Shayela_2010

XXX.XXX.37.149
Dobrý den, mám psa kooikerhondje kříženého s border kolií a ráda bych s ním trénovala skoky. On sám vždycky strašně rád skákal a tak bych to chtěl trochu rozvinout. Máme zahradu a na ní budeme dělat překážky a na to se chci zeptat. Jak by se dala udělat překážka zároveň tak, aby to bylo okrasné. Třeba květiny v kavaletě nebo tak něco. Poradíte? Děkuji 🐾🐕🐶
Uživatel s deaktivovaným účtem

Shayela_2010
napsal(a):
Dobrý den, mám psa kooikerhondje kříženého s border kolií a ráda bych s ním trénovala skoky. On sám vždycky strašně rád skákal a tak bych to chtěl trochu rozvinout. Máme zahradu a na ní budeme dělat překážky a na to se chci zeptat. Jak by se dala udělat překážka zároveň tak, aby to bylo okrasné. Třeba květiny v kavaletě nebo tak něco. Poradíte? Děkuji 🐾🐕🐶
Takže už neřešíte přeskok ve cvalu a teď máte psa?
Shayela_2010

XXX.XXX.37.63
Přeskok stále řeším a psa mám už asi 3 roky. Proč myslíte že neřeším?

Shayela_2010
napsal(a):
Přeskok stále řeším a psa mám už asi 3 roky. Proč myslíte že neřeším?
Mně jenom zaujalo, že máte křížence poměrně vzácného plemene. O kterém tu byla nedávno debata. Možná náhoda, no.

Terven
napsal(a):
Kterej okres má teď jarní prázdniny?
Je jich 14, to je široký záběr.
Shayela_2010

XXX.XXX.174.173
Můžu se zeptat na název diskuze??

napsal(a):
Mně jenom zaujalo, že máte křížence poměrně vzácného plemene. O kterém tu byla nedávno debata. Možná náhoda, no.
Teda já musím přiznat,že mě napadlo totéž. Že by někdo psa,na kterého se čeká rok a majitelé se prověřují jak v kosmickém programu, jen tak nechal pokřížit s borderou???
To bylo to vlákno,kde paní řešila neposlušného velkého psa a k tomu chtěla právě kooikerhonjde (či jak se to píše :-)

napsal(a):
Teda já musím přiznat,že mě napadlo totéž. Že by někdo psa,na kterého se čeká rok a majitelé se prověřují jak v kosmickém programu, jen tak nechal pokřížit s borderou???
To bylo to vlákno,kde paní řešila neposlušného velkého psa a k tomu chtěla právě kooikerhonjde (či jak se to píše :-)
Jo jo, kakiva123, s neposlušným flatem. A uvažovala jsem úplně stejně. Když už si někdo pořídí vzácné, a předpokládám, i drahé plemeno, tak si ho asi pečlivě hlídá. Takže jenom obtížně zplodí křížence.

Shayela_2010
napsal(a):
Můžu se zeptat na název diskuze??
Odpověď výše.
Shayela_2010

XXX.XXX.236.105
Děkuji, už jsem to našla. Na tu diskuzi jsem se nedívala. Nám bylo řečeno, že je čistokrevný, ale mě se to nezdálo a pátrala jsem na internetu. Zjistili jsem, že má v rodokmenu 2 borderky (praprapra - fena a 6×pra taky fena) a jinak kooikerhondje. Ty borderky v něm zanechaly poměrně výrazné geny (má jinak uši, plíží se když vidí psa a občas tak zvláštně chodí) Dva jeho předci běhali agylity a byli dobří. Pak tam je nějaký skokan a jeden pes, který běhal nějaký dostih, což mě překvapilo, protože jsem si myslela, že dostihy běhají jen chrti. Dám vám sem nějakou fotku a pokud se mi to povede tak aji video.
Shayela_2010

XXX.XXX.154.94
Tady je můj miláček. Má velký talent. Pak sem dám ještě jak skáče.
Shayela_2010

XXX.XXX.129.203
Skočí i mnohem výš. Ty klády se lehce zhazuji, takže ublížit si nemohl
Shayela_2010

XXX.XXX.183.242
Tady běží ke mně. Mám ještě jedno, tak ho taky pošlu. Ještě sem přijde jedno kde běží, jedno kde potká nového kámoše a jedno kde skáče do dálky. To jsem s ním už zkoušela na chatě, ale to jsem chtěla aby šel pomalu a přešel to se zvednutyma nohama, ale dopadlo to tak, že ať sem se snažila sebevíc, vždycky to skočil a ještě k tomu s rezervou.
Video se zpracovává...

