Kolaps průdušnice - stent

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2022 10:17
marci71

XXX.XXX.33.237

Chcela by som poprosiť majiteľov psíkov s diagnózou kolaps trachey, ktorí tento problém riešili zavedením tracheálneho stentu, aby sa podelili o skúsenosti, či už pozitívne, alebo negatívne. Pomohol psíkovi tento zákrok? Vyskytli sa po zákroku nejaké problémy? Ako dlho žije /alebo žil/ váš psík so stentom? Mám fenku s ťažkým kolapsom trachey a veľmi by mi to pomohlo pri rozhodovaní, či tento zákrok podstúpiť, alebo nie. Ďakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2022 12:49

marci71 napsal(a):
Chcela by som poprosiť majiteľov psíkov s diagnózou kolaps trachey, ktorí tento problém riešili zavedením tracheálneho stentu, aby sa podelili o skúsenosti, či už pozitívne, alebo negatívne. Pomohol psíkovi tento zákrok? Vyskytli sa po zákroku nejaké problémy? Ako dlho žije /alebo žil/ váš psík so stentom? Mám fenku s ťažkým kolapsom trachey a veľmi by mi to pomohlo pri rozhodovaní, či tento zákrok podstúpiť, alebo nie. Ďakujem.

Proč se ptáte znovu? Nebo máte ty psy dva?

7.3.2022 09:32
marci71

XXX.XXX.33.24

Akože znovu? Nerozumiem. Pýtam sa prvýkrát.

7.3.2022 09:37

marci71 napsal(a):
Akože znovu? Nerozumiem. Pýtam sa prvýkrát.

.včera v tématu Stent průdušnice(těžký průběh), kde jste psala o své fenečce...

7.3.2022 09:56
marci71

XXX.XXX.33.24

Áno, ale to bola reakcia na článok, nie dotaz. Teraz sa pýtam na skúsenosti majiteľov psíkov, ktorí majú zavedený stent.

7.3.2022 11:04

marci71 napsal(a):
Áno, ale to bola reakcia na článok, nie dotaz. Teraz sa pýtam na skúsenosti majiteľov psíkov, ktorí majú zavedený stent.

..no tam rady padly tuším.....

7.3.2022 21:08
marci71

XXX.XXX.33.32

Práveže ani nie.

7.3.2022 21:14

marci71 napsal(a):
Práveže ani nie.

..myslím že jste rám děkoval za článek a rozhodla se, že to vaše fenka nepodstoupi, ale asi jsem to nepochopila....

7.3.2022 21:16
marci71

XXX.XXX.33.32

Jej stav sa zhoršuje každým dňom, takže máme dve možnosti - buď stent, alebo eutanáziu.

7.3.2022 21:24
janaa

XXX.XXX.39.105

marci71 napsal(a):
Jej stav sa zhoršuje každým dňom, takže máme dve možnosti - buď stent, alebo eutanáziu.

Je jí 16....to myslím mluví za vše

7.3.2022 21:26

marci71 napsal(a):

..ja bych ji nechala s ohledem na věk odejít, he to strašně moc těžké, ale trápit operaci bez záruky bych ji už nenechala....

7.3.2022 21:33
Fatia

XXX.XXX.134.127

marci71 napsal(a):

Je to 16 letý pes. Netrápila bych ho operací. Je to jak řešit transplantaci srdce u 90 letého člověka. Stent nesmrtelnost Vašemu psovi nepřinese. Věk nepřečůráte žádnou operací. Od veterináře mi doporučení na zavedení stentu přijde až neetické.

8.3.2022 00:54
fikovnice

XXX.XXX.69.21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..myslím že jste rám děkoval za článek a rozhodla se, že to vaše fenka nepodstoupi, ale asi jsem to nepochopila....

Ano, takto jsem to tam také četla...

8.3.2022 10:54
marci71

XXX.XXX.33.84

Nie je to klasická operácia, stent sa zavádza do trachey cez ústa, nič sa nereže, len narkóza je tam riziko samozrejme. Dúfala som, že tu nájdem niekoho, kto má psíka so stentom a popíše mi, aký bol priebeh po zákroku u jeho psíka.

8.3.2022 10:56
Varaxi

XXX.XXX.150.244

marci71 napsal(a):
Nie je to klasická operácia, stent sa zavádza do trachey cez ústa, nič sa nereže, len narkóza je tam riziko samozrejme. Dúfala som, že tu nájdem niekoho, kto má psíka so stentom a popíše mi, aký bol priebeh po zákroku u jeho psíka.

Veterinář někoho mezi pacienty nemá? Že by Vám předal kontakt...
Jinak nevím. Možná zkusit přes FB, sem chodí sice dost lidí, ale na druhou stranu jej z poloviny tvoří stálý okruh, takže...

8.3.2022 11:17
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Rozhodně do toho jděte!
Je jí teprve 16.
Třeba umře v narkóze
a nic a nikdo ji už nebude trápit.
A veterinář si potřebuje vydělat.
Neváhejte!
Sice jsem kdysi v rádiu slyšela
dr. který to dělá .
Když vylíčil rizika, měla jsem jasno.