Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Evie

2.3.2022 16:27
Evie

XXX.XXX.50.133

Dobrý den, vlastním 2r huskyho a nyní nového švýcarský ovčák 3 měsíce.
Máme problém být 8h být doma sám, 2letý husky nemá problémy být v kleci je tam zticha jenže ten menší je opak, jakmile odejdeme po hodině spustí řev( víme od sousedů) každá ve své kleci má misky s jednou porci jídla,vodu,hračky.
Nenapadá vás jak dlouho potřebuje takové malé stěně utahat? Kolik h procházky by mohlo pomoci? , než jdeme do práce jsme s 1,5h venku. ( nepočítám do času kdy jen s nimi vybehneme aby udělali potřebu)
Jsem už bezradna, možná delší pohyb? Pokud ano kolik ? Dekuju za každý milý tip

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2022 16:42

a musí být milý? ten tip?

2.3.2022 16:42

Vy zavíráte psa nebo štěně na několik hodin do klece?

2.3.2022 16:47
eli22

XXX.XXX.181.79

Evie napsal(a):
Máme problém být 8h být doma sám, 2letý husky nemá problémy být v kleci je tam zticha jenže ten menší je opak, jakmile odejdeme po hodině spustí řev( víme od sousedů) každá ve své kleci má misky s jednou porci jídla,vodu,hračky.
Nenapadá vás jak dlouho potřebuje takové malé stěně utahat? Kolik h procházky by mohlo pomoci? , než jdeme do práce jsme s 1,5h venku. ( nepočítám do času kdy jen s nimi vybehneme aby udělali potřebu)

Že to nemyslíte vážně, že ne??

2.3.2022 16:48
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Pořiďte si ještě jedno štěně.
Určitě se zabaví.
I v kleci.

2.3.2022 16:53

Ale jinak tu mívá hezká povídání na téma výuky štěněcí samostatnosti uživatelka s přezdívkou Xerxová, můžete si to dohledat. Jen se obávám, že nepoužívá klec

2.3.2022 16:57
lupus4

XXX.XXX.205.61

kolik hod je ta huskyna v kleci ?

2.3.2022 16:59

lupus4 napsal(a):
kolik hod je ta huskyna v kleci ?

No zdá se, že 8. A je hezky zticha.

2.3.2022 17:00

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No zdá se, že 8. A je hezky zticha.

Třeba je plyšová

2.3.2022 17:28

žádné štěně neutaháte jednorázovou námahou na osm hodin. Zničíte mu akorát klouby - a stejně nebude celou dobu spát. Rychle se unaví a rychle regenerují... Pořídit si do bytu k dvouletému akčnímu plemeni další štěně považuji za nezodpovědné - vůči těm psům i vůči sousedům. Když je pustíte k sobě - nebude malý řvát - ale budou si hrát tak, že sousedům spadne lustr... A mít je v kleci ?? To mi vysloveně vadí.

Ano mám štěně. Ano - nepouštím ho po dobu nepřítomnosti (max 4 hodiny) do celého bytu. Ale má k dispozici kuchyň, velkou halu, předsíň... vidí na dvou místech prosklenými dveřmi na dvě různé ulice - takže pozoruje okolí, má dva obří pelechy, spoustu hraček (silné krátké špalíky z lísky, krabice na trhání, staré bačkory na přenášení...)

2.3.2022 17:31

Evie napsal(a):

Jsem asi nemístně zvědavá. Proč jste si pořídili zrovna huskyho? Jak dlouho tráví denně v kleci? A proč máte dalšího psa? Asi vás tady rozcupujou.

2.3.2022 17:57
janaa

XXX.XXX.39.105

Technickej dotaz,to jako nutíte štěně,aby si pod sebe v tý kleci čůralo a kadilo?

2.3.2022 18:19
BlueBee

XXX.XXX.3.174

janaa napsal(a):
Technickej dotaz,to jako nutíte štěně,aby si pod sebe v tý kleci čůralo a kadilo?

Tak presne to me napadlo, kdyz jsem si precetla dotaz. Jak se resi v kleci curani tak maleho stenete? Ale myslim, ze si zadavatel mozna dela srandu, aby se tu lidi nad tim rozčilovali.

2.3.2022 18:20
eli22

XXX.XXX.181.79

Snad si fakt dělá srandu.

2.3.2022 19:41
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já snad ani nekomentuju, měla jsem problém to dočíst

2.3.2022 19:44
viu

XXX.XXX.101.74

Nemyslím si, že všichni majitelé psů mají práci doma nebo mohou brát psa do zaměstnáni. Tzn. 14dni dovolené a pak musí na cca 9 h pryč.
Osobně to neznám, mám práci doma, ale i tak starší fena bývala zavřená ( do cca 3 let)- třeba i 2 hod.
Malá / roční puberťanda/ je také 1x denně v kleci. Většinou na 1,5-2hod. Někdy jen půl hodky, ale jednou jsem odjela z pracovny rovnou na nákup a syn se opozdil ze školy a byla zavrena 4hodiny. Po návratu byla úplně v pohodě.

2.3.2022 20:08

viu napsal(a):
Nemyslím si, že všichni majitelé psů mají práci doma nebo mohou brát psa do zaměstnáni. Tzn. 14dni dovolené a pak musí na cca 9 h pryč.
Osobně to neznám, mám práci doma, ale i tak starší fena bývala zavřená ( do cca 3 let)- třeba i 2 hod.
Malá / roční puberťanda/ je také 1x denně v kleci. Většinou na 1,5-2hod. Někdy jen půl hodky, ale jednou jsem odjela z pracovny rovnou na nákup a syn se opozdil ze školy a byla zavrena 4hodiny. Po návratu byla úplně v pohodě.

Zadavatel(ka) uvádí 8 hodin v kleci. Každý pracovní den. Aspoň tak jsem to pochopila.

2.3.2022 21:17
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Když tak procházím město, tak vidím často psy zavřené v kotci nebo na malém dvorku. Čtyřikrát jsme procházeli kolem dvou vlčáku, který mají zdupaný dvorek na hlínu a pokaždé, když jdeme kolem, se servou. Je mi z toho smutno a pak jdu lepší čvrtí, pěkné vilky, pěkné načinčané zahrady a tam před vchodovými dveřmi v závětří pod střechou mají psi krásné pelíšky a spoustu věcí k zabavení. Je zajímavé, že ti psi z kotce, když se člověk koukne na tu zahradu, tak marně hledá důvod proč by měli být zavřený vlastně v tom kotci. Taky musím říct, že ti kotcoví jsou hrozně agresivní, ty z těch načančaných zahrad naopak ani moc neštěkají, jen přiběhnou k plotu a čuchají. Tím chci říct, že si nedovedu představit psa zavřít na osm hodin do klece, ledaže by byla jako půl místnosti a měli tam ti pejsci toho tolik k dispozici jako píše Xerxová.
Evie proč vlastně ti psi nemůžou být v bytě na volno? A druhá věc, sousedům se nedá taky vždy věřit. Kamarádka měla doma JRT a sousedka pořád psala stížnosti, jak ten pes tam vyvádí a dělá neplechu, když jsou v práci. No a tak si dala domů kameru a po týdením natáčení zjistila, že má miliónového pejska, který štěká akorát ráno, když dětí stěžovatelky dupají za dveřmi a pak těch 8 hodin většinou prospí, zbytek času si hraje.

2.3.2022 23:05
Argie

XXX.XXX.155.156

Mě překvapuje že tu ještě nezaznelo slovo troll, aspoň mě tak první příspěvek docela zní. Na druhou stranu by mě nepřekvapilo kdyby se jednalo o skutečnost když vidím jak někteří lidi drží své psy. Není nic neobvyklého vidět psa v zahradě na řetězu, přeplněny kotec CSV a nebo například potrestání psa za hlídání jeho teritoria.

2.3.2022 23:07
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Bezmozci.

3.3.2022 02:29
fikovnice

XXX.XXX.68.88

a musí být milý? ten tip?

3.3.2022 02:30
fikovnice

XXX.XXX.68.88

Třeba je plyšová

...asi jen náš zbožný sen...
A dle jediného úvodního příspěvku, který tu měl vzbudit vášně (což částečně splnil), jde o trolla...

4.3.2022 14:34

Trickyvoo napsal(a):
Když tak procházím město, tak vidím často psy zavřené v kotci nebo na malém dvorku. Čtyřikrát jsme procházeli kolem dvou vlčáku, který mají zdupaný dvorek na hlínu a pokaždé, když jdeme kolem, se servou. Je mi z toho smutno a pak jdu lepší čvrtí, pěkné vilky, pěkné načinčané zahrady a tam před vchodovými dveřmi v závětří pod střechou mají psi krásné pelíšky a spoustu věcí k zabavení. Je zajímavé, že ti psi z kotce, když se člověk koukne na tu zahradu, tak marně hledá důvod proč by měli být zavřený vlastně v tom kotci. Taky musím říct, že ti kotcoví jsou hrozně agresivní, ty z těch načančaných zahrad naopak ani moc neštěkají, jen přiběhnou k plotu a čuchají. Tím chci říct, že si nedovedu představit psa zavřít na osm hodin do klece, ledaže by byla jako půl místnosti a měli tam ti pejsci toho tolik k dispozici jako píše Xerxová.
Evie proč vlastně ti psi nemůžou být v bytě na volno? A druhá věc, sousedům se nedá taky vždy věřit. Kamarádka měla doma JRT a sousedka pořád psala stížnosti, jak ten pes tam vyvádí a dělá neplechu, když jsou v práci. No a tak si dala domů kameru a po týdením natáčení zjistila, že má miliónového pejska, který štěká akorát ráno, když dětí stěžovatelky dupají za dveřmi a pak těch 8 hodin většinou prospí, zbytek času si hraje.

Když procházím ves, tak všude na kolemjdoucí štěkají a běhají kolem plotu záploťáci, kteří si myslím, ve valné většině neviděli ten plot zvenku. Natož barák zevnitř. Že se jen přesunuli z řetězu od boudy na zahradu. A je mi naopak smutno z těch vilkových módních loveckých plemen, kteří nemohou dělat svou práci, protože si je koupil nějaký snob. Kotec se nemůže srovnávat s klecí. Tam se pes sotva postaví. Naproti tomu kotec, čím větší, tím lepší, je dostatečně velký na boudu a místo pro hraní si, krmení... I vyprazdňování tam není problém. A pokud jsou spolu psi dva, tak si vystačí po dobu nepřítomnosti své lidské smečky. A kotce mají své opodstatnění. Ne každý chce psa nechávat doma bez dozoru a na zahradě ho nemůže nechat bezprizorně lítat, protože plot není nebo je nevyhovující, místo načančaných zahrad má pořádnou užitkovou zahradu a pes by ji zničil nebo chová zvířata nebo mu hloupí sousedé a kolemjdoucí krmí či tráví psa... A není pravidlem, že v tom kotci jsou psi nonstop zavření. Až se někdo vrátí domů, tak se psovi věnuje nebo ho pustí na tu zahradu.

Jinak k té zadavatelce, taky doufám, že neexistuje, bo taková plemena v bytě nemají co dělat a ještě k tomu nevytížená... ☹️

Přidejte reakci

Přidat smajlík