napsal(a):
Jo jo, kakiva123, s neposlušným flatem. A uvažovala jsem úplně stejně. Když už si někdo pořídí vzácné, a předpokládám, i drahé plemeno, tak si ho asi pečlivě hlídá. Takže jenom obtížně zplodí křížence.
My pravidelně potkáváme křížence kooikra, stane se Je nádhernej, stavbou těla je to takový větší kooiker a má dokonalé kooikří náušnice. Jen je to velká netýkavka a páníci ho vždycky už v dáli berou na vodítko. Jednou mi to nedalo a zeptala jsem se jich, mají ho z útulku.
Shayela_2010

XXX.XXX.224.136
Můžu se zeptat kde ho potkáváte? Je totiž možné že to bude bratr (nebo tak něco) toho našeho. Majitelé povídali že štěňat měli 5, z toho tři se prodali a jeden utekl. Toho dalšího si nechali.
Video se zpracovává...

Shayela_2010
napsal(a):
Můžu se zeptat kde ho potkáváte? Je totiž možné že to bude bratr (nebo tak něco) toho našeho. Majitelé povídali že štěňat měli 5, z toho tři se prodali a jeden utekl. Toho dalšího si nechali.
Okolí Liberce. Jak je starý to bohužel nevím. Jen jsem se jich loni ptala odkud ho mají, protože jsem taky uvažovala o kooikrovi. Tak prý z útulku, přesnější info taky nevím.
Shayela_2010

XXX.XXX.96.32
Aha, tak to není on. On je ve Vyškově. A můžeme se prosím vrátit zpět k důvodu založení diskuze? Napadá někoho něco? I kdyby to měla být úplná pitomost, možná to půjde zrealizovat. Prosím pište každé nápady
Překážka jako okrasný prvek, hm.
Myslíte stálá překážka, pevná? Jako třeba nějaké schůdky ve svahu, zídky, ploty? Zkuste se mrknout na internetové obrázky překážek v jezdecké všestrannosti. V cross country jsou často překážky esteticky upravené, mohly by Vás inspirovat. Některé z nich jsou vyloženě umělecká díla, např.:
Kachna:
https://useventing.com/images/_largeHorizontal/DSC_1531.jpg
Sova:
https://i.pinimg.com/originals/5e/0a/82/5e0a8217aabf66dc4572f5328e4d5eb1.jpg
Veverka:
https://i.pinimg.com/736x/a4/63/18/a46318b1fa985bc48c7d8a1a5cafc4f5.jpg
Dinosaurus:
https://i.pinimg.com/originals/bf/9a/36/bf9a36e2525f4527da84c30a5fcd7fcb.jpg
Koník:
https://i.pinimg.com/736x/c0/b2/91/c0b291fe21306431b55839f3f95d4d2e.jpg
Šachovnice:
https://static01.nyt.com/images/2012/07/30/sports/JUMPS/JUMPS-superJumbo.jpg?quality=75&auto=webp
Jezevčík (tak nějak si představuju domácí provedení):
https://willisjumps.com/cms/wp-content/uploads/img_0001-e1572947278593.jpg
Mochomůrka (a další):
https://cz.pinterest.com/pin/148970700144599291/
Líbí se mi i úplně jednoduché, např.:
Klády na různé způsoby:
https://cz.pinterest.com/pin/148970700144528215/
Druhá sova:
https://d2p5jm6orbodfc.cloudfront.net/wp_chronofhorse/wp-content/gallery/tyson-rementers-cross-country-jumps/owl_jump.jpg
Lavka:
https://i.pinimg.com/originals/90/e9/4f/90e94f310e967c51e3fb019f2c431a4f.jpg
Plot:
https://i.pinimg.com/236x/02/b4/e4/02b4e48d5ff742d76a78cada88ae4c23--helsinki-country-fences.jpg
https://i.pinimg.com/originals/22/a0/5a/22a05a75d7747e9f450ed5a1c2ce27cc.jpg
S květinami:
https://cz.pinterest.com/pin/146789269076920353/
Z pneumatik:
https://cz.pinterest.com/pin/138274651043161689/
Některé z nich mohou fungovat jako lavička, odkládací plocha, pohledová clona, funkční předěl zahrady apod. Posázet nějakými popínavkami jde asi všechno, ale je třeba to udržovat. Je to docela dost práce navíc, no. Z toho mi lépe vycházejí obyčejné nízké letničky, které v květnu vysázíte a na podzim vyhodíte na kompost.
Celou dobu předpokládám, že Vás zajímá design; z hlediska bezpečnosti to bude nutné dořešit - nároky na pohybový aparát jsou u koně a psa jiné. Taky je nutné promyslet terén - aby to nekouzalo, nedržela se tam voda, dopadová plocha nebyla příliš tvrdá...
Pokud máte na myslí překážky, které před tréninkem postavíte a po tréninku uklidíte, tak tam bych se na nějakou estetickou stránku asi vykašlala.
Ještě jsou různé kolejničky, po kterých se dají některé překážky přesouvat; ale to už je teda akce pomalu na bagr, no.
Shayela_2010

