plácá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2022 13:05
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Zdravím vás všechny dobré lidi. Jelikož moje kondička a celkově tělesná výdrž za moc nestojí, rozhodla jsem se s tím něco dělat. Tak mě napadlo, že začnu v rámci našich pejsko-procházek běhat.
Jenže... existuje spousta profi vybavení, a já se v tom ztrácím.
Vyhledávala jsem tady v dřívějších diskusích, ale je mi to prd platný, protože vždycky u konstruktivního příspěvku je třeba odkaz ("tak takhle ne"), a ten odkaz už neexistuje a nejde rozkliknout, takže já zase vím houby.

Co jsem zatím našla, že norské postroje ne (tlačí a vadí). Pak jsem zase četla, že postroj má být ideálně tvarem jako koňský chomout, aby kopíroval klíční kosti a netlačil na hruď.
Mám na kluky ManMaty, ale ne ty canicrossové, ale ty klasické (smart -vylepšený soft univezal). Je potřeba i pro hobby běhání po lese pořídit něco v typu RUN LONG, SLED nebo LASH ? Jakoby ty dlouhé, přímo k tomu určené ? Když by se mnou běhali na tom klasickém, bude to něčemu vadit? Mám dvě kolie a nebudou táhnout ani saně, ani koloběžku, pouze mě. Ale i tak, bych nerada abych na nich měla něco, co je bude poškozovat, když zaberou (tím, že to není určeno primárně do tahu).

Děkuju moc za jakékoli rady a nápady, případně aktualizované funkční odkazy, třeba co rozhodně ne a čeho se vyvarovat... Ideálně jako pro blbce.

:-)

23.2.2022 13:36
Eleris

XXX.XXX.162.124

Nejlépe by určitě poradily holky v Mushgo. Sídlí sice v Brně, ale dokáží poradit i přes mail nebo objíždí jednou za čas republiku.

23.2.2022 13:41
assil

XXX.XXX.121.3

Něco málo tady http://lapinkoira.cz/tazne-sporty.html
a autorku když tak můžete kontaktovat na FB, dělá to i závodně a dost se v tom vyzná a určitě ráda poradí.

23.2.2022 13:52
Terven

XXX.XXX.110.191

Neptala bych se jinde než u Mush GO
Edit. - zvlášť pokud máš Brno v dojezdu, to bych neváhala. Jen je asi nutný rezervovat si zkoušecí čas na prodejně. Doporučuju sledovat jejich fb profil.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2022 15:51

Moje chovatelka mi na kraťandu doporučila tento: https://postroje-pro-psy.heureka.cz/non-stop-dogwear-postroj-free-motion/#prehled/
Velikost 5 až 6, zatím nemám osobně vyzkoušeno.

23.2.2022 16:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

kde je ta doba, kdy jsem kupoval postroje za 300,- a psi v nich nalítali tisíce km, kdyby neumřeli, tak v nich běhají dodnes

23.2.2022 16:30
Annaa

XXX.XXX.224.136

Postroj nesmí psovi bránit v pohybu. Nevhodné postroje jsou norské postroje, protože bráni psovi v pohybu. Nejlepší je použití dlouhého postroje ve tvaru “chomoutu”. Zanechává psovi volný hrudník a volnost pohybu předních nohou. Tah nesměřuje na hrudník. Je dobré vyhnout se postrojům, které mají v místech, kde tlačí na psa (hrudník, podpaží, krk) jakékoli kovové součásti. Tlačí psy a vytrhávají srst. Není na škodu vybrat nastavitelný postroj, kterému jde nastavit délka zad, nebo hloubka hrudníku. Díky tomu sedne postroj každému psu bez ohledu na jeho anatomii. Postroj by měl vydržet běžnou údržbu. Nejdoporučovanější postroje jsou od značky Non-Stop Dogwear: https://www.nonstopdogwear.com/cz/produkt/freemotion-harness/ nebo https://www.nonstopdogwear.com/cz/produkt/combined-harness/. Splňují veškeré požadavky. Sama mám pro své psy tyto postroje a můžu je doporučit. Krátké postroje se pro tah nedoporučují. Nerozkládají tah do celého těla, jako dlouhé postroje. Lze je použít při běhu na volno, ale ne v tahu.

