Uživatel s deaktivovaným účtem

..hodně mně to zklamalo....líbit by se mi mohlo, pokud bych nečetla knihy...

rapotacka11
napsal(a):
Mně zase zklamal film Maminčin zámek.
Kniha Marcel Pagnol - Jak voní tymián
- úžasná.
Ale všechno, co není o prokleté
současnosti je lepší.
.tak to bezesporu

rapotacka11
napsal(a):
Dávají J. Herriota - ČT 1 - teď.
Jo tak to už opakujou...dávaj to vždycky v sobotu dopolko. A jsem ráda, že jsem zatím žádnou knihu nečetla, protože vždycky když vidím film podle nějaké knížky, co mám přečtenou, tak jsem zklamaná.
napsal(a):
Jo tak to už opakujou...dávaj to vždycky v sobotu dopolko. A jsem ráda, že jsem zatím žádnou knihu nečetla, protože vždycky když vidím film podle nějaké knížky, co mám přečtenou, tak jsem zklamaná.
Ty knížky určitě doporučuju! Ale až po filmu. :-) Souhlasím s chameleonem, mě po knížkách seriál taky lehce zklamal.

A je to pro děcka? Někdy si říkám, že spoustu toho dělá překlad, možná jsme kdysi měli lepší editory, teď někdo jinde napsal scénář a někdo udělal překlad a dabing...
A má někdo seznam všech knih - ale aby se povídky neopakovaly, jen "nové" knihy?
napsal(a):
A je to pro děcka? Někdy si říkám, že spoustu toho dělá překlad, možná jsme kdysi měli lepší editory, teď někdo jinde napsal scénář a někdo udělal překlad a dabing...
A má někdo seznam všech knih - ale aby se povídky neopakovaly, jen "nové" knihy?
Úplně pro prcky asi ne. Ale odrostlejší děti a puberťáci si tam jistě něco fajn najdou. Já ty knížky mám moc rád, vracím se k nim už ne leta, ale desetiletí. :-)
Jestli myslíte všech Herriotových knih, pak
To by se zvěrolékaři stát nemělo
Když se zvěrolékař ožení
Zvěrolékař mezi nebem a zemí
Zvěrolékař a jeho přátelé
Zvěrolékař opět v jednom kole
Všechno ostatní jsou výběry, výtahy a sbírky již vydaného.

Dasvo
napsal(a):
Jestli myslíte všech Herriotových knih, pak
To by se zvěrolékaři stát nemělo
Když se zvěrolékař ožení
Zvěrolékař mezi nebem a zemí
Zvěrolékař a jeho přátelé
Zvěrolékař opět v jednom kole
Všechno ostatní jsou výběry, výtahy a sbírky již vydaného.
Aha a já koupila vše, co bylo v online antikvariátech, takže zbytečně :D díky :-)
A to s tou border kolií? Tu psal někdo v diskuzi, že je to pro děti, tu nemám.

rapotacka11
napsal(a):
Kdysi jsem četla povídku, jak Herriot vyléčil
cikánům koníka. Nechával ho stát v ledovém
potoce a dal mu nohy dohromady.
Mám snad všechny knížky, ale už nikdy
jsem ten příběh nenašla. Nevíte, v čem to je?
Díky.
Tady je těch knih nějak víc
https://cs.wikipedia.org/wiki/James_Herriot

