Border kolie s PP - CHS Van Helpsing vrh A

Prodám Border kolii - Border kolie s PP – štěňata z chovatelské stanice Van...
27000 Kč
Dobrý den,
prosím o radu. Mám 8 měsíční borderku, vždy byla pažravec, ale poslední dobou mi nechce jíst. Dávám prémiové krmivo suché to chce. Když ji přidám konzervu tak jen oblíže, ale granule tam nechá, tak samo když granule zaliji vývarem tak si dá trochu a většinu nechá. Pamlsky ji pořád, takže si nemyslím že by ji něco bylo. Teď mu dávám hladovku i bez pamlsků a uvidíme, ale začínám z toho být zoufalá.
Vašemu psovi krmivo nesedí. Změňte krmivo a stravovací návyky. Doporučuji konzultovat s veterinárním lékařem zdravotní stav. Pokud se zdravotní potíže nevyskytnou, provést změnu. Doporučuji krmit BARFEM - syrovou stravou, nebo superprémiovými granulemi typu Orijen, Acana… Jakou značkou granulí krmíte aktuálně?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Je to normální, dospívá, možná už by mohla hárat. A kdo by chtěl furt hnusné granule. Ochutnala jste je a jíte každý den suché špagety?
Hladovku dejte sobě a jí dejte normálně najíst - maso s rejží.
napsal(a):
Je to normální, dospívá, možná už by mohla hárat. A kdo by chtěl furt hnusné granule. Ochutnala jste je a jíte každý den suché špagety?
Není to pes? Někde je jí - borderce? Někde je mu - jako psu, nebo jako samci? Ale jinak je to vcelku jedno. Zadavatelko dejte tomu zvířeti opravdové maso.
napsal(a):
Možná už mě postihly páteční potíže při chápání psaného textu, ale já tam čtu, že suché granule žere, že je nechce s konzervou či vývarem.
Vybodla bych se na hladovku - pokud není nasazena ze zdravotních důvodů, tak se na ni dívám velmi kriticky, a připadá mi to jako hrozná prasárna (pardon).
Jestli to chápu dobře, že pes ty granule nechce konzumovat mokré nebo něčím upatlané, tak bych to prostě nedělala a dávala mu je suché (když chce zadavatelka krmit granulemi), třeba mu to vadí senzoricky nebo mu to prostě nechutná. Když dostane konzervu bez granulí nebo třeba maso s přílohou přelité vývarem, tak to sní? Však se ty mokré složky nemusí nutně míchat s granulemi, může se to servírovat odděleně.
Píše "vždy byla pažravec", tak nevim :-) konzervu olíže a granule nechá, trochu s vývarem sní a zbytek nechá... "přidám konzervu tak jen oblíže, ale granule tam nechá"
tak teď kvůli lesžínce a Odettě fakt nevim :D
Ale stejně si myslím, že to je v tom věku normální, pamlsky jí, tak nemoc to asi nebude, prostě dostává blivajz, no.
napsal(a):
Píše "vždy byla pažravec", tak nevim :-) konzervu olíže a granule nechá, trochu s vývarem sní a zbytek nechá... "přidám konzervu tak jen oblíže, ale granule tam nechá"
tak teď kvůli lesžínce a Odettě fakt nevim :D
Ale stejně si myslím, že to je v tom věku normální, pamlsky jí, tak nemoc to asi nebude, prostě dostává blivajz, no.
Ale taky píše: “suché to chce”. :D
Uznávám, že si do toho projektuju svého nebožtíka ohaříka - jak on by byl býval sežral všecičko na světě, snad i se samotnou zeměkoulí, na namočené granule (nebo rozmočený piškot) by se došel podívat do misky, a pak by s výrazem “maminko, asi budu blinkat” ostentativně odkráčel na místo. Suché je jedl s chutí (samozřejmě ne s takovou chutí jako maso a jiné průmyslově nezpracované potraviny).
Každopádně… asi bych se na místě zadavatelky významně neznepokojovala, a místo hladovky bych se s tím psem snažila potkat někde na půli cesty (co jsem ochotná do jeho stravy investovat - finančně, časově, logisticky vs. co je on ochoten s chutí sníst).
Megý taky nechce rozmatlané jídlo... jako já :-) A večer to teda už přehnala... dostala kuřecí hřbet s krkem, celý ten kus... a nic, kouká na mě, tak já myslela, esi to není zkažené, zvednu, čuchnu, ne, dobré, položila jsem to na talíř obráceně - vnitřnostmi dolů - a megý papá. Stehna už nejí pár měsíců a křídla... asi jen v úterý, nepodařilo se mi ještě zcela rozšifrovat.
