Rezervace štěněte border kolie

Border kolie
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2022 17:09
steepix

XXX.XXX.17.175

Dobrý den,
mám v plánu si pořídit border kolii, mám pro ní připraveno vše potřebné a chtěl bych si ji pořídit od štěnátka, abych měl dostatečný čas na výchovu, rozhodl jsem se že si ji pořídím na červenec abych měl čistě 2,5 měsíce volného času jen na výchovu a vše potřebné na zabydlení štěňátka.
Hledám někoho s možností rezervace na červenec (čím dříve v červenci, tím lépe), jsem schopen dojet kamkoliv po ČR a popřípadě ukázat majiteli podmínky u sebe pro budoucí štěně, je mi jedno jestli štěně bude s PP nebo bez ale v případě bez ,bych rád poznal její matku alespoň.
Viděl její vztah s chovateli (jistota že nemám pejska z množírny), pejska bych chtěl jako kamaráda na výlety, agility, jízdu na kole ale nikoliv na výstavy nebo závody.
Prosím vás o všemožné kontakty nebo nabídky, naprosto cokoliv co mě přiblíží k nějaké rezervaci

27.2.2022 17:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

... je mi jedno jestli štěně bude s PP nebo bez ale v případě bez ,bych rád poznal její matku alespoň....

nemám nic proti vestajům, sám jsem měl 2 mnoho let...

mám ale výhrady proti množení "jakoplemen bez PP", které bys svým nákupem podpořil a přispěl tak k "domršení " plemene, ke kterému už díky popularitě dávno došlo

do léta máte ještě dost času zjistit, jakými zdravotními problémy BOC trpí a na jaké se vyšetřují...například epilepsie, u očí PRA, CEA, glaukom...genetické testy CL, TNS, MDR1, klouby ....

to vše u psa bez PP vědět nebudeš a je velká pravděpodobnost, že se z nějakým problémem setkáš...
PP ti sice 100% zdraví nezaručí, ale opravdu hodně eliminuje

prostudujte si v klidu vše na http://www.bcccz.cz/?r=klub
a tam snadno najdete i kontakty

27.2.2022 18:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Souhlas s Lupusem, a ještě dodám:

je mi jedno jestli štěně bude s PP nebo bez ale v případě bez ,bych rád poznal její matku alespoň.

Chtějte poznat matku štěňat i v případě štěňat s PP, obzvlášť u BOC...Možná je to myšlené tak, že v případě štěňat s PP víte, kdo je matka, a možná i automaticky tak, že vás chovatel nechá matku poznat. Bohužel, ne vždy to tak je. Známí si brali štěně s PP, matku jim ukázali z dálky v kotci, a tím to haslo.... tak s tím bych se nespokojila a asi by to pro mě značilo, že něco není ok... Ale to už je celkově o tom, vybrat dobrého chovatele, a pak by tohle neměl být problém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2022 18:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

možná je moje poznámka zcela mimo, neb to víte a počítáte s tím - ale vždy mě děsí, když někdo počítá s dlouhou "dovolenou" na zabydlení štěňátka.
Je to paráda - jen se nesmí zapomenout na pravidelný nácvik samoty. Ne občas - ale stále a neustále, neboť nejhorší separační úzkosti jsou u psů, které nikdo včas nenaučil být o samotě a odpočívat.
Čím dřív toto začít učit, tím líp - a bordery jsou separačkou poměrně vyhlášené...

27.2.2022 18:50
eli22

XXX.XXX.58.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
možná je moje poznámka zcela mimo, neb to víte a počítáte s tím - ale vždy mě děsí, když někdo počítá s dlouhou "dovolenou" na zabydlení štěňátka.
Je to paráda - jen se nesmí zapomenout na pravidelný nácvik samoty. Ne občas - ale stále a neustále, neboť nejhorší separační úzkosti jsou u psů, které nikdo včas nenaučil být o samotě a odpočívat.
Čím dřív toto začít učit, tím líp - a bordery jsou separačkou poměrně vyhlášené...

Poznámka není mimo, je to hrozně důležité a je třeba to stále připomínat. Nejhorší je si vzít dovolenou, 14 dní být se štěnětem 24 hodin a pak se vracet do režimu před štěnětem. Separačka skoro jasná.

27.2.2022 18:56
steepix

XXX.XXX.119.12

Děkuji všem za rady a pomoci, na separační úzkost samozřejmě myslím a štěně tomu budu učit, prostě to myslím tak že nebudu mít práci a budu se moct na všechno soustředit, myslím si že na výchovu štěněte jsem dobře připraven a na zabavení borderky taky, takže v tomhle nemějte obavu přátelé :). Děkuji také za seznam chovných stanic a výběr s PP nebo bez PP jsem samozřejmě myslel tak že u pejska bez PP bych si dával 2x takový pozor na všechno, nicméně pozor od koho si štěně beru si dám i když bude mít PP 👍

28.2.2022 03:14
whasabi

XXX.XXX.167.87

steepix napsal(a):
Děkuji všem za rady a pomoci, na separační úzkost samozřejmě myslím a štěně tomu budu učit, prostě to myslím tak že nebudu mít práci a budu se moct na všechno soustředit, myslím si že na výchovu štěněte jsem dobře připraven a na zabavení borderky taky, takže v tomhle nemějte obavu přátelé :). Děkuji také za seznam chovných stanic a výběr s PP nebo bez PP jsem samozřejmě myslel tak že u pejska bez PP bych si dával 2x takový pozor na všechno, nicméně pozor od koho si štěně beru si dám i když bude mít PP 👍

Seznam chovatelských stanic Vám tady nikdo vypisovat nebude, seznam krytí je na stránkách klubu border kolií.
U psa bez PP nejde "dát si větší pozor". Prostě když rodiče nemají testy na genetické nemoci, tak je nemají a nemáte šanci nějak u štěněte ověřit, že Vám třeba neoslepne, ani nemáte šanci jakkoli zjistit, jestli třeba rodiče nejsou příbuzní.
Dokonce už jsem se dvakrát setkala u bez PP s krytím merle x merle, což je prasárna největší, nicméně o modré je zájem, tak proč prý ne, že ano...

Přidejte reakci

Přidat smajlík