23.2.2022 22:26
Ouško4

XXX.XXX.225.15

lupus4 napsal(a):
kde je ta doba, kdy jsem kupoval postroje za 300,- a psi v nich nalítali tisíce km, kdyby neumřeli, tak v nich běhají dodnes

Jojo. To je přesně ta doba, kdy jsem s koněm nalítala tisíc kilometrů s nepadnoucím sedlem. Neumřel, na první pohled dokonce nebylo vidět ani poznat, že je něco špatně. A kdyby se mi nerozsvítilo v palici, taky by tak běhal dodnes.
Kde je ta doba? Naštěstí dávno pryč.

23.2.2022 22:27
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Děkuji moc všem na reakce a odkazy ❤️postroje pořídím nové, s těmato to teda nepůjde.

23.2.2022 22:52
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ouško4 napsal(a):
Jojo. To je přesně ta doba, kdy jsem s koněm nalítala tisíc kilometrů s nepadnoucím sedlem. Neumřel, na první pohled dokonce nebylo vidět ani poznat, že je něco špatně. A kdyby se mi nerozsvítilo v palici, taky by tak běhal dodnes.
Kde je ta doba? Naštěstí dávno pryč.

chudák kůň ,že měl smůlu na ...

nám naštěstí Manmaty padly a rozsvíceno jsme měli už tenkrát

Nějak nechápu účel vašeho hloupoučkého rýpání...nebo se mají "stydět" lidi už i za to, že něco pamatujou ?

23.2.2022 23:05
Ouško4

XXX.XXX.225.15

lupus4 napsal(a):

Nějak nechápu účel vašeho hloupoučkého rýpání...nebo se mají "stydět" lidi už i za to, že něco pamatujou ?

Ne. Já tak reagovala pro to, že z vašeho ironického příspěvku vyznělo, že netřeba řešit postoje, když kdysi stačilo koupit za 300,- a psi taky žili.

23.2.2022 23:11
Ouško4

XXX.XXX.225.15

lupus4 napsal(a):

A ne, člověk se nemusí stydět za to, že něco pamatuje. Ale zase bych neidealizovala doby minulé jen proto, že spousta věcí se řešila míň, než teď, nebo neřešila vůbec.

V dnešní době je daleko větší přístup k informacím než byl dříve, a nemyslím si, že je to na škodu, zeptat se, a nechat si poradit, když ta možnost je.

Na věty "a taky žili" a "přežili to" jsem skoro alergická.

23.2.2022 23:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak to jsme se nepochopili navzájem...a jsem línej to vysvětlovat

Jen že dogtrekking není o suprčupr výbavě za x tisíc (stejný jak např. u lyžování) ale o člověku a psu. Vždycky jsme měli srandu z "označkovaných panáků/paniček", co vědecky řešili litry batohů , značky bot, trik, bund atd...atd...kosmonautickou stravu atd..atd..
A pak na tratí je zcela "vyčerpaný k smrti" čekající na odvoz , s úsměvem předcházel/předbíhal 70 letý Junior v 30 let starej větrovce a pumpkách, v botkách od ťamanů za 2 stovky....
a po 80 km vzal kytaru a zpívalo se do rána

24.2.2022 07:56

Přesně před 20 lety (2002) vyšel v Doně Běh s "vlky" aneb Canicross, 125 Kč prodejní cena...kde jsou ty časy..

Dámy, podívejte se schválně alespoň na ty fotky v knize, když už třeba nebudete chtít ztrácet čas čtením.
Postroje na psech jsou jasně vidět, různé varinaty, typy, ale jedno mají všechny fotky společné - úžasné nadšení a chuť do běhu.

To si ale se suprčuprhyper vyladěným postrojem vesmírné značky prostě nekoupíte.
Postroj totiž neběhá.

Jak to ten Monte a spol dělali......

24.2.2022 08:03
galina

XXX.XXX.168.56

A neb zpátky do pravěku!

Myslím že ten obchod ( Hela a Barca Levičků) jezdí po různých akcích, dogtrekingy a tak. Spojte se s nima, opravdu dobře poradí.

Můžu se zeptat mimo téma, jak ty kolie tahají? Díky.

24.2.2022 08:25
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ouško4 napsal(a):
Ne. Já tak reagovala pro to, že z vašeho ironického příspěvku vyznělo, že netřeba řešit postoje, když kdysi stačilo koupit za 300,- a psi taky žili.

lupus jezdil se psama takové štreky, že ty postroje kvalitní být musely. Nezavazely, seděly, fungovaly. Stejně jako koně na endurance mají kvaitní a sedící sedla, protože jinak to ten kůň prostě nedá.
Kvalitní neznamená drahý, drahý neznamená kvalitní.
Proč nejsou kvalitní, ale jinak prosté až obyčejné věci za rozumný peníz k dostání? Bez výšivek, kontrastního prošívání, barevných sponek, efektů a nesmyslů? Chci, aby to fungovalo, vzhled je vedlejší.
O tom to bylo - o tom, že „dříve“ takové věci existovaly, kdežto teď půlka lidí řeší mašličky a nesmysly a ta druhá půlka, která chce především fungovat, se těmi mašličkami chtě nechtě musí probírat taky.
Prostě není možné jít do obchodu a koupit normální kvalitní postroj. Musí tomu předcházet sto hodin na internetu a čtyřicet probádaných zveráčů. Zvlášť pokud si někdo nechce za ty mašličky a sponečky připlácet.

