Jeden pes neslyšící, druhý spolupracující

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Saiko

8.3.2022 00:11
Saiko

XXX.XXX.175.253

Dobrý den všem. Nemáte prosím někdo zkušenost s výcvikem pejska, aby upozorňoval druhého? Náš starší pes kompletně ohluchl, daří se nám fungovat dobře, jen přivolání venku mě trochu trápí. Je to louda a očichávač a jak už je dnes normální na každé polňačce nebo lesní cestě se objeví sem tam auto. Nechci, aby už většinu trajdání po venku trávil na vodítku. Rád se i proběhne a je to výletník. Mám ještě kočárek s miminkem a 3letou dceru. Takže v případě nouze, nemůžu nechat děti osudu a běžet za psem.
Naše fenka je hrozně chytrá a učenlivá, ráda bych ji chtěla zkusit naučit, aby v případě potřeby pejska běžela upozornit, aby vnímal, že po něm něco chci. Moc se mi nechce pořizovat vibrační obojek.
Ale nevím úplně jak si s tímto povelem počít a jak ji to začít přesně učit
Za každý nápad budu vděčná.

8.3.2022 07:30
lilymax

XXX.XXX.147.44

Napadá mne zkusit využít staršího jako target a v podstatě mladou naučit vysílání na dálku. Něco jako kombinace boxu na OB s označováním na nosework? Označení naučit třeba šťouchnutí čumákem mladé do čumáku staré... ale je to jen teorie...

Jestli by to v praxi fungovalo a jestli by starší ta mladší po nějaké době nezačala štvát, to je otázka

Každopádně vibrační obojek pro neslyšící mi přijde jako fajn volba a asi bych se tomu úplně nebránila

8.3.2022 13:02
Joohana

XXX.XXX.77.83

Vibrační obojek mi přijde jako elegantní a nejjednodušší řešení, nevím, proč se mu bráníte. Místo písknutí prostě pes ucítí brnění a naučíte ho na něco mega dobrého, tedy že se mu fakt vyplatí k vám rychle běžet.

8.3.2022 15:44
assil

XXX.XXX.121.3

Taky jsem měla dva psy, jednoho hluchého a jednoho ne. Ono jako není problém naučit slyšícího psa, aby běžel k tomu hluchému a případně do něj šťouchnul, problém je naučit toho hluchého jak a hlavně rozlišovat kdy reagovat. Jako na procházce psi pobíhají sem a tam k sobě i od sebe, i do sebe třeba šťouchají a ten hluchý by musel nějak rozlišit, kdy ten druhý k němu přiběhl jen tak a kdy je to už povel a má něco udělat. A musel by se naučit co po takovém povelu vydaném druhým psem má dělat. V podstatě jde o výcvik dvou psů, z toho jednoho hluchého, a oba musí spolu spolupracovat. Jako žádná sranda.
Fakt mnohem jednodušší je pořídit ten vibrační obojek a naučit hluchého psa jednoduchý povel vibrace = jdu k paničce, s dobrýma mlskama za pár dnů hotovo.

Saiko

11.3.2022 19:26
Saiko

XXX.XXX.175.253

Děkuji všem za reakce.
Vibrační obojek již měl kdysi proti štěkání a bohužel bez výsledku. Bohužel nám dnes vet zjistil, že odchází i zrak takže bohužel už se venku asi bez vodítka prostě neobejdeme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík