Evie

XXX.XXX.50.133
Dobrý den, vlastním 2r huskyho a nyní nového švýcarský ovčák 3 měsíce.
Máme problém být 8h být doma sám, 2letý husky nemá problémy být v kleci je tam zticha jenže ten menší je opak, jakmile odejdeme po hodině spustí řev( víme od sousedů) každá ve své kleci má misky s jednou porci jídla,vodu,hračky.
Nenapadá vás jak dlouho potřebuje takové malé stěně utahat? Kolik h procházky by mohlo pomoci? , než jdeme do práce jsme s 1,5h venku. ( nepočítám do času kdy jen s nimi vybehneme aby udělali potřebu)
Jsem už bezradna, možná delší pohyb? Pokud ano kolik ? Dekuju za každý milý tip
Uživatel s deaktivovaným účtem

a musí být milý? ten tip?

Vy zavíráte psa nebo štěně na několik hodin do klece?
Evie
napsal(a):
Máme problém být 8h být doma sám, 2letý husky nemá problémy být v kleci je tam zticha jenže ten menší je opak, jakmile odejdeme po hodině spustí řev( víme od sousedů) každá ve své kleci má misky s jednou porci jídla,vodu,hračky.
Nenapadá vás jak dlouho potřebuje takové malé stěně utahat? Kolik h procházky by mohlo pomoci? , než jdeme do práce jsme s 1,5h venku. ( nepočítám do času kdy jen s nimi vybehneme aby udělali potřebu)
Že to nemyslíte vážně, že ne??

Ale jinak tu mívá hezká povídání na téma výuky štěněcí samostatnosti uživatelka s přezdívkou Xerxová, můžete si to dohledat. Jen se obávám, že nepoužívá klec

lupus4
napsal(a):
kolik hod je ta huskyna v kleci ?
No zdá se, že 8. A je hezky zticha.

napsal(a):
No zdá se, že 8. A je hezky zticha.
Třeba je plyšová

žádné štěně neutaháte jednorázovou námahou na osm hodin. Zničíte mu akorát klouby - a stejně nebude celou dobu spát. Rychle se unaví a rychle regenerují... Pořídit si do bytu k dvouletému akčnímu plemeni další štěně považuji za nezodpovědné - vůči těm psům i vůči sousedům. Když je pustíte k sobě - nebude malý řvát - ale budou si hrát tak, že sousedům spadne lustr... A mít je v kleci ?? To mi vysloveně vadí.
Ano mám štěně. Ano - nepouštím ho po dobu nepřítomnosti (max 4 hodiny) do celého bytu. Ale má k dispozici kuchyň, velkou halu, předsíň... vidí na dvou místech prosklenými dveřmi na dvě různé ulice - takže pozoruje okolí, má dva obří pelechy, spoustu hraček (silné krátké špalíky z lísky, krabice na trhání, staré bačkory na přenášení...)

Evie
napsal(a):
Jsem asi nemístně zvědavá. Proč jste si pořídili zrovna huskyho? Jak dlouho tráví denně v kleci? A proč máte dalšího psa? Asi vás tady rozcupujou.
Nemyslím si, že všichni majitelé psů mají práci doma nebo mohou brát psa do zaměstnáni. Tzn. 14dni dovolené a pak musí na cca 9 h pryč.
Osobně to neznám, mám práci doma, ale i tak starší fena bývala zavřená ( do cca 3 let)- třeba i 2 hod.
Malá / roční puberťanda/ je také 1x denně v kleci. Většinou na 1,5-2hod. Někdy jen půl hodky, ale jednou jsem odjela z pracovny rovnou na nákup a syn se opozdil ze školy a byla zavrena 4hodiny. Po návratu byla úplně v pohodě.

viu
napsal(a):
Nemyslím si, že všichni majitelé psů mají práci doma nebo mohou brát psa do zaměstnáni. Tzn. 14dni dovolené a pak musí na cca 9 h pryč.
Osobně to neznám, mám práci doma, ale i tak starší fena bývala zavřená ( do cca 3 let)- třeba i 2 hod.
Malá / roční puberťanda/ je také 1x denně v kleci. Většinou na 1,5-2hod. Někdy jen půl hodky, ale jednou jsem odjela z pracovny rovnou na nákup a syn se opozdil ze školy a byla zavrena 4hodiny. Po návratu byla úplně v pohodě.
Zadavatel(ka) uvádí 8 hodin v kleci. Každý pracovní den. Aspoň tak jsem to pochopila.
Když tak procházím město, tak vidím často psy zavřené v kotci nebo na malém dvorku. Čtyřikrát jsme procházeli kolem dvou vlčáku, který mají zdupaný dvorek na hlínu a pokaždé, když jdeme kolem, se servou. Je mi z toho smutno a pak jdu lepší čvrtí, pěkné vilky, pěkné načinčané zahrady a tam před vchodovými dveřmi v závětří pod střechou mají psi krásné pelíšky a spoustu věcí k zabavení. Je zajímavé, že ti psi z kotce, když se člověk koukne na tu zahradu, tak marně hledá důvod proč by měli být zavřený vlastně v tom kotci. Taky musím říct, že ti kotcoví jsou hrozně agresivní, ty z těch načančaných zahrad naopak ani moc neštěkají, jen přiběhnou k plotu a čuchají. Tím chci říct, že si nedovedu představit psa zavřít na osm hodin do klece, ledaže by byla jako půl místnosti a měli tam ti pejsci toho tolik k dispozici jako píše Xerxová.
Evie proč vlastně ti psi nemůžou být v bytě na volno? A druhá věc, sousedům se nedá taky vždy věřit. Kamarádka měla doma JRT a sousedka pořád psala stížnosti, jak ten pes tam vyvádí a dělá neplechu, když jsou v práci. No a tak si dala domů kameru a po týdením natáčení zjistila, že má miliónového pejska, který štěká akorát ráno, když dětí stěžovatelky dupají za dveřmi a pak těch 8 hodin většinou prospí, zbytek času si hraje.
Mě překvapuje že tu ještě nezaznelo slovo troll, aspoň mě tak první příspěvek docela zní. Na druhou stranu by mě nepřekvapilo kdyby se jednalo o skutečnost když vidím jak někteří lidi drží své psy. Není nic neobvyklého vidět psa v zahradě na řetězu, přeplněny kotec CSV a nebo například potrestání psa za hlídání jeho teritoria.

Trickyvoo
napsal(a):
Když tak procházím město, tak vidím často psy zavřené v kotci nebo na malém dvorku. Čtyřikrát jsme procházeli kolem dvou vlčáku, který mají zdupaný dvorek na hlínu a pokaždé, když jdeme kolem, se servou. Je mi z toho smutno a pak jdu lepší čvrtí, pěkné vilky, pěkné načinčané zahrady a tam před vchodovými dveřmi v závětří pod střechou mají psi krásné pelíšky a spoustu věcí k zabavení. Je zajímavé, že ti psi z kotce, když se člověk koukne na tu zahradu, tak marně hledá důvod proč by měli být zavřený vlastně v tom kotci. Taky musím říct, že ti kotcoví jsou hrozně agresivní, ty z těch načančaných zahrad naopak ani moc neštěkají, jen přiběhnou k plotu a čuchají. Tím chci říct, že si nedovedu představit psa zavřít na osm hodin do klece, ledaže by byla jako půl místnosti a měli tam ti pejsci toho tolik k dispozici jako píše Xerxová.
Evie proč vlastně ti psi nemůžou být v bytě na volno? A druhá věc, sousedům se nedá taky vždy věřit. Kamarádka měla doma JRT a sousedka pořád psala stížnosti, jak ten pes tam vyvádí a dělá neplechu, když jsou v práci. No a tak si dala domů kameru a po týdením natáčení zjistila, že má miliónového pejska, který štěká akorát ráno, když dětí stěžovatelky dupají za dveřmi a pak těch 8 hodin většinou prospí, zbytek času si hraje.
Když procházím ves, tak všude na kolemjdoucí štěkají a běhají kolem plotu záploťáci, kteří si myslím, ve valné většině neviděli ten plot zvenku. Natož barák zevnitř. Že se jen přesunuli z řetězu od boudy na zahradu. A je mi naopak smutno z těch vilkových módních loveckých plemen, kteří nemohou dělat svou práci, protože si je koupil nějaký snob. Kotec se nemůže srovnávat s klecí. Tam se pes sotva postaví. Naproti tomu kotec, čím větší, tím lepší, je dostatečně velký na boudu a místo pro hraní si, krmení... I vyprazdňování tam není problém. A pokud jsou spolu psi dva, tak si vystačí po dobu nepřítomnosti své lidské smečky. A kotce mají své opodstatnění. Ne každý chce psa nechávat doma bez dozoru a na zahradě ho nemůže nechat bezprizorně lítat, protože plot není nebo je nevyhovující, místo načančaných zahrad má pořádnou užitkovou zahradu a pes by ji zničil nebo chová zvířata nebo mu hloupí sousedé a kolemjdoucí krmí či tráví psa... A není pravidlem, že v tom kotci jsou psi nonstop zavření. Až se někdo vrátí domů, tak se psovi věnuje nebo ho pustí na tu zahradu.
Jinak k té zadavatelce, taky doufám, že neexistuje, bo taková plemena v bytě nemají co dělat a ještě k tomu nevytížená... ☹️