24.2.2022 08:46
lupus4

XXX.XXX.205.61

Varaxi napsal(a):
lupus jezdil se psama takové štreky, že ty postroje kvalitní být musely. Nezavazely, seděly, fungovaly. Stejně jako koně na endurance mají kvaitní a sedící sedla, protože jinak to ten kůň prostě nedá.
Proč nejsou kvalitní, ale jinak prosté až obyčejné věci za rozumný peníz k dostání? Bez výšivek, kontrastního prošívání, barevných sponek, efektů a nesmyslů? Chci, aby to fungovalo, vzhled je vedlejší.
O tom to bylo - o tom, že „dříve“ takové věci existovaly, kdežto teď půlka lidí řeší mašličky a nesmysly a ta druhá půlka, která chce především fungovat, se těmi mašličkami chtě nechtě musí probírat taky.
Prostě není možné jít do obchodu a koupit normální kvalitní postroj. Musí tomu předcházet sto hodin na internetu a čtyřicet probádaných zveráčů. Zvlášť pokud si někdo nechce za ty mašličky a sponečky připlácet.

já si vás najmu jako mluvčího (někdy)

24.2.2022 08:49
lupus4

XXX.XXX.205.61

galina napsal(a):
A neb zpátky do pravěku!

Myslím že ten obchod ( Hela a Barca Levičků) jezdí po různých akcích, dogtrekingy a tak. Spojte se s nima, opravdu dobře poradí.

Barča je teď v Norsku na MS

24.2.2022 09:00
Varaxi

XXX.XXX.150.244

lupus4 napsal(a):
já si vás najmu jako mluvčího (někdy)

Názorová pluralita je znakem zdravé společnosti. :)
Nicméně, tady došlo k nedorozumění, nikoli k diskuzi o názoru. To se stává a je to v pořádku. :)

24.2.2022 09:22

Ouško má přece ManMat, chce je jen vyměnit za vhodnější k tahu. ManMat se nezměnil, akorát jsme o 30 let dál a dráž, asi těžko nám to budou prodávat furt za...
Mám stejný postroj na táhnoucího bejka - krátký manmat, drží beze změny roky, válí se v bahně a chovám se k němu ošklivě, přesto nikde není ani nitka uvolněná, prasklina v plastu, nic... jediné, co vidím, že na tah by bylo lepší - delší postroj pro psa a pás pro člověka.
Vypadá to, že pro delší hubenější psy mají HOUND. Bez zkoušení se to ale neobejde, možná nejlíp jet na nějakou akci, kde se to uvidí v akci, tedy odborníci uvidí, až pes zatáhne správně, postroj se pohne... a pak zjistím, že jsem tu tisícovku dala zbytečně a potřebuji jiný :-)

24.2.2022 09:39
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ouško má přece ManMat, chce je jen vyměnit za vhodnější k tahu. ManMat se nezměnil, akorát jsme o 30 let dál a dráž, asi těžko nám to budou prodávat furt za...
Mám stejný postroj na táhnoucího bejka - krátký manmat, drží beze změny roky, válí se v bahně a chovám se k němu ošklivě, přesto nikde není ani nitka uvolněná, prasklina v plastu, nic... jediné, co vidím, že na tah by bylo lepší - delší postroj pro psa a pás pro člověka.
Vypadá to, že pro delší hubenější psy mají HOUND. Bez zkoušení se to ale neobejde, možná nejlíp jet na nějakou akci, kde se to uvidí v akci, tedy odborníci uvidí, až pes zatáhne správně, postroj se pohne... a pak zjistím, že jsem tu tisícovku dala zbytečně a potřebuji jiný :-)

Ale však jo, časy se mění, jen daně zůstávají.
Nejde o to, že věci stojí adekvátně době, jen vysvětluju nedorozumnění. Jeden nevinný povzdech, a kolik udělá povyku. :)
Jinak souhlas, jít někam, kde se to dá vyzkoušet přímo na psu, by bylo nejlepší.

24.2.2022 10:51
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Bylo to nedorozumění. Mě vůbec nejde o design nebo značku, já jen chtěla poradit něco kvalitního a funkčního, abych tím psům nechtěně neublížila, protože jestli je postroj vhodný, nepoznám.
Děkuji za rady. 😉

24.2.2022 11:04
Ouško4

XXX.XXX.68.89

galina napsal(a):
A neb zpátky do pravěku!

Když nemají, tak táhnou jako bejci. 😂😂

Teď máme nějaký "na ránu" období, asi jaro...nebo nevím. Mladšímu vrcholí puberta a zmítá se hormonama, a starší je sice rozumnější, ale samozřejmě se nadšeně přidá ke každé špatnosti a jak je někde jen závan haravky, dělají jak tygři z Monpračenu.

Cvakání zubama, slintání, dokonce jsem teď musela opustit cvičák, přitom tam vůbec nebyla háravka, ale k off stavu stačil vykastrovanej pes, co mladýmu voněl tak, že z vychovanýho hodnýho pejska jsem najednou na vodítku měla devianta že sexuální léčebny, kterýmu úplně přeplo...a bylo hotovo. Pozornost nula, soustředění nula. Uklidnil se až autě.

Zaměstnat je, zaměstnat. Já vím.
OT- krycí jsou, ale ani jeden ještě nekryl.

Uvidíme, jak budou tahat až budou mít dovoleno 😁

24.2.2022 11:25
Terven

XXX.XXX.110.191

Varaxi napsal(a):

Tak Ouško dle fotek evidentně Manmat má a chce Manmat či něco jinýho vhodnýho na běh.
Že Manmat nemá třicet let stejný ceny je pochopitelný, máslo taky tenkrát stálo 10 korun, takže ten povzdech moc nechápu.
Sponky, efekty a mašličky bych do toho asi nemotala, ty preferuje jiná cílová skupina - a čtyřicet probádaných zveráčů - no, nevím. Pokud sháníte funkční padnoucí postroj, do zveráčů nemá smysl chodit, ty takové zboží obvykle nevedou. Nebo aspoň neznám nikoho, kdo by běhal se psy a měl zveráčové vybavení.
To spíš ty hodiny na internetu...
Já mám za sebou taky několik dlouhých anabází shánění vyhovujícího postroje. Bohužel nemám MushGO ani Manmat v rozumným dojezdu, takže spíš ten internet, běhání na poštu a telefonický konzultace. A měla jsem v podstatě jedinej požadavek - aby postroj dobře padnul a nevadil v pohybu.
Nakonec máme Manmat Ricco a Zero DC Short z osobního zkoušení v rámci MushGO tour. A konečně spokojenost.
Ještě používám i postroje šité na míru ze 4 dox - ty taky nejsou špatný, účel plní, bohužel jeden z nich nesedí úplně ideálně díky mýmo blbýmu měření.
Výšivky, reflexní proužky apod. bych úplně nezatracovala, to jsou praktický věci. Označení psa telefonním číslem považuju za hodně užitečnou věc, stejně tak reflexní prvky.

24.2.2022 13:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

jestli ouško chcete, můžu vám do SZ napsat osvědčený tréninkový plán jak se VY dostanete do "jaktakžformy" (běh) během 2 měsíců, (se psy na volno)

jinak běh s tahounama je jen o tom, zadělat si dříve či později na problémy s koleny, závodit asi nechcete, takže ...podumejte

PS. já měl svoje "trekkový holky Olinku s Apolenkou" naučený, aby na povel tahaly JEN do kopce, taková soukromá "poma

24.2.2022 13:29
galina

XXX.XXX.168.56

lupus4 napsal(a):
jestli ouško chcete, můžu vám do SZ napsat osvědčený tréninkový plán jak se VY dostanete do "jaktakžformy" (běh) během 2 měsíců, (se psy na volno)

jinak běh s tahounama je jen o tom, zadělat si dříve či později na problémy s koleny, závodit asi nechcete, takže ...podumejte

PS. já měl svoje "trekkový holky Olinku s Apolenkou" naučený, aby na povel tahaly JEN do kopce, taková soukromá "poma

Já to klidně řeknu veřejně. Plán je nedřepět v hospodě a šlapat. Furt šlapat. Aspoň teda ten můj tréninkový plán tak fungoval.

