Ahojky,
prosím jaké máte zkušenosti s demodexem?
U nás se projevil poprvé v cca 8 mes. Aplikace Bravecta a šampon aby se vyskytly komplikace (písně, kvasinky, zánět kůže).
První aplikace byla v půlce července. Pes docela obrostl a už v listopadu vypadal, že je s toho venku. Ale v prosince opět holá místa a stroupky.
Léčka bravecto a opět koupání. Teď je to dva měsíce a nezdá se mi že by obrůstal. Na podporu kůže přidávám do granuli megaderm cca14 dni. Ale nic moc.
Asi chci zázraky ze dne na den ja vím. Ale zajímá mě, jakou léčbu nasadili vašem miláčkům.
A jestli není lepší prostředek jak bravecto, třeba advoncate nebo jiné?
Děkuji za vás čas.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lepší prostředek než bravecto na demodexe ještě nikdo nevymyslel.
ale nezapomeňte že demodexe má na sobě každý pes a generalizovaná demodikóza značí problém s imunitou.
Nirvana
napsal(a):
Ahojky,
prosím jaké máte zkušenosti s demodexem?
U nás se projevil poprvé v cca 8 mes. Aplikace Bravecta a šampon aby se vyskytly komplikace (písně, kvasinky, zánět kůže).
První aplikace byla v půlce července. Pes docela obrostl a už v listopadu vypadal, že je s toho venku. Ale v prosince opět holá místa a stroupky.
Léčka bravecto a opět koupání. Teď je to dva měsíce a nezdá se mi že by obrůstal. Na podporu kůže přidávám do granuli megaderm cca14 dni. Ale nic moc.
Asi chci zázraky ze dne na den ja vím. Ale zajímá mě, jakou léčbu nasadili vašem miláčkům.
A jestli není lepší prostředek jak bravecto, třeba advoncate nebo jiné?
Děkuji za vás čas.
My jsme s ním bojovali před cca 15ti lety. A bylo na měsíce. Měli jsme nějaký špampon, v kterém se cca každý čtvrtý den musel pes koupat, nechat působit 10 minut, smýt, usušit a nanést něco, co už se neoplachovalo. Mezitím se drbal, takže si to rozšrabal a dala se mu do toho infekce, tak antibiotika, něco proti drbání.... a to se opakovalo znovu. Je to fakt na měsíce. Ve finále jsme to pokořili, ale dalo to práci. Jak píšu, bylo to před patnácti lety, dneska už jsou na to možná jiné prostředky. A koukám, že ho máte na granulích, zkusila bych jinou stravu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Amitraz :-/ Bravecto, Simparica tady ještě nebyly. Ještě že teď jsou. Je to stejné, jen Bravecto funguje déle.
O kůži zde /názvy léků ignorujte, netýkají se Vás/
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2901018/atopicka-dermatitida-potlacni-projevu-rady-zkusenosti