Výška feny Parson Russel teriéra ve standardu

Parson Russell teriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2022 11:33
danielarais

XXX.XXX.26.22

Dobrý den, prosím o radu ohledně výška feny Parson Russel teriéra.
Rádi bychom ji uchovnili, ale ve standardu je ideální výška 33 cm u fen. Naše má cca cm 35 ve 12 měsících.
Je to zásadní problém, nebo je třeba psa posuzovat celkově.Jde mi o to, zda se máme v tomto případě o uchovnění pokoušet.
Děkuji.

25.2.2022 11:43
eli22

XXX.XXX.58.38

Uvádí se ideální míry. Ale myslím, pokud fenka bude celkově kompaktní, nebude to vadit.

25.2.2022 11:48
janaa

XXX.XXX.39.105

Není stanovená závazná výška,ale ideální,takže pokud bude odpovídat ve všech ostatních věcech,neměl by být problém. U teriéra jde spíš o mohutnosti, člověk by měl být schopen psa za plecemi obejmout pomocí obou dlaní (cílem je chovat psy,co se vejdou do nory). Kromě toho,jestli jste tu výšku tak nějak naměřili doma,může být ve skutečnosti dost jiná

25.2.2022 12:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Kromě toho,jestli jste tu výšku tak nějak naměřili doma,může být ve skutečnosti dost jiná

A nemusí to být jen doma . Na závodech mi fenu v rozmezí pár měsíců změřili pokaždé úplně jinak, a ten rozdíl nebyl nějaký cenťák, ale několik cenťáků

25.2.2022 12:17
janaa

XXX.XXX.39.105

marcelaamax napsal(a):
Kromě toho,jestli jste tu výšku tak nějak naměřili doma,může být ve skutečnosti dost jiná

A nemusí to být jen doma . Na závodech mi fenu v rozmezí pár měsíců změřili pokaždé úplně jinak, a ten rozdíl nebyl nějaký cenťák, ale několik cenťáků

Hele,mě jednou na svodu změřil fenu tak,že by musela být o hlavu vyšší tak jsem jí pak do papírů musela měřit znova na klubovce. Prostě plus mínus deset cenťáků

Přidejte reakci

Přidat smajlík