24.2.2022 13:35
lupus4

XXX.XXX.205.61

v jaký hospodě, když už tak v knihovně na pár HU
foto z knihovny kam nesměli psi (ještě, že Sanča byla fena)...
zase jsem se nějak roztesknil

24.2.2022 14:06
galina

XXX.XXX.168.56

Nejni to Ota?

24.2.2022 15:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

galina napsal(a):
Nejni to Ota?

Láďa Urb...., Boudička, a tamtu další nevím

24.2.2022 17:31
galina

XXX.XXX.168.56

Trek krajem Oty Pavla...

24.2.2022 17:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

ta moje fotka je z Oderáčku (u Bahulice)

24.2.2022 18:27
Ouško4

XXX.XXX.31.222

lupus4 napsal(a):

Jé, to bych byla hrozně ráda.
S kondičkou jsem na tom strašně, fakt strašně. Potřebuju s tím něco udělat, protože neudýchám jezdecký trénink.
Mám teď v práci valacha, co je hodně energický, a z každého ježdění slejzám dolů ztřískaná jak pes.
Sice jsem teď naposledy trenérovi rádoby vtipně odpověděla, že holt už mi není dvacet, bohužel ani třicet ... ale to fakt není důvod být shnilej, línej a vymlouvat se že to nejde.
A psům to jen prospěje. Ti milují jakýkoli pohyb, čím víc, tím líp.
Jen teda, odrovnat kolena si nechci. 🙄

24.2.2022 18:47
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ouško4 napsal(a):
Jé, to bych byla hrozně ráda.
S kondičkou jsem na tom strašně, fakt strašně. Potřebuju s tím něco udělat, protože neudýchám jezdecký trénink.
Mám teď v práci valacha, co je hodně energický, a z každého ježdění slejzám dolů ztřískaná jak pes.
Sice jsem teď naposledy trenérovi rádoby vtipně odpověděla, že holt už mi není dvacet, bohužel ani třicet ... ale to fakt není důvod být shnilej, línej a vymlouvat se že to nejde.
A psům to jen prospěje. Ti milují jakýkoli pohyb, čím víc, tím líp.
Jen teda, odrovnat kolena si nechci. 🙄

máte to tam (v SZ)

26.2.2022 20:08
Dasvo

XXX.XXX.72.213

lupus4 napsal(a):
máte to tam (v SZ)

Lupusi, prosím, mně taky! Samozřejmě pro ženu.

26.2.2022 20:31

Proč to sem nenapíšete veřejně? Už mě skoro přemáhá zvědavost. 😅

26.2.2022 20:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

Dasvo napsal(a):
Lupusi, prosím, mně taky! Samozřejmě pro ženu.

Dasvo máte to tam

Proč to sem nenapíšete veřejně? Už mě skoro přemáhá zvědavost.

protože to 99 % nezajímá

26.2.2022 20:49

lupus4 napsal(a):
Dasvo máte to tam

Proč to sem nenapíšete veřejně? Už mě skoro přemáhá zvědavost.

protože to 99 % nezajímá

Zrovna ve vlákně týkajícím se canicrossu se mi to nechce věřit.

Tak mi to, prosím, pošlete také. Předem děkuji.

26.2.2022 20:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

Zrovna ve vlákně týkajícím se canicrossu se mi to nechce věřit.

Tak mi to, prosím, pošlete také. Předem děkuji.

tady byla řeč o postrojích , běhat nikdo nechce
máte to už taky

26.2.2022 21:08

Nechtějte to, není to vůbec hueský
Dnes jsem začala...ve středu znovu, snad to bude postupně lepší.
Ale napoprvé peklo a stud , což ale v žádném případě není chyba návodu.

Děkuji, lupusi

26.2.2022 22:40
lupus4

XXX.XXX.205.61

Nechtějte to, není to vůbec hueský
Dnes jsem začala...ve středu znovu, snad to bude postupně lepší.
Ale napoprvé peklo a stud , což ale v žádném případě není chyba návodu.

Děkuji, lupusi

taky jsem si na vás vzpomněl, když jsme přišli z lesa, že to máte v plánu, ale pak jsem si řekl, že nebudu nějakým dotazováním "vrtat v ráně"
jen vyděržaj pioněr

27.2.2022 08:07

Proč to sem nenapíšete veřejně? Už mě skoro přemáhá zvědavost. 😅

Mě už přemohla. Lupusi taky prosím

27.2.2022 08:16

lupus4 napsal(a):
tady byla řeč o postrojích , běhat nikdo nechce
máte to už taky

..moc moc prosím také o zaslání....

27.2.2022 09:07
libuko

XXX.XXX.47.2

lupus4 napsal(a):

Muzu taky poprosit? Dele jak rok jsem behat nebyla, tak treba mi Vas navod navrat usnadni. Diky.

