milovnicezvířats

XXX.XXX.104.130
Dobrý den, zajímalo by mně, jestli jde naučit dva psy, aby se snášeli v jedné domácnosti? Bydlím s přítelem a s mým psem, který je kříženec labradora se stafordem. Když mu bylo 6 měsíců napadl ho kříženec NO a přestal psům věřit a byl k nim agresivní, po delší době se uklidnil a hodně tomu pomohlo, když si mamka adoptovala psa, kterého jsme našli přivázaného u stromu, když jsme venčili mého psa. Chvíli trvalo než si ujasnili, kdo se podřídí a kdo bude alfa, ale teď bez sebe nedají ani ránu a mají se hrozně rádi a díky tomu se můj pes hodně srovnal. Jenže přítel má s bývalou partnerkou psa a jejich pes je vůči tomu mého hrozně agresivní nevím, zda je to tím, že je jejich pes menší než ten můj, ale je to něco hrozného a teď mají být oba dva s námi v bytě a já už nechci zažít to, co bylo s mým psem a mamky ze začátku. Rvali se a bylo to hrozný a nepomáhalo ani to, když jsme na ně stříkali vodu z hadice nebo je odtrhnuli, prostě se pak jeden podvolil a byl klid, ale bylo to hrozný a já už to zažít nechci. A když si vezmu že naši psi ( můj a mamky) jsou velcí a přítelův pes malý voříšek, tak nechci ani pomyslet, jak by to mohlo dopadnout. Můj pes na něj nestartuje, ale pochybuju, že by si nechal líbit to, když by se přítelův pes do něj pustil a to by pak bylo hodně rychlé. Nemáte prosím nějakou radu, jak to vyřešit? Můj pes je ten alfa a nepodvolí se a jeho pes je taky alfa... Zkoušeli jsme je několikrát se oťukovat venku, na "neutrální půdě", ale stejně ten jeho pes hrozně agresivně startoval po tom mém. Já už jsem zoufalá a budu ráda za jakoukoliv radu. Děkuji
Vy buďte alfa, nenechte to ani na jednom ze psů. Tomu většímu dát košík a vysvětlete psům, co budou dělat. Ty budeš ležet tady, ty zase tady. Pokud má některý z vás problém, řeště ho se mnou. Nenechat malého startovat po velkým, nikdy. Oba psi by doma byli s couračkou a bez dozoru nikdy ne o samotě. Řešení nechat si je to vyříkat je bbé řešení i u mamky psa, i když tam to prozatím dopadlo dobře. Prozatím proto, že co funguje teď, změní se v situaci, kdy jeden ze psů například zestárne. U mně doma jsem alfa já, a já nastavuji, jak se k sobě doma chováme.