Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2022 21:14
Edora

XXX.XXX.111.157

Zdravím ve spolek, poraďte mi prosím někdo. Pročítala jsem komentáře o finančním vyrovnání za krytí. Ale nikde jsem tam nenašla to, co mi tvrdí majitelka feny. Můj pes bude krýt poprvé fenu, která také ještě nikdy nebyla krytá. Majitelka feny mi sdělila, že pokud pes kryje poprvé, dostává majitel psa finanční odměnu pouze ve výši poloviny ceny jednoho štěněte. Je to pravda? Připadá mi to málo a taky nefér, protože majitelka feny zcela jistě nebude prodávat štěňata za poloviční cenu jen proto, že jejich táta kryl poprvé.

14.3.2022 21:17
janaa

XXX.XXX.174.216

Obecně je to samozřejmě nesmysl. Prakticky je to jen o tom,na čem se dohodnete

14.3.2022 21:20
Edora

XXX.XXX.111.157

No a ještě jsem chtěla dodat, že mám portugalského ohaře a v celé ČR jsou chovní jen dva. Další nejbližší potencionální táta je až v Itálii ... .

14.3.2022 21:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

Edora napsal(a):
No a ještě jsem chtěla dodat, že mám portugalského ohaře a v celé ČR jsou chovní jen dva. Další nejbližší potencionální táta je až v Itálii ... .

přesto stále platí příspěvek od Janae

Obecně je to samozřejmě nesmysl. Prakticky je to jen o tom, na čem se dohodnete

15.3.2022 07:38
keissa

XXX.XXX.155.174

lupus4 napsal(a):
přesto stále platí příspěvek od Janae

Obecně je to samozřejmě nesmysl. Prakticky je to jen o tom, na čem se dohodnete

ale v podstatě je majitel/ka feny docela vyčuraná a tak pokud krytí proběhne tak řádnou smlouvu popřípadě platba na ruku ,to že jde o první krytí je uplně fuk ...

15.3.2022 07:46
odberryho

XXX.XXX.161.34

Na to samozřejmě kývnout nemusíš a je jedno, zda je krycí pes za každým rohem nebo dva v republice. Nicméně v tom druhém případě je větší pravděpodobnost, že majitelka feny nakonec bude souhlasit s plnou cenou krytí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2022 08:03

Edora napsal(a):
Zdravím ve spolek, poraďte mi prosím někdo. Pročítala jsem komentáře o finančním vyrovnání za krytí. Ale nikde jsem tam nenašla to, co mi tvrdí majitelka feny. Můj pes bude krýt poprvé fenu, která také ještě nikdy nebyla krytá. Majitelka feny mi sdělila, že pokud pes kryje poprvé, dostává majitel psa finanční odměnu pouze ve výši poloviny ceny jednoho štěněte. Je to pravda? Připadá mi to málo a taky nefér, protože majitelka feny zcela jistě nebude prodávat štěňata za poloviční cenu jen proto, že jejich táta kryl poprvé.

Smlouva by měla být vždy dohodou obou stran. Tedy nemusíte podepisovat nic, s čím nesouhlasíte. A váš pes nemusí krýt každou fenu.

15.3.2022 08:10

"Majitelka feny mi sdělila, že pokud pes kryje poprvé, dostává majitel psa finanční odměnu pouze ve výši poloviny ceny jednoho štěněte. Je to pravda?"

je to kravina

15.3.2022 08:50
aluska

XXX.XXX.197.205

záleží jen na domluvě obou stran, v našem plemeni se cena štěněte nedává ani náhodou

15.3.2022 08:50
keissa

XXX.XXX.155.174

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Majitelka feny mi sdělila, že pokud pes kryje poprvé, dostává majitel psa finanční odměnu pouze ve výši poloviny ceny jednoho štěněte. Je to pravda?"

je to kravina

jak jsem psala majitelka je vychcaná a podle toho bych se k ní a ke krytí stavěla ...

15.3.2022 11:49
eli22

XXX.XXX.58.38

U nás to bylo tak, že jsem majitelce psa za krytí zaplatila určitou částku s tím, že když to neklapne, vrátí mi ji nebo to necháme na další pokus. Pak jsem platila opět určitou částku za každé štěně (až když se dožili 25 dnů).

15.3.2022 21:48
Edora

XXX.XXX.37.91

Díky všem za rady. Budu tedy s majitelkou jednat dost opatrně.

15.3.2022 22:03
lupus4

XXX.XXX.205.61

Edora napsal(a):
Díky všem za rady. Budu tedy s majitelkou jednat dost opatrně.

až bude fena k tomu, majitelka ještě ráda zjihne (zvláště budete-li na KL sám)

za mne je nejspravedlivější stanovená cena za odchované štěně...

ale vše je pouze na vaší PÍSEMNÉ dohodě

PS. např. obvyklá cena štěněte je 30 000,- dám si do KL 5000 za odchované štěně a je to.
Bude 1 dostanu bůra, bude jich 8 dostanu 40L, stručné a jasné

16.3.2022 17:19

lupus4 napsal(a):
až bude fena k tomu, majitelka ještě ráda zjihne (zvláště budete-li na KL sám)

za mne je nejspravedlivější stanovená cena za odchované štěně...

ale vše je pouze na vaší PÍSEMNÉ dohodě

PS. např. obvyklá cena štěněte je 30 000,- dám si do KL 5000 za odchované štěně a je to.
Bude 1 dostanu bůra, bude jich 8 dostanu 40L, stručné a jasné

Dělali jsme to podobně.Za krytí 1/6 ceny za zapsané štěně.Pokud se ale narodilo jen jedno nechtěli jsme nic.Ale to už je pár let zpět.

16.3.2022 20:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.23.58

Já mám při krytí do ČR stanovenou pevnou částku za zapsané štěně a do zahraničí mimo SK platbu při krytí.

16.3.2022 21:34

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Já mám při krytí do ČR stanovenou pevnou částku za zapsané štěně a do zahraničí mimo SK platbu při krytí.

Dlouho jsem vás tady neviděla a jsem ráda, že jste zpět.

16.3.2022 21:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.23.58

Dlouho jsem vás tady neviděla a jsem ráda, že jste zpět.

Změnila jsem práci a volného času výrazně ubylo, když si nemůžu obstarat zvěřinec v pracovní době, takže to tu vždy jen prolítnu😇

16.3.2022 21:54
Zrzavci

XXX.XXX.52.156

Změnila jsem práci a volného času výrazně ubylo, když si nemůžu obstarat zvěřinec v pracovní době, takže to tu vždy jen prolítnu😇

Taky jsem ráda, že Tě tu registruju, pozdravuj madáme Akvaristku Prasátkovou. Musela škytat tudle. Pořídila jsem ohařům vietnamský - tedy černý - prdící prasátko. To naše vesnice nepoznala, dokud jsme se sem nenastěhovali, kterak čokl vyhrává na dudy :D . Takhle přesně to zní, když lítaj zahradou a překusujou :D

16.3.2022 21:55

Zrzavci napsal(a):
Taky jsem ráda, že Tě tu registruju, pozdravuj madáme Akvaristku Prasátkovou. Musela škytat tudle. Pořídila jsem ohařům vietnamský - tedy černý - prdící prasátko. To naše vesnice nepoznala, dokud jsme se sem nenastěhovali, kterak čokl vyhrává na dudy :D . Takhle přesně to zní, když lítaj zahradou a překusujou :D

Tohle prasátko má tchyně a jejich pes se ho bojí. 😂

Inspektorku zdravím a taky ji tu ráda vidím.

16.3.2022 22:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.23.58

Zrzavci napsal(a):

Vyřídím a taky pozdravuju pekelnou smečku i s vietnamským vepříkem 🍀

16.3.2022 22:02
Zrzavci

XXX.XXX.52.156

Tohle prasátko má tchyně a jejich pes se ho bojí. 😂

Inspektorku zdravím a taky ji tu ráda vidím.

ať strčí prasátko do takový tý měkký fusekle. Tali se ho taky bála, protože se hrozně lekla, když na něj šlápla a ono to vydalo ten příšernej zvuk. Nechtěla to pak brát do tlamy. Narvala jsem to do fusekle, udělala z toho házedlo a postupně si zvykla a teď ji baví jezdit zahradou a předstírat, že je pojízdná slepičárna plná zešílivších slepiček - páč takhle to někdy zní, když na to "hude"

16.3.2022 22:11

Zrzavci napsal(a):
ať strčí prasátko do takový tý měkký fusekle. Tali se ho taky bála, protože se hrozně lekla, když na něj šlápla a ono to vydalo ten příšernej zvuk. Nechtěla to pak brát do tlamy. Narvala jsem to do fusekle, udělala z toho házedlo a postupně si zvykla a teď ji baví jezdit zahradou a předstírat, že je pojízdná slepičárna plná zešílivších slepiček - páč takhle to někdy zní, když na to "hude"

On na tohle asi úplně nemá nervovou soustavu, myslím si. On si celkově s hračkama až tolik nehraje, jak jsem byla zvyklá třeba od ohaříka. Anebo se s náma stydí. :-))

17.3.2022 07:36
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Vyřídím a taky pozdravuju pekelnou smečku i s vietnamským vepříkem 🍀

Toš já posílám pusinku na čumáček.
Jak se má beruška naše? Ještě povyrostla, nebo se jakž takž vleze do tolerance?

Přidejte reakci

Přidat smajlík