27.2.2022 13:58
janajana65

XXX.XXX.250.149

lupus4 napsal(a):

Dobrý den, mohla bych taky poprosit o text? Běhat právě začínám a jako dosavadní totální antiběžec budu ráda za každou informaci. :) Díky! :)

27.2.2022 21:38
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jelikož se zvedl vcelku nečekaný zájem o běh, tak než začnete, takhle si jednoduše zjistíte "jak jsem na tom" už 53 let existuje a používá se jednoduchý Cooperův test - kolik m uběhnete za 12 min

Tabulka vyhodnocující Cooperův test (hodnoty jsou v metrech)
Věk Pohlaví Velmi dobrý Dobrý Průměrný Špatný Velmi špatný
13-14 Muž 2700+ 2400-2700 2200-2399 2100-2199 2100-
Žena 2000+ 1900-2000 1600-1899 1500-1599 1500-
15-16 Muž 2800+ 2500-2800 2300-2499 2200-2299 2200-
Žena 2100+ 2000-2100 1700-1999 1600-1699 1600-
17-20 Muž 3000+ 2700-3000 2500-2699 2300-2499 2300-
Žena 2300+ 2100-2300 1800-2099 1700-1799 1700-
20-29 Muž 2800+ 2400-2800 2200-2399 1600-2199 1600-
¨ Žena 2700+ 2200-2700 1800-2199 1500-1799 1500-
30-39 Muž 2700+ 2300-2700 1900-2299 1500-1899 1500-
Žena2500+ 2000-2500 1700-1999 1400-1699 1400-
40-49 Muž 2500+ 2100-2500 1700-2099 1400-1699 1400-
Žena 2300+ 1900-2300 1500-1899 1200-1499 1200-
50+ Muž 2400+ 2000-2400 1600-1999 1300-1599 1300-
Žena 2200+ 1700-22 1400-1699 1100-1399 1100-

27.2.2022 21:40
lupus4

XXX.XXX.205.61

bohužel to "neudrželo" tabulku přehledně, ale snad se v tom vyznáte

28.2.2022 11:07

A co kategorie 60+? Třeba takhle:
uběhl kilometr - zdolal kilometr indiánským během - zdolal kilometr jakoukoliv technikou - šlehlo ho cestou

28.2.2022 11:18
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Hehe, můj praděda chodil v necelých sto letech šmírovat mladé páry na mezi. Tam by to vypadalo jak?
Šlehlo ho cestou - šlehlo ho dívání - zadýchaně okukoval - okukoval a remcal do toho - ukázal mladýmu, jak se to správně dělá?

28.2.2022 11:26

A co kategorie 60+? Třeba takhle:
uběhl kilometr - zdolal kilometr indiánským během - zdolal kilometr jakoukoliv technikou - šlehlo ho cestou

Když je vůle, počítá se i plazení....dokud opravdu nepadnete
Povídejte mi o tom chvíli, ještě teď mne všechno bolí.

28.2.2022 13:43
lupus4

XXX.XXX.205.61

Když je vůle, počítá se i plazení....dokud opravdu nepadnete
Povídejte mi o tom chvíli, ještě teď mne všechno bolí.

a to bude pozejtří středa

28.2.2022 13:46

Otáčíte nůž v ráně

A já celý život myslela, že vlci jsou kamarádi.

28.2.2022 14:21
lupus4

XXX.XXX.205.61

Otáčíte nůž v ráně

A já celý život myslela, že vlci jsou kamarádi.

jsou, jen se přemoct, když si vzpomenu kolikrát se mi nechtělo v 17h do bahna na 5ti hod trénink se psy...ale pak ta radost, když to běhalo

tak si jen představte, že za půl roku dáte 1/2 maraton s prstem v nose

1.3.2022 09:06
assil

XXX.XXX.121.3

Já teda nevím, ale 12 minut se má zdá hodně dlouhá doba na lidi, co neběhají. Chybí tam kategorie odpadl po 5 minutách.

1.3.2022 09:11
lupus4

XXX.XXX.205.61

assil napsal(a):
Já teda nevím, ale 12 minut se má zdá hodně dlouhá doba na lidi, co neběhají. Chybí tam kategorie odpadl po 5 minutách.

ale je - velmi špatný , stačí vnímat čtený text

1.3.2022 09:43
assil

XXX.XXX.121.3

lupus4 napsal(a):
ale je - velmi špatný , stačí vnímat čtený text

Jo aha, tím - na konci je asi myšleno a méně, už jsem to asi pochopila.
Každopádně tak ty dvě menší hodnoty se někde na rovince dají ujít rychlým krokem, takže test je i pro běžecky nepolíbené jako já.
Ale zajímavý, schválně si to někdy změřím přesně na 12 minut rychlou chůzí, to bude víc jak kilák.