XXX.XXX.142.93
Páni! Děkuji. To je velká inspirace. Už vím jak to udělám. Z bezpečnosti to bude v pořádku, to je lehké. Potom vám sem dám fotky, třeba někoho inspiruji

Shayela_2010
napsal(a):
Mně to teda přijde hodně divné. A nevěřím tomu. Pokud vím tak naštěstí zatím žádní kříženci a bezpapíráci u Kooikerhondje nejsou. A jak můžete u křížence vědět že tam Kooiker jistě je?

napsal(a):
Mně to teda přijde hodně divné. A nevěřím tomu. Pokud vím tak naštěstí zatím žádní kříženci a bezpapíráci u Kooikerhondje nejsou. A jak můžete u křížence vědět že tam Kooiker jistě je?
..čekala jsem kdy se ozvěte, celé he to divné, ale v plemeni se až tak nevyznám, tak jsem čekala na vás.....

napsal(a):
..čekala jsem kdy se ozvěte, celé he to divné, ale v plemeni se až tak nevyznám, tak jsem čekala na vás.....
Neumím si představit složitě získat Kooikera a pak ho nechat nakrýt bez uchovnění, natož tak nechat nakrýt jiným plemenem, křížencem, proč by to někdo dělal. Co jsme se bavili s chovateli tak by žádní kříženci být zatím neměli. A myslím si že oni mají hodně dobrý přehled.
No jednou jsem dokonce u nás v obci potkala pejska na kooikera podobného, ale byl to 10-11-letý kříženec z útulku, mix plemen a někdy se podaří že má menší či větší podobu na určité plemeno. Navíc mají kooikeři takoví trošku voříškoidní vzhled. No a před 10 lety že by někdo množil na vzácném plemeni, co u nás bylo úplně v začátcích, to je nesmysl.

napsal(a):
Neumím si představit složitě získat Kooikera a pak ho nechat nakrýt bez uchovnění, natož tak nechat nakrýt jiným plemenem, křížencem, proč by to někdo dělal. Co jsme se bavili s chovateli tak by žádní kříženci být zatím neměli. A myslím si že oni mají hodně dobrý přehled.
No jednou jsem dokonce u nás v obci potkala pejska na kooikera podobného, ale byl to 10-11-letý kříženec z útulku, mix plemen a někdy se podaří že má menší či větší podobu na určité plemeno. Navíc mají kooikeři takoví trošku voříškoidní vzhled. No a před 10 lety že by někdo množil na vzácném plemeni, co u nás bylo úplně v začátcích, to je nesmysl.
..diky...tak nějak jsem si to myslela...
napsal(a):
Mně hlavně není jasný, odkud zadavatelka čerpá info o těch předcích, pokud pes je kříženec a nemůže tudíž mít pp.
Takhle to lze dohledat u koní, průkaz s uvedením předků mívají i kříženci. U psů to tak není.
Copak nikomu nepřijde nesmyslný tenhle text? Čekala jsem jestli se nad tím někdo pozastaví...
Nám bylo řečeno, že je čistokrevný, ale mě se to nezdálo a pátrala jsem na internetu. Zjistili jsem, že má v rodokmenu 2 borderky (praprapra - fena a 6×pra taky fena) a jinak kooikerhondje.
Prostě buď pes je bez pp a pak si o prapředcích nemáte kde počíst anebo je s pp a pak není možný, aby v rodokmenu měl BOC i kooikerhondje
napsal(a):
Okolí Liberce. Jak je starý to bohužel nevím. Jen jsem se jich loni ptala odkud ho mají, protože jsem taky uvažovala o kooikrovi. Tak prý z útulku, přesnější info taky nevím.
Čili to bude jenom ničím nepodložený tip ...takových jsem už slyšela a na 99% ten pes s kooikerhondje nebude mít nic společného.
To plemeno vořecha tak trochu připomíná, nic ve zlým...a podobně zbarvených dlouhosrstých voříšků běhají mraky.
Foto je naše Terina