No, databáze knih ukazuje taky víc... a hlavně že To by se zv. ... vyšlo jednou vcelku a jednou po dílech... a tak neva, si to přečtu všecko víckrát, no :-)
Trickyvoo
napsal(a):
Jamese Herriota mám ráda. Četla jsem asi všechny jeho knihy a četla z nich mé mamce a bráchovi nahlas. Některé historky cituji dodnes a hádejte odkud mám svůj nick... Možná si někdo všimnul, že tam jedna paní měla pejska Trickyvoo.
Takže máte přezdívku „čínský pes Wisí-Mu-To“? Pardon, musel jsem. :-)
Herriotovy knížky jsou moc fajn. Čím starší vydání (a překlad), tím lepší.
Dasvo
napsal(a):
Takže máte přezdívku „čínský pes Wisí-Mu-To“? Pardon, musel jsem. :-)
Herriotovy knížky jsou moc fajn. Čím starší vydání (a překlad), tím lepší.
Fakt? To od vás teda nebylo hezký. Používala jsem přezdívku při hraní "onlajnovky" , fajn jméno pro mágyni a nikdo nikdy mi nic takového neřekl a to se tam občas vyskytl člověk , který neřekl slušné slovo, to by už dávno někdo použil.
Trickyvoo
napsal(a):
Fakt? To od vás teda nebylo hezký. Používala jsem přezdívku při hraní "onlajnovky" , fajn jméno pro mágyni a nikdo nikdy mi nic takového neřekl a to se tam občas vyskytl člověk , který neřekl slušné slovo, to by už dávno někdo použil.
To přece bylo v té knížce! Já bych si naprosto nedovolil Vás tady napadnout. Jestli Vás to urazilo, pak se moc omlouvám! Nebylo to myšleno zle. Spíš narážka pro nás, co známe. :-)
Dasvo
napsal(a):
To přece bylo v té knížce! Já bych si naprosto nedovolil Vás tady napadnout. Jestli Vás to urazilo, pak se moc omlouvám! Nebylo to myšleno zle. Spíš narážka pro nás, co známe. :-)
Tak to vysvětlení v té knížce jsem asi ve své naivitě nepochopila nebo jsem četla verzi, kde to bylo jen naznačeno a taky nepochopila. Jako chápete vůbec vážnost situace, že jste mi pokazil přezdívku, se kterou hraju a používám x let?
Takže to, co jsem tu četla, budeme ignorovat, nerada bych si rušila registraci. Zapomeneme to, o tom psu a dál budu dělat, že je to pěkné "magické" jméno

Ono je to Tricki Woo, takže to neplatí.
Trickyvoo
napsal(a):
Tak to vysvětlení v té knížce jsem asi ve své naivitě nepochopila nebo jsem četla verzi, kde to bylo jen naznačeno a taky nepochopila. Jako chápete vůbec vážnost situace, že jste mi pokazil přezdívku, se kterou hraju a používám x let?
Takže to, co jsem tu četla, budeme ignorovat, nerada bych si rušila registraci. Zapomeneme to, o tom psu a dál budu dělat, že je to pěkné "magické" jméno
Jsem B.L.B.E.J a fakt se Vám omlouvám!
Ta příhoda s „čínským psem“ se přece týkala jiného psíka, ne Trickyho! Píšu rychleji, než myslím, a opravdu se stydím.
Na druhou stranu, Váš nick byl ušetřen, což je veskrze pozitivní důsledek celé této mé trapné eskapády. :-)
EDIT:
Jen připomenu:
Hormonálně aktivní, rychle rostoucí nádor varlete u malého pejska. Jeho velmi decentní až stydlivý majitel. A smradi, kteří mu vymysleli tu přezdívku. Kastrace vše vyřešila.
Nejspíš se mi příliš rychle sepnulo to -W- a uříznul jsem si tady ostudu. :-)

assil
napsal(a):
Tady je těch knih nějak víc
https://cs.wikipedia.org/wiki/James_Herriot
Je jich celkem 8, mám je doma.
Dasvo
napsal(a):
Jsem B.L.B.E.J a fakt se Vám omlouvám!
Ta příhoda s „čínským psem“ se přece týkala jiného psíka, ne Trickyho! Píšu rychleji, než myslím, a opravdu se stydím.
Na druhou stranu, Váš nick byl ušetřen, což je veskrze pozitivní důsledek celé této mé trapné eskapády. :-)
EDIT:
Jen připomenu:
Hormonálně aktivní, rychle rostoucí nádor varlete u malého pejska. Jeho velmi decentní až stydlivý majitel. A smradi, kteří mu vymysleli tu přezdívku. Kastrace vše vyřešila.
Nejspíš se mi příliš rychle sepnulo to -W- a uříznul jsem si tady ostudu. :-)
V pohodě, já se z toho hnedle oklepala .

Tak na Herriotovi jsem vyrostla, to je naprostá klasika Ze seriálu jsem viděla jen jednu epizodu a nelíbila se mi. Ovšem já skoro vždy považuji knižní předlohu za lepší, než filmovou, či seriálovou verzi. Také se mi nelíbí, že si děj dost upravují, považuji knihy pana Herriota za dost pestré na to, aby se nemusel děj měnit a přikrášlovat.