1.3.2022 10:25

assil napsal(a):
Jo aha, tím - na konci je asi myšleno a méně, už jsem to asi pochopila.
Každopádně tak ty dvě menší hodnoty se někde na rovince dají ujít rychlým krokem, takže test je i pro běžecky nepolíbené jako já.
Ale zajímavý, schválně si to někdy změřím přesně na 12 minut rychlou chůzí, to bude víc jak kilák.

Jenže to neplatí, protože člověk může jít takřka celý den, zatímco běžet to nevydrží. Za minutu dáte chůzí něco od 80 do 140 metrů, kilometr za 12 minut tedy snad ani nemůže být běh. Takže to beru tak - ne/dokážu běžet 12 minut v kuse.

1.3.2022 10:43
assil

XXX.XXX.121.3

Jenže to neplatí, protože člověk může jít takřka celý den, zatímco běžet to nevydrží. Za minutu dáte chůzí něco od 80 do 140 metrů, kilometr za 12 minut tedy snad ani nemůže být běh. Takže to beru tak - ne/dokážu běžet 12 minut v kuse.

Já to beru tak, že trénovaný člověk vydrží běžet hodiny, viz maraton třeba a netrénovaný nevydrží ani těch 12 minut a i pomalým během se za 12 minut uběhne víc než jsou ty minimální hodnoty v tabulce, protože ty se dají dosáhnout chůzí, takže ta tabulka je pro mě spíš jako test jakou vzdálenost dokáže člověk překonat pěšmo za 12 minut, akorát že chůzí se dostanu tak do kategorie velmi špatný a když to trochu zkombinuju s během, možná se posunu maximálně o příčku výš. Tabulka jak dlouho vydržím běžet by musela mít výsledné kategorie v minutách a ne v km. Každopádně fakt vycházím z předpokladu, že člověk během nepolíbený, ve věku dejme tomu 30+, nevydrží běžet 12 minut, někde jsem četla nějaký článek jak začít s během a bylo tam tuším na začátek že se běhá 100 nebo 200 m.

3.3.2022 11:31
libuko

XXX.XXX.8.156

assil napsal(a):
Já to beru tak, že trénovaný člověk vydrží běžet hodiny, viz maraton třeba a netrénovaný nevydrží ani těch 12 minut a i pomalým během se za 12 minut uběhne víc než jsou ty minimální hodnoty v tabulce, protože ty se dají dosáhnout chůzí, takže ta tabulka je pro mě spíš jako test jakou vzdálenost dokáže člověk překonat pěšmo za 12 minut, akorát že chůzí se dostanu tak do kategorie velmi špatný a když to trochu zkombinuju s během, možná se posunu maximálně o příčku výš. Tabulka jak dlouho vydržím běžet by musela mít výsledné kategorie v minutách a ne v km. Každopádně fakt vycházím z předpokladu, že člověk během nepolíbený, ve věku dejme tomu 30+, nevydrží běžet 12 minut, někde jsem četla nějaký článek jak začít s během a bylo tam tuším na začátek že se běhá 100 nebo 200 m.

Rozhodne nejsem odbornik, ale kdyz jsem pred 2 lety zacinala behat a resila navody jak na to, tak postup byl co nejdele, min. 20 minut v rezimu beh. Slo o ten pohyb, ne o rychlost a verte, ze i netrenovany clovek ten pohyb vydrzi docela dlouho, rychlost je sice takova, ze Vas lidi na prochazce predbihaji, ale zlepsuje se to. Postup od Lupuse vypada zajimaveji, protoze by mel byt dobre rozpoznatelny pokrok.

3.3.2022 14:33
lupus4

XXX.XXX.205.61

Postup od Lupuse vypada zajimaveji, protoze by mel byt dobre rozpoznatelny pokrok.

to není můj postup, tak jsme v mládí zahajovali na loděnici "zimní suchej trénink"
jinak párkrát jsem to použil i v pozdních letech (30, 40, 50 ) když jsem si přišel
už "nahnilej" a fungovalo to vždy ...

PS. v mládí obsah plic 8 l, teď už jen 5

10.3.2022 07:54

Vyrazil jste někdo dle návodu trénovat? Zájem tu byl veliký - napiště zkušenosti

Mě se podařilo až napočtvrté "splnit" výchozí startovní hodnoty 8x2 min, ale většina tady je asi jednak více mladá a jednak "neshnilá".

Začal zde někdo taky?

10.3.2022 09:32
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lupus4 napsal(a):
tak to jsme se nepochopili navzájem...a jsem línej to vysvětlovat

Jen že dogtrekking není o suprčupr výbavě za x tisíc (stejný jak např. u lyžování) ale o člověku a psu. Vždycky jsme měli srandu z "označkovaných panáků/paniček", co vědecky řešili litry batohů , značky bot, trik, bund atd...atd...kosmonautickou stravu atd..atd..
A pak na tratí je zcela "vyčerpaný k smrti" čekající na odvoz , s úsměvem předcházel/předbíhal 70 letý Junior v 30 let starej větrovce a pumpkách, v botkách od ťamanů za 2 stovky....
a po 80 km vzal kytaru a zpívalo se do rána

A ještě měl ten pán ve větrovce silonovou tašku se sváčou. Zažila jsem na pochodu Praha - Prčice. Šla jsem třicetikilometrovou verzi, už me dost bolely nohy a pak mě předhonil lehkým krokem přesně takový pán a beztak šel tu delší trať .

10.3.2022 09:46
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak Junior (MS) je všem trekařům známá a žijící postava... viz foto na
https://www.facebook.com/groups/59640348614
a na fotce (vepředu) mu bylo 70 a ind. během dával 80km i v 80ti
neuvěřitelnej a bezvadnej chlapík foto z Fryšťáku (2007? 8?)

10.3.2022 09:57

Nemám ksichtoknihu, ale to je přece Miloš S., ne? Neuvěřitelné
Nebo se mýlím?

10.3.2022 09:59
lupus4

XXX.XXX.205.61

Nemám ksichtoknihu, ale to je přece Miloš S., ne? Neuvěřitelné
Nebo se mýlím?

jo Miloš s Bojárkem (11let) vpředu, já vzadu

10.3.2022 10:03

Ten čas tak běží, v normální denní činnosti si to člověk vůbec tak nějak neuvědomuje... a pak zničehonic...ach jo

11.3.2022 09:24
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Já se přiznám, nejedu úplně podle té tabulky.
Jinak myslím že jsem furt v kategorii "velký špatný", přestože fakt denně ráno jdeme a tu hodinku, hodinku a půl dáme, po doběhu jsem zničená, chce se mě umřít, teče mi sopel, a třepou se mi ruce. Kondice zatím nepřichází. Jen bolest a zmar 😁

Dneska cca 11 km. A to jsem ještě ty teroristy musela na louce pustit vyběhat (když jsem se vydejchávala z mrtvice 😂), protože pánové měli pocit, že mají málo a že já jsem pomalá a trapná 😂

11.3.2022 12:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

mno, on ten "tabulkový postup" není jen tak pro nic za nic

koukám, že ostatní "běžkyně" jsou buď tajnosnubný, nebo skutek utek

11.3.2022 16:08
Zoia

XXX.XXX.209.255

Já bych i vyrazila, jsem v běhání takovej ten věčnej začátečník a štve mě to, protože je to něco, co by šlo skloubit s provozováním psa. Já se vždycky odhodlám, začnu, trochu se zlepším, a pak do toho něco vleze. Poslední dva pokusy začalo protestovat koleno, ale třeba kdybych na to šla ultrapomalu, tak by to šlo...
Jen teda ten návod tu nikde nevidím, jen tu tabulku, co mi řekne, jak velká lemra jsem.

11.3.2022 19:18

Tak vyrazila jsem, ale jak bych to tak řekla - dejte mi čas. V kategorii 60+ už to nejde tak rychle, zatím nevhodné pro veřejnou prezentaci

Elzbethimus

17.3.2022 15:43
Elzbethimus

XXX.XXX.119.116

Na canicross určitě budete potřebovat speciální výbavu. Pejska nesmí postroj ňiak omezovat v pohybu a musí se v něm cítit pohodlně, postroj by měl být určený k tahu, dlouhý speciální canicrossový. Dále určitě vodítko s amortizerem ( taková ta odpružená část ) a pro vás doporučuji sedák nebo opasek na běhání. Veškerou výbavu vyrábí například firma non-stop která má opravdu kvalitní produkty, které pejskům nevadí v pohybu. Myslím že takové postroje a vodítka vyrábí i firma manmat. 😉🐾

Přidejte reakci

Přidat smajlík