Terven
napsal(a):
Mně hlavně není jasný, odkud zadavatelka čerpá info o těch předcích, pokud pes je kříženec a nemůže tudíž mít pp.
Takhle to lze dohledat u koní, průkaz s uvedením předků mívají i kříženci. U psů to tak není.
Copak nikomu nepřijde nesmyslný tenhle text? Čekala jsem jestli se nad tím někdo pozastaví...
Nám bylo řečeno, že je čistokrevný, ale mě se to nezdálo a pátrala jsem na internetu. Zjistili jsem, že má v rodokmenu 2 borderky (praprapra - fena a 6×pra taky fena) a jinak kooikerhondje.
Prostě buď pes je bez pp a pak si o prapředcích nemáte kde počíst anebo je s pp a pak není možný, aby v rodokmenu měl BOC i kooikerhondje
To jsem právě psala jak může u křížence vědět (myslet si) že je tam kooiker když je to kříženec. To by musela osobně znát majitele PP psů nějakého Kooikera a BOC a záměrně by museli udělat prasárnu že by zkřížili tyto plemena.
Jako hledá u křížence v rodokmenu plemena

Terven
napsal(a):
Čili to bude jenom ničím nepodložený tip ...takových jsem už slyšela a na 99% ten pes s kooikerhondje nebude mít nic společného.
To plemeno vořecha tak trochu připomíná, nic ve zlým...a podobně zbarvených dlouhosrstých voříšků běhají mraky.
Foto je naše Terina
Přesně tak, a spousta lidí ani neví jak přesně má Kooiker vypadat. Když si vzpomenu kolik lidí vydává křížence za labradory a na první pohled ten pes má v sobě několik plemen, s labradorem podobnost tak 20% tak u málopočetného plemena může Kooikera vidět v jakémkoliv voříškovi podobného zbarvení.

Terven
napsal(a):
Foto je naše Terina
..ja v ní vidím motýla....

Terven
napsal(a):
Já taky a možná tam byl, jen měla 10 kg
A z boku s postavenýma ušima vypadala jako šeltie- měla bohatou hřívu na hrudi.
...mam pro ni slabost odjakživa I když vím, že už není, ale vždycky se na její fotky moc ráda podívám....

Tam bude asi známý jeden rodič... nehody se stávají... Mě zajímá, kde jsou tak dlouhé rodokmeny. Plemeno je znovuvzniklé, jiná plemena k němu daná mohla být, to je normální, ale kde jste to našla? Na pedigreedatabase jsou asi 4 generace a konec.

Varaxi
napsal(a):
Však je jedno, co to je. Jestli je to kříženec, je to stejně voříšek, ať už jsou ti předcí jacíkoli.
Hlavně jestli ho má ráda a dobře se stará.
To úplně jedno není, protože vydávat psa za křížence kooikera když si chovatelé zakládají na tom a dělají vše proto aby kříženci kooikerů nevznikli...
napsal(a):
To úplně jedno není, protože vydávat psa za křížence kooikera když si chovatelé zakládají na tom a dělají vše proto aby kříženci kooikerů nevznikli...
Tak sem tam kříženec přece není vizitka těch chovatelů. To se může stát, že majiteli uteče kooikr a skočí na nějakou fenku. Není to o nic horší než kříženec jiných dvou plemen.
A pak - když je to kříženec, matka a její původ můžou být známé, ale otec téměř jistě známý není. Tak když někdo řekne, mám křížence toho a toho, skoro vždycky je minimálně otec odhad.
Tak o co jde? Je to voříšek, pravděpodobný kříženec nějakých dvou plemen, tak původ tipneme podle atlasu a podoby se štěnětem.
Jestli jim byl prodán jako kooikr a dělali mu test DNA na Genomii, tak tam mohla ta bordera klidně vypadnout.
Jako já jsem celkem pro přesnost vyjadřování a tak, ale u zadavatelky je zřejmé, že trochu žije v jiném světě. Už tak to musí mít holka těžké, není třeba se do ní ještě navážet přes diskuzi.

Křížence kooikra a bordery (bohužel) nechtěně vyprodukovala kamarádka. Jsou to asi 2-3 roky. Štěňata tenkrát rozdala. A opravdu byl otcem PP kooiker.

napsal(a):
Křížence kooikra a bordery (bohužel) nechtěně vyprodukovala kamarádka. Jsou to asi 2-3 roky. Štěňata tenkrát rozdala. A opravdu byl otcem PP kooiker.
Svět je vesnice…

Varaxi
napsal(a):
Tak sem tam kříženec přece není vizitka těch chovatelů. To se může stát, že majiteli uteče kooikr a skočí na nějakou fenku. Není to o nic horší než kříženec jiných dvou plemen.
A pak - když je to kříženec, matka a její původ můžou být známé, ale otec téměř jistě známý není. Tak když někdo řekne, mám křížence toho a toho, skoro vždycky je minimálně otec odhad.
Tak o co jde? Je to voříšek, pravděpodobný kříženec nějakých dvou plemen, tak původ tipneme podle atlasu a podoby se štěnětem.
Jestli jim byl prodán jako kooikr a dělali mu test DNA na Genomii, tak tam mohla ta bordera klidně vypadnout.
Jako já jsem celkem pro přesnost vyjadřování a tak, ale u zadavatelky je zřejmé, že trochu žije v jiném světě. Už tak to musí mít holka těžké, není třeba se do ní ještě navážet přes diskuzi.
O co jde? O to že se všichni snažíme aby nevznikali kříženci protože tím dost často kazí plemeno a pokud máte plemeno kde nejsou, nebo máte informace že nejsou a děláte pro to maximum aby nevznikli tak vám na tom záleží. A ano vizitka chovatelů to rozhodně není, spíš jen to že se snaží vybírat opravdu zodpovědné lidi kde je minimální riziko že díky němu ten kříženec vznikne.
Asi se mi to více rozebírat nechce. A do slečny se nenavážím, ale po špičkách kolem ni taky chodit nebudu. Pouze jsem se zeptala na základě čeho to tvrdí. Hezký den

napsal(a):
O co jde? O to že se všichni snažíme aby nevznikali kříženci protože tím dost často kazí plemeno a pokud máte plemeno kde nejsou, nebo máte informace že nejsou a děláte pro to maximum aby nevznikli tak vám na tom záleží. A ano vizitka chovatelů to rozhodně není, spíš jen to že se snaží vybírat opravdu zodpovědné lidi kde je minimální riziko že díky němu ten kříženec vznikne.
Asi se mi to více rozebírat nechce. A do slečny se nenavážím, ale po špičkách kolem ni taky chodit nebudu. Pouze jsem se zeptala na základě čeho to tvrdí. Hezký den
Trochu blábol, ne?
Kříženci jsou snad méněcenní? A PP je něco, co samo o sobě pozdvihává dané zvíře mezi jakýchsi "horních deset tisíc"?
Všichni se snažíme...kdo všichni?
Obecně lze napsat, že se asi všichni zde snažíme o to, aby nebyli psi (zvířata obecně) týraní a jejich welfare se dále zlepšovalo.
Nikdo z nás nepodporuje množírny, většina je asi i proti zbytečným veterinárním zákrokům na zvířatech, ale spousta z nás křížence má nebo měla, nebo i bude mít - a jsou to občas bezvadní psi, stejně jako někteří s PP.
Nejste náhodou trochu rozladěná majitelka mladého psa v ČR málopočetného plemene s vysokou pořizovací cenou, která si pro něj jela stovky km do cizozemska, a teď zjistila, že se tu podobní psi vyskytují jednak jako prokazatelní kříženci daného plemene a jednak jako voříšci, kteří by mu jako z oka vypadli?
Nejsou ti kříženci jen z tohoto důvodu dle vás méněcenní, že ne?
napsal(a):
A ty povahy,aspoň u tý feny,co znám, nejsou ouplně ideál
Jinak pochybuju,že by to někdo dělal cíleně,ale stane se, i u málopočetných plemen,to bych zas neviděla jako nějakou raritu