Ale hladovku? Psovi v růstu eště navíc? Bych se rozkrájela, i z vidličky u nás krmíme :-)
Blbě jsem se vyjádřila omlouvám se, celý týden už se na mě podepisuje a jde to vidět. Je to pes, ale ve výsledku to je asi jedno. Krmíme Acanou takže věřím že granule jsou kvalitní dost a suché je taky nechce. Hladovku mi doporučili na veterine kde jsem sním samozřejmě byla zda to není nějaký zdravotní problém. Prý je pouze rozmazlený a mlsný. Když granule zaliji vývarem tak sní tak ten vývar a pár granulí. No nejspíš přejdeme na barf, ale chtěla jsem se poradit. I tak všem moc děkuji za rady.
Anna387
napsal(a):
Hlavně ty granule jedl vždy s chutí, až poslední týden začal takto stávkovat. Ale ať je podám jakkoliv tak je nechce.
Tak se zas hoďte do klidu. Je to psí kluk, puberťák, co poprvé vnímá hárající feny a jde mu z nich hlava kolem. Náš taky nežral, k tomu kníkal u dveří a na zahradě se prokousával plotem.😂
Trochu mu ty granule ovoňte třeba kousíčkem slaniny, trochou výpeku z masa nebo paštikou. Co sní, to sní, zbytek hravě dožene, až budou mít fenky v okolí odhárano😉
Anna387
napsal(a):
Blbě jsem se vyjádřila omlouvám se, celý týden už se na mě podepisuje a jde to vidět. Je to pes, ale ve výsledku to je asi jedno. Krmíme Acanou takže věřím že granule jsou kvalitní dost a suché je taky nechce. Hladovku mi doporučili na veterine kde jsem sním samozřejmě byla zda to není nějaký zdravotní problém. Prý je pouze rozmazlený a mlsný. Když granule zaliji vývarem tak sní tak ten vývar a pár granulí. No nejspíš přejdeme na barf, ale chtěla jsem se poradit. I tak všem moc děkuji za rady.
Acana je kvalitní značka, ve granulích nevidím problém. Je to pravděpodobně vybíravost. Můžete být neústupná, dát mu na snídani dávku granulí a pokud je nesní, odklidit a dát na večeři. Nebo se na to můžete vykašlat a vyzkoušet jiné granule, nebo v lepším případě BARF - pokud chcete pro psa to nejlepší.
Anna387
napsal(a):
U meho mladeho psa bylo nechutenstvi prvnim priznakem skaredeho zanetu mocaku a souvisejiciho. Jinak na nem v prvni fazi nic poznat nebylo. Nastesti veterinarka mela taky retrivra, takze chapala, ze nezerouci retrivr je problem. Zkusila bych zmenu stravy, ale nepodcenovala bych to.
Nad granulema Acana bych se nijak nerozplývala, až tak zase kvalitní nejsou. A za druhé, nevím, jak dlouho je žere, ale měsíce žrát stejbé granule vydrží málo který pes. Já jsem granule měnila po pytli, u nás to bylo po měsíci a půl, ne značku, z tou jsem byla spokojená nad míru, ale příchutě, kterých mají habaděj. Jednou masové, pak rybí, jednou králík, pak koza atd.
Jí pamlsky.
Anna387
napsal(a):
Moc děkuji za uklidnění. Snad se to brzo vrátí do starých kolejí.
je ve veku, kdy prestal rust a mozna potrebuje snizit davku krmeni?
A novy pytel jste nenacali?
Kdyby můj pes žral granule, tak v tomhle období, kdy se mu mozek odstěhoval kamsi pod řitní otvor, bude držet dobrovolnou hladovku taky. Zažila jsem to v období odrostlého štěněte. Co je od té doby na mase, tak se cpe, hárání nehárání. Akorát přestane jíst samotnou zeleninu jako pamlsek, ačkoliv třeba kedlubnu má hodně rád. Každopádně to, že začala hlavní vlna hárání, by měl vědět každý vet a upozornit na to. Jestli to ten pes s granulemi takhle má, tak hladovkou se fakt nic nevyřeší. Buď počítat s tím, že pes v téhle době rapidně zhubne, nebo změnit stravu za něco přitažlivějšího, než jsou keksy. Jestli jí pamlsky, tak s normální stravou by problém mít neměl.
Každopádně to, že začala hlavní vlna hárání, by měl vědět každý vet
a jak se jako urcuje tahle vlna??
janaa
napsal(a):
Musí obvolávat klienty s fenama a dělat si křížky
jj. a zanaset je do mapy, aby pak soustrednou kruznici mohl vytipovat, ze ted je v bydlisti psa - vlna?
napsal(a):
Jí pamlsky.
Já jsem četla, ale u nás se u ledvin to nechutenství stupňovalo. Nejdřív přestal žrát barf, pak vařený, nakonec i pamlsky. Nebo přesněji řečeno - syrový přestal chtít ze dne na den, pak ještě nějakou dobu jsem vařila a pak už nechtěl nic.
