Agresivní štěně

Plemeno není v seznamu
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2022 03:06
Simca Hangurova

XXX.XXX.17.212

Dobrý den,chtela bych vás poprosit o radu. Mám 4měsíčni štěně křížence, a je agresivní. Venku se ohání po lidech když okolo prochází. Strašně na ně stěka, a chce útočit a kousat. Skousela jsem i košík ale nepomohlo to. Můžete mi poradit co mám dělat? Dekuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2022 06:41

chce si možná po psím hrát - hrát nejoblíbenější hru skoro všech štěňat - hru na strašení a následnou bitvu... Nepouštět k cizím na volno, pracovat doma (a pak i na klidném prostředí venku na klidnění), a umožnit štěněti vypustit páru v "řízeném boji" s vámi či odolnými přátelskými psy.

a nebo se bojí a štěká ze strachu - a pak socializovat, socializovat... chodit od lidí v takové vzdálenosti, aby štěněti nevadili... a vzdálenost zmenšovat. A psisko uklidňovat a odměňovat za klid.

nevidíme reakci vašeho psa - a tak netuším, jestli je za problémem radost či strach... Klidně se zeptejte nějakého známého, co má vychovaného pohodového psa (tedy asi to se psy umí), ať na vás koukne a poradí. Někdy je nejlevnější "cvičák" místní parková psí univerzita...

12.3.2022 07:28

Simca Hangurova napsal(a):
Dobrý den,chtela bych vás poprosit o radu. Mám 4měsíčni štěně křížence, a je agresivní. Venku se ohání po lidech když okolo prochází. Strašně na ně stěka, a chce útočit a kousat. Skousela jsem i košík ale nepomohlo to. Můžete mi poradit co mám dělat? Dekuji

Jak dlouho ho máte? Proběhla socializace? 4měsíční štěně a košík? Není agresívní. Viz Xerxová - buď si chce hrát nebo má strach. Nejspíš potřebujete poradit od zkušeného člověka, který vše uvidí naživo.

12.3.2022 08:54

"Není agresívní. Viz Xerxová - buď si chce hrát nebo má strach"

prosím, tomu ze strachu se říká strachová agrese

košík pomáhá - aby někoho nekousl

12.3.2022 09:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Není agresívní. Viz Xerxová - buď si chce hrát nebo má strach"

prosím, tomu ze strachu se říká strachová agrese

košík pomáhá - aby někoho nekousl

Jo, to jsem nedodala - strachová agrese. Dobrá, košík odvolávám - jako, že s vámi souhlasím.

12.3.2022 10:33
Simca Hangurova

XXX.XXX.63.193

Děkuji všem za rady, ale podle mého názoru to bude ta strachovat agrese, jelikož když jsem si ji pořídila ve 2 měsíců, tak se hodně bála. Pocuravala se, hned jen tak začala strašně knucet,nevím co bylo předtím než jsem si ji vzala, ale myslím že to je strach. Ale jak je možné když má strach, že takhle brutálně útočí a dokáže lidi kousnout. Pořadí mi někdo co stou strachovou agresi?? Děkuji a musím ještě dodat že se zaměřuje i na děti, a kočárky

12.3.2022 11:05

Děkuji všem za rady, ale podle mého názoru to bude ta strachovat agrese, jelikož když jsem si ji pořídila ve 2 měsíců, tak se hodně bála. Pocuravala se, hned jen tak začala strašně knucet,nevím co bylo předtím než jsem si ji vzala, ale myslím že to je strach. Ale jak je možné když má strach, že takhle brutálně útočí a dokáže lidi kousnout. Pořadí mi někdo co stou strachovou agresi?? Děkuji a musím ještě dodat že se zaměřuje i na děti, a kočárky

Kontaktujte tyhle lidi, oni ví, co dělají.
https://www.psichologie.cz/treneri/
Nebo si tady počtěte https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?hledat=strachov%C3%A1+agrese
https://www.treninkjerozhovor.cz/seminar_cz/275/webinar-on-si-zvykne-nebo-taky-ne/
https://www.treninkjerozhovor.cz/seminar_cz/270/tri-nejcastejsi-psi-problemy-a-jak-na-ne/

Volila bych raději osobní to... naživo.

12.3.2022 11:23

Strachová agrese....záleží na tom, jestli jste začátečník, v tom případě to může být těžší a pokud pro to člověk nemá cit, tak je lepší vyhledat odborníka, aby ukázal, jak s takovým pejskem pracovat.
Hodně pomáhá, když pejsek bude vědět, co se bude dít tzn. že vy ho v tom nenecháte plácat, ale budete mu říkat, co má dělat. Hodně pomáhá "ochodit" ho v běžných situacích. A hlavně důvěra psa ve vás, že ho nedáte a že všechno vyřešíte za něj, že on nic řešit nemusí.

12.3.2022 11:40
Simca Hangurova

XXX.XXX.63.193

Začátečník prakticky jsem co se týče výchovy štěněte. Já osobně cit mám. Obzvlášť k pejskům ale někdy při venčení už si říkám že je to moc. Ještě když to není žádný prcek. Váží už 13kilo,a už sama to někdy nezvládám to její chování. To opravdu staci když je na vodítku.,a zrovna ji na pár vteřin nepozoruju, a ona si vybere hned prvního kolem jdoucího.no...sranda to už fakt není. Sice ji jsou 4mesice, ale je dost velká a ty lidi se jí boji.

12.3.2022 11:55

a jak se chová doma?? Jak zvládáte běžný provoz domácnosti?? Venku nepouštět z vodítka - nemůžete ji nechat kohokoli obtěžovat. Vezme si venku pamlsek?? Je spousta otázek, které na dálku nevyřešíme. Zkuste opravdu co nejdřív poprosit o radu někoho, kdo psům rozumí - ať už profíka a nebo známého...

12.3.2022 12:02
janaa

XXX.XXX.39.105

Tohle je opravdu na odborníka,který vám pomůže přímo na místě. Rady na internetu nepomůžou, a pokud je použijete špatně,můžete situaci ještě zhoršit

12.3.2022 12:11

Simco, odkud jsi?

ono, můžeme napsat "jak na to", ale taky se přikláním k tomu, že tohle bude třeba řešit pod zkušeným trenérem

v tom seznamu, co dávala megi, je Magda Šimečková - psí škola koira v Ostravě(https://www.koira.cz/nabizime/) - tam bych se spíše obrátila na Lenku Blachovou, která se agresorům věnuje

odkaz na instruktážní videa :
https://www.koira.cz/project/videoteka/

je tam i video "podívej se na bubáka", které se týká přesně tohoto problému, i když v roli bubáka je pes

odkaz na stránky F. Šusty :
https://www.treninkjerozhovor.cz/
kde v "ke stažení" jsou samé chytré věc, které, když si je člověk prostuduje, by měly člověku pomoci k řešení problému

samozřejmě jeho knihy, Trénink je rozhovor je základ

12.3.2022 16:59
Trickyvoo

XXX.XXX.248.137

Taky jsem takového měla. Téměř nikdy jsem ho nepouštěla z vodítka. Byl to nalezenec a asi to měl ze začátku hodně těžký. Mně se osvědčilo ho nenechat vystartovat, směřovat jeho pozornost na mě a hrozně chválit, když všechny ty psi, děti a lidi nechal žít. Naučil se to, ale je to běh na dlouhou trať. Byl pak už tak naučený, že všechny psy na procházce ignoroval, i když na něj třeba štěkali oni.

12.3.2022 17:56
Simca Hangurova

XXX.XXX.63.193

Doma je to právě v pořádku dokonce poslouchá. A pamlsky normálně zere venku. Právě se ji těma pamlsksma pokouším obrátit pozornost na mě ale ona stíhá všechno. Většinou si radci počká až lidi projdou, a samozřejmě zaútočí a potom se hned věnuje mě kuli pamlsku.

12.3.2022 19:02

"Většinou si radci počká až lidi projdou, a samozřejmě zaútočí a potom se hned věnuje mě kuli pamlsku."

tak takto je to postaveno tak, že je za ten útok odměněna
čímž je útočení posíleno
všechno špatně

12.3.2022 21:51
Trickyvoo

XXX.XXX.248.137

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Většinou si radci počká až lidi projdou, a samozřejmě zaútočí a potom se hned věnuje mě kuli pamlsku."

tak takto je to postaveno tak, že je za ten útok odměněna
čímž je útočení posíleno
všechno špatně

Přesně tak, chválila jsem jen když si jich nevšímal nebo nevystartoval. Byl to pes přes pochvaly, pamlsky nechtěl. Odměňujeme pejska, jen když udělá to, co chceme. Když ho odměním, když vystartoval, má za to, že to po něm chceme. Vidíme psa, pevně jsem chytla vodítko, když jsem viděla, že zbystřil, snažila jsem se ho přesměrovat na mě a pořád šla, když přece jen začal startovat, tak "nesmíš" a pak chválit, později jsme dělali, že tam žádný "objekt" hoden štěkotu prostě není, jo a hlavně jsme nezastavovali. Kvůli tomu jsem procházku absolvovala v ostrém tempu. Ony se hůř vymýšlí bejkárny, když se jde rychle.

Přidejte reakci

Přidat smajlík