napsal(a):
Trochu blábol, ne?
Kříženci jsou snad méněcenní? A PP je něco, co samo o sobě pozdvihává dané zvíře mezi jakýchsi "horních deset tisíc"?
Všichni se snažíme...kdo všichni?
Obecně lze napsat, že se asi všichni zde snažíme o to, aby nebyli psi (zvířata obecně) týraní a jejich welfare se dále zlepšovalo.
Nikdo z nás nepodporuje množírny, většina je asi i proti zbytečným veterinárním zákrokům na zvířatech, ale spousta z nás křížence má nebo měla, nebo i bude mít - a jsou to občas bezvadní psi, stejně jako někteří s PP.
Nejste náhodou trochu rozladěná majitelka mladého psa v ČR málopočetného plemene s vysokou pořizovací cenou, která si pro něj jela stovky km do cizozemska, a teď zjistila, že se tu podobní psi vyskytují jednak jako prokazatelní kříženci daného plemene a jednak jako voříšci, kteří by mu jako z oka vypadli?
Nejsou ti kříženci jen z tohoto důvodu dle vás méněcenní, že ne?
Opět nepochopení. Nemám chuť se hádat.

Terven
napsal(a):
To mě taky zaujalo. Pro mě za mě ať je to klidně kříženec krokodýla, ale jak teda vědí ten rodokmen, to mě zajímá :)
janaa
napsal(a):
A ty povahy,aspoň u tý feny,co znám, nejsou ouplně ideál
Jinak pochybuju,že by to někdo dělal cíleně,ale stane se, i u málopočetných plemen,to bych zas neviděla jako nějakou raritu
Taky si myslím, ze stát se to muže i u malopocetneho plemeno.
Sama mám křížence z nechtěného spojení, otec s PP, sice ne malopocetne plemeno, ale za to majitelka, která byla (a je) zásadně proti množení a křížení, navíc pro veřejnost docela známá a svým názorem se nijak netající… no co, proste se stalo… ale taky si to náležitě vyslechla…

napsal(a):
Osobně si myslím, že ten pes je virtuální stejně jako kůň ve vedlejší sekci. A vy i my jsme se zbytečně nechali vyprovokovat. A Shayela se možná baví, jak se jí to povedlo.
napsal(a):
Osobně si myslím, že ten pes je virtuální stejně jako kůň ve vedlejší sekci. A vy i my jsme se zbytečně nechali vyprovokovat. A Shayela se možná baví, jak se jí to povedlo.
Já jsem si tím jistá...bude to holčička od koníčků - předky koní lze při troše štěstí na netu vypátrat, holt si myslela, že u psů to jde stejně
Já bych se asi vykašlala na estetično - min. u obyč překáže a šla cestou nejmenšího odporu . Mám na chalupě lehoulinké snadno přenosné překážky s instalatérských trubek, dá se to dobře sestavit, dobře se s tím manipuluje, je to i skladné do sebe. Můžu si kdykoliv změnit "trať" . Slalom taky stačí zapíchat do země, kdykoliv a kdekoliv.
Shayela_2010

XXX.XXX.96.32
Ono to jde, stačí si na netu najít psa s PP který byl jeho předem a vyjedou jeho předci. Takhle se dá dostat celkem daleko, ale když ani jeden nemá PP, je to těžké. Jednou jsem se přes to dostala a pak se to zaseklo. My ho máme od majitele, kterému ho dal pán s tím, že on ho mít nemůže (byli to ti poslední dva), protože než by se vykastroval něco by se stalo a on byl prej moc malej na to aby byl sám. Já osobně mám třeba křížence radši, protože většinou když mají PP, furt jenom hledáš doktory. Neříkám že to tak být musí, ale většina známých to tak má. Pes virtuální není, ani koně ne. Podle videí mi to nevěříte a já to chápu, ale je mi to tak trochu jedno. Já vím co mám, koho mám, co s ním mám v plánu a čeho se chci zúčastnit.