Ale jako nechci zadavatelku strašit, v našem případě to byl starej pes, u 8měsíčního bych taky spíš myslela hárání v okolí, Rozbory bych i tak ale udělat nechala, zvlášť když byl předtím pažravej.
Ještě v týdnu zajedeme na jinou veterinu, přece jenom "víc oči víc vidí" chci mít jistotu, že bude vše ok. Hlady ho trápit nebudu, hladovka mi nepřijde v pohodě. Ráno dostal pár granulí s masem a zeleninou s vše snědl jak nic jen granule nechal. Zkoušeli jsme i koupit jiné, ale ty nechce ani zkusit. Takže problém bude asi v granulích obecně a ne značce. Prostě ví že maso je lepší.
Není hloupej :-). Já když jsem přibírala do péče vlkodavku , tak jsem se přítele ptala, jestli jí taky nemám dávat maso, říkal, že radši ne, že jim chovatelka řekla, že ty granule, co má, jsou pro vlkodavy to nejlepší.
No a platnost tohodle rozhodnutí trvala přesně do prvního krmení, když viděla, že pes má maso, odmítla se granulí dotknout a zbylých 8 let strávila na mase.
Zoia
napsal(a):
Není hloupej :-). Já když jsem přibírala do péče vlkodavku , tak jsem se přítele ptala, jestli jí taky nemám dávat maso, říkal, že radši ne, že jim chovatelka řekla, že ty granule, co má, jsou pro vlkodavy to nejlepší.
No a platnost tohodle rozhodnutí trvala přesně do prvního krmení, když viděla, že pes má maso, odmítla se granulí dotknout a zbylých 8 let strávila na mase.
Tak u našeho celoživotního nežravky tohle vůbec není jednoznačné. Dokonce mívá období, kdy nesní maso, aniž by si předtím nedal trochu granulí. První sní malou misku granulí, pak se jde dojídat masem(nemyslím čistým, prostě barfem)
Co se týče vlny háravek...no tak brzké jaro a pozdní léto jsou dvě hlavní vlny. Jen málo fen hárá jindy.
Co se týče vlny háravek...no tak brzké jaro a pozdní léto jsou dvě hlavní vlny. Jen málo fen hárá jindy.
pletete se. feny haraji a stenata se rodi celorocne.
proste zalezi na fenach v okoli toho konkterniho psa.
jen tak btw. nejvice stenat se rodi prave ted -v breznu a zacatkem dubna. tj. ty feny haraly prosinec/leden a unor...
a jo., jsou na to dohledatelné statistiky...
Konec zimy + začátek jara, konec léta + začátek podzimu. My tady na vsi už víme, kde co hárá, myslím, že to je normální. Ty cca 3 měs. do jara a do podzimu jsou takové nejvíc.
napsal(a):
Konec zimy + začátek jara, konec léta + začátek podzimu. My tady na vsi už víme, kde co hárá, myslím, že to je normální. Ty cca 3 měs. do jara a do podzimu jsou takové nejvíc.
Konec zimy + začátek jara, konec léta + začátek podzimu
zima, jaro, leto, podzim??
takze cely rok
jako me je to jedno -jen chudaci ti vetove, co to maji cely rok povinne hlasit.
napsal(a):
Každopádně to, že začala hlavní vlna hárání, by měl vědět každý vet
a jak se jako urcuje tahle vlna??
Jak? Psi nezvednou čenich, trpí dočasnou ztrátou sluchu a někdy i dost výraznou demencí. A na jaře to začne vždycky počátkem března. Pokud tedy nebydlí mimo civilizaci.
Naše nejmladší začala blbě jíst vlastně po hárání . pamlsky, zeleninu, ovoce to by se přerazila jak běžela, ale granule málokdy sežrala plnou dávku. Do toho problém s drbáním pak zase chvilku ok a poslední dobou čím dál horší. do toho nasazené léky na alergii a od včera je na vařeném krůtím mase s rýží a mrkví a žere hezky jen sem asi vypočetla blbě dávkování tak budu muset zmenšit porce když veterinářka řekla že jestli je alergická na plno věcí tak jen speciální ranila tak to sem hned věděla že celý život jeden druh granulí by bylo peklo. Zvláštní že i když moc nejedla tak nehubla.Musím si načíst co vše může za přílohy tak at nejí pořád to samé. od včera zázrak a ani neprdí Veterinářka se smála že v péči má buldoků docela dost a všichni kolem 1 roku přecházejí na vařenou stravu.
Musím si načíst co vše může za přílohy tak at nejí pořád to samé.
Tak to já jsem v klidu, protože "pořád to samé" mi pyrenejka nebude jíst ani omylem a nebude jíst to samé ani 2x za sebou.