Hlavně to takhle zní, jako kdyby měl ten PP kooiker za předka BOC. A já už se těšila, že to je štěkanátek od Efiny kamarádky!
Shayela_2010
napsal(a):
Ono to jde, stačí si na netu najít psa s PP který byl jeho předem a vyjedou jeho předci. Takhle se dá dostat celkem daleko, ale když ani jeden nemá PP, je to těžké. Jednou jsem se přes to dostala a pak se to zaseklo. My ho máme od majitele, kterému ho dal pán s tím, že on ho mít nemůže (byli to ti poslední dva), protože než by se vykastroval něco by se stalo a on byl prej moc malej na to aby byl sám. Já osobně mám třeba křížence radši, protože většinou když mají PP, furt jenom hledáš doktory. Neříkám že to tak být musí, ale většina známých to tak má. Pes virtuální není, ani koně ne. Podle videí mi to nevěříte a já to chápu, ale je mi to tak trochu jedno. Já vím co mám, koho mám, co s ním mám v plánu a čeho se chci zúčastnit.
Ne, takhle to fakt nejde
Resp. možná by to šlo, pokud by to byl pes s pp, tudíž by všichni předci byli s pp. Ale pak by nebylo nutno hledat na netu, pes by měl prostě průkaz původu. A určitě se nestane, že v rodokmenu čistě náhodou narazíte na jiný plemeno
A pokud jde o bezpapíráky, tak na netu o jejich předcích nic nedohledáte. Psi fakt nejsou koně.
napsal(a):
https://www.dutchdogdata.nl/Home/Details/117827
https://www.dutchdogdata.nl/Home/Details/305039
https://www.dutchdogdata.nl/Home/Details/302144
https://www.dutchdogdata.nl/Home/Details/117644
https://www.dutchdogdata.nl/Home/Details/105463
Asi je moc hodin a sedím si na vedení...u kolika psů bez pp to u nás dohledáte?

Terven
napsal(a):
Asi je moc hodin a sedím si na vedení...u kolika psů bez pp to u nás dohledáte?
Nevím, tohle jsou papíroví kachní psi, kteří mají v předcích parson teriéry a pak nic a nic, vše kolem let 80 - 90, tedy asi účel, je možné, že tam jsou i jiná plemena, např. ta border kolie.
U bezpapírových psů to nedohledáte nikde, nejen u nás, na tom papíře jsou ti předci, a když nemám papír, tak asi nic, ale na mě už je také pozdě, navíc mi umrzl mozek :-)
napsal(a):
Nevím, tohle jsou papíroví kachní psi, kteří mají v předcích parson teriéry a pak nic a nic, vše kolem let 80 - 90, tedy asi účel, je možné, že tam jsou i jiná plemena, např. ta border kolie.
U bezpapírových psů to nedohledáte nikde, nejen u nás, na tom papíře jsou ti předci, a když nemám papír, tak asi nic, ale na mě už je také pozdě, navíc mi umrzl mozek :-)
Vzhledem k tomu, že zadavatelka píše
Nám bylo řečeno, že je čistokrevný, ale mě se to nezdálo
asi to nebude tenhle případ. Prostě koupila bezpapíráka.
Shayela_2010

XXX.XXX.135.22
Ta 6×pra BOC byla připuštěna nechtěně. Oba jsou papíroví a jejich štěně taky. Pak to štěně připouštěli s koikry a skoro ho vyšlechtili zpátky, ale údajně jim zdrhl pes na vedlejší dvorek, kde měli feny a bylo to. Než stačili psa chytit, zrodila se štěňata která byla prodána až na dva bez papírů. Ti dva s papíry se dál připustili a ten jeden měl štěňata (ten druhej zemřel na srdce, nebo tak něco po nepodařeném připuštění). No a tak se dostali až k majiteli s naším psem, který ho prodal, protože mu byl k ničemu. Mě to přišlo jako divný, zpět vyšlechťovat nepodařené štěně, ale když to chtěli, nevadí. Já to nějak neovlivním a vy taky ne. Teď už by údajně měl být jen jeden, protože ti ostatní se vykastrovali hned a ten náš měl být chovný. Majitel ho dal tomu majiteli a ten ho pár týdnů měl, než se rozhodl, že v dalším vyšlechťováním nechce pokračovat a dal ho nám. My ho nechali vykastrovat a byli jsme všichni spokojení. On pravděpodobně žádná štěňata nezplodil a tím to asi končí. Kdo to nepochopil, ať se mně už neptá, já tomu rozumím tak, jak to píšu.
Takže Vám někdo něco řekl. A Vy tomu věříte.
V chovu to takhle nefunguje. Jestli tomu rozumíte tak, jak píšete, tak tomu evidentně nerozumíte vůbec. Protože to, co jste napsala, je obsahově nesmysl.
Máte voříška, no. Shodou okolností vypadá na křížence bordery a kooikra. Že Vám k tomu někdo navykládal krásnou pohádku, je naprosto bezpředmětné.
Mějte ho ráda, starejte se o něj. Tím to končí, není třeba se dál hrabat v jeho původu, zvlášť když ten pes žádný prokazatelný původ nemá.

Hele, stejně jako vedle na koních - už se v těch nesmyslech sama ztrácíš.

Varaxi
napsal(a):
Takže Vám někdo něco řekl. A Vy tomu věříte.
V chovu to takhle nefunguje. Jestli tomu rozumíte tak, jak píšete, tak tomu evidentně nerozumíte vůbec. Protože to, co jste napsala, je obsahově nesmysl.
Máte voříška, no. Shodou okolností vypadá na křížence bordery a kooikra. Že Vám k tomu někdo navykládal krásnou pohádku, je naprosto bezpředmětné.
Mějte ho ráda, starejte se o něj. Tím to končí, není třeba se dál hrabat v jeho původu, zvlášť když ten pes žádný prokazatelný původ nemá.
Shayela si potřebuje povídat. Tak si pokaždé vymyslí nějaké téma. Takovou podobnou studentku jsme před léty taky měli. Diagnóza bájná lhavost. Ale pravda, že dobře půl roku jsme jí to všichni "žrali". Než začala vyprávět, jak je ve svých 17 letech má za sebou už několikátý potrat, jak umřel její vlastní otec, pak i nevlastní, kterého musela sama pohřbít...

Shayela_2010
napsal(a):
Ta 6×pra BOC byla připuštěna nechtěně. Oba jsou papíroví a jejich štěně taky. Pak to štěně připouštěli s koikry a skoro ho vyšlechtili zpátky, ale údajně jim zdrhl pes na vedlejší dvorek, kde měli feny a bylo to. Než stačili psa chytit, zrodila se štěňata která byla prodána až na dva bez papírů. Ti dva s papíry se dál připustili a ten jeden měl štěňata (ten druhej zemřel na srdce, nebo tak něco po nepodařeném připuštění). No a tak se dostali až k majiteli s naším psem, který ho prodal, protože mu byl k ničemu. Mě to přišlo jako divný, zpět vyšlechťovat nepodařené štěně, ale když to chtěli, nevadí. Já to nějak neovlivním a vy taky ne. Teď už by údajně měl být jen jeden, protože ti ostatní se vykastrovali hned a ten náš měl být chovný. Majitel ho dal tomu majiteli a ten ho pár týdnů měl, než se rozhodl, že v dalším vyšlechťováním nechce pokračovat a dal ho nám. My ho nechali vykastrovat a byli jsme všichni spokojení. On pravděpodobně žádná štěňata nezplodil a tím to asi končí. Kdo to nepochopil, ať se mně už neptá, já tomu rozumím tak, jak to píšu.
Ale tohle se pochopit nedá. Vždyť to nemá hlavu ani patu.

Pak to štěně připouštěli s koikry a skoro ho vyšlechtili zpátky
jeste ze jen skoro
Shayela_2010

XXX.XXX.238.142
Já jsem začala s tématem překážek, to že jste sem vy připletli i původ mého psa, je vaše věc. Dá se diskuze nějak smazat??
Shayela_2010

XXX.XXX.96.32
Proč ještě že?

napsal(a):
Hele, stejně jako vedle na koních - už se v těch nesmyslech sama ztrácíš.
Já tomu vůbec nerozumím. Ale je běžné, aby jeden nick měl devět IP adres? Schválně jsem si je spočítala. Na koních používá jenom tři.

napsal(a):
Já tomu vůbec nerozumím. Ale je běžné, aby jeden nick měl devět IP adres? Schválně jsem si je spočítala. Na koních používá jenom tři.
IP adresa nemusí být statická, může být přidělována dynamicky.
A obecně když bude terminál přecházet mezi různými Wi-Fi sítěmi / mobilními daty, bude (může) se mu měnit i IP adresa.

napsal(a):
IP adresa nemusí být statická, může být přidělována dynamicky.
A obecně když bude terminál přecházet mezi různými Wi-Fi sítěmi / mobilními daty, bude (může) se mu měnit i IP adresa.
To jsem tak nějak tušila. jenom mi těch změn přišlo hodně. Ale to není nic proti ničemu, důležitý je obsah příspěvků. Ten je leckdy zajímavý a zvláštní.
Shayela_2010

XXX.XXX.168.219
Dá se deta nějak vymazat? A IP adresy netuším. Já tu mám na vyplnění